icon

Ako riešiť náhradu škody za poškodený kufor?

markusik2006
27. jún 2025

Dobrý deň, prosím o radu, či je možné žiadať o náhradu škody za poškodenia kufra leteckym prepravcom, keď sme si to všimli až doma ??
Ako som sa dočítala je potrebné to riešiť a spísať formulár už na letisku. Treba to riešiť cez poisťovňu alebo s leteckým prepravcom???
Ďakujem

lubkovaandrejka
27. jún 2025

@markusik2006 kamarat to riešil tiez az doma,aj s poistovnou aj leteckou spolocnostou, mozem sa ho opytat,akk presne postupoval,ale peniaze mu vratili 🙂

markusik2006
autor
27. jún 2025
@lubkovaandrejka

@markusik2006 kamarat to riešil tiez az doma,aj s poistovnou aj leteckou spolocnostou, mozem sa ho opytat,akk presne postupoval,ale peniaze mu vratili 🙂

@lubkovaandrejka ďakujem pekne ...ak by ste bola taka dobrá...sme v noci prileteli nepozrela sme poriadne a až ráno doma všimli

marsmykkok
27. jún 2025
@lubkovaandrejka

@lubkovaandrejka tu sa pripnem do budúcna. Totiž stalo sa aj nám raz že vysúvacia rúčka bola nefunkčná, avšak kedže sme sa ponáhľali domov neriešili sme to, myslela som že je to len zaseknuté a doma povolím. Až doma po vybalení kufra som zistila že to nie je zaseknuté, ale vnútri zlomené. Na letisku sme to nemali ako zistiť čo je s tým, to by sme museli vyložiť kufor a pozrieť to.

martinmmartin
27. jún 2025

Ja som totok riesil priamo na letisku v nemecku. Prva otazka bola ze aky je kufor stary, druha otazka hned na to ze ci som si isty🙂
Totiz stare kufre ti sluzili bez problemov x rokov a poskodenim si teda neprisla o nic moc a nic sa nahradzat nebude...... clovek za prepazkou sa preto spytal ci som si isty a aj tak mi tam napisal ze kufor stary nebol a potom hned vytiahol podobny zo skladu a isiel som prec s kuframi dvoma

abbey1
27. jún 2025

@markusik2006 Riešila som to minulý rok. Keďže som vtedy pri lete mala osobnú asistenciu a kufor mi vkladali a nakladali zamestnanci letiska, až doma sme zistili, že chyba jedno koliesko. Skúšala som to riešiť, vale boj s veternými mlynmi, až sme to vzdali. Viac by ma stalo telefonáty a cestovanie s kufrom než nový kufor

slavomira236
27. jún 2025

@markusik2006 ak blocek pytaju co mi lamaratka hovorila s roesi sa to priamo ma letisku

lubkovaandrejka
1. júl 2025
@marsmykkok

@lubkovaandrejka tu sa pripnem do budúcna. Totiž stalo sa aj nám raz že vysúvacia rúčka bola nefunkčná, avšak kedže sme sa ponáhľali domov neriešili sme to, myslela som že je to len zaseknuté a doma povolím. Až doma po vybalení kufra som zistila že to nie je zaseknuté, ale vnútri zlomené. Na letisku sme to nemali ako zistiť čo je s tým, to by sme museli vyložiť kufor a pozrieť to.

@markusik2006
@marsmykkok pytala som sa a vraj to riesil rovno s leteckou spolocnostou, uz ked bola doma, lebo na letisku si nevsimol problém, ked si vsimnu,ze vyplnaju akysi damage report, oni ho pytali akurat fotky a poslali mu sumu,aku uznali za vhodnu.

lubkovaandrejka
1. júl 2025
@marsmykkok

@lubkovaandrejka
@marsmykkok
@markusik2006 aha a aby som nezabudla tak ts letecka spolocnost mala online formular pre pripad poskodenia batoziny, potreboval číslo letenky a ten batozinovy tag.

marsmykkok
1. júl 2025
@lubkovaandrejka

@lubkovaandrejka
@marsmykkok
@markusik2006 aha a aby som nezabudla tak ts letecka spolocnost mala online formular pre pripad poskodenia batoziny, potreboval číslo letenky a ten batozinovy tag.

@lubkovaandrejka Ďakujem, budem vedieť ak niekedy v budúcnosti by som to riešila.

lubkovaandrejka
1. júl 2025
@marsmykkok

@lubkovaandrejka Ďakujem, budem vedieť ak niekedy v budúcnosti by som to riešila.

@marsmykkok niet zaco 🙂