Ako sa zbaviť panického strachu z lietania?
cestujeme na dovolenku,let trva ani nie 2 hodky,no manžel mi to sťažuje,lebo ma panický strach z lietania
@azbestova vies co mne fakt velmi pomohlo co
@jenny318 hovorila ze turbulencie su ako jamy na ceste a lietadlo nespadne a ked som potom na displeji sledovala ze vyska sa nemeni mozno iba par metrov ale nic extremne tak mi to strasne pomohlo a dalsie bolo ze ked som sa pozrela okolo kazdy bol uplne kludny. Letusky tiez tak som to nejako zvladla. Ale hlavne som si opakovala ze to lietadlo je na to stavane a vsetko bude ok je to neprijemne ale nie nebezpecne. Ak ma v NY uvidis tak sa prihovor 😚
@lenka2613 ja viem , teoriu mam nacvicenu len ja uz ani neviem sama coho sa bojim) ale vzdy si vravim ze ked tolko ludi to da tak preco nie ja ved niesom padavka😂 Ale asi strach najviac je z toho ze neviem co mam cakat este )) ale pre istotu mam prichystan lexaurin alebo tabletky na spanie)) uvidim mozno to dam aj bez toho))) jasne ked ta zbadam budem kricat🙋🏻 To by bola aka sranda keby ze sa tam nahodne stretneme))
Dievcata tak ja sa hlasim z Miami😉 Uz tyzden pred odletom som to neriesila a nejak som bola kludna az podozrivo tak som sa balam ze "ticho pred burkou"..ale dala som to ze sama nechapem)) sadla som do lietadla z uplnym kludom, ziaden strach a panika ,,, aj pri turbolenciach nic)) mal som pocit ze idem po nasich super slovenskych cestach)))) dakujem krasne za vsetky rady, aj to pomohlo))) 😘😘 @jenny318 vdaka za kazdu radu😘
@jenny318 ahoj no uz sme doma. Na Mauricius sme leteli 10h nakoniec..a späť 10 a pol. Tam to bolo na noc, cize deti spali..ja po 2 vinach tiez😂 Naspäť sa šlo ráno...ale tiez ok. Bez turbulencii, vyse 300 ludi vo velkom lietadle...pohoda. Este raz ti dakujem, velmi si mi svojimi prispevkami pomohla.
No mna už v utorok čaká let do Vietnamu s Emirates , tak snáď to aj nabehal prežijem 😌
@tenerifka Ahoj tenerifka. Neviem síce, s akým jetom ste leteli a čo znamená, že "lietadlo robilo pri trasení hluk s plechmi", ale faktom je, že v prípade silnejších turbulencií sú výkyvy lietadla aerodynamicky eliminované tzv. krídelkami - sú to také malé plôšky na odtokovej hrane krídla, ktoré sa pohybujú hore-dolu, a tým napomáhajú udržiavať stabilitu lietadla. Oni sa nepohybujú ani netrasú samé od seba, sú aktivované zámerne. Navyše väčšina moderných jetov konštrukčne využíva kompozitné materiály, najmä laminátovo-carbónové vlákna (okrem nábrežnej hrany krídla), takže neviem, ako si myslela ten "hluk s plechmi". 🙂

Ja sice lietam velmi casto, takmer po celom svete, ale lietania sa stale bojim jak cert kriza. Velmi mi pomahalo dat si dva pohariky vinka, prijemne ma to otupilo a niekedy som aj zaspala 😜😜😜
Takze u mna jednoznacne alkohol 😂😂😂 skusala som aj tabletky na spanie, ale tie (na prirodnej baze), vobec nefungovali 🤔🤔🤔
Teraz, ked som tehu, tak asi budem musiet najst nieco ine 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 malocane krizovky alebo co 😂😂😂