Ako prepravovať kočík v lietadle bez poškodenia?
Ahojte, zajtra si urcite zavolam, ale snad mi niekto odpovie, lebo info nachadzam len ohladom golfovych kocikov.
Ako je to s normalnym kombinovatelnym kocikom vo vybavenie pre novorodenca pri lete? Mate skusenosti? Kedze letim jednosmerne s trojtyzdnovym babom, nemam moznost kupit alebo zapozicat kocik len pre tuto prilezitost.
Ci radsej ozaliet a poslat? Bol pomerne drahy, nechcem aby sa nejako znicil.
Na checkine nahlasis z kolkych kusov sa sklada( korba,podvozok),kazdy kus sa oznaci a odovzda sa bud na nadrozmernej batozine alebo pri schodoch do lietadla.
Nemusis nikam volat, aj nizkonakladovky typu ryanair maju kociky pre deti v cene. Pri odovzdavani batoziny, ak batozinu nemate pri vstupe do lietadla povies, z kolkych kusov sa sklada, ako bolo napisane vyssie, oznacia kazdy kus a kocik odovzdas. Ked doletite, su letiska, kde pristavia kocik uz ku lietadlu, ale vacsinou si ho potom vyzdvihnes na pase pre nadrozmernu batozinu.
Dakujem Vam velmi krasne !
A prajem vsetko dobre.
@amelie2017 ryanair naposledy 15 eur kocik
Baby equipment ak dieta leti, su 2 ks zadarmo (kocik, autosedacka alebo cestovna postielka) do veku 12 rokov… plateny baby equipment sluzi na to, ak mate viac ako 2 ks, alebo dieta starsie (co je malo pravdepodobne ze by potrebovalo kocik alebo sedacku - pri hendikepovanych detoch je to zas ine a tiez zadarmo) alebo s vami realne dieta neleti a niekomu kocik napr. len prevazate…
Ze ste si ho pridali do rezervacie (co ste si pridali - lebo na letisku je poplatok 20 eur) neznamena ze ste museli…
@darkswan v zivote som s ryanairom neplatila za kocik a to lietam prevazne s nimi.
@darkswan nemuseli ste.. kamoška žijúca mimo SR si kupovala na SK kočík na jar 2022, v lete 2022 prišla ryanairom aj s deťmi za rodinou na SK, pri odchode vzali kočík, odovzdali pri nadrozmernej batožine a odleteli. Nepriplácala nič. Rovnako som nepriplácala ani ja nič, keď sme minulé leto brali pre syna autosedačku pre 9r. syna.
Odovzdas konkretne vo Viedni na nadrozmernej batozine a mozes prevziat nahradny kocik, Takt obecny letiskovy zadarmo. Ten tam nechas na letisku. Tiez si mozes brst myslim vajicko prenosne do lietadla.
@kiki68 vajicko urcite nemozes mat NA sebe… pokial mas vajicko na palube, musi v nom byt dieta priputane o sedadlo… mozes mat teoreticky dieta na sebe priputane pocas vzletu a pristavania ak mas extra seat na vajicko, ale urcite nie cele vajicko s dietatom na sebe… vajicko na palubu moze ist LEN pri zaplatenom extra seate (musi byt certifikovane na pouzitie v lietadle) … a potom ako pisem, moze byt dieta bud v nom alebo na kolenach

Normalne sme si klikli ako prislusenstvo kocik, ktory nam cely zlozeny ofoliovali starostlivo a odovzdali sme ho pri nadrozmernej batozine