Ako zvládnuť let s chorým dieťaťom?
Zajtra letíme z dovolenky domov a syn nám ochorel. Má 39-40. Strašne sa bojim, či to zvládne. Let trvá 5hod a spolu s presunmi na letisko až domov trvá cesta takmer celý deň. Syn má 3r. Lieky od teploty mám ale bojím sa celkového vyčerpania.
@rianella vieš čo, letela by som aj keby malo horúčky. A mam v riti tvoj názor aj iných. V prvom rade chcem byť čo najskôr doma a ísť čím skôr za našim lekárom. To že je lietadlo vždy plne chorých a kašľajúcich ľudí je prostý fakt. Letisko a lietadlá sú plné infekčných a chorých ľudí. Tisíce ľudí nebude rušiť let pre nejakú teplotku. Takže ak si myslíte že by to bolo jedine dieťa v lietadle ktoré ohrozí cestujúcich tak ste naivne kreple. V lietadle za nami sa jedna pani išla zadusiť s kašľom a pán pred nami prestál pred toaletou, očividne mal črevné ťažkosti. Takže vy mudrlantky od PC už vidím akoby ste radšej ostali samé v cudzom svete kde 90% ľudí neovláda ani AJ s chorým dieťaťom a muža by ste ešte srdečne poslali domov nech sa ponáhľa do práce. Iste že. Frajerky od obrazovky. Zo zvýšenej teploty už robíte exitus nad morom. Bláznivé ženské.
Jediná rozumná rada odznela hneď na začiatku. Sám lekár odporúčal lieky na zníženie horúčky a v lietadle sú pripravení na akékoľvek situácie aj febrilne kŕče.
A neprajem vám zažiť niečo podobné ale 100% by každá jedna z vás chcela byť čím skôr doma a riešiť problém so svojím lekárom a mala dieťa v jeho izbe a v jeho posteli.
Lietadlá a letiska sú vždy najväčší zdroj tých najpestrejších mňamiek z celého sveta!!!!
Koľko moralistiek. Hlavne že polovica z vás tu ráno nadopuje vlastne decko paralenom a drbne ho do škôlky či školy a ešte tu vykrikuje ved v Rakúsku to je úplne bežné aj sople aj kašeľ.
Načo si potom zakladala diskusiu, keď máš názor iných v ,,riti"?
Nie nešla by som s dieťaťom ktoré má horúčky do lietadla, minimálne pár dní by som počkala kým by mu bolo lepšie. Nie kvôli ostatným ale kvôli dieťaťu.
Ty ale najlepšie vieš ako dieťa vyzerá a či je v stave stráviť 5 hodín v lietadle a ďalších xy cestovaním. Ak má ale horúčky tak podľa mňa je maximálne nevhodné aby si sním letela.
Nerozumiem čo tu teraz vyskakuješ. Ak máš naše názory u riti, tak sa nabudúce nepýtaj. Lietadlá sú plné chorých, lebo všetci zmýšľajú rovnako sebecky ako ty. Tak ako pani za tebou, či pán pri wc. Môžete si podať ruky. Ostatní sa vám trom poďakujú.
No a teraz si predstav, že tá pani môže mať ,,len alergiu", ktorá mimochodom je neprenosná a pán urologické problémy, ktoré by si tiež predpokladám nechytila.....ale nasratá si riadne, lebo keď ti všetci nepritakali tak už je zle.
@lenqua_12325 ahoj prosím ťa, keď tvoja dcérka je astmatička je potrebné povolenie od lekára na cestu lietadlom? Moja dcérka je astmatička, ja silný alergik zvládneme cestu lietadlom? Ďakujem
Si sa riadne vyfarbila. Načo zakladas diskusiu, keď si potom hrdinka ako tu máš každého v r...? Včera si si ešte asi nemyslela že 40ka je ,,len nejaká teplotka" 🤦
Mna by velmi zaujimalo, ci by ludia vystupovali takto arogantne, ako autorka a urazali inych, keby museli vystupovat pod svojim plnym menom. Asi by to niekedy nebolo na skodu.
Ty si teda riadna krava, sorry. A presne preto, že sú ľudia ako ty, co ostatní, tých mam v riti, len ja ja ja ja je kopec rôznych chorôb. V prvom rade vôbec nemáš čo liezť s malym deckom niekde do paže do cudziny bez liekov.Este keď k tomu nevieš ani ceknúť anglicky.
Fuha, ty si ale hrdinka. Jasné, v lietadle sú pripravení na všetko. Veď to sú vyštudovaní lekári, ktorí vo voľnom čase lietajú po svete.
Rozum mi stoji, keď čítam tieto múdrosti.
Predpokladám, že cez covid si sedela zarúškovaná doma a prskala na nezodpovedných ľudí.
A teraz hrdinsky vystaví š riziku vlastné dieťa. Lebo však všade vo svete sú neschopní lekári a ty potrebuješ toho vašeho a vďaka tebe bude teraz potrebovať zopár ďalších ludi z lietadla. A možno vďaka tebe podobným bude mať niekto ešte i tie črevné problémy ako pán v lietadle. Lebo však pán rozmýšľal rovnako ako ty.
Nie, choré dieťa nechám do školy ani do lietadla. Jeho zdravie mi vždy bolo prednejšie.
No kukaj na nu aka hrdinka. Ked si zakladala diskusiu tak si mala v gatiach nalozene.
Ako sa má dieťa? Aku ma dg nakoniec?
Si sa teda vyfarbila. Komunikácia ozaj na úrovni. Hanbiť sa môžeš akurát tak ty. Nemyslím si,že 39-40 je len taká nejaká teplotka. Keď ti tu ostatné nenapísali to,čo si chcela počuť ty, tak chrlis oheň . Komunikácia hodná matky, naozaj
Normálne by som šla aj ja lietadlom, keď to neni nič hrozné, teplota ide normálne rýchlo dole áno aj 39 na. Raz sme tak šli do chorvátska, dcéra zrazu večer horúčka, nič jej takto nebolo.
Taktiež 39 niečo dala som po 3x nurofen a o dva dni nič. Poste ktovie. Či zuby Či čo mala okolo 2,5 roka.
@sono2 Do Chorvatska ste isli predpokladam autom, kde ked dieta spalo, tak ste tahali. Ked ste potrebovali prestavku, tak ste stali. Ked sa nastupuje do lietadla a dietatu pride zle, tak nebude cakat cele lietadlo. Proste pri lietani clovek nie je svojim panom. Aktualne hrozia meskania lietadiel, co znamena dalsie hodiny na letisku.
Autorka, predpokladam, ze ste uz doma a vsetko nastastie ok prebehlo a tak si za hrdinku a ostatne su sproste.... Neprajem, ale kludne sa to pocas letu mohlo vsetko aj skomplikovat. By som chcela vidiet tvoje hrdinstvo, ak by vas po nudzovom pristati brala sanitka. Takze nie prskatna okolo, ale pokora a vdacnost, ze vsetko dopadlo dobre.
@abbey1 mam kamarátku letusku, jasne, sú pripravení na všetko v lietadle 🤦♀️👌👎 oni sú v prvom rade letušky, nie zdravotníci. Maju samozrejme nejaký kurz, mi vravela ze aj napr.na porod, ale v živote v lietadle nerodila, a ze by to ani nevedela koniec koncov. Mali kolabsy a pod., dokonca aj úmrtie (infarkt). Mohla by napísať knihu, aki sú niektorí ľudia blbí a arogantní (vid napr.autorka). Pokojne aj na roman by to bolo...
@lienka.7 Kamarát je pilot. Rôzne príhody sme si vypočuli. Ja ešte pochopím, že ľudia nehľadia na iných, ale že nemajú rešpekt k vlastnému zdraviu a životu?
Pred par rokmi pred nami v lietadle na dovolenku sedela mamička z koníka. Pred dovolenkou tu riešila podobný problém, že jej dcéra ochorela. Leteli i tak. Na letisku dieťa celú dobu ležalo na nich. V lietadle revalo o dušu, že ju bolia uši. Nuž, ale dovolenka je zaplatená. Čo už.
My sne sedelo rovno za nimi. Celú dobu som sa modlila, nech nič nechytíme a nech nejdú do nášho hotela.
@richelina netreba nič, zvláda cestu lietadlom normálne, ak sa tam niekto chorý nedotrepe.
Zober si spreje a lieky čo bežne užíva a môžete letieť. 🙂
@lenqua_12325 ďakujem 🙂
Uplne staci, ze “letela by som aj keby ma horucky” a ze moj aj inych nazor mas “v riti”. Asi az tak v riti si ho nemala, ked si sa tu na to pytala. Jedina hrdinka od obrazovky si podla mna ty. A ja osobne necestujem do krajin, kde by som sa bez chlapa sama stratila 🙂 co ak sa stane nieco jemu? Idem len tam, kde mam istotu, ze zvladnem vsetko aj sama. Ale s takou ako ty je zbytocne dalek rozvijat konverzaciu, mas svoju pravdu aj nazory, sice riadne tupe, ( ved vsetci cestuju chori, tak budem aj ja) ale ako sme zistili, aj take berie lietadlo 🥰🥰🥰
@martul prvé tri príspevky boli uplne k veci a postačujúce
Našla som v nich povzbudenie aj radu
Zvyšok boli samé moralizovanie urážky a provokácie
Tie mám v riti
A tiež mam v riti to že sa niekto boji že chytí v lietadle soplik. Ten nech radšej sedí doma. V lietadle je to vždy 50/50
@martul a predstav si že môj syn bol len prehriaty a mal úpal?
No, ked uz tak prakas na vsetky strany... ja by som s malou urcite tak neriskovala ako ty, ist do krajiny kde sa nedohovorim, kde neverim ich schopnoatiam v nemocniciach (opakujem len vo sama pises). Ze nemam to najvyssie mozne poistenie, aby som tam bez problemov nemohla ostat a presunut let! Aj za cenu, ze by sa muz MUSEL vratit bez nas. Uplne hravo by som si totizto vedela poradit aj bez neho, aj ked nevravim, ze by to bolo jednoduchsie, ALE urcite by som sa silou mocou netlacila domov do jej izby a k jej lekarom za cenu ohrozenia jej zdravia. Dufam, ze nikdy nezazijes febrilne krce, ani bezvedomie vlastneho dietata...
A dieta s upalom natrepat do lietadla? Dehydrovat jeho male telicko este viac ako je 5 hodinovym letom? NIE, ja by som tych par dni presedela v cudzej krajine!
No tak ak je úpal považuješ za nič, tak sa pridám k mamičkám, čo si myslia, že si nezodpovedná matka. Úpal u tak malého dieťaťa je nebezpečný. S nami v nemocnici raz takéto dieťatko ležalo a teda mali fakt problém. To že ste to za pár hodín zvládli skôr považujem za malý zázrak a ty dakuj pánu Bohu, že to dieťa zvládlo počas cestovania. Snáď už nikdy takto svoje dieťa neohrozis.
Ale to si vtedy nevedela, a preto si sem aj písala, teraz si už hrdinka
A úpal je akože ,,len ". Ja neriešim či nakazi ostatných ale preňho je to namáhavé.

Aspoň vidíš, že nie všetci sú hovadá, čo sa s chorým dieťaťom ťahajú do lietadla, kde riskujú aj zdravie zvyšku cestujúcich. 😉