Ako sa zbaviť panického strachu z lietania?
cestujeme na dovolenku,let trva ani nie 2 hodky,no manžel mi to sťažuje,lebo ma panický strach z lietania
Je na to aj vela homeopatik, ale idealne ist k homeopatovi na homeopaticku konzultaciu a on doporuci homeopaticky liek presne na mieru. Mozete napriklad vyskusat niektory z tychto: https://screencast.com/t/XjU3tYRC Napriklad Argentum nitr. 30CH - kupite si v lekarni a zacnite si davat 2 gulicky denne, tak 3 dni pred odletom. V den odletu si mozete dat aj 3x 2 gulicky.
@lucylka25 Ahoj Lucylka. Ak môžem vysloviť svoj názor a zároveň postreh - homeopatiká sú možno fajn, keď je človek tak normálne, klasicky nervózny pred cestou, resp. pred pobytom ako takým. No ak má niekto panický strach z lietania, niekedy hraničiaci až s fóbiou, homeopatiká mu nepomôžu. Len by zbytočne vyhodil peniaze. V takýchto prípadoch by zabrali jedine naozaj silné utlmujúce lieky vydávané iba na predpis alebo podávané len lekárom. Čo je ale tiež neprijateľné, pretože v leteckej doprave musí byť pasažier na let spôsobilý - čiže napr. v prípade eventuálneho núdzového pristátia a evakuácii musí byť schopný vnímať pokyny posádky a riadiť sa nimi. Nároky sú vysoké - posádka musí podľa predpisov zvládnuť evakuáciu všetkých cestujúcich do 90 sekúnd! A môžem ti povedať, že ukorigovať a za 90 sekúnd dostať núdzovými dverami von 180 vyhecovaných, splašených, a nebodaj ešte aj zranených ľudí v multikultúrnom zložení, z ktorých polovica ani nerozumie anglicky, nie je žiadna sranda! No... keby si ešte k tomu všetkému pár z nich "doprialo" silné utlmováky a boli by tým pádom"mimo", tých 90 sekúnd by sme nedali, ani keby sme vedeli čarovať. 😝
@jenny318 Praveze klasicky strach z lietania je normalny. Je to pre cloveka neprirodzene, byt vo velkej vyske, boji sa o svoj zivot a v pripade nudze, keby sa nieco stalo, musi reagovat, presne ako pises. Ked je vsak strach panicky, chorobny, nezravy, na to praveze homeopatika pomozu. Ja mam vela pacientov s roznymi panickymi uzkostami, ktore po homeopatikach uplne odisli, alebo sa velmi zredukovali. Idealne je vysetrenie u homeopata, ktory zisti, kde je vlastne pricina. Pravepodobne sa jedna o strach zo smrti, ale je dolezite, ako aj clovek reaguje v taktomto stave. Ci vrieska v panike, beha sialeny dookola, alebo sa iba v tichosti trasie, bucha mu srdce, alebo je paralyzovany, atd. Podla tychto a inych symptomov sa da pekne vybrat spravny liek. Homeopatika su naozaj v tychto psychickych pripadoch velmi uspesne, len ich je idealne vyberat s profesionalom. Ten im da hlavne uz vyssiu potenciu, od 200C, ktora sa bezne uz v lekarni nepredava. Maj sa pekne zatial ;)
@lenka2613 tak to je super alternatíva Leni! 😀👍 Určite lepšie, než keby ste tam mali stvrdnúť ďalších xy dní... Len škoda, že vám takéto nepríjemnosti komplikujú a znepríjemňujú pobyt. 😒
A čo za chorôbku sa nalepila na malého? 😢 Ak je prechladnutý, ak má soplíky, príprav sa na to, že možno bude pri vzlete a pristávaní plakať - môže ho pri zmene tlaku silnejšie zabolieť v uškách, kvôli blokovanej (opuchnutej) Eustachovej trubici. 😢 Budem na vás myslieť... 😉
@lucylka25 No áno, to už sa ale asi bavíme o systematickej, konštruktívnej liečbe. 🙂 A tiež je fakt, že pre človeka nie je pohyb vo vzduchu a vo výškach prirodzený (to isté som skonštatovala i ja v mojom článku), no môj subjektívny názor je taký, že pokiaľ je niekto naozaj v extrémnom psychickom vypätí, homeopatiká zafungujú skôr na báze placebo efektu, než na báze účinných látok. Ty si homeopatička, ja som pilotka - psychiku tých istých ľudí poníma každá z nás z iného uhla pohľadu. Ale ak mám byť úprimná - nič ma nenaštve viac, než ako keď si vystresovaný pasažier "dodáva guráž" alkoholom, no a než sa dostane od check-inu po gate, je akurát tak v stave vrátiť sa v sprievode SBS-kára späť domov. 😠
Tak ja hlasim stastny dolet domov😉 Na to aky som mala neskutocny strach som dala vsetkych 5 letov celkom v pohode)) pri velkych turbolenciach som mala strach ale vzdy som si opakovala ze @jenny318 vravela ze nic sa nemoze stat😂 Fakt mi vela pomohlo tu byt a citat tieto prispevky, takze velke DAKUJEM 😘😘😘 a
@lenka2613 drzim palce aby ste doleteli v pohode ✌🏻
Baby mame ist na dovolenku ale ja mam priserny strach stale uvazujem ze ju zmenim na Chorvatsko prave koli lietadlu ☹️☹️☹️muz mi doma uz nadava ale mam priserny strach ze ked bude lietadlo stupat a klesat ze to bude hrozne citit bola som raz na lanovke a dole som sla radsej uz pesi lebo by som to nezvladla je to take aj v lietadle ci je to len v mojej hlave
@sarita20 nie, ja som si dala kinedril a nic som necitila a to aj mne je zle v aute ked som vzadu, dokonca este aj doma na tej velkej hojdacke ked sa len tak jemne hojdam, nenavidim kolotoce, mam strasnu paniku z vysok🙈 Ja som mala hroznu paniku ked som si predstavila ze mam letiet, ved som to tu mesiac riesila a pred mala sim so sebou aj kexaurin a aj tabletky na spanie a nic som nepotrebovala)) mam pocit ze ten kinedril ma ukludnil, ked som sedela a mala zavrete oci tak sim mala pocit ze mam uplne uvolnene cele telo,,, nehovorim bala som sa ked boli turbolencie ale vzdy sim si vravela ze to je normalne)) ale inak ok, akurat ist na vecko bol hnusny pocit😂
Dievcata vy riesite trapne 2-3h lety to je nic.. To milujem. Ale mna caka 13h let nad oceanom. Z toho ma ide trafit... Tiez sa bojim. Lebo nad oceanom lietadlo nema kde pristat ak by sa nieco stalo...
@olivienka28 tak ja pravidelne lietam take dlhe lety a srdce v gatoch uz tyzden pred odletom :( to sa snažím riešiť nocnymi letmi a liekmi na spanie... Onedlho ma čaká taký 2 a pol hodinový let a zisťujem, ze po týchto dlhých letoch sa ani tak uz nebojím , lebo to zbehne veľmi rýchlo 🙂
@olivienka28 Podľa nariadenia ETOPS sa lietadlo nesmie vzdialiť od záložného letiska ďalej, než na vzdialenosť 60 minút letu k nemu. Síce toto nariadenie je záväzné len pre dvojmotorové lietadlá, avšak dodržiavajú ho aj prevádzkovatelia tých viacmotorových. Lietajú po ortodrome, tak, aby v prípade núdze bolo vždy kde pristáť. Takže nemusíš sa báť. 🙂
@jenny318 Cize aj pri letoch cez ocean (konkretne napr. Frankfurt - Sao Paolo) je lietadlo vzdy v max. 60 minutovej vzdialenosti od letiska? A prosim ta, ak klesne tlak v kabine (minule tak pristalo v KE lietadlo z Varsavy do Istanbulu tusim, lebo im prudko klesol tlak), tak mas kyslikovu masku a vsetko ok? Do tej hodky kym sa pristane?
No ked ma niekto paniku z lietania tak si nemyslim ze aj 2 hodinovy let je trapny,,,, clovek by sa bal aj keby mal letiet 20 minut😉
@fokuska Keď klesne tlak v kabíne, automaticky sa cestujúcim vyrolujú masky (pilotom nie, tí sa musia "obslúžiť" manuálne 😝) Zásoby kyslíka sú individuálne v závislosti od typu lietadla. Každopádne však pri tomto probléme je potrebné čo najskôr sklesať do výšky pod 4800 m, kde je už dychateľný vzduch, a kde už tým pádom masky nie sú potrebné. V takejto výške potom lietadlo v pohode doletí na náhradné letisko. 😉

@lenka2613 ... "nemusíš" som chcela napísať. Pardooon..., mobil mi to tu sám opravuje ako sa mu zachce. 😝