icon

Ako priviesť čaj z Turecka ako darček?

luna9
25. mar 2024

Dobrý deň, rada by som sa spýtala, či má niekto skúsenosť s privezením (letecky) konkrétne čaju z Turecka. Dočítala som sa že je povolené množstvo 100g čo je máličko keďže som to chcela priniesť domov ako darček. Jedná sa o lipový čaj ktorý je výnimočný svojou kvalitou a chuťou a neobsahuje žiadne opiáty ani nič podobné a nechcem ho ani predávať len podarovať. Tak ak by bolo povolené množstvo ozaj len tých 100gramov, vzťahuje sa to na celú batožinu keď mám registrovaný veľký kufor a príručnú pre seba a veľký kufor a príručnú pre maloletú dcéru, či by bolo možné do tých veľkých kufrov dať do každého po tých 100g alebo teda len do jedného? Ďakujem pekne za všetky odpovede ak budete vedieť, vážim si to a želám krásny deň🙂

melanta
25. mar 2024

Limity pri prevážaní potravín sú na osobu, či máš 1 kufor alebo 4 je nepodstatné.

vevesh
25. mar 2024

@luna9 este stale mozes ist do viedne a kupit ten caj v nejakom moslimskom obchode🙃 a ako uz bolo hore spomenute, limity platia na osobu/osoby.

hiro
25. mar 2024

@luna9 Jasne, porozdeluj. Jasne ze nik nebude vybalovat, vazit, zratavat caje z roznych batozin. Takto som previezol kopec veci porozdelovanych kadetade.

levandula7
25. mar 2024

a kde si sa to dočítala? lebo podľa tohoto webu je limit 3kg https://atu.com.tr/shopping/custom-allowances/

vevesh
25. mar 2024

@levandula7 eu ma limity ine- zalezi aj kam to vezies, nielen odkial.

luna9
autor
25. mar 2024

Ďakujem. Ono my sme momentálne na Cypre a kúpili sme to na tej tureckej časti a čaj je vyrobený v Turecku. Letíme domov z Paphosu teda z gréckej časti tak neviem či sa aj toto nejako prihliada že sme v rámci EU lebo čítala som že suroviny dovážané z tretích krajín majú také limity.

vevesh
25. mar 2024

@luna9 letis z eu do eu- to nikto nekontroluje, co mas v batozine- mali vas kontrolovat pri prechode tr-grecko, ale to uz je passe, takze ziadny stres😀

luna9
autor
25. mar 2024

@vevesh
Dobre super ďakujem 🤗🫶

kiki68
25. mar 2024

Zatial jediny raz , co riesili potraviny, aj to len maso a syr bolo Taliansko na prichode do krajiny. Ale podla mna to bola nejaka vynimocna akcia. Inak nikto nikdy neriesil, ze co a ako vela toho nesiem. ASI nemas plny kufor caju 😀 Cize nebudes mat problem

kaktusik007
26. mar 2024

@luna9 ak si presla z tureckej casti nikozie do greckej casti -- uz si v EU, takze uz si to do EU previezla a uz je to uplne OK... ja tak budem riesit kozene kabelky a ruksaky v lete 😀