Ako plánovať dovolenku v Nórsku?
Ahojte. Syn strašné túži ísť do Nórska na dovolenku 7-14 dní. Má niekto nejakú skúsenosť s nejakou cestovkou...veľmi málo ponúkajú zájazdy cez cestovku...či ste to riešili cez booking, alebo priamo s hotelom, alebo apartmánov kde chceme ísť?už som prešla snáď všetko...ponúkajú len poznávacie výlety a rôzne okruhy...
@oceanahory A nevieš mi poradiť kde v ktorej oblasti? A nejaké dobré hotely aj s parkovaním...
@katie23 My sme leteli do Stavangeru a odtial sme isli potom lodou do Bergenu a potom sme leteli spat domov z Bergenu. Z tychto dvoch miest sme chodili nasledne na rozne zajazdy autobusmi alebo lodou. Hotely zial neviem poradit, tie my nepreferujeme 🙂 jedlo sme si tiez riesili vo vlastnej rezii, vacsinou sme jedli na trhoch 😁 alebo sme si balili, lebo sme chodili na celodenne vylety, prevazne turistiku.
tiez sme isli na vlastnu past autom svoj vlastny okruh. booking, airbnb a kempingy (oficialne). odporucam lofoty.
@katie23 neviem, s detmi som nebola. asi zavisi od veku a od toho, na co su zvyknute. lofoty su dost daleko na severe, ale je tam pekne. ale tak mozete sa drzat aj niekde medzi oslo a bergenom. neviem, ci chcete tury, fjordy alebo co vas zaujima. hardangervidda je pekna napr. trondheim je tiez fajn 🙂
@katie23 boli sme 2x cez Bubo a 1x Turancar (ten odporúčam).
Norsko je drahe. Ci sa jedna o ubytovanie, stravu, prenajom auta. Najlacnejsia z poloziek je letenka. Ak chces ist a vidiet viac, tak chod s CK. Ponuka zajazdov je. A kolko Ta to vyjde? Podla narocnosti, kde chces byvat, co chces vidiet, ako ste narocni na stravu.

@katie23 My sme boli mimo cestovky. Ubytovania sme riesili cez booking a airbnb. Dopredu sme si tiez bookli spoznavacie zajazdy autobusmi so sprievodom.