icon

Ako sa zbaviť panického strachu z lietania?

deenisskaa
14. mar 2013

cestujeme na dovolenku,let trva ani nie 2 hodky,no manžel mi to sťažuje,lebo ma panický strach z lietania

malyslonik
18. feb 2017

Ja sice lietam velmi casto, takmer po celom svete, ale lietania sa stale bojim jak cert kriza. Velmi mi pomahalo dat si dva pohariky vinka, prijemne ma to otupilo a niekedy som aj zaspala 😜😜😜
Takze u mna jednoznacne alkohol 😂😂😂 skusala som aj tabletky na spanie, ale tie (na prirodnej baze), vobec nefungovali 🤔🤔🤔
Teraz, ked som tehu, tak asi budem musiet najst nieco ine 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 malocane krizovky alebo co 😂😂😂

lenka2613
18. feb 2017

@azbestova vies co mne fakt velmi pomohlo co
@jenny318 hovorila ze turbulencie su ako jamy na ceste a lietadlo nespadne a ked som potom na displeji sledovala ze vyska sa nemeni mozno iba par metrov ale nic extremne tak mi to strasne pomohlo a dalsie bolo ze ked som sa pozrela okolo kazdy bol uplne kludny. Letusky tiez tak som to nejako zvladla. Ale hlavne som si opakovala ze to lietadlo je na to stavane a vsetko bude ok je to neprijemne ale nie nebezpecne. Ak ma v NY uvidis tak sa prihovor 😚

azbestova
18. feb 2017

@lenka2613 ja viem , teoriu mam nacvicenu len ja uz ani neviem sama coho sa bojim) ale vzdy si vravim ze ked tolko ludi to da tak preco nie ja ved niesom padavka😂 Ale asi strach najviac je z toho ze neviem co mam cakat este )) ale pre istotu mam prichystan lexaurin alebo tabletky na spanie)) uvidim mozno to dam aj bez toho))) jasne ked ta zbadam budem kricat🙋🏻 To by bola aka sranda keby ze sa tam nahodne stretneme))

azbestova
1. mar 2017

Dievcata tak ja sa hlasim z Miami😉 Uz tyzden pred odletom som to neriesila a nejak som bola kludna az podozrivo tak som sa balam ze "ticho pred burkou"..ale dala som to ze sama nechapem)) sadla som do lietadla z uplnym kludom, ziaden strach a panika ,,, aj pri turbolenciach nic)) mal som pocit ze idem po nasich super slovenskych cestach)))) dakujem krasne za vsetky rady, aj to pomohlo))) 😘😘 @jenny318 vdaka za kazdu radu😘

cat
1. mar 2017

@jenny318 ahoj no uz sme doma. Na Mauricius sme leteli 10h nakoniec..a späť 10 a pol. Tam to bolo na noc, cize deti spali..ja po 2 vinach tiez😂 Naspäť sa šlo ráno...ale tiez ok. Bez turbulencii, vyse 300 ludi vo velkom lietadle...pohoda. Este raz ti dakujem, velmi si mi svojimi prispevkami pomohla.

jenny318
1. mar 2017

@azbestova
@cat Super dievčatá! Som na vás hrdá! 😀👍 A naozaj ma veľmi, veľmi teší, ak som mohla byť nápomocná. 🙂 Posielam vám srdiečka. ❤❤

lenka2613
1. mar 2017

@azbestova no super tak mi to nakoniec s pomocou
@jenny318 uplne zvladneme bez nervozity.
Dakujeme

sticker
jenny318
1. mar 2017

@lenka2613 Ďakujeeem Leni! 😀 Aj tebe posielam ❤
😀😉

lenka2613
1. mar 2017

@jenny318 ďakujem budúci štvrtok letime do New Yorku tak dám zase vedieť čo a ako😘😘😘😘😁

jenny318
1. mar 2017

@lenka2613 Držím palčeky. 😉 Určite to v pohode zvládnete. 👍😀

nakup_primark
Odpoveď bola odstránená
lenka2613
1. mar 2017

@jenny318 pri turbulenciach som si zmyslela na to ze lietadlo je nato stavane a ze ty si pilotka tak vies ze to tak je a velmi to pomohlo tak sa spolieham aj teraz na to. Len snad nad atlantikom nebudu uplne strasne tie turbulencie

tenerifka
1. mar 2017

@lenka2613 V marci 2014 boli take, ze lietadlo robilo pri traseni hluk s plechmi☹....ale tiez som si myslela, ze tam rovno padneme(nad Azorami), a nepadli sme a som tu....ja neznasam nocne lety, je tma, spat aj tak nemozem a celkovo to na mña dolahne

winnerka
1. mar 2017

No mna už v utorok čaká let do Vietnamu s Emirates , tak snáď to aj nabehal prežijem 😌

cat
1. mar 2017

@winnerka kks tie emirates to su jake paradne lietadla...najkrajsie...aspon zvonku..nesla som s nimi este len ich vzdy na letiskach obdivujeme....

winnerka
1. mar 2017

@cat no veru my sa snažíme čo najviac s nimi , teda vždy keď sa dá vybrať ich berieme ich. Aj ten servis a služby to je úplne iná úroveň .

winnerka
1. mar 2017

@cat pozerám , že si bola na mauriciu, tam ste nešli s nimi? Nám vtedy vyhodilo len emirates ako leteckú spoločnosť .

cat
1. mar 2017

@winnerka nie my sme sli z Viedne s Austrienom..cez CK TUI.

winnerka
1. mar 2017

@cat my tiež z viedne ale s neckermannom a ponukali len emiratescez Dubaj , čo nám super vyhovovalo, keďže to boli dva kratšie lety , dalo sa mi to lepšie vydržať . V Dubaji prestup len dva a pól hodky.

lenka2613
1. mar 2017

@tenerifka fu a ako dlho to trvalo? My ked sme leteli z dubaja minulý mesiac boli silné 2 hodiny.

tenerifka
2. mar 2017

@lenka2613 mozno pol hodiny-40minut.....my lietame velmi casto, ale tu sme sa s dcerou fakt bali. Ked je to cez deñ, je to lepsie, ale v noci je to otras. Celkovo sme toho zazili uz strasne vela a nie je to nic prijemne

lenka2613
2. mar 2017

@tenerifka my teraz poletime cez deň. Naspäť mame nočný let. No ved to si samej sebe hovorím keď aj sú turbulencie ze je to nepríjemné ale nie nebezpečné. Ono ja sa najmä o malého strašne bojím ešte je maličký celý život pred sebou nechcem aby sa mu nieco stalo.

tenerifka
2. mar 2017

@lenka2613 Jasne, chapem to. Inak aj my mame v juni denny a naspat nocny, no co uz.
Vzdy sa ukludñujem tym, ze sme vsetci spolu-keby nieco

lenka2613
2. mar 2017

@tenerifka a kam lietavate? Amerika? No to mas pravdu ze aspon sme vsetci spolu

tenerifka
2. mar 2017

@lenka2613 lietavame z Kanarskych do Europy, medzi Kanarskymi ostrovmi hore-dole, z Europy do Azie....

jenny318
3. mar 2017

@tenerifka Ahoj tenerifka. Neviem síce, s akým jetom ste leteli a čo znamená, že "lietadlo robilo pri trasení hluk s plechmi", ale faktom je, že v prípade silnejších turbulencií sú výkyvy lietadla aerodynamicky eliminované tzv. krídelkami - sú to také malé plôšky na odtokovej hrane krídla, ktoré sa pohybujú hore-dolu, a tým napomáhajú udržiavať stabilitu lietadla. Oni sa nepohybujú ani netrasú samé od seba, sú aktivované zámerne. Navyše väčšina moderných jetov konštrukčne využíva kompozitné materiály, najmä laminátovo-carbónové vlákna (okrem nábrežnej hrany krídla), takže neviem, ako si myslela ten "hluk s plechmi". 🙂

lenka2613
3. mar 2017

@jenny318 ak to spravne chapem asi ze to robi zvuk ako by mu mali kridla odpadnut. ja som take pocula pri vzlete z dubaja.

tenerifka
3. mar 2017

@jenny318 bol to A330-200, turbulencie boli extremne(podobne som zazila iba asi dvakrat), pocul sa zvuk ako ked narazaju do seba plechy (mohla to byt aj batozina v hornych skrinkach, ale nemala som potrebu to skumat,brrr, este teraz mi je zle)

tenerifka
3. mar 2017

@jenny318 pracujes v obore?🙂

lenka2613
3. mar 2017

@tenerifka ona je pilotka 😊