Ako riešiť situáciu s dcérou na dovolenke?
Mám rezervovaný apartmán 4+2 , a zrazu 17r dcéra ktorá ešte včera chcela ísť s nami zrazu nechce. Dovolenka v práci nahlásená odsúdená. Teraz by nám stačilo ubytovanie pre troch.
Ja sa 17r nepýtam, doma ho samého nenechám..Ale s nami vždy chceli ísť. Tak ako včera chcela, dnes zas nechce, môže znovu zmeniť nálady a tomu by som sa neprispôsobovala.
😅🤷🏼♀️ čo by som robila? Pobalila ju, nabudúce si má lepšie premyslieť, či niekam chce ísť
@gribka1 keď ma vážny dôvod neísť, tak nech nejde, povedz, že jej to strhneš z vreckového 😄
Zobrala by som jej kamosku, sesternicu.
A idete v akom zlozeni? Rodicia a 2 deti?
Nech si to poriadne rozmyslí, aby to nebolo, že zase zajtra bude chcieť ísť a ak naozaj nie, nenútila by som ju, keď tam bude na silu a odutá, tak si to neužije nikto... aké sú podmienky storna? nedá sa pozrieť iné ubytko v tom termíne? či to idete už teraz niekedy?
A to 17-ročna chce akože v tom čase zostať sama doma, kým vy budete na dovolenke? No ani omylom. Pekne krásne by šla, hlavne keď skôr ísť chcela a všetko je vybavené.
Rešpektovala by som rozhodnutie svojho dieťaťa.Je to takmer dospelý jedinec a má právo na vlastný názor,život a čas.
Ubytko by som neriešila.Aspon zvyšok,čo ide bude mať viac miesta.
A desím sa toho,koľko žien tu narába so svojím dieťaťom ako s majetkom a vecou,ktorá bude robiť,čo oni povedia
Musi niest nasledky za rozhodnutie. Chcela ist, je rezervovane, bude to cosi stat. Takze ide. Nabuduce nech si poriadne rozmysli.
@doriiis asi si úvodný príspevok neprečitala dôkladne. Jasne píše - včera dcéra chcela ísť, dnes nie.
Takže - keďže ako píšeš, ide o takmer dospelú osobu, ktorá sa už vyjadrila, že chce ísť, tak nebude na poslednú chvíľu špekulovať ako 3 ročná, ale jednoducho pôjde. Aspoň sa naučí, že keď sa s niekym na niečom dohodne tak to platí a je neférové začať z toho na poslednú chvíľu vycúvavať, zvlášť ak sú v tom aj nemalé peniaze. Rozhodnutia prinaśaju so sebou dôsledky - životná lekcia
@doriiis nie ako s majetkom, ja napr.s deťmi konzultujem, kam pôjdeme, aby aj oni chceli ísť. Tu si mladá slečna podľa nálady mení, či chce, či nie. Že by som nenechala 17r.sama je pravda, ešte stále som za neho zodpovedná, takže chudák bude "musieť" vydržať s mamou aj otcom na dovolenke. Ale my sme ani so starším neriešili to, že by odmietli dovolenku.
No ja mám síce len malé deti, ale nad výchovou sa už zamyslam a posudzujem aj čo ako robili moji rodičia😀
Čiže môj skromny nazor, najprv by som sa pozrela na to či dcera bola zahrnutá do rohodovania o dovolenke (lebo podľa mna 17 je už dost ), v kontexte či sa jej bolo opýtane či chce ísť..ak ano, následne by som jej vysvetlila, že zmena rozhodnutia na poslednú chvíľu môže mat svoje následky a skusila by som zmeniť ubytovanie, ak je to mozne ( úplne ideálne výchovne podľa mna, by bolo nechať to vybaviť vašu dcéru) a ak by to nešlo zmeniť, tak by som jej dala možnosť bud predsa len ísť na tu dovolenku alebo vám ten rozdiel zaplatiť..
Keďže s dovolenkou súhlasila, rozhodnutie by som nemenila. A na dlhšie obdobie by som dieťa pod 18 rokov nenechala samé doma. Do 18-ky je zodpovedný rodič.
neskoro... pekne by išla.
@doriiis nejde o to že by zostala doma, išla by preč do zahraničia s priateľom a .moje výhodné peniaze
@doriiis Tu nejde o zlyhanie výchovy. Čokoľvek sa stane, zodpovedný je rodič. Po 18-ke je to iné.
Aha, takze frajer jej ponukol lepsiu alternativu🙄.
A neda sa to ubytovanie zmenit za mensiu izbu?
Tak na flakanie sa s frajerom v zahraničí ma ozaj ešte čas...musela by ísť s nami. Koniec debaty.
A sme doma, že s frajerom do zahraničia...no tak to by som nedovolila. Možno zas zlyhávam 🥴
@zuzanockamt ....áno,takže do 18 tky nepustiť dieťa nikam.Idealne.
Ja ti neviem,ale mne sa niečo marí,že 17 roční ľudia už majú OP s fotkou dokonca a dokonca môžu byť aj trestaní,ak niečo vyvedú.Tak neviem.🤔
V 17, do zahranicia z frajerom... no ani nahodou ani omylom😂
Btw frajer ma kolko rokov?
No autorka,tak to si mala uviesť hneď.Dovody mladej.
Svoje vyhodené peniaze by som pýtala od nej a od frajera späť.To je asi tak všetko,čo môžeš spraviť.Donutit neviem ako by si ju chcela
@doriiis Zase si nepochopila. Dokonca moje staršie dieťa už má tiež OP s fotkou, môže byť už aj trestané, no zatiaľ stále som ja tá, čo je zodpovedná. A voľnosti má dosť. Asi máš ešte malé deti.
@doriiis takže vy keď sa doma dohodnete s mužom, že idete na dovolenku a on sa nakoniec rozhodne, že sa mu s vami nechce ísť, tak preplatí svoju čiastku a ty spokojne odídeš na dovolenku len s deťmi? No to ti fakt verim.
Nie všetko sa dá “vyžehliť” peniazmi, sú situácie, keď
tú druhú stranu tvoje peniaze nezaujímajú.
Teraz čítam, že si dievčina našla zaujímavejší program - no tak to už by mala úplnú smolu, toto neznášam ani pri dospelých, že idem, idem a potom sa naskytne niečo lákavejšie a serem na teba. Tak to teda nie.
V našej domácnosti dohody platia.
mate apartman 4+2 a ked dcera nechce ist tak zrazu stači pre 3
to je ako možne ?
No nič, išli by sme traja a užili sme si to. Nabudúce ak bude chcieť ísť s vami, vezme si spacák. Ale stále mi tu chýba info o čo ide? Dovolenka v zahraničí, či tu? Kedy a či sa s tým nič nedá robiť....

A dôvod?