icon

Ako riešiť príručnú batožinu pri Ryanair?

janamihl
23. feb 2025

Ahojte. Nevedel by mi niekto poradiť ako to ma Ryanair s batožinou? Kupili sme si letenky a zistili sme že tam nemáme v cene príručnu batožinu, iba ruksak/kabelka v rozmeroch 40x20x25cm.
Ideme len na víkend ale obávam sa, že mi to stačiť nebude. Riešia to prísne? Keď napr taška bude mať 50x30 cm ???
Pripadne môžem mať ruksak aj kabelku?
Ďakujem.

guudy
23. feb 2025

@janamihl len si pekne dokupte batozinu online, lebo na letisku vas na 100% skasnu a suma bude vyssia. Z tohto nizkonakladovky ziju…

tenerifka
Odpoveď bola odstránená
ukgirls
23. feb 2025

batohy nekontroluju pokial niesu vyrazne obrovske ..staci aby sa vmestil pod sedadlo ... kazdopadne ak nemas este check in spraveny da sa dokupit

mondolina
23. feb 2025

@janamihl
to je príručná ten " rupsak".
dokúpte si batožinu.

janamihl
autor
23. feb 2025

@mondolina to mi je samozrejme jasne 😉

lin_a
23. feb 2025

Ak ten ruKsak nebude vyrazne prekracovat rozmery (proste obyč batoh, 25-30l, kludne aj tych 50×30, nie nejaka vystuzena krosna) tak to prejde. Ak ho nenaplnis uplne na full, tak sa vojde aj do tej kontrolnej priehradky. Do takeho batohu sa viem zbalit na 2 tyzdne, tak snad sa pobalis na vikend. A velku kabelku k tomu nie, ale mala crossbody (kde sa zmestia penazenka, mobil a doklady) je v poho, prinajhorsom ju vopchas do toho batohu.

alesia
23. feb 2025

@ukgirls toto je hlupost, lietame casto a v poslednej dobe kontroluju velmi casto! cize odporucam bud dodrzat pozadovany rozmer alebo dokupit priority

ukgirls
23. feb 2025

@alesia nieje to blbos brat ma klasicky vacsi batoh a nosi len ten .. prekracuje rozmery o par cm a nikdy ho nemerali .. samozrejme nieje narvany do prasknutia ,. ja sice mavam batozinu ale tiez tasky pod sedadslo nikdy nekontrolovali a toi lietame dost casto ... kontoluju 10kg tasky nad hlavu ...alebo ak su extremne velke

muchotrafka298
23. feb 2025

Ja Ti silno odporucam dodrzat predpisany rozmer a 1 ks batoziny. Nie je to ze oni Ta pustia. Nepustia. Deje sa to teraz casto, ze kontroluju a aj prevazuju. A tiez davaju pozor na to, kolko mas kusov.
Je o tom miliarda prispevkov v cestovatelskych skupinach, ako to nikto nekontroluje, zober si co chces, oni to neriesia.Kazdy sa zariadi podla seba. Ak niekto napise,ze nikdy ho nekontrolovali, mal stastie. Ty ho mat nemusis. Tak oni to dost riesia a nielen u low cost aeroliniek. Tebe sa musi zmestit do sizera, ak budes vyzvana, aby si tam dala tu batozinu a tiez u Ryanair nemoze mat tato mala batozina kolieska. Ked si chces brat kabelku este k tomu, tak rataj s tym, ze ju musis do tej batoziny zmestit, kedze mas len 1 ks.
Ja casto vidim, ze ludia idu s obrovskymi batohmi, taskami, vankusmi napchanymi oblecenim. Niekedy im to vyjde, niekedy nie. Oni s tym pocitaju.
A to, ze nekontroluju, mozes sa na to spolahnut a pri gate potom zistit, ze uha, kontroluju a treba doplatit. Ja som bola svedkom toho, ako na BA letisku chceli pri gate volat ostrahu, nakolko im tam vulgarne nadaval chlapik, co nemal zaplatene a chcel si zobrat vacsie.
Kontrola je ich praca a najviac lowcosty aj ine aerolinky zarabaju na batozine a jej vahe/rozmeroch.

katarinaba
23. feb 2025

Kopirujem zo skupiny o cestovani, dnes pridany prispevok. Takze reci - "nekontroluju" si dobre poznac, nech sa ti autorky potom poskladaju na priplatky.
janocka
Včera o 22:12
Casto sa v diskusiach spomina, ze pri Ryanairi moze byt batozina aj vacsia ako povolene rozmery, ze nik to nekontroluje…. Tak dnes pri lete VIE - MAD kontrolovali takmer vsetkych (tych, co mali evidentne male ruksaky nekontrolovali). Vela ludi si davalo oblecenie z ruksakov pod kosele, pod mikiny, viac triciek na seba, no dost ludi aj doplacalo za to, ze mali batozinu vacsiu ako povolene rozmery. Takze ja odporucam dokupit priority za cca 25€, vyjde to lacnejsie ako platit na letisku poplatik za nedodrzanie rozmerov batoziny

alesia
23. feb 2025

@ukgirls Dobre 🙂 ja som tento rok bola uz dva krat svedkom toho ako merali takmer kazdu batozinu, takze tvrdit, ze batohy nikdy nekontroluju je zavadzajuce. Odporucam skupinu na FB "cestovatelska poradna" kde sa to riesi denne a zariadit sa.

mondolina
23. feb 2025

pravdaže kontrolujú rozmery.
kamoška zaplatila 50€ pri gate. darmo som jej hovorila...haloooo....máš to veľké 🤣

alkoholik
23. feb 2025

Co je velke? Lietame casto wizz alebo rayner ale na vikend vam to staci. Nam to staci na 2 tyzdene( letne) bez problemov.

mimirka32
23. feb 2025

@janamihl ja na vikendove vylety chodim len s ruksakom. V pohode tam zmestis oblecenie na prezlecenie, spanie, ponozky, spodne pradlo, malu kozmetiku a snack. Najskor vyskusaj co sa ti zmesti do ruksaka, az potom si pripadne dokup dalsiu batozinu. Ono sa to nezda, ale zmesti sa vela

n3la
23. feb 2025

Záleží aj či je to spratné, kufor nezložíš ale batoh ak nebude prilis plný ho dokážeš napchať pod sedadlo aj do tých predlôh alebo ako to nazvať čo tam maju

januska12323
23. feb 2025

Koľko toho potrebuješ na víkend? Najväčšie veci budeš mať na sebe a do toho batoha v pohode dáš pár tričiek, druhé nohavice, plavky, spodné prádlo, kozmetiku a ešte ti aj ostane miesto na jedlo a malú kabelku.

abbey1
23. feb 2025

@janamihl Zápis si sníčky, ktoré ta tu presviedčajú, že nekontroluju. A potom ich požiadaj o preplatenie
Kontrolujú a čím ďalej viac. My lietame často práve nizkonakladovkami a v poslednej dobe kontrolujú a vážia snáď na gramu a milimetre. Vždy sme svedkom, že riešia s ľuďmi a následne im dávajú zaplatiť vysoký poplatok.
To že neodchytia všetkých 40 ľudí s nad rozmerom, ale len 20, neznamená, že to nebudeš práve ty.
A potom, čo? Necháš veci na letisku, alebo zaplatiť 60-70 eur?

vanilkovazmrzka
23. feb 2025

Vyriesis to tak ze si doplatis batozinu vopred alebo za nu zaplatis priamo na letisku

darkswan
23. feb 2025

Crossbody a ruksak su uz 2 batoziny a neriad sa jedna pani povedala, kontroluju a dost prisne

janamihl
autor
23. feb 2025

DAKUJEM PEKNE, NEČAKALA SOM, ZE SA OZVE TOĽKO LUDI.
Podarilo sa mi dokúpiť extra kufor.
Krásny deň želám. ✌️✌️🫶🫶

petamich
23. feb 2025

Snad neexistuje spolocnost, ktora kontroluje rozmery prisnejsie ako Ryanair 🙂 a ano kontroluju aj ruksaky, rovnako ako ich obcas aj vazia, kedze nemaju mat viac ako x kilogramov. Takze dobre si spravila, ze ste si batozinu dokupili.

muchotrafka298
23. feb 2025

@petamich este su takyto v Aegean Airlines, ti zas vazia prirucnu vzdy a kazdemu. Specialne na letisku v Atenach.

emili27
24. feb 2025

@janamihl pred dvoma tyzdnami som isla z BA na vikend do Londyna s Ryanair. Pani na letisku dost intenzivne kontrolovala, a niektori aj platili za vacsie batoziny. Naspat sme mali stastie a nebolo to take dosledne.
Ja som bola na vikend a mala som obavy ci sa zbalim do malej tasky, ale v pohode, zobrala som skutocne len nutne (nabuduce zoberiem este o jednu mikinu menej).
Ist len s malou prirucnou ma vyhodu, ze ked sme rano odisli z hotela a este sme chodili po meste, lebo odlet sme mali az vecer, tak to bolo pohodlnejsie, ako s vacsou batozinou.