Neuznanie náhrady za škodu – Kooperatíva

belllinka
12. dec 2014

Ešte v septembri som mala nehodu, keď som zastavila na STOPke, zozadu do mňa nabúralo auto. Všetko sme nahlásili poisťovni, vinníkovi síce chvíľu trvalo, kým sa dostavil na obhliadku, ale nakoniec sa dostavil. Dnes nám nakoniec prišiel list z poisťovne, že "náhradu škody odmietajú, nakoľko je zdokumenotvaný rozsah a charakter poškodenia k opísanému priebehu nehody neprijateľný."
Taká som vytočená!!! Máte niekto skúsenosť s odvolaním? Myslíte, že je nejaká šanca, že to prehodnotia? Alebo čo iné sa dá ešte robiť?

pebu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anucha27
12. dec 2014

Nepomoze ti ani odvolanie mne sa to tiez stalo.nakoniec som sa nato vykaslala

lucinddas
12. dec 2014

Bola privolana policia? Ako ste to zdokumentovali? Este mozete chciet nahradu priamo po vinnikovi, ale asi to pojde len sudnou cestou.

jahodka8
12. dec 2014

@belllinka mali ste havarijnú poistku? my máme problémy takto s poistením majetkovým v inej poistovni. Ja uvažujem, že poistku vypoviem, ešte tam napíšem a budeme asi fungovať bez poistenia bytu, lebo koľko som tomu už venovala času, všelijaké potvrdenia, 2x obhliadka a nakoniec, že to nie je poistná udalosť presne ten istý typ argumentu ako u Vás. A ešte sme mali aj potvrdenie od znalca. No vieš, majú tam kopec draho platených ľudí, aby hľadali dôvody ušetriť.

monkabr
12. dec 2014

@belllinka Nechapem, aky dovod uviedla poistovna ? Vzdy si treba nehodu nafotit ! Pripadne ak je skoda vyssia, volat policiu

simca06022011
12. dec 2014

@belllinka bola privolana policia? je to teda riadne zdokumentovane?

stary_ujco
12. dec 2014

Klasický postup kooperativy. Najprv zamietnu a čakajú, čo na to chudák poistený. Prvé odvolanie nepomoze. Oslov spoločnosť, čo sa zaoberá vymáhanim poistiek. Venuješ im síce tretinu plnenia, ale po prvom pravnickom liste zvyčajne zaplatia, ak to nie je veľká suma. Osobne sa snimi už päť rokov naťahujem o mastnú sumu a uznávajú to po päťdesiat eurovych položkách...

namornicka
12. dec 2014

Mňa takto pred rokmi okašlala AXA. Chlapík do mna nabúral a 75% z ceny som cvakala ja.

maslenka47
12. dec 2014

@belllinka ja to nechapem, ak je znamy vinnik, nemal by ti nahodou skodu hradit on? Tebe moze byt jedno, ci jemu to jeho poistovna preplati, alebo nie.

belllinka
autor
12. dec 2014

@jahodka8 Nemame havarijnu
@simca06022011 Policia nebola volana, ta sa vola iba na vyssie skody.

belllinka
autor
12. dec 2014

@maslenka47 Jemu to jeho poistovna samozrejme nepreplati, kedze je vinnik, mne to mala preplatit jeho poistovna zo zakonnej poistky. Ako to myslis, ze to ma hradit on?

zeriempizzu
12. dec 2014

Tak pekne po poriadku. Tvoja poistovna z havarijnej alebo zakonna poistovna vinnika ti toto napisala?

belllinka
autor
12. dec 2014

@zeriempizzu Napísala mi to jeho poistovna, Kooperativa, zo zakonnej.

simca06022011
12. dec 2014

@belllinka no ta sa vola vzdy, predisla by si tomuto. Mam s tym bohatu prax pri 6tich autach pod dozorom ;) z poistovne vam povedali ze nemate volat? alebo ako ste na to prisli? kto vam teraz dokaze, ze to bolo tak ako bolo v papieroch pre poistovnu? Vinnik by dostal pokutu to je jasne, ale to uz je jeho chyba hadam... jedine sudnou cestou to riesit, alebo sa poradit vo vlastnej poistovni.

lenku1
12. dec 2014

my sa s nimi už naťahujeme šesť rokov, manžel zastal na semafore a vodička cúvala z dvora a nabúrala do neho, napísali nám, že vraj sa to nemohlo stať

belllinka
autor
12. dec 2014

@simca06022011 To je uz vseobecne zname, ze k takymto malym nehodam sa policia nevola, ani by nedosli.
http://www.porovnanie-pzp.sk/policia-pri-doprav...

zeriempizzu
12. dec 2014

@belllinka aha tak kooperativa je poistovna vinnika. Jasne 🙂.
Zavolaj im ze vdaka ze pekny dopis, ale ako si teda predstavuju ze sa nehoda stala? Ty si svoj argument uz predniesla - vysvetlila co sa stalo a podlozila to poskodenim na aute. Ked maju iny nazor nech to dokazu a to sa nerobi trapnym listom ako ti poslali.
Dufam ze mas fotky, kopie sprav o obhladke, faktury s detailami co bolo opravene a v tom lepsom pripade zapis od policie. Neboj sa poistovne, klude na sud s nimi.

zeriempizzu
12. dec 2014

Kto bol pri nehode? Mas svedkov?

zeriempizzu
12. dec 2014

A hlavne nebud vytocena, klud, stale je sanca ze svoje dosiahnes, len rozvahu 😉

belllinka
autor
12. dec 2014

@zeriempizzu No kludne ich na súd asi nedám, nemienim minúť ďalšie peniaze na právnika a súdy.
Svedkov nemám, proste do mna vrazil, autá sa tam nezdržiavali, kto by to tam s nami riešil, nejaké svedectvo.

belllinka
autor
12. dec 2014

@zeriempizzu Som vytočená lebo ja jazdím roky bez nehody, nejaký magor do mňa vrazí, je to jednoznačne jeho vina a nakoniec ja mám platiť opravu? 😠 😠 😠

ketere
12. dec 2014

@belllinka fuha, to fakt takto okaslu cloveka? Mne sa stalo nieco podobne - stala som na cervenej a do mna zozadu naburala pani, ktora ma udajne nevidela☹ ...auto sa mi prave v utorok vratilo z opravy, a poistna udalost sa posunula k likvidatorovi. Vinnicka nehody mala uniqu. Tak som zvedava, ako dopadnem☹ ...oprava stala 700 €, nemienim to platit zo svojho...

simca06022011
12. dec 2014

@belllinka no tak jedine cez vlastnu poistovnu to poriesit, musia mat nato paky... nam sa podarilo po dovoze auta naburat nepoistene auto a teda nebolo koho poistovnu kontaktovat (pri nehode sme to nevedeli... na karte bola doba neurcita :P)... rovnako sa buchli len dve auta na krizovatke a skoda az 200EUR (tj naraznik... + cca800eur druhy naraznik), zaujimave ze prisla policia ;) a o kratku chvilu vyzva na uhradu skody zo zdruzenia poistovni...

roxana280
12. dec 2014

Ja som sla po hlavnej a nabural do mna mladik, vychadzal z parkoviska, nehoda bola mala, ale policajtov som volala, samozrejme mali pani policajti problem zdvihnut svoje zadky, frflali strasne, chalan dostal pokutu, vypisali sme papiere, fukali. Z mojej havarijnej mi preplatili opravu z jeho zakonnej spoluucast, co mam na havarijnej, mala som vtedy allianz, nerobili problem a policajtov by som volala zas, na co ich platime...

belllinka
autor
12. dec 2014

@ketere Tak to je skoro taky isty pripad ako moj, tak drzim palce, ale ze ti to zaplatia vobec nieje take iste ☹
@simca06022011 Aj my mame Kooperativu... Ale aj keby sme nemali, tak druhej poistovni by to mohlo byt srdecne jedno, nemali by dovod sa tym zaoberat.

zeriempizzu
12. dec 2014

@belllinka preco by si ich na sud nedala? Pravnika ti netreba, za maly poplatok pred sudcu das svoje dokumenty a nech potom kooperativa dokazuje, zadny naraz vie rozlisit i male decko. Len sa netreba bat ak mas pravdu a veris si v nu.
Ak nemas svedkov, je to slovo proti slovu a tak iba to akt bol naraz a ta skoda na aute bude hovorit za vsetko. Tak im do tej kooperativy pekne v pondelok zavolaj nech vysvetlia svoju trapnost a kludne im pohroz ze s nini pozametas ak budu nadelaj klamat a hrat nekale hry s tebou.

heni79
12. dec 2014

@belllinka
To je nezmysel, že k "malým" nehodám sa polícia nevolá. Aj v tvojom linku je o.i. napísané, že ak neviete odhadnúť výšku škody a určiť, či to bude škodová udalosť, alebo nehoda, máte zavolať políciu. Ty si vedela určiť výšku škody presne?
A napr. ak máš firemné auto, tam tú políciu volať musíš jednoznačne. Lebo by ťa vo firme inak poslali....

Skúste sa odvolať. Zdokumentovať, čo sa dá. To ich vyjadrenie by bolo aj smiešne, keby nebolo zároveň tragické. To chcú akože povedať, že si si auto rozbila nejako dodatočne, či ako?

belllinka
autor
12. dec 2014

@heni79 Každému by pri pohľade na moje auto bolo jasné, že škoda je menšia, ako 3990 eur.
Určite sa odvoláme, len som proste prekvapená, že takéto niečo sa môže stať :(

maslenka47
12. dec 2014

@belllinka teba ale nemusi vobec zaujimat, co ti napise jeho poistovna. Ak to neuhradi jeho poistovna, ziadaj nahradu skody od neho.. hotovo. A on nech si to s poistovnou riesi sam. TY s JEHO poistovnou ziaden vztah nemas.

belllinka
autor
12. dec 2014

@maslenka47 To myslíš tak, že si mám najať nejakých svalnatých chlapcov a ísť ho postrašiť, nech mi zaplatí škodu?