Ako stráviť pokojnú dovolenku s malými deťmi?
Ahojte, čoskoro odchádzame na dovolenku a zaujímalo by ma, aké máte tipy, ako čo najviac v pohode stráviť dovolenku s deťmi. S mužom sme analyzovali všetky naše predchádzajúce dovolenky a výlety a prišli sme k výsledku, že vlastne skoro všetky sme si pokazili sami, najmä kvôli nereálnym očakávaniam. Máme 2 deti, 7r a 2r. Poviem príklady. Keď sme mali iba 4r dcéru, boli sme v Chorvátsku. Ja som chcela aspoň 1x za pobyt sa ísť prejsť večer po meste, dať si drink. Chcela som sa vrátiť okolo 9, ale prisahám, nedalo sa. Napriek tomu, že sme išli hneď po večeri, ktorá bola o 7, s dcérou sa nedalo, lebo bola veľmi unavená a strašne umrnčaná. Viem, že som mohla dopredu vybaviť nejaký kočík, ale my sme nepoužívali kočík od roka, tak ma to ani nenapadlo. Na ďalšej dovolenke sa muž chcel previesť tým dovolenkovým vláčikom, chcel, aby som sa išla spýtať čo a ako, ale tým, že dohovoriť sa viem iba ja, musím všetko riešiť iba ja s recepciou atď, že mi došla trpezlivosť, nechcelo sa mi ísť, dobre sme sa pohádali kvôli takej idiotine a nikde sa nešlo, muž urazený 🤣🙈. Ďalšia dovolenka s oboma deťmi bola taká, že muž sa chodil so staršou kúpať a keďže ja som spala s mladším, bol na mňa dosť naviazaný, vôbec sa nechcel kúpať vo vode, výsledok bol, že za celý pobyt som si zaplavala 2x po 45 minút. Tu sme sa nepohadali, ale ja som odchádzala s takým blbym pocitom, že vlastne som si to vôbec neužila a nič som z tej dovolenky nemala. Potom sme to analyzovali a muž hovorí, že to takto nemôže byť, musíme sa pri synovi viac striedať.skoda, že sme to zistili až po dovolenke 🤣. Na ďalšej sme ani za ten svet nevedeli spraviť žiadny program, lebo keď sme chceli niekde ísť, Maly mal akurát tak spať. Boli sme 5 dní v zakopanom a ani raz sa nám nepodarilo ísť na Turistiku. Jeden deň vstal príliš skoro, druhý deň neskoro, ďalší zaspal práve keď sme mali vyrážať 🙈. Výsledok všetkých našich dovoleniek je, že sa vraciam ešte unavenejšia ako keď som tam išla a mám pocit vyhodených peňazí. Musím priznať, že aj ja a aj dcéra máme vysoký citlivosť (boli sme u psychologičky), takze
tip pre 2r k jedlu - my sme nosili take male knizky alebo "pracovne zosity" s nalepkami (napr. casopis zajacik) a ked dojedol (samozrejme rychlo ako blesk), tak sme mu to vytiahli a zabaval sa tam, kym sme sa najedli aj my. ked bolo velmi zle, tak jeden z nas s nim isiel prec, ale toto zaberalo.
Mne sa zdá, že si to moc komplikujete tými plánmi. My sme s 2r synom absolvovali New York, s 3r Benátky a už vymýšľame čo ďalej. Program vždy prispôsobujeme synovi, našťastie on nemá problém zaspať v kociku, takže vždy poobede máme voľnejší program a len si posedíme v kaviarni, prejdeme park, mesto. Žiadne pamiatky, kvôli ktorým by sme ho museli budiť. Vždy mám po ruke kapsičky, dm tyčinky a nevadí nám, keď nejakú pamiatku vynecháme.
Čo sa týka oddychovej dovolenky pri mori, tak tam už je to úplne jedno, všetko sa dá prispôsobiť. Je fakt, že je to iné, než keď sme boli sami. Pobyt vonku večer by som si neplánovala, keď bol maličký tak v pohode, teraz viem, že by nezaspal a bol podráždený, takže toto bude musieť pár rokov počkať 🙂 keď nad tým premýšľam, v mori sme prvú dovolenku tiež skoro vôbec neboli, bál sa vĺn a chcel byť len v detskom bazéne.
Tie dovolenky proste sú a budú iné, s tým treba počítať. Ak si chcete užiť aj nejaké “single” chvíle, jedine zobrať babky dedkov… ale to by pre mňa nebola kludna dovolenka teda 🤣
My sme s 5 rocnym Este pri mori neboli, sme to vyhodnotili zatial, ze to nie je cesta pre Nas. Na par dni na dovcu ideme, AJ k starym rodicom, na vylet. Drobec rad spi v hoteloch, pacia sa mu svedske stoly a podobne. Ale je Pravda, ze my sme spolu.pri.mori boli za 12 rokov co sme.spolu Len 1 krat, na jeden den pocas svadobnej cesty. Vacsinou sme volili poznavacky plne programu a turistiku. Tak teraz cakame, kym drobec vyrastie a Bude ochotny to absolvoval s nami. Postupne ho zaucame, na kratsie turistiky, navstevu hradov a podobne.
kupte alebo prenajmite si podobny vozik https://www.lidl.sk/p/pinolino-skladaci-vozik-p... nosnost je 70kg, odveziete dve deti aj veci, na plaz, na prechadzku, vecer si mozu oddychnut..
@radostka ďakujem, toto som videla, velmi veľa ľudí to používalo v Chorvátsku. Teraz máme hotel hneď pri plazi, prvá rada, väčšinou berieme iba stan a 1 ruksak s vodou a par drobnosti. Malému vezmem kočík a na spodok dám pár vecí. Zišlo by sa to, keby sme išli večer niekde si sadnúť, ale teda po skúsenostiach z minula radšej na to kasleme. 😅 Alebo pôjdeme len s menším a staršia ostane na izbe s babkou.
Ked nezvladate s malimi detmi dovolenku tak nechodte na tyzdnive dovolenky. Ja kym dcera nema minimalne 5-6 nepojdeme k moru, lebo dopadneme ako VY. A ja nejdem tam lvoli tomu aby som bol otrokom dietata. Chcem aby z dovolenky mal kazdy dobry pocit. Take ze vecer budeme chodit na drink ani neplanujem, O 9 ked ide spat dcera max sme hrali so svagrovcami spolocensku hru vedla v izbe 🤣🤣 Nemat ziadne ocakavania.

kupte alebo prenajmite si podobny vozik https://www.lidl.sk/p/pinolino-skladaci-vozik-p... nosnost je 70kg, odveziete dve deti aj veci, na plaz, na prechadzku, vecer si mozu oddychnut..