Ako naplánovať výlet do Anglicka?
Cestovateľky a cestovatelia,
poradíte mi prosím, ako naplánovať výlet do UK? Nikdy sme tam zatiaľ neboli.
Prílet lietadlom v pondelok, odlet v piatok. Lákavá možnosť sú more a útesy, lákavé je aj Škótsko ale aj Írsko. Je mi jasné, že za tých pár dní sa nedá všetko, ale čo vybrať, kde začať.
Googel používať viem, aj hľadám, ale nejak neviem, kde začať a od čoho sa odraziť, čo naozaj stojí za pozretie a pod.
Budem rada, keď mi poradíte. Ďakujem.
@lucik194 Nevieme práve, kde začať. Je mi jasné, že jeden výlet jedna časť iba. S puberťákmi, ktorí sa tešia 🙂
to si teda nepomohla vobec🤦🏻♀️ opytaj sa pubertakov co chcu vidiet... ked povedia ze nevedia tak si sadnite cela rodina a rozhodnite destinaciu, podla nej sa zariadte,
a kam letite do UK?
@kittykat22 Keď sa nám podarí spraviť plán výletu, podľa toho kúpime aj letenky.
Neviem nejak, či sa na začiatok prikloniť ku Škótsku alebo Írsku.
Nemáme niečo, za čím konkrétnym by sme chceli ísť, proste sme v tejto časti sveta nikdy neboli a chceme ísť 🙂
Mozno by bolo idealne letiet do Glasgowa a potom smerom dole do Londyna a potom spat. Alebo ak chces toho stihnut super vela a mas vela castu, tak mozes letiet do Dublinu a pozriet si Irsko. Potom prejst vlakom z Dublinu do Belfastu kt trva 3 hodiny. Pozriet si Belfast a Severne Irsko. Zo Severneho Irska mozes prejst lodou do Glasgowa do Skotska, a zo Skotska prejst dole do Londyna a odletiet domov 😀Ak ti to pride prilis sibnute tak si pozri co ta zaujima a spoj to 🙂
my sme dali roadtrip pred par rokmi, boli sme tam mesiac. za 4 dni mi napadaju tieto moznosti:
a) londyn + brighton, pripadne biele utesy, oxford/cambridge - dostanete sa vlakom
b) edinburgh + nejaka cast skotska - bolo by fajn pozicat auto
c) dublin + irsko - tiez by bolo fajn pozicat auto
skusim sa este zamysliet, ale daj viac info (chcete skor mesta/pamiatky, alebo prirodu? 🙂)
@deedol Jeeej ďakujem, presne takúto konkrétnejšiu radu som potrebovala 🙂 A my sme jednoznačne na prírodu 🙂
@kittykat22 Ďakujem aj za tento nápad, pozriem takúto variantu 🙂
ak priroda, tak potom skotsko. odporucam letiet do edinburghu, podla mna je krajsi ako glasgow 🙂 jeden den tam, popozerate hrad a ine pamiatky, a potom nejaky vylet do prirody. pozri Isle of Skye, ten je nadherny - Quiraing alebo Fairy Pools. pripadne si mozete vyslapat na najvyssi vrch britanie Ben Nevis - ma nieco cez 1300 m, je to nenarocne, ale prevysenie je tam celkom velke, alebo Ben Lomond, ten je blizsie k Edinburghu. alebo mozete zamierit na juh a prejst do anglicka, pozriet Lake District a letiet domov z Manchesteru?
Odporúčam vidiet Cliffs of Moher keď budete v Írsku
Ked ste na prirodu a turistiku, tak sa zamerajte na Skotsko. Je krasne, zelene, vela sa da pobehat. Ak chcete trocha turistickeho ruchu, mozete si pozriet Loch Ness, mozno tam uvidite aj Nessie, mesto Edinburgh, ale odporucam so sprievodcom, je to ovela zaujimavejsie a vela veci sa dozviete. Ja som tam bola s kamoskou a potom som robila frajerku ked som bola so svojim priatelom a rozpravala mu co som si pamatala.
V Severnom Irsku Giant’s Causeway 👍Inak ja nemam rada taketo rychlovky, z toho, co napisala
@deedol by som mala neurozu 😅 Mne na Londyn nestaci tyzden a to som tam zila... v Bath sme naposledy boli 2 dni a to sme videli len to najdolezitejsie.
Autorja - ja by som sa zamerala na jednu krajinu, presuny vela trvaju a rozhodne nepojdes malebnou krajinou... mne sa to zda skoda, ked idete iba na par dni.
@simsalabim Bohužiaľ rodinná situácia nám nedovolí na viac, staráme sa o seniora, ktorý s nami býva..
Ja som vzdy chcela vidiet Stonehenge ale neviem ci je to teraz spristupnene.
Chapem - ale ver mi, viac z toho budete mat, ked nebudete chodit krizom krazom. Ved si len pozri, kolko trva presun napr z Doveru do Edinburghu vlakom ci autom... a potom Edinburgh-Belfast... Co by ste vlastne chceli vidiet? Pamiatky? Muzea? Hrady? Prirodu?
@andreatytler Stonehenge bol pre mna sklamanim. Je omnoho mensi ako vyzera na foto a ku kamenom sa ist neda, vidis ich z asi 10m....
@simsalabim Prírodu. A hore dolu chodiť nebudeme, rozložíme to radšej na dva menšie výlety alebo aj tri
a aku mas cca rozpocet ? ake su decka typy ? je to prva navsteva UK ?
za mna osobne by som sla do londyna a tam pamitky a muzea maju ich uzasne pamiatky artefakty z celeho sveta a plus nejaky vyletik do oxfordu a tak
ak priroda tak skotsko ale teda nie kazdy vie to ocenit resp jie kazdemu sa tam paci ale skuste
@loginexistuje Múzeá by mali deti ako trest zatiaľ, puberta robí svoje 😀 Pre nás jednoznačne naj príroda 🙂 A áno, prvá návšteva UK 🙂
Skotsko bude dobra volba, ale vsade su pekne zakutia. V Anglicku Cotswolds napriklad. Irsko je uzasne tiez a tie hrady na pozadi... a Giant’s Causeway je pre mna uzasny. Aj Wales sa mi pacil - Brecon Beacons 👍
takze ak prva navsteva a preferujete prirodu tak skotsko,
pripravte sa vsak na dazd 300 dni v roku, boli sme tyzden a prsalo 2 dni, inak bolo krasne
v skotsku urcite auto pozicat, bez neho sa nepohnete....
glasgowu by som sa vyhla, muzea kludne dajte, to nie je ako u nas, dajte skotske hrady, napisem ti okruh co sme my dali v skotsku, my sme boli na tyzden, ale da sa to aj za kratsie, my sme mali dovolenku, neponahlali sme sa...
ale neboli sme az uplne na severe, hlavne stred skotska
@lucik194 Ďakujem
Ahojte, viete mi prosim poradit kde sa ubytovat ked chceme ist pozriet Loch Ness? Pripadne ci je lepsie byt ubytovani v Edinburghu a ist na jednodnovy vylet na Loch Ness alebo rovno ubytko pri Loch Ness? Zatial googlim, ale urcite lepsie zhodnoti niekto, kto si to zazil. Dalsie tipy ma tiez velmi potesia. Dakujem
@ghostsgirl jednodnovy vylet Edinburgh a loch ness..... nikdy.....2/3 dna precestujes 3-4 hodiny tam a to iste naspat
A9 nie je dvojprudovka ze hodis tempomat na 130 a ides.... nekonecna cesta.
loch ness je pekne jazero ale nicim vynimocne, vsetky vyzerajú uplne rovnako....
osobne to dajte cez narodny park loch lomond, smerom na loch linnhe (glencoe) a spite niekde vo fort william a potom na druhy den vybehnite na ben nevis, a potom chodte na loch ness.....
@lucik194 prosím ťa vedela by si mi prosím poradiť čo si naplánovať na 4 dni v Škotsku.Ideme do Edinburgu, chcela by som okrem Edinburgu vidieť aj niečo iné vysočinu ale tak niečo nie veľmi vzdialené od Edinburghu, lebo tam máme ubytovanie. Čo konkrétne aké miesta by si nám odporučila?
@arpisko budete byvat 4 dni v Edinburgu a len tak na jeden den chces vybehnut na Vysociny? to nie je dobry koncept. .... ono ta "prava Vysocina" to máš minimalne 2plus hodiny cestovania tam a detto naspat, pokial tam nechcete spat.....
plus musíš prenajat auto..... alebo si zaplatit vylet busom na loch ness, to ponuka vzdy vela agentur....
za mna pokial ste tam nikdy neboli tak kludne aj najznamejsie turisticke vychytávky (Glen Coe, Ben nevis,fort wiliam, pomotat sa v tej casti) po ceste loch lomond.
cim viac na sever ides tym je krajšia a divokejsia priroda. za 4 dni naozaj bude len ochutnavka ....

v prvom rade co chcete vidiet, UK / Irsko / Skotsko? toto je najdolezitejsie bez toho sa nepohnes dalej.
zila som v UK, pochodili sme vselico (sever / juh)....
sami dospelaci ci aj s detmi?
realne su to 4 dni, takze ziadne velke presuny
More / utesy su krasne to je tak na jeden den, viac priroda ci pamiatky?