icon

Ako zobrať lieky do lietadla pri lete do Grécka?

niqusqa2010
17. máj 2025

Ahojte ideme tento rok prvý krát (teda ja) letecky do Grécka. Ako si zobrať lieky do lietadla? Máme zaplatený priority boarding a teda okrem príručnej mame aj maly kufor do 10kil ktory ide s nami hore. Kde je lepsie tie lieky mat? Prirucna alebo kufor? Su aj volnopredajne aj receptove ktore beriem pravidelne. Treba mat celu krabicku alebo staci len po blistroch v jednej kopke? Mam mat nejaký papier od doktorky ze to uzivam? Treba to vôbec? A este mam taku otazku. Priatel si chce vziat odtial olivovy olej/olivy. Neviete kolko toho mozeme zobrat resp v akej forme? Dakujem pekne za pomoc 🙏

lila246
17. máj 2025

vyjadrim sa k oleju:
- kedze so sebou beriete prirucnu aj kufor, tak to pojde cez security -- mozete mat so sebou max 100ml oleja (objem tekutin v priesvitnom uzatvaratelnom litrovom sacku nesmie presiahnut 100ml/kus). Vasci objem by ste mohli vziat len pokial by ste mali aj podpalubnu batožinu. Pokial si však pri odlete naspať domov na letisku v Grecku PO SECURITY kontorle kupite velky olej, tak je to v pohode. Takze ked chce manzel olej, moznlane velky (0,7litra) tak to kupte až na letisku v duty free po kontrole.

niqusqa2010
autor
17. máj 2025
@lila246

vyjadrim sa k oleju:
- kedze so sebou beriete prirucnu aj kufor, tak to pojde cez security -- mozete mat so sebou max 100ml oleja (objem tekutin v priesvitnom uzatvaratelnom litrovom sacku nesmie presiahnut 100ml/kus). Vasci objem by ste mohli vziat len pokial by ste mali aj podpalubnu batožinu. Pokial si však pri odlete naspať domov na letisku v Grecku PO SECURITY kontorle kupite velky olej, tak je to v pohode. Takze ked chce manzel olej, moznlane velky (0,7litra) tak to kupte až na letisku v duty free po kontrole.

@lila246 ďakujem

julia_romeo
17. máj 2025
@niqusqa2010

@lila246 ďakujem

@niqusqa2010 lieky mozes brat normalne bez papiera a bez vsetkeho

marianarem
17. máj 2025

@niqusqa2010 Dolezite lieky beriem so sebou na palubu, batozina sa totiz moze stratit. Nikdy nikto nepytal ziadne potvrdenia.

zuzikak
17. máj 2025

ja si vzdy lieky delim, ked idem lietadlom. Velke balenia si dam do kufra ale pri sebe mam tie co najviac potrebujem prip. pohotovostne (napr. 1 blister paralenu, blister nurofenu, blister cierneho uhlia a na alergiu napr.- zvysne balenie v kufri). To mam v 1 sacku, ktory pri kontrole ani nevytahujem. Mam dalsi priesvitny uzatvaratelny sacok, kde su kvapky do oci, usi a sprej do nosa. To im vytiahnem a kedze je vsetko do 100ml tak to nikto neriesil. Proti kaslu pre istotu nebravam sirupy ale pastilku a pre deti nurofenove lizatka. Potvrdenie od lekara nepotrebujes mat ziadne. Co sa tyka oleja tak my sme v grecku sme dostali vino, tak som ho zabalila do igelitky a omotala oblecenim aby sa nerozbilo a bolo v kufri. Prezilo bez problemov. Takto mozes preniest aj olej. Na osobu mas povolene 20kg batozinu, takze na kazdu batozinu si kludne odtial dones 1 flasku oleja a nikto ti nic nepovie. Bud ho kupite po kontrole na letisku alebo ho budes mat takto zbaleny. Kludne do kufra k nemu pribal blocek ak nechces cakat na cestu naspat.

zuzikak
17. máj 2025

este jedna rada - ak ides prvy krat do grecka tak podla minuleho roka v lietadle len nalievaju vodu do poharov. Ak by ti to nestacilo na cely len a presun na hotel, za kontrolou si kup flasku vody k sebe prip. nejake susienky, croissant - nieco na zahryznutie. Jedlo v lietadle tiez nejake kupis ale byva este drahsie ako na letisku. Suche jedlo nemusis na kontrolu ani vytahovat, ked ho budes mat v prirucnej taske.

janinah
17. máj 2025
@zuzikak

ja si vzdy lieky delim, ked idem lietadlom. Velke balenia si dam do kufra ale pri sebe mam tie co najviac potrebujem prip. pohotovostne (napr. 1 blister paralenu, blister nurofenu, blister cierneho uhlia a na alergiu napr.- zvysne balenie v kufri). To mam v 1 sacku, ktory pri kontrole ani nevytahujem. Mam dalsi priesvitny uzatvaratelny sacok, kde su kvapky do oci, usi a sprej do nosa. To im vytiahnem a kedze je vsetko do 100ml tak to nikto neriesil. Proti kaslu pre istotu nebravam sirupy ale pastilku a pre deti nurofenove lizatka. Potvrdenie od lekara nepotrebujes mat ziadne. Co sa tyka oleja tak my sme v grecku sme dostali vino, tak som ho zabalila do igelitky a omotala oblecenim aby sa nerozbilo a bolo v kufri. Prezilo bez problemov. Takto mozes preniest aj olej. Na osobu mas povolene 20kg batozinu, takze na kazdu batozinu si kludne odtial dones 1 flasku oleja a nikto ti nic nepovie. Bud ho kupite po kontrole na letisku alebo ho budes mat takto zbaleny. Kludne do kufra k nemu pribal blocek ak nechces cakat na cestu naspat.

@zuzikak čítaj čo píše,lebo ju zavádzaš,oni nemaju podpalubnú 20 kg batožinu
autorka,olej kúpite na letisku po kontrole kolko len budeš chcieť

zuzikak
17. máj 2025
@janinah

@zuzikak čítaj čo píše,lebo ju zavádzaš,oni nemaju podpalubnú 20 kg batožinu
autorka,olej kúpite na letisku po kontrole kolko len budeš chcieť

@janinah aha tak potom som ozaj neprecitala dobre. Ospravedlnujem sa. Tak v tom pripade ozaj idealne olej az po kontrole cestou naspat a lieky tekute len do 100ml. Ostatne mozes mat aj pri sebe v prirucnej batozine.

niqusqa2010
autor
17. máj 2025
@marianarem

@niqusqa2010 Dolezite lieky beriem so sebou na palubu, batozina sa totiz moze stratit. Nikdy nikto nepytal ziadne potvrdenia.

@marianarem ja batozinu nedavam do podpalubia. Beriem prirucnu a este kufor do 10 kil ktory mam zaplateny a pojde hore so mnou 🙂

marianarem
17. máj 2025
@niqusqa2010

@marianarem ja batozinu nedavam do podpalubia. Beriem prirucnu a este kufor do 10 kil ktory mam zaplateny a pojde hore so mnou 🙂

@niqusqa2010 Tak to je potom jedno.

mk1111111111
18. máj 2025
@zuzikak

.

mk1111111111
18. máj 2025
@zuzikak

este jedna rada - ak ides prvy krat do grecka tak podla minuleho roka v lietadle len nalievaju vodu do poharov. Ak by ti to nestacilo na cely len a presun na hotel, za kontrolou si kup flasku vody k sebe prip. nejake susienky, croissant - nieco na zahryznutie. Jedlo v lietadle tiez nejake kupis ale byva este drahsie ako na letisku. Suche jedlo nemusis na kontrolu ani vytahovat, ked ho budes mat v prirucnej taske.

@zuzikak tak snad do grecka nepotrebuje v lietadle nieco na zahryznutie, ved to je kratky let.

zuzikak
18. máj 2025
@mk1111111111

@zuzikak tak snad do grecka nepotrebuje v lietadle nieco na zahryznutie, ved to je kratky let.

@mk1111111111 tak ja mam taku rezervu vzdy. Ano je to kratky let ale nikdy nevies, co sa moze zdrzat. My sme mali uz aj taky pripad, kedy nas nahnali do lietadla a 3/4 hodinu sme v nom len sedeli lebo nemali povolenie na let. Az potom sme sa pohli. Plus samozrejme z lietadla do autobusu, kde v buse nekupis nic a ten s nami musel ist obklukou lebo bola zablokovana hlavna cesta. Nie nemusi nic brat samozrejme. Dospely clovek vydrzi bez jedla ale ja som na to reagovala len z toho dovodu, ze mam deti a pre tie vzdy nieco mam.

kacusik69
18. máj 2025
@zuzikak

@zuzikak ma zaplateny priority boarding, takze leti nizkonakladovkou ako Ryanair alebo Wizzair, tam nedostane (bezplatne) ani tu vodu… a tiez neplati vseobecne ze nie je servis (obcerstvenie) na palube, resp. konkretny servis - vsetko zalezi od CK, leteckej spolocnosti atd.
@niqusqa2010 kedze nemas podpalubnu batozinu, kufor a prirucna je jedno a to iste, akurat mozes mat oboje v pripade priority… ci si das lieky do kufrika alebo do kabelky/ruksaku, je uplne jedno… na profile mam clanok kde najdes vsetky podstatne info nie len o preprave liekov, pracujem na letisku