icon

Ako precestovať svet bez stáleho zamestnania?

21. jún 2025

ahojte vsetci. mozno som blba ale mne fakt nejde do hlavy ako ludia cestuju po svete ked nemaju staly job? ked napriklad niekto po skole alebo po tom co ho vyhodia sa rozhodne cestovat zaroven aj nakratko pracovat, to nemusi chodit na urad prace? alebo ma urad nieco pre cestovatelov? alebo si platia odvody sami?

Strana
z3
vevesh
22. jún 2025
@namornicka

@vevesh podla mna vsade, kde mas moznost kupit si letenku, tam mas moznost kupit si cestovne poistenie. Nekryte krajiny su iba tie, kde prebieha konflikt a pod. Ci co myslis ako lacne cestovanie? Stopom a prespavanie v klastoroch a stanoch? Lebo minule som pocuvala podcast, ze typek takto cestoval zopar mesiacov. Ja myslim, ze to poistenie zas az taka polozka nie je.

@namornicka no to nie je celkom pravda. Mam celosvetove poistenie, ale podmienka je napriklad tp v nemecku a vychodiskovy bod a navratovy bod je nemecko. Je to obmedzene aj casovo. Cize toto poistenie mi nebude kryt cestu cez 5 statov po dobu 6 mesiacov napriklad. Ak by som chcela taketo poistenie, minimalne 400-500e mesacne by som musela zaplatit. A toto teda lacne cestovanie nie je. Niektore nazvem "bezvyznamnejsie " statiky maju napriklad poistenie s vizami, ktore su za smiesnu cenu z pohladu € ci dolara. A ano, lacne cestovanie typu stopom a prespavanie kade tade....

sisaka
22. jún 2025
@namornicka

@sisaka ak si niekto nezabezpeci poistenie, to je ina tema. To je ako ked si nedas pas v aute, ides na cervenu, ci uz inak riskujes. Vzdy budu taki ludia, ale to je ich problem. Ja som sa skor vyjadrovala k otazke, ci existuje cestovne poistenie s poriadnym krytim, platne kdekolvek na svete.

@namornicka ja mám také poistenie. Provinčné - všade, do výšky koľko by to stalo u nás a ešte mám od zamestnávateľa, tiež všade, do výšky 2 miliónov CAD. Provinčné platí maximálne na dobu 6 mesiacov a z práce sa nemôžem vypariť na 6 mesiacov, tak tam je to samozrejme kratšia doba.

mircalla
22. jún 2025

Vola sa to peniaze

namornicka
23. jún 2025
@vevesh

@namornicka no to nie je celkom pravda. Mam celosvetove poistenie, ale podmienka je napriklad tp v nemecku a vychodiskovy bod a navratovy bod je nemecko. Je to obmedzene aj casovo. Cize toto poistenie mi nebude kryt cestu cez 5 statov po dobu 6 mesiacov napriklad. Ak by som chcela taketo poistenie, minimalne 400-500e mesacne by som musela zaplatit. A toto teda lacne cestovanie nie je. Niektore nazvem "bezvyznamnejsie " statiky maju napriklad poistenie s vizami, ktore su za smiesnu cenu z pohladu € ci dolara. A ano, lacne cestovanie typu stopom a prespavanie kade tade....

@vevesh take mam aj ja, celorocne, trvaly pobyt na SK, musim vzdy odtialto vycestovat a plati na max. dobu 50 dni v zahranici. To je standardne cestovne poistenie. Ked vycestujem par krat do roka na par dni tak plati.

namornicka
23. jún 2025
@sisaka

@namornicka ja mám také poistenie. Provinčné - všade, do výšky koľko by to stalo u nás a ešte mám od zamestnávateľa, tiež všade, do výšky 2 miliónov CAD. Provinčné platí maximálne na dobu 6 mesiacov a z práce sa nemôžem vypariť na 6 mesiacov, tak tam je to samozrejme kratšia doba.

@sisaka taketo nieco mavaju ludia co su dlhodobo vonku. Po 6 mesiacoch sa ukazu doma a mozu zas vyjst. Podla mna bude takychto produktov coraz viac, lebo trh to ziada.

Strana
z3