icon

Ako zrušiť dovolenku zo zdravotných dôvodov?

katika85
11. júl 2024

Mate niekto skusenost so stornom dovolenky (zaciatkom roka sme kupilu dovolenku do Egypta) Termin odletu je 21.8. posledne dva tyzdne sa muzovi zhorsil zdravotny stav. V case ked sme kupovali dovolenku bol ok. pred par dnami skoncil na pohotovosti samozrejme nic mu nezistili. Ide o to ze posledne 2 tyzdne je na diete ma zavraty je mu mdlo zle spi a intenzivne riesime jeho stav. momentalne bol na neuro poslali ho aj na krcne aj na ortopediu aj na ocne a pod. Proste komplet vsetko co sa da. Terminy k lekarom mame take ake mame (nevyberame si) ma strasne vela priznakov od busenia srdca tlakov na hrudi az po tocenie hlavy ci sumenie v usiach plus hnacka a zle od zaludka. Momentalne je na HO aby ako tak pracoval. ked to na neho pride musi ist ma vecko plus lahnut si zvykne mat aj zimnicu.
dnes sme sa rozhodli ze oznamime cestovne ze musime zrusit zo zdravotnych dovodov dovolenku.
1300 storno 🤦🏽‍♀️ skoro som odpadla
zajazd mame poisteny. Len otazka uznaju nam potvrdenie od lekara ked vlastne jemu nikto nic nepotvrdil len ho posielaju od dveri k dveram?

Strana
z2
katika85
autor
11. júl 2024

@katika85 uz sme si to overili 50e zmena osoby. a nas termin je vypredany.

katika85
autor
11. júl 2024

@zuzubb007 ano da teraz sme si to overili 50e na osobu 3 dni pred odletom

muchotrafka298
11. júl 2024

@katika85 ved v poriadku, kazdy si kupuje taku dovolenku, aka mu vyhovuje. A velmi sa myslis, ze nemas co vidiet v Turecku, Tunisku alebo v Egypte. Mas. To je ale teraz jedno, pretoze zajazd nepredas. Musi s tym suhlasit CK a tiez by si musela najst niekoho, kto bude ochotny Ti ten zajazd zaplatit a kupit si ho kvazi od teba. V roznych cestovatelskych skupinach sa objavuju aj taketo inzeraty, vacsinou ale neuspesne.

nelka93
12. júl 2024

@katika85 aká je to cestovka? Niektoré majú totiž možnosť storna nejaký čas pred odletom

katika85
autor
12. júl 2024

@nelka93 generali a uz sme pisali do cestovky (boli sme v tom ze vsak kopec casu do odletu) kedze posledne dni boli vselijake. nie je to pacient na hospitalizaciu a neberie atb. ale ked ho chyti ten stav ze odpadava trasie sa hnackuje!!!a ma zimnicu tak asi tazko sa da cestovat. mame vyssie poistenie neviem sa nikde docitat k nicomu co by mi pomohlo. a dostali sme odpoved ze 1300 je storno. to este nemame vyoplatenu celu dovolenku. v podstate je to skoro 50%. Momentalne chodime po lekaroch na rozne vysetrenia.

miska158
12. júl 2024

@katika85 ja som teraz riešila storno do Turecka, mali sme poistené storno. Ja som na dlhodobej PN lekárka vypísala potvrdenie storna, ktoré mi dali v cestovke a do týždňa som mala peniaze od poisťovne na účte .. 30% mi zaplatila CK a zvyšok poisťovňa samozrejme znížená o sumu poistenie, ale to sa dá prežiť tiež sme mali zálohu len zaplatenú

miska158
12. júl 2024

@bosorkabb to je hlúposť, kôli mne som stornovala lebo nemôžem cestovať a nik s tým nemal problem že manžel a syn je ok

jurka2907
12. júl 2024

@katika85 my sme takto minulý rok prišli o viac ako 700e ,nechceli nám vrátiť pôvodne nič ale muž tam narobil krik ,lebo sme to mali podložené lekárom,nakoniec vratili...

katika85
autor
13. júl 2024

@jurka2907 my sme mysleli ze storno pred odletom viac ako mesiac bude nejaka ta stovka dva a nie 1300 to je 50% zo celkovej sumy. a to sme prvy krat takto kupili dovolenku zaciatkom roka 😒

katika85
autor
13. júl 2024

@miska158 ano mas pravdu poistenie sa vztahuje na celu rodinu ak jeden skonci PN

katika85
autor
13. júl 2024

@miska158 nikto mu neda PN bez diagnozy. 😒

marca12
13. júl 2024

@katika85 Coze by nedal. Ved treba ist za vseobecnou lekarkou a vysvetlit jej situaciu. Vseobecna ti vypisuje aj potvrdenie pre poistovnu

Strana
z2