Ako zvládnuť 12-hodinový let s 8-mesačným bábätkom?
Ahojte, prisla som si po radu, budeme letiet z Viedne 12 hodin . odlet je na obed a pristaneme v destinacii o 7 rano 🤦🏼♀️... ako riesit rezim u takeho drobca v lietadle ( v spravnosti to bude pre neho ako polnoc hic tam bude 7 rano ) a mate daku radu ako zvladat casovy posun?
je nejaky druh melatoninu co viem dat malemu pocas letu aby pokojnejsue spal?
voprrd dakujem za vsetky rady
@tenerifka este otazka.. aky kocik odporucas?
@votaress12 ako dlho zostanete v tej krajine? Ja by som zobrala synovj normalny kocik, prepravia ti hocijaky, a aby ste tam boli pohodlni a nie s golfkami. Kocik ale treba poriadne zabalit, lebo s tym zvyknu hadzat. Ak mas blocek, ked si ho kupovala, v pripade, ze ho poskodia, tak ti ho spolocnost preplati....
Ak by sa jednalo o starsie dieta, poviem ti, vezmi golfky..... Ale 8-mesacne ti bude spinkat vela, tak nech tam nie je stiesneny
@votaress12 ako dlho zostanete v tej krajine? Ja by som zobrala synovj normalny kocik, prepravia ti hocijaky, a aby ste tam boli pohodlni a nie s golfkami. Kocik ale treba poriadne zabalit, lebo s tym zvyknu hadzat. Ak mas blocek, ked si ho kupovala, v pripade, ze ho poskodia, tak ti ho spolocnost preplati....
Ak by sa jednalo o starsie dieta, poviem ti, vezmi golfky..... Ale 8-mesacne ti bude spinkat vela, tak nech tam nie je stiesneny
@tenerifka ideme tam na mesiac.. normalny kocik co mame je velky 🙈.. chodniky tam nemaju ( ano viem zvlastne ) cize vacsinou bude v autosedacke alebo sme chceli vziat sportovy kocik alebo teda nejaky na cestovanie.. budeme tam chodit 2x do roka teraz uz
@votaress12 kojis este? Ak Ano to je vyhoda supnes na prsník a dieta bude spokojne. Zober do lietadla nejake nove hracky. Pre dieta aby boli nove, das mu az v lietadle, ked zacne byt nespokojne. Získaš nejaky cas. Daj si do telefonu nejake detske pesnicky, rozpravky, pustis, ked bude treba. Ked je dieta zvyknuté na nejaku šatku alebo ako ho nosis, zober so sebou. Dieta 8 mesiacov nemusi mat svoje sedadlo ale na tak dlhu cestu by som to sedadlo kupila. Niektore lietadla na dlhy let maju aj miesto, kde vies dat dieta lezat. Skus napisat leteckej spolocnosti, ze ake mas moznosti.
Záleží aj akou spoločnosťou idete, pre mňa business nie je vždy až taky prínos. Lufthansou a tými arabskými aerolíniami je to ako posteľ, ale Turkish som naposledy išla business a jediná výhoda bola v tom, že sa dalo sedadlo viac sklopiť, ale zďaleka nie az do ľahu a to mi moc nepomôže. To mam potom radšej economy, kde sú susedné sedadlá spojené.
Inak v noci je to super. Dieťa bude spať väčšinou vašu. Horšie je to cez deň, ale tak asi aj vracať sa budete 😜
Podľa mna sa stačí len pozitívne naladiť a tešiť na cestu a bude to fajn. Ja som nikdy nič špeciálne nebrala a raz sa mi podarilo aj plienky na 10h let zabudnúť - a vtedy som zistila, že aj to v lietadle majú
@natusqa123 to nieje riskovanie, ideme za manzelovou rodinou nakolko su zo zahranucia. vela krat som v lietadle videla aj o vela mensie deti na tej istej trase lietadlom.
@votaress12 mohla si vidiet aj mladsie deti ale to neznamena, ze tvoje dieta to zvladne bez problemov.
moje dieta napr. bez problemov zvladalo cestu autom (zvlada doteraz), ako polrocny zvladol cestu autom do chorvatska ale to neznamena, ze sa tym teraz bude riadit kazda matka polrocneho dietata, ked ich deti nezvladnu ani cestu v kociku do obchodu….
ty si poznas dieta, co zvladne a co nie
@votaress12 my sme leteli do USA a mala mala 6 mesiacov ,výhoda by bola ak by ste kojila to by dokázala vydržať ze papa a spinka ale ja som tiez nekojila a dala som jej normálne aj prikrm všetko,letušky zohreje pomôžu a plac nebol žiadny.Lepsie sa cestuje do roka ako potom medzi 2-3 rokmi je to uz náročnejšie.NEmate sa čoho báť🙂
A inak ste normálna?
@tenerifka ideme tam na mesiac.. normalny kocik co mame je velky 🙈.. chodniky tam nemaju ( ano viem zvlastne ) cize vacsinou bude v autosedacke alebo sme chceli vziat sportovy kocik alebo teda nejaky na cestovanie.. budeme tam chodit 2x do roka teraz uz
@votaress12 a teda ak tam nie su chodniky, su tam asfaltove cesty? Kocikovat ho budes na akom terene? Lebo ak na nejqkej polnej, tak ti treba velke nafukovacie kolesa....
@votaress12 ved nam napis, ze kam to ides, sme zvedave😁
A nie je mozne letiet tam s prestupom? Ze si trochu "oddychnete" od lietadla?
A nie je mozne letiet tam s prestupom? Ze si trochu "oddychnete" od lietadla?
@ivi1808 prestup je smrt, a este k tomu s dietatom..... Tisickrat lepsie zvladame priame lety nez s prestupom, ale niekedy sa inak neda, ale je to otras, najma to trepanie sa von z lietadla so vsetkymi vecami, potom znovu do radu a naspat do lietadla, brrrrr......
@votaress12 Ahoj, maj pri sebe stale pitie alebo ovocnu kapsicku, mozno aj cumlik pomoze, pri zmene tlaku v lietadle. Informuj sa, ci je moznost sediet niekde, kde je vacsi priestor, aj pre vanicku z kocika prip. nieco na spinkanie. Drzim palce, nech to dobre zvladnete.
@ivi1808 prestup je smrt, a este k tomu s dietatom..... Tisickrat lepsie zvladame priame lety nez s prestupom, ale niekedy sa inak neda, ale je to otras, najma to trepanie sa von z lietadla so vsetkymi vecami, potom znovu do radu a naspat do lietadla, brrrrr......
@tenerifka a prestup v noci este vacsia smrt. Jediny typ letu, ktoremu sa vyhybam
@votaress12 ved nam napis, ze kam to ides, sme zvedave😁
@tenerifka to bude niekde ku mne smerom 😀 pripadne azia, latiska amerika. (tiez by som si tam kocik nebrala hahaha)
Cestovala som s 3 mesačným dieťaťom...síce kratší let a s prestupom...najprv 2 hodiny a potom 7 hodín a malá to zvládla na jednotku, nikto v lietadle ani nevedel, že tam také malé bábo je 😉 to skôr tie väčšie deti vyvádzajú, plačú, sú nervózne atď. Moja skoro celú cestu prespala...a tak isto aj cesta späť...ale áno..ten časový posun je potom o inom, moja v noci bola dlho hore a cez deň spala...ale tak či tak som si dovolenku užila...spala som cez deň s ňou 🤣 a večer sme behali po meste, pamiatkách atď.
Boze moj, niektore mamicky neboli ani vo vedlajsej dedine s dietatom kym nemalo 5 rokov, nic si z toho nerob.
My sme lietali od 6 mesiacov, a teda cim bola mensia tym to bolo jednoduchsie😄 ked este nesedi ani nestvornozkuje je to uplne super, urcite tiez odporucam bassinet, je to 12kg ked si dobre pamatam a vacsinou infantov davaju na tie predne sedacky (emirates, qatar, etihad urcite). Ine spolocnosti treba si vypytat, kludne im skus napisat na nejaky chat alebo si pozri ci uz mate pridelene sedadla ak ste uz kupili letenky.
Kocik urcite odporucam taky cestovny, my mame joolz aer a je to super, vela ludia kupuju aj ten yoyo alebo cybex, vsetky vies zobrat aj na palubu a presuny po letisku su urcite s tym super. Inak odporucam urcite kopec hraciek, mini knizky, spinner co vies nalepit na stenu, take natahovacie pruzinky ktore vydavaju zvuk, cokolvek sustave a oblubene veci co ma doma (aspon tyzden pred odletom mu ich schovaj nech sa s tym v lietadle hra). A samozrejme kapsicky a chrumky a lyo ovocie bolo tiez super. Hlavne budte v klude vy rodicia a babo si ani nevsimne ze je niekde v lietadle hra🙂
@votaress12 vereelmi nezodpovedne letieť s 8 mesačným dieťaťom. Veľmi, aby si si potom nebuchala hlavu o stenu.
@votaress12 vereelmi nezodpovedne letieť s 8 mesačným dieťaťom. Veľmi, aby si si potom nebuchala hlavu o stenu.
@anonym_b990a6 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Vyhravas cenu za najvtipnejsi prispevok dña.....
@tenerifka Taiwan, Tokio možno
...ale zas tam majú chodníky tak už som aj sama zvedavá 😁 a vlastne aj v tej cine
@bluka2 realne, kde nie su chodniky? Ved aj vo velkomestach su vsade pesie zony, parky..... Nehovorim popri hlavnemu tahu.... Ale tak snad sa da ist prejst hocikde, a ak chce vziat kocik, tak asi ho na nieco potrebuje.
No zahada😁
Ako sa citis? Uz lepsie?
@votaress12 mne sa páči, že ta tu najviac hejtuju anonymne prispievateľky… Navrhujem im založiť separé diskusiu - “JE NORMÁLNE letieť s xy mesačným dieťaťom xy hodín?” Tam nech sa vysantia v komentároch, tu sa takúto otázku predsa nik nepýtal 🤦🏼♀️🤣.
@bluka2 bude to Azia....
12h priamy let z Viedne moze byt Thajsko, Cina.....
@votaress12 netrapila by som také bábätko s takým dlhým letom. Čiže neporadim
@votaress12 ale teda do prirody sa da ist, ci? Nejaka polna cesta a tak….
@votaress12 netrapila by som také bábätko s takým dlhým letom. Čiže neporadim
@hopsas to babatko je spokojne tam, kde su spokojni jeho rodicia. Staci len pekne a spokojne zit, dieta sa prida…..
Preco si myslis, ze je to trapenie pre dieta?

@votaress12 takze letite smer vychod, v lietadle budete mat dlhsie noc, dieta bude spat mozno vacsinu cesty, prestriedajte sa a ten druhy nech si oddychne.Lieky asi ziadne, aj ked mam skusenost, ze mala davka Ibuprofenu cloveka ukludni a lepsie spi (tusim pre babatka je sirup Nurofen, ale spytaj sa pediatra, jedna davka by nemala ublizit, dava sa pri horucke alebo bolesti) .
8-mesacne ti aj cez deñ spi asi este 2-krat, tak po prilete v ten deñ fungujete v ramci moznosti normalne, len spat pojdete vecer skor, vy rodicia budete rozbiti, babatko by to malo zvladnut v pohode. Cez deñ treba byt vonku na svetle, nech si zvykne (a aj vy) na novy cas.
Lietam cadto dlhe trasy a ludia lietaju aj s mensimi detmi, bude to ok.
@tenerifka este otazka.. aky kocik odporucas?