Ako nájsť ideálnu dovolenku v Taliansku do 2000 EUR?
Ahojte hladam dovolenku dali sme si 2000 eur limit s tym ze chceme ist autom max 900km dole, 2+1 do talianska.
Chceme samozrejme ubytko stravu ( polpenzia by stacila) ziadne atrakcie nam netreba mozno lehatko a byt pri plazi lebo dieta je male nechcem stale chodit kilometer. A ja nic neviem najst.
Kde hladate vy dovolenky? Presla som cestovky boking zlavomat napriklad a take sumy ze len s ranajkami 1800 eur atd..nechapem. chcem vela? Alebo 2000 je malo?
Ked mas male dieta, tak pozri kempy. Sever talianska mas kvantum kempov a staci ti odparkovat auto a mas o tyzdrn postarane... chod rad radom a vyberies isto nieco vyhovujuce
ak chcete hotel s polpenziou, casto sa oplati bookovat rovno cez hotel (nie cez booking a podobne stranky). niekedy sa dokonca stane, ze CK ma lepsie ceny ako booking.
kedze pozerate dost neskoro (my sme riesili letnu dovolenku v januari kvoli ubytkam), mozete skusit skor apartman s tym, ze sa najete niekde vonku. tam by ste sa do 2000 mali zmestit. (my ideme traja do apt a zmestime sa do 1500 - letenky + ubytko, plus ratam, ze dalsich 500e minieme na jedlo, atrakcie atd. - sumu mozno trocha prehanam, ale aj tak som v tvojom limite do 2000).
bibione - hotel amburgo, 7 dní, polpenzia, cca 2024,- - len tak namatkovo som skusila.
@jasminet no radi by sme sa zmestili do 2000 uz aj s naftou aj poplatkami.. ved takto by to bolo uz 2500 a este nejake potraviny to uz sa pohybuju ceny na all v grecku letecky
Dakujem za rady, popozeram to
@sense Ja milujem ferragosto 😂 ta atmosfera bola zazitkom pre mna. Ale ano,je drahsie v auguste,to je pravda.
@marca12 ja som to zažila raz a teda vdaka, dokonca ani môj chlap (narodený v Taliansku) to nema rád, chodíme preto v júli (tento rok Elba aj keď teda Sardínia je moja srdcovka až na tú cestu,), aj keď tento rok neviem čo ho to napadlo ísť ešte na 4 dní v auguste do Toskánska aj keď teda nie more ale agroturizmo
Problem je polpenzia. Bez stravy je ubytovanie ovela lacnejsie a aj dostupnejsie. Nasej rodine sa neoplati platit stravu, lebo ani v restike nepojeme tolko, kolko od nas pytaju za pol/plnu penziu. Si vezmi, ze len ranajky stoja 15e/osoba/den. Kazda pekaren ma za 8e svedske ranajky (domace pecivo+ sladky alebo slany doplnok+ kava, niekde aj voda/dzus k tomu). Ak sa uspokojis s lokalnym trhom, si na tom ovela lacnejsie. Takisto vecera je pausalna cena 25-30e/osobu. Ked zjes pizzu s kolou, nechas mozno 10e v priemernej restike, cestoviny 12e, cina okolo 14 e. A samozrejme, da sa aj lacnejsie...
lampo.it chodíme roky nájdeš apartmán aky chcete tie vychádzajú okolo 900 eur, zaplatíte si splnecniky a lehátka za 85 eur, cesta okolo 300 eur a ešte Vám ostáva pekne na míňanie v obchodoch, Taliansko s polpenziou alebo jedlom vychádza nehorázne veľa, ale ceny v obchodoch sú také ako u nás čize dá sa prestravovať úplne v pohode do 2000 ešte aj s darčekmi vyjdete, nemusíš variť furt kúpiš pizzu stojí 8 euro, špagety 10 atd...., raňajky kúpiš aké chces, pekárne na kazdom rohu
jedna tu pisala o 1700 e na 12 dni na svk aste ju hejtovali, ale co citam, zahranicie tiez nie je najlacnejsie
3* za 855 s polpenziou.. a to su fakt prve vyhladavania co som klikla.. daj si na bookingu kriteria a otvor si mapu a chod podla tej aby si si vybrala vzdialenost ktora ti vyhovuje.. datum si tiez nedavaj presny ale daj si celkovo jul alebo august na 7 dni, ak nie ste viazany casom.. ale ak aj ste tak tie ceny sa zase az tak nelisia podla datumu
Ubytovanie v apartmane bolo minimalne 120 eur noc a to bolo dost davno aj 6 rokov
K tomu si zober strava, dialnica atd
Pokial chces ist okolie Bibione a spol, tak to je hnus, vobec by som tam nesla...Taliansko je krasne, ale tato cast je otras
My sme boli vlani Toskánsko na týždeň.Boli sme traja. Ubytko sme mali perfektné a lacné sa nám podarilo s raňajkami priamo v centre s obrovskou terasou. Zvykneme hľadať s parkovaním a raňajky ,lebo my beháme. A navyše večere nám boli zbytočné, lebo na večerné promenády ked sme chodili vždy nás lákalo jedlo tam.A zistili, že takto nám to vyhovuje najviac.
A okolo 1500 nás vyšlo .Nikdy nemáme polpenziu iba raz keď boli deti malé a zistili sme,že nás to veľmi obmedzuje..Cez Booking sa vždy dá dobré nájsť. Len treba skúšať a hľadať.
Nás vlani vyšlo ubytko niečo cez 500€ pre troch na 7dní s raňajkami. Syn už ako dospelá osoba. Nepamätám už presne, ale veľmi lacné v poslednej chvíli. A bool to ako byt.V centre a pritom tiché.
@spenat9 ano ale to je len na 5 dni ked dam 7 tak cena je tak ze uz cez 2300 a este cesta poplatky poistenie.. ano su aj lacnejsie ale tie recenzie..
To co som ti posielala bolo normalne na 7 noci od soboty do soboty, tak ako bolo na foto za tu cenu co som pisala.. lenze je sezona a hotely sa rychlo vybookovaju preto ti to uz neukazuje.. ale isla som teda este cez original stranku hotela lebo velakrat je hotel uz vypredany na bookingu ale na stranke maju este volne izby a nasla som napriklad od 1.7.-8.7. s poloenziou za 1803, prikádam screen..
A dalsie foto posielam co som nasla na 7 noci s poloenziou do 1800.. vsak si nastav tie kriteria ako ti pisem a hladaj podla mapy.. da sa najst hocico a aj ovela krajsie hotely jak tieto dva posledne co som poslala
A su aj lacnejsie 3* hotely s velmi dobrymi recenziami.. nastav si kriteria a hladaj..
teraz som citala ze v taliansku hore Rim ze je svrab🙈
@author Dobrý deň, pred dvoma rokmi trojčlenná rodina z Poľska minula necelých dvetisíc eur na dvojtýždňovú dovolenku v Taliansku. Prenájom apartmánu 35 eur na osobu a noc, bezplatné parkovanie pre auto pri dome, sprievodca po známostiach - cena veľmi nízka 200 eur, obedy 12 eur na osobu po známostiach, večera 5 eur na osobu pizza alebo sendviče pripravené doma. Bezplatná diaľnica v okolí, tri cesty autom denne k domu Padre Pia, na vykopávky v Pompejach, Herkuláneum, Vezuv, k palácu v Caserte, na vykopávky v Paestume. Trajekt na Amalfské pobrežie. Vstup na vykopávky a do múzea od 8 eur dospelí do 22 eur Pompeje. Káva, zmrzlina, koláčiky každý deň, ale na cestu z Krakova do Salerna boli vyčlenené ďalšie peniaze. Boli tam traja dospelí, tu je dieťa, možno o niečo menej. Takže 2tisíc eur je príliš málo, pokiaľ neletíte s nízkonákladovou leteckou spoločnosťou do Salerna a neprenajmete si auto cez leteckú spoločnosť na Slovensku.

Airbnb 🙂 nájdeš kopu. Síce bez stravy, Max raňajky, ale tá cena to vynahradí. Napríklad toto, na prvý šup... Daj si apku, Taliansko, flexibilné dátumy týždeň júl august, vybavenie daj pri pláži, môžeš aj raňajky zakliknut, a cenu si daj čojaviem do 150 za noc a potom už len pozeraj na mape.