Ako naplánovať výlet do Londýna s deťmi?
Ahojte,plánujem s deťmi v lete výlet do Londýna,zatiaľ sme výletovali len autom,teraz by sme prvýkrát leteli.Chceli by sme tam byť na týždeň, viete mi poradiť - letenky,ubytko,strava - aby sme si to uzili a nezbankrotovali,ak máte nejaký konkrétny tip, kde bývať,atď, ale aj čo vidieť, chalani sú už veľkí-11,15,ďakujem krásne🤗
@simsalabim len na visitor apka nefunguje - aspon teda v lete nefungovala... Takze netusim, aka vyska kreditu tam vlastne zostala 😀 no v kazdom pripade sa mi vtedy oplatilo dopredu zaplatit 15 libier za vydanie, deti to na cestovnom usetrili raz-dva.
@kaktusik007 mne fungovala vzdy aj na young visitor (postupne 3 deti). A po 2 tyzdnoch sa z nej stane “obycajna”, vies ju normalne pouzivat a urcite si vies zostatok skontrolovat. Mne tam teraz figuruju 3 karty, realne mam iba dve a vidim ich zostatok.
@simsalabim As Oyster for Visitor cards can't be registered, the balance can't be checked on line. You'll need to touch in at a Tube, DLR, or Overground ticket machine which will show the balance remaining on the card, and that balance will remain in situ until used.
@kaktusik007 hovoris o Vistor Oyster card alebo o Regular Oyster card s Young visitor discount? Lebo ja hovorim o tej Regular. Moja najmladsia ma 18, takze som discount uz par rokov nepouzila (mozno sa to zmenilo?). Ale 100% som sumu kontrolovala aj na tychto kartach a podla toho dobijala… Regular je taka modra, ako som dala vyssie. Visitor je taka farebna a kupuje sa mimo Britanie a vobec ju netreba. Staci regular, na ktoru ti pracovnik metra da ten discount za pritomnosti dietata a po 2 tyzdnoch je z nej obycajna dospelacka karta. Tieto sa daju zaregistrovat v appke Tfl, visitor nie, ako aj pises vyssie. Tu je to fobre vysvetlene https://freetoursbyfoot.com/oyster-card-london/ a pisu aj o tom discount.
@simsalabim ja mam prave tie farebne, visitor. Take fadne modrobiele sme mali v Parizi, tak v Londyne som dala prednost farebnym 😀
@kaktusik007 no tak vidis, preto si to nemohla zaregistrovat a kontrolovat.
@bambicka my sme boli na 5 noci užili sme si to len trosku škoda pocasia zima bola ale aspoň nepršalo… 😁
@lusinda1989 my ideme na 3 noci, prvy krat ideme s dcerami na taku "poznavaciu dovolenku". Tak uvidime ako sa im bude pacit
@bambicka bude sa vám pacit ale ak máte iba 3 dni je to celkom malo… čo plánujete ísť pozrieť? Koľko majú baby rokov?
@lusinda1989 mame booknute harry potter studios, a tak trosku po meste pobehat. 10 a 12, v podstate su to 4 dni
@bambicka to si užijete tam sme boli aj my a boli sme unesení… nezľakni sa zo začiatku ti to príde ako morda že toľko ľudí ale to sa potom keď prejdete dvoma dverami vytratí a už nebudeš mat ten pocit. Určite keď máte možnosť skočte na hop on-of bus a my sme boli aj British museum( to deti moc neocarilo) ale do natural history museum sa oplatí ísť len odporucam zajednajte si lístky do predu(my sme o tom nevedeli a tých ľudí prednostne púšťali, my sme stali v rade do múzea skoro 2 hodiny)
@simsalabim prosim Ta ešte o info, ci si naše platobne karty musíme zaregistrovať na stránke Transport for london tlf? Čítala som v starších diskusiách, že tak robili. A ak az karta bola akceptovana, mohla sa používať a tým pádom boli sledovatelne aj cesty metrom, busom....
@margareta15 nikdy som ich neregistrovala, lebo na Oyster som to videla.
@margareta15 Zaregistruj si - mozes pripadne reklamovat cestovne - do tel.aplikacia.
https://tfl.gov.uk/fares/contactless-and-oyster...
@simsalabim ak tomu dobre rozumiem s Oystercard nemôžem nastúpiť a kedykoľvek vystúpiť z hop on hop off? Pozerám na ponuky spoločností týchto busov, cena za osobu cca 45 libier. /24 hodín.......
@monikapalo nie, hop on hop off nema s verejnou dopravou vobec nic spolocne. Oyster je taka "elektricenka" pre MHD v Londyne. Plati na metro, nadzemku, busy, elektricky, niektore vlaky a lode, lanovku atd. - to, co je zaradene do Londynskej MHD. Netyka sa to komercnych turistickych busov.
@simsalabim ďakujem za vysvetlenie, zvažujem ,či kúpiť hop on hop off, alebo to nechať tak a chodiť hore dolu iba metrom, pripadne inak.
@monikapalo no to zalezi na tebe, kolko tam budete, co chcete vidiet… Ak by som v Londyne bola iba den-dva, nemala premyslene, co chcem vidiet a kam ist, nevedela by som sa v cudzom meste orientovat, asi to nie je zla moznost. Ale ja osobne toto nepreferujem. Pravdupovediac, centrum vie byt upchate, neviem, ake rychle tie busy su. Nemam s tym vobec skusenost, my chodime pesi a metrom a nikdy s tym nebol problem. Ani decka tie hop on hop off busy nikdy nelakali. Ale mozno niekto s nimi ma skusenost a poradi lepsie.
@simsalabim som ti vďačná za všetky informácie, do Londýna cestujeme prvýkrát, zarezervovala som si vstupy do múzeí, SkyGarden, Harry Potter studio, London Eye, Múzeí vosk.figurín, ideme na tri dni....snáď nam to vyjde. Veľmi mi v orientácii pomáha táto diskusia. 🙂
Ja tiež ďakujem za tuto diskusiu, boli sme v LDN minuly týždeň a viacero tipov odtiaľto sme využili.😉 za mna hip-hop bus blbosť, kratšie vzdialenosti v centre ak chceš, tak klasickými bus linkami (2poschod. červené), v centre celkom dobrá sieť, kartu prikladáš pri nástupe prednými dverami. Presuny dlhšie najlepšie metrom, my sme nemali Oysrer, prikladali som klasicky bánk.kartu, v noci mi z účtu stiahlo prejazdené 😉
@monikapalo do vacsiny muzey (hlavne tych, co su zadarmo) vstupy netreba rezervovat, hlavne nie mimo sezony, ale je super, ze mate plan. Je dobre planovat v jeden den veci zhruba v rovnakej lokalite, nech nelietate krizom cez Londyn a je dobre planovat 1 velku atrakciu na doobeda a jednu na poobedie. Do Studii idete sami?
@simsalabim do Natural History Museum sa oplatí mat rezervované vstupy.. išli sme priamo, bez lístkov čakali cca hodinu v rade… (bol voľný deň, popoludní…) British Museum púšťali všetko spolu…
@ninka123 fiha, tak toto sa mi este nikdy nestalo, ani v auguste. Ale asi preto, ze tam chodime hned ako otvoria. Viem, ze tam byvaju fronty.
@simsalabim áno, máš pravdu, asi po otvorení to býva v pohode, ale popoludní to bol zahul 😁
@monikapalo do skygarden sa mi nepodarilo zatiaľ rezervovať free ticket. Pozerám skoro každý deň, bud stránka nefunguje, alebo sa to tvari, že žiadne volne vstupy nie sú:(
@margareta15 Musis pozerat kazdy pondelok rano.Dalsie je Horizon 22 https://horizon22.co.uk/ a The Lookout https://www.8bishopsgate.com/lookout
@niekto2hy ďakujem, pozriem.
@simsalabim áno sami, akurát včera som si pozerala trasu , verím, že mi bude stačiť Oyster karta ./mam s registráciou cez aplikáciu problém, čakám na kód, ktorým potvrdím svoje mobilné číslo a nič....
@ninka123 chápem to správne, že sk mam rezervovany vstup , môžem ísť prednostne?

@kaktusik007 aj ja som to takto riesila cele roky… postupne mi z 5 kariet ostali uz iba dve (pozicala som a nevratili sa mi). Dobijam podla potreby a ostatnych riesim kartami. Mam ich appku, tak mi vyhovuje sledovat cestu aj ceny.