Ako nájsť tiché ubytovanie na dovolenku?
Ahojte, chcela by som sa popýtať na rady najmä tých, ktorí si chcú na dovolenke oddýchnuť nie len od práce, ale aj od okolitého hluku, vrátane hluku od susedov. Pri hľadaní ubytovania na dovolenke je to pre mňa najväčší stres nájsť niečo, čo je dostatočne odhlučnené nie len od ulice,ale aj od ostatných izieb, bytov, apartmánov. Lúskam si recenzie a vyberám napríklad podkrovné izby a aj tak mi to nedá záruku, že nebudem celú dovolenku počúvať rôzne zvuky od susedov, vrátane trieskania dverami (aj v noci či skoro ráno) alebo dupotu a kriku, čo mám celý rok. Toto je pre mňa vec, ktorá mi dokáže pokaziť radosť z dovolenky. Máte nejaký tip, ako hľadať ubytovanie, na ktorom je ticho, resp. je odhlučnené/izolované? Niečo pre mizofonikov ako som ja, čo si chcú po dlhej dobe pospať, alebo len tak oddýchnuť od každodenného ruchu? Ďakujem pekne za každú radu.
štuple do uší, alebo niečo podobné. 🙂
@denkabemommy ďakujem za radu, len skôr ma zaujíma, či sa to dá niekde nejako odfiltrovať? Teraz sa napríklad chystám do Čiech a zase začínam stresovať 🙂
Apartmány pod Klingerom v Banskej Štiavnici. My tam chodíme a máme vždy totálny kľud
Niečo na štýl glampingov si skúšala? Či to chceš vyslovene hotel?
Niečo na štýl glampingov si skúšala? Či to chceš vyslovene hotel?
@janai1 nie, to som ešte naozaj neskúšala, dá sa takto ubytovať aj celoročne? Nie vyslovene hotel, ale niekedy mám potrebu bývať napríklad priamo v nejakom meste, alebo v blízkosti a tu už potom nastáva problém.
@janai1 nie, to som ešte naozaj neskúšala, dá sa takto ubytovať aj celoročne? Nie vyslovene hotel, ale niekedy mám potrebu bývať napríklad priamo v nejakom meste, alebo v blízkosti a tu už potom nastáva problém.
@mirai áno, dá sa celoročne.
Na bookingu si vieš napr. filtrovať že chceš izby so zvukovou izoláciou noo ale to je také... napísať si to tam môže každý 😅
@mirai Tak ja pozeram na mape, ci v blizkosti nie je velka cesta alebo zeleznica. No a potom uz len podla recenzii. Ak sa niekde opakovane pise, ze je to velmi tiche, tak to byva vacsinou aj pravda.
Pozeram okolie (cesty, zeleznica, letisko), nocny ruch z barov, pocet izieb/apartmanov - pri hoteloch citam recenzie, ci sa nestazuju na papierove steny, pri apartmanoch a izbach v penzionoch cim mensi pocet, tym lepsie, nevaham si vypytat tichu izbu, plusom su vonkajsie zaluzie, preferujem, ak sada prenajat samostatny dom, ktory sa prenajima ako celok.
Ja vždy pozerám tak, že celý objekt len pre nás. Chatka, domček, najlepšie so zahradou. A potom už len pozriem mapu, ako vyzerá okolie.
Robinzonada v chorvatsku
pozri do mapy. poslala som ti daco
Ved si najdi chalupy na samote, na lazoch
Toto zaujíma aj mňa.
Ved si najdi chalupy na samote, na lazoch
@anonym_0d1712 presne tak, boli sme a je to super.
@denkabemommy ďakujem za radu, len skôr ma zaujíma, či sa to dá niekde nejako odfiltrovať? Teraz sa napríklad chystám do Čiech a zase začínam stresovať 🙂
@mirai no ja pozeram ubytovanie okrem recenzii aj na google maps. Takze zapadnuta ulicka bez aut, bez barov a restauracii v blizkosti je velmi velka sanca na kludne ubytovanie. Plus recenzie, ak to ma byt aprtman. Podkrovny byt by som si nikdy neprenajala, lebo toto vobec nie je zaruka ticha, hlavne nie v zahranici.
Hľadaj samostatný objekt
take tie ubytovania na samote u lesa...domcek na strome a podobne