Ako pripraviť bábätko na prvý let do Tunisu?
Ahojte mamaičky prvý krát sme sa tento rok vybrali na dovolenku do Tunisu. Prvý krát tak daleko a prvý krát lietadlom. Dcérka bude mat 1 rok a 2 mesiace keď budeme odchádzať. Určite ešte bude potrebovať mlieko (sunar) ako ste si poradili koľko toho mozem zobrať do príručnej batožiny ? a ako to bude s dojčenskou vodou a kto mi ju ohreje a kúpim tam vôbec dojčensku ? … mám strašne vela otázok… bude tam take jedlo ktoré by jej neuškodilo? Čím ste kŕmili svoje babatka tak ďalekej krajine ? Odchod z letiska mame 4:30 a priletime 6:20. Mozem si zobrať do lietadla do príručnej termosku so zohriatou vodou a aj jednu celu dojcensku ? Alebo ako ? A koľko plienok mozem zobrať ? Alebo tam viem kúpiť plienky ? Jediného toho sa bojím…
Poraďte mi mamičky ako ste toto všetko risili vy a čo všetko ste pobalili bábätku do príručnej a čo k vám do kufra.
Tunisko podľa mňa nie je nič hrozné ani pre malé dieťa (teda minimálne pokiaľ s ním zostane v rámci rezortu). Na pitie vždy používať balenú vodu (v hoteloch dávajú prakticky neobmedzene), pre dieťa ju radšej aj prevariť, ale možno ani netreba.
@romino uzijem a paradne. Doma je to to iste, akurat na dovolenke nevarim, neupratujem, neperiem. Tu sa deti vyhraju, unavia, zaspia. Na letisku kociar alebo nosic, hral sa alebo spal. V lietadle prespal celu cestu, transfer cumel cely cas z okna. Nic lepsie ako dovolenka s malym dietatom neexistuje. Letela som aj s polrocnym do FR, z Ba do Viedne, odtial Pariz, z Pariza do Bordeax a tam este 200 km autom. Dva tyzdne sme behali po pamuatkach, parkoch, Disneyland - autom z juhu na sever a spat. A potom opat litadlo Bordeaux, Pariz Virden, BA. Kazdy to ma inak. Ja milujem cestovanie a uzivam si to. S detmi aj bez nich. A potom su taki, co nevystrcia nos z dome 6 rokov, lebo male deti, a frflu na cely svet. A najlepsie vefia ako je vsade kde neboli. Lebo jedno dieta bolo na infuzkach a jedno priniesol vladny special.
S tisickami malickych deti ludia cestuju - dobrovolne aj na silu. Na prstoch jednej ruky spocitas take pripady, co sa stali. Keby sa mam vsetkeho bat, sedim doma cely zivot.
My sme brali so sebou dojčenskú vodu pre 8 mesačné bábo, nabalili sme hotové príkrmy, výživy, snacky. S nami jedol v reštaurácii chlebík, trošku ovocie. V hoteloch býva aj pult s detskou stravou. Čo sa týka detskej stravy do lietadla, vôbec s tým nie je problém, pre dieťa môžte zobrať, koľko potrebujete. V lietadle viete požiadať letušku aby vám ohriala vodu pre bábo. Nebol to problém.
Možno trochu mimo témy - kde najďalej letecky ste boli s dieťatkom do 2 rokov na dovolenke ?
Ešte doplním, brali sme so sebou aj ohrievač fliaš aj cestovnú rýchlovarnú kanvicu na prípadné prevarenie vody, prípadne cumlov, lyžičiek atď.
@evahunkova15 autorka vsetko tam zozenies...ale ani ja by som nesla tam, ale len kvoli teplotam ...do lietadla pre dieta vies zobrat vsetko potrebne ...inak vies aj kupit uz zarobene umele mlieko ak nechces pocas cesty zarabat...
@anouschka5 najdalej kilometrovo? 4000km - letecky... najdalej casovo cesta? 24hodin - autom 😀
@anouschka5
Cca 8 000 km Slovensko, cca 5 000 km Dominikánska ale rozhodne by som batoľa nezobrala na dovolenku do nejakeho Tunisu či Egypta.
@betulinka1 ide do Tunisu 🙂
@petamich 🙈🙈🙈🙈 kokos no vidis som si v úvode zle precitala a komentare necitala 🤣🤣🤣 uz je piatok ….
@evahunkova15 hlavne zober antihistanika (fenystil, aerius, triffed) a nejake zakladne lieky, napr proti teplote, cierne uhlie, probiotika atd. pretoze ina krajina, ine zvyky, ine prisady vo vareni, staci mala nepozornost co decko da ust, alebo nabefes na tanier, a falt staci maly hryz a bude alergia na svete. Urcite si urob poriadne poistenie, a zisti si ako tam funguju lekari. Lebo napr v hoteli bude lekar, ktoremu este len zaklopes na dvere a zinkasuje za nic 100euf. Takze isto cisla si vyhladaj priano na zachranku, a najblizsia nemocnica od ubytovania. Nasa prva dovolenka skoncila behom 5 nin zaujimavo, pretoze sme mali alergicku reakciu 2.stupna. Takze zakladne lieky ber do kufra. Do lietadla so sebou tak ako pisu dievcata, treba si pozriet letecku spolocnost akceptuju a v akych mnozstvach. 🙂 krasnu dovolenku prajem.
@evahunkova15 mne je jasne, ze ste vyberali destinaciu kvoli nizkej cene, ale teda, prajem fakt vela stastia a ziadne zdravotne problemy. ja som po 12 dnovej dovolenke v tunisku schudla 6 kil, myslela som, ze si tam vygrcam a vy*srackujem aj dusu a nikdy, nikdy som sa o svoje zdravie nebala tak ako vtedy tam. a nie, nepila som tam ich vodu a ano, aj som si dala na jazyk domacej. este aj na slovensku po dovolenke som chodila 2 tyz.na infuzie a prisaham, ze nikdy v zivote ani zadarmo tam s detmi na dovolenku nepojdem, vlastne ja tam uz nikdy nepojdem ani bez deti. existuje kvantum bezpecnejsich (z pohladu zdravot. rizika) europ.destinacii, kde je hygiena a zdravotnictvo na ovela vyssej urovni. my lietame s oboma detmi od cca 8 mes., ale europa, klima podobna tej nasej, kvalitne 5*hotely. vybrali ste fakt blbu destinaciu.
@hefo moje dieta si pamata prvu dovolenku aj po 3 rokoch, predstav si. Su ludia, ktori radsej minu prachy na zazitky ako na elektroniku alebo tlacenie penazi do bank alebo vankusov. A pritom kritizovat ostatnych, kto si hodla uzivat aj s detmi a neberie ich ako prekazku. 🙂 maj usmev na tvari a pokoru v dusi kazdy den 🙂
@romino cim mensie dieta, tym si dovolenku rodicia viac uziju, za 3rocnym uz musis behat, rocne toho vela nenachodi. pre mna boli top dovolenky prave s par-mesacnymi detmi, pretoze vacsinu prespali v kociku. a hladas zmysel? vypadnut z dennej rutiny, nadychas sa uzasneho morskeho vzduchu, denne odplavas niekolko km, mas pravidelne navarene, mas pravidelne upratane, nemusis nic robit. staci ti to ako zmysel? mne ano.
@betulinka1 uplne rozumiem 😂😂
@susannnsusan123 To si asi chcela odpovedať niekomu inému, či?
@anouschka5 sri lanka, malý mal 6 mesiacov, boli sme cely mesiac. Užili sme si to...
@hefo ano prepac, mi zblbol MK, 🙂
@katarinaba nikto nevravi ze sa ma nieco stat. Ale som mal za to ze pre deti v takom veku okolo 1 rok, take presuny atd ...je skor discomfort, nie nieco co by ich obohacovalo a teda hura
My sme v horúcej krajine žili a lietali od narodenia s deťmi po celom svetě Síce ja som nemala problém s UM, keďže som kojila ale v lietadle ti horúcu vodu dajú, čím myslíš že zalievajú kávu? V krajine kúpiš normálne balené vody a môžeš si na hotely zohriať. UM si zober z domu. Moje deti nikdy nemali a nemajú problém ale boli zvyknuté prakticky od počatia.plienky zober na 1-2 dni; tam dokúpiš. Tunisko zase nie je necivilizovana krajina.
@evahunkova15 bola som v Tunise 2x bez dieťaťa nič mi nebolo, ale nebavilo ma nosiť z obchodu veľké fľaše s vodou na umývanie zubov, umytie pohárika atď ...určite by som dieťaťu nedávala tam v hoteli stravu ani ovocie umývane v ich vode.Mala som so sebou ohrievač na čaj a kávu taký do zástrčky, ale bolo treba redukciu na ich zástrčku.
Ja nie som extra uzkostliva, ale časy príletu, odletu a destinácia by ma odradili a vybrala by som inú dovolenku.Neviem či ti doma zje hippky atď ...ale dieťa by som tam tak prestravovala plus ovocie kúpiť v obchode, ak ho budete mať blizko ošúpať umyť vo vode z obchodu atď ...kamarátka mala plán, že bude dcéra jesť kupované príkrmy doma ich občas jedla a tam odmietala každý deň.
Skôr by som volila Turecko ako Tunis skrz stravu a hlavne hygienu v hoteli. Ale my sme s našou vtedy 5 ročnou skončili aj v Bulharsku na kvapackach skrs rotavirus. Ako mi povedala doktorka stačí že dieťatko chlipne vodu v bazéne či v mori a je problém. Od vtedy sme volili skôr Taliansko, sadnes a o pár hodín si doma keď už je problém. V Tunise si dobre pozri poistku a hlavne recenzie na turistické nemocnice. Niekedy vedia dobre potiahnuť z poistky keď môžu.
@luccija my sme mali all inclusive a vodu aj cistu ci bublinkovu vo flasiach sme si pytavali v bare,vzdy sme si zobrali 2,ci 3l do izby.

Ludia co takto chodite s cca 1 rocnymi detmi - aj si taku dovolenku ako-tak uzijete ? dieta je spokojne ? vsetky tie presuny, lietadlo, cudzie prostredie, ina klima, klimatizacie atd atd ?
Hladam v tom zmysel