Ako efektívne ušetriť na dovolenke?
Máte nejaký triky, ako ušetriť peniaze na dovolenke? Viem, že sú ľudia, ktorí sa absolútne neobmedzujú, ale ja by som radšej opak.
prave vcera som s manzelom mala debatu ze ideme all inclusive letecky albansko a ze bezny hotel vyjde tam 500e na tyzden a my platime cez cestovku 2600e komplet aj s all inclusive, ze ci 1000e na tyzden na stravu mu nepride moc....tak priznal ze to ozaj clovek zje len tolko co vzdy a vypije max 2 drinky na tom teple.....buduce leto sme urobili rozpocet na Maltu, ubytko 120 m2byt s klimou a kuchynkou vyjde 850e plus letenky cca 150e osoba akurat lehatka na plazi vyjdu vela budeme lezat na deke a strava aj si varit rychle jedla aj restika plus vylety a mame usetrene asi 700e oproti all inclusive cez cestovku
@mirokub mna dorazilo ze tocena voda z kohutika 1dcl stalo 0.60 centa a pivo 0.50 centa :D kofola tiez 0.60 centa za deci.
nuz radsej som pila pivo😂
@balerina2025 My zase spomíname na prvé Benátky.
Teda celkovo prvé nase Taliansko.
Na cenu kávy a nealko pre deti ,pizzu to sme boli pripravený na námestí svätého Marka,že to nebude lacné v pohode, ale že čistá voda drahšia ako zmzlina bola silná káva 😂 A gondola 120€ pred 14 rokmi sa nám zdalo tiež dosť,ale raz človek ide vyskúša.
A keďže boli 40st. horúčavy a smädný sme boli v kuse a za 3€ čistá voda s ľadom mala hodnotu zlata 😂😂😂
@mirokub to si este nebol v Prahe vo Vytopne, kde Ti jedlo dovezie vlacik 🙂
Za sociku boli chaty potok jazero a predsa sme chodili na dovolenky.
Aj teraz sa da, kludne prenajat byvanie a varit jednoduche jedla.
Obdivujem ludi co cely den lezia na plazi.
Vstupne to uz je palka vacsinou.
@cukroska no veď presne . Deťom veľakrát stačí pozornosť rodičov , na čo veľakrát cez klasicky pracovný týždeň nemáme čas . Ani na jedlo tie deti nie sú náročné . Jedny hranolky , kečup . Na plazo kúpiť kopček zmrzliny .
@lenka.25 My sme chodili s deťmi každý rok k moru a nikdy sne nemali žiadnych animátorov a chodili sme sami. Deti sa vždy tešili na more, piesok, stavali sme hrady a užili si ich na dovolenke s radosťou. A vždy to boli najkrajšie dovolenky.
My si rozpočet nerobíme, ale ani zbytočne nerozhadzujeme....ono ťažko povedať ako ušetriť keď nepíšeš čo je pre vás priorita a na čo míňate.
Ale napr. My nechodíme do resortov ani All incl , pre nás zbytočne. Hotel s raňajkami, musí mať bazén a na pláži lehátko so slnečníkom , viac ku šťastiu nepotrebujem...chlap spokojný lebo more, dcéra spokojná lebo bazén a ja spokojná lebo lehátko a slnečník.... obed nejaký šalát v plážovom bare alebo si vezmeme ovocie a zeleninu, nejaká zmrzlina, večera v reštaurácii....dcéra nemá v obľube tobogány, ani kolotoče, my s chlapom pijeme minimálne alkohol tak nepotrebujeme drinkovat, a či doma alebo na dovolenke pijeme hlavne vodu a tu si viem doniesť aj v termo fľaši a nepotrebujem dať za pollitrové vodu 3-5e,
@lenka.25 My sme chodili s deťmi každý rok k moru a nikdy sne nemali žiadnych animátorov a chodili sme sami. Deti sa vždy tešili na more, piesok, stavali sme hrady a užili si ich na dovolenke s radosťou. A vždy to boli najkrajšie dovolenky.
@cukroska deti si maju dovolenku uzivat s rodicmi a nie s animatormi. je to smutne. prave dovolenka maju byt spolocne stravene chvile
@cukroska uplne, to len rodicia niektori nevedia co od dobroty
@balerina2025 Keby len od dobroty. Vymýšľajú deťom programy,hoteiy prispôsobujú deťom, všetko podradujú len aby mali pokoj. Lebo chúďatko by sa nudilo. a naše nikdy.
@balerina2025 Keby len od dobroty. Vymýšľajú deťom programy,hoteiy prispôsobujú deťom, všetko podradujú len aby mali pokoj. Lebo chúďatko by sa nudilo. a naše nikdy.
@cukroska netreba detom vela nukat, lebo sa prestanu tesit z mala.
@mirokub fastfood je vsade drahy. Ja pisem o klasickych varenych jedlach ceskej kuchyne, svieckova, cesky trojboj, rizek a salat, gulasek s pěti... Nastastie u nas na fastfoode nefici ani dieta, takze nemusim kupovat predrazenu kuracinu a mlete masove placky bez chuti...
@mirokub fastfood je vsade drahy. Ja pisem o klasickych varenych jedlach ceskej kuchyne, svieckova, cesky trojboj, rizek a salat, gulasek s pěti... Nastastie u nas na fastfoode nefici ani dieta, takze nemusim kupovat predrazenu kuracinu a mlete masove placky bez chuti...
@viestta Havelska koruna je este top lacna v Prahe a ma ceske jedla
@papaya1234 hľadám ubytovanie, ktoré je blízko obchodu, raňajky si robíme sami, na pláž beriem ovocie, termo tašku. Väčšinou si všetko pozerám ešte doma na Google maps.
@mirokub mna dorazilo ze tocena voda z kohutika 1dcl stalo 0.60 centa a pivo 0.50 centa :D kofola tiez 0.60 centa za deci.
nuz radsej som pila pivo😂
@balerina2025 to preto lebo ti tam prišla skupinka turistov, jeden si dal pivo a cely zvyšok si vypytal len vodu z kohutika 😂😂, zase toto chápem ...
@mirokub fakt po mne chces vela, uz si nepamatam. Ale nasla som ti cennik z Globusu
https://www.globus.cz/praha-zlicin/sluzby-a-pro...
Take hlavne, ako ze kupit si vodu v obchode a nosit si flasu so sebou, namiesto pitia po restikach a baroch.
Aj na dovci chodit mhd, a nie len taxikom.
Nenakupovat v turistickych obchodikoch, a ziadne suveniry.
Poriadne ranajky a veceru, na obed len nieco lahke, ovocie, zeleninu, "do ruky". Nie v restike, ale z obchodu , alebo tak, ako robia miestni.
Nenusis carit celu dovcu, ale tyzden-dva chosit po restikach je zaberak na penazenku. Ak mozes ber hotel s pol penziou.
No a inak len aktivity zadarmo, aj na dovci. More je zadarmo, prechadzka po meste tiez, ihriska, tury, vsade je toho dostatok.
@cukroska deti si maju dovolenku uzivat s rodicmi a nie s animatormi. je to smutne. prave dovolenka maju byt spolocne stravene chvile
@balerina2025 Ja to nikomu neberiem a každý to máme inak a tak je to správne. Úplne nerozumiem dnešným mladým rodinám,ale to je úplne b poriadku. My sme ešte stará škola.
@papaya1234 Nájdi blogy o tom, aj Milan bez mapy to niekde písal ako ušetriť na dovolenke.
@cukroska no veď presne . Deťom veľakrát stačí pozornosť rodičov , na čo veľakrát cez klasicky pracovný týždeň nemáme čas . Ani na jedlo tie deti nie sú náročné . Jedny hranolky , kečup . Na plazo kúpiť kopček zmrzliny .
@lenka.25 Presne tak. U nás dovolenka bola presne o tom. Naplno tráviť s nimi čas, venovať sa im,učiť ich všeličo nové a spoznávať s nimi svet. A najkrajšie ich očami 🍀
Nám už deti vyrástli ,ale napriek všetkému veľmi mi chýbajú tie dovolenky, keď sme chodili všetci štyria.
Nikdy sme na deťoch nešetril a radšej by sebe odoprela.
Ale našťastie nikdy neboli také, žeby chceli všetko čo vidia a vydupali revom.
prave vcera som s manzelom mala debatu ze ideme all inclusive letecky albansko a ze bezny hotel vyjde tam 500e na tyzden a my platime cez cestovku 2600e komplet aj s all inclusive, ze ci 1000e na tyzden na stravu mu nepride moc....tak priznal ze to ozaj clovek zje len tolko co vzdy a vypije max 2 drinky na tom teple.....buduce leto sme urobili rozpocet na Maltu, ubytko 120 m2byt s klimou a kuchynkou vyjde 850e plus letenky cca 150e osoba akurat lehatka na plazi vyjdu vela budeme lezat na deke a strava aj si varit rychle jedla aj restika plus vylety a mame usetrene asi 700e oproti all inclusive cez cestovku
@klementinka58 No ..tak vieš koľko ľudí to takto nerobí a myslí si ,že waaw akú lacnú dovolenku máme. Až raz sa zamyslí,že koľko vlastne preje za týždeň,dva čo doma možno za celý mesiac...😀
Ale dovolenka je len raz 😀
Ja robim dost casto low-cost dovolenky. Najviac vies usetri na cestovnom, ubytovani a strave. Cize najst vhodne lacne spojenie (vlak, bus, lietadlo, auto). Ubytovanie- booking a nebookovat na prvy krat a po prvom prehladavani, pokial cena nie je nejaka velmi atraktivna (ale to, ci je dobra cena, zistis len lustrovanim internetu, takze...). Idealne je rezervovat mimo turnusy. Strava- najlacnejsie su miestne trhy. Tak mas stravu "domacu", cerstvu a aj lacnu. Vyclen si sumu na restiku a mozete sa aj tam prestravovat. A samozrejme neminat na veci, ktore nepotrebujes a nechces ako 1000ta magnetka, slnecnik, treti kolac, ktory nevies zjest ci zlate nausnice, lebo vsetci kupuju....
Ak na to nemam,ak musim hladiet na kazde euro,tak nejdem na dovolenku.Taknto vidim ja.Nejde o to vyhadzovat za zbytocnosti.Ide o to byt za trapaka.
@maminkadeticiek tak mne určite nepríde za trapáka niekto, kto vezme deti k moru, pretože im to pomôže na alergiu, ekzém, priedušky a pod. a teda doma trebárs prerábajú dom, tak peniaze dávali cez rok do toho a na dovolenku im až toľko nezostalo.
Skôr ten tvoj príspevok v tejto diskusii mi príde dosť od veci a hmm trápny?
@papaya1234 vlastná strava a ubytko cez nejaký ten booking/ airbnb a podobne spravia veľmi veľa. Potom už viac nešetríme, že by sme potraviny vláčili z domu alebo čo. Potom skôr užívame - večeru vždy na inom mieste, raz reštika, raz fast food, atď, proste doprajeme si bez výčitiek, čo ako máme chuť aktuálne v daný deň, lebo vstupné náklady boli nízke 🤷. Ale toto vy už nemusíte, ak máte nízky budget, tak nemusia byť reštiky a zmrzliny v meste, kolotoče, atrakcie, atď. A výjde vás to podľa mňa relatívne málo.
Nuz, hlavne predstava, ze decko na dofci musi dostat vsetko na co si ukaze je trosku mimo..pre dieta je ovela viac ten cas co mu clovek venuje ako to ci ma drahu izbu, all inclusive alebo steak s vyhladom na more..a ak toto nema a rodic mu to “nedopraje” tak je za trapaka..to naozaj nejaka matka aj “z ust” vypusti?
My nechodime do restik a to na rozpocte vela usetri..nie, nie preto, ze na to nemame ale beriem to ako zabity cas..moje deti nebavi sediet kazdy den 1-2h v restike…cely den idu na doraz takze chudatka su rady ak vydrzia s otvorenymi ocami do osem..takze vacsinou mame kuchynku (apartman) alebo teda mame cele byvanie, kedze my mame radi kempovanie 🙂 a nase deti to ovela viac bavi ako hotelove izby..uvarime vzdy nejaku rychlovku (napr gnochi s omackou zo skla, pad thai, kuracie s ryzou, rizoto, proste par minutove jedlo).. cely rok maju varenu domacu stravu, takze tu mame nieco rychle, sem tam kupime neico do ruky, ovocie a tak
Asi najlepsie sa nam zatial osvedcil apartman v hoteli, kde si vacsinu ranajok robime sami, a obcas si spravime lahke vecere, plus donaska na izbu. Obedy vonku, aj vacsina veceri. Naposledy sme mali izbu s ranajkami a obedy/vecere vonku, ale teda naklady na dovolnku isli velmi hore, hlavne ked sme si dali k jedlu aj napoj. A to my alcohol ani nepijeme. Takze ta strava dost urobi. Mna napriklad ani nebavi chodit kazdy vecer von do restiky, ked sme cely den stravili vonku. Nasli sme si par podnikov odkial sa dalo brat aj jedlo so sebou a zjedli sme ho v pohodli na izbe pri filme. Aj tak sa da usetrit.
A inak ja som zvyknuta na to, ze u nas v podnikoch prinasaju automaticky na stol zadarmo karafu s vodou, ale Ako citam je to skor vynimka. Tie napoje dost navysia ucet na dovolenke

@cukroska uplne, to len rodicia niektori nevedia co od dobroty