Ako zrušiť rezerváciu bez storno poplatku?
Dobrý deň. Len chcem vedieť či má niekto reálnu skúsenosť, ak by nastala taká vec že mám rezerváciu v jeseni v zahraničí napr Cyprus, čiže ešte veľmi ďaleko dopredu avšak mali tam bez možnosti vrátenia peňazí čiže bez storna, ale ja napr ozaj nebudem môcť prísť pre niečo , je nejaká možnosť aby tie peniaze nestiahli? Ak majú uloženu kartu samozrejme,. Pýtam sa ozaj len pre prípad keby to nastalo, ak nemám na karte dosť financií alebo zrušim kartu môžu to ešte riešiť inak ? A teda hlavne či toto niekto už urobil a ako. Prosím rady typu nemala si také niečo objednať bez storna si nechajte. Ďakujem za každu odpoveď
@simik411
Ano max budu pisat, volat, snazit sa ta kontaktovat.
Mozno preto maju benevoletne podmienky, ze su schopni v sezone velmi rychlo predat aj neobsadenu izbu… kto vie, ale ako som pisala, je to nestandardne, nakolko v dnesnej dobe sa da lahko predist skodam pre ubytovatela. Minimalne predautorizaciami na karte a podobne. Poistenie neviem ci sa da dodatocne, napr. Allianz ma podmienky, ze poistenie na storno sa musi robit max do 24 hod od zuctovania na karte, lenze si nekupovala, neviem. To si prever.
@simik411 ak si to isla cez booking tak tam je povacsinou moznost 'refundable' co je drahsia moznost alebo 'non refundable'. A take rezervacie sa tusim platia hned.
Ak by sa nieco stalo urcite kontaktuj hotel oni by mali vediet zrusit rezervaciu ak budu ochotní.
Nedavno som riesila zrusenie pobytu . Hotel som rezervovala cez podobnu stranku ako booking pre sefa, ten sa rozhodol ze nejde (klasika idzem nejdzem idzem nejdzem) kontaktovala som hotel s papierom od lekara ze dieta bolo chore, nemoze letiet a bolo to ok zrusili rezervaciu a nestiahli nic z karty. A potom som kontaktovala tu stranku kde som robila rezervaciu.
@simik411 však si normálne priplat storno v rámci poistenia. Ja si teda, keď je možnosť objednávam pobyt s možnosťou storna, ale keď uzatváram cestovné poistenie, vždy mi tam vyhadzuje priplatiť si storno pobytu. Myslím, že je to jednoduchšie riešenie než sa stresovať či pôjdem - nepôjdem. Stať sa môže hocičo.
@simik411 len to poistenie treba uzavrieť (teraz neviem presne) napr. najneskôr 30 dni pred cestou, čiže nenechávaj to na poslednú chvíľu. Kazda poisťovňa to ma inak. Kryjú sa, aby sa napr. nestalo, že človek si zlomí ruku mesiac pred a rýchlo uzavrie poistenie.
@temperity mne sa tiež v zahraničí stalo, že som mala bez možnosti storna a nestrhli mi, až pri odchode keď som platila. Ako kedy, nedá sa to vopred predvídať.
@lavender273 nie priamo cez stránku hotelu som riesila nie boooking ale hotel ich web, najlepšia cena booking o 1000e viac skoro kks... Cyprus hotel v ayia nape 🙂budem riešiť to positenie určite určite pred letom ešte aj cestovné aj toto ďakujem teda za rady a tipy atď 🙏pomohli ste väčšina z vás 😁
@temperity áno tento hotel na pláži má plno robia ich aj ck aj sami predávajú bez ck čiže tiež si myslím že keby niečo tu izbu predajú keďže to žiadané dosť a ich cena je ozaj ozaj veľmi nižšia oproti ck alebo booking atď ale nič ja sa tam veľmi teším pevne verím že všetko bude super ale ďakujem za info aspoň viem hehe

@temperity waw tak to som nečakala odpoveď priamo od niekoho z fachu, dúfam že ozaj nevyzeram že skrátkam chcem nejak hotel odrbkat alebo uškodiť , ja len skrátka zisťujem no 😀no veru nestiahli mi zatiaľ nič , píše mi tam že platba prebehne pri prechode na hotel ešte je tam aby mám dostatočný kredit na karte toto majú asi len ako záruku ukazuje mi v ich systéme moje údaje o karte čiže asi len keby neprídem zasiahnu.. ale teda ja som čakala že mi toto čo ty píšeš napíšu všetci asi že skrátka by za takúto vec že nedojdem neposielali z Cypru na svk exekútora a súdy a čo ja viem čo .. teda dobre to tak chápem áno? Volali by písali ale asi všetko nie.. ale ozaj má to zaujíma len zo zvedavosti skôr ja sa do hotela teším na na dovcu 😀😀ale ďakujem pekne za správu