icon

All inclusive dovolenka Turecko verzus Bulharsko 2024

8. sep 2023

Dobry den, pomaly sa obzerame po dovolenke na buduce leto.
Do uvahy pripada Turecko a Bulharsko. Kedze sme v tychto krajinach este neboli, vobec nevieme na co sa zamerat. Podmienky mame taketo:
- ciste more s pozvolnym vstupom kvoli detom (ak by bolo aj teple bolo by to super)
- pieskova plaz
- dobre jedlo
- vyborne sluzby vramci konceptu All inclusive
- ciste ubytovanie
- smyklavky a tobogany (nie su uplnou nutnostou, ak nebudu vobec to nevadi)
- sme styria (2 dospeli a dve deti 10 a 4 roky) a rozpocet by bol tak do 4500€ na 10 dni (ale to je pre nas maximum co mozme dat. Lepsie by bolo do tych 3800€-4000€)
- ponuky len zo slovenskych cestoviek (tych vacsich, overenych)
Je vobec mozne s tymito podmienkami nieco najst? Ideme k moru po 4 rokoch. Predtym sme boli len v 1x Grecku a Chorvatsku niekolkokrat. Ale HR nechcem kvoli detom a kamienkovym plazam a taktiez more byva vacsinou studensie.
Dakujem velmi pekne za konkretne typy rezortov 🙂

Strana
z2
autor
9. sep 2023

@sylvie dakujem. My mame take tepla radi 😅 ten v Adalaya Elite Lara sa mi paci veru. Dam si ho na zoznam 🙂 dakujem

marfikchov
9. sep 2023

Za mňa už len Turecko

mondolina
9. sep 2023

@zalka
presne. pred týždňom sme sa vrátili z Bg a nedam dopustiť.

zalka
9. sep 2023

@mondolina ja som bola v júni...chcela som i teraz ale som PN nedá sa mi... Tak musím na novú sezónu počkať...🤣

sylvie
9. sep 2023

Bol to vynikajuci rezort, nemam absolutne co vytknut. Len v Lare nie je az tak pozvolny vstup ako napr.v Side. Nam to nevadilo, ale ty to mas v podmienkach, tak ta na to upozornujem.

sylvie
9. sep 2023

Uplne pozvolny vstup dlho dlho ma napr.Hotel Sunis Kumkoy v Side, starsi hotel ale velmi kvalitny.

autor
9. sep 2023

@sylvie dakujem. Pozriem aj ten 🙏 🙂

jaris84
9. sep 2023

Boli sme aj,aj, preto určite skôr Turecko- oblasť Side je fajn pre rodiny s deťmi - pieskové pláže, pozvoľný vstup do mora a skoro všetky hotely už majú tobogány. Myslím 5* a viac isto

autor
9. sep 2023

@jaris84 dakujem. Pozeram to a teda asi vyberieme to Turecko 🙂

sanny2993
9. sep 2023

Do Turecka sa nechodí kvôli moru, to majú fakt otrasne, mutne, asi najškaredšie aké som videla (bola som aj v Bulharsku a bolo krajšie dokonca aj tam). Ak si ides len za službami pri bazéne a plnom brušku tak Turecko ok, ale sk si potrpiš na krásnom morskom obzore, tak to nie nie nieeeee. Najkrajšie more malo za mňa Grécko a Čierna Hora ❤️❤️

sylvie
10. sep 2023

@sanny2993 nesuhlasim si tebou. Boli sme tento rok v Lare a vobec nebolo mutne. Z mola sme videli az na dno.

autor
10. sep 2023

@sanny2993
@sylvie ono asi zalezi od oblasti 🙂

sanny2993
Autor odpoveď zmazal
sanny2993
10. sep 2023

A hlavne čo teda mne liezlo na nervy, boli ti otravní predavači na bazároch. Boli sme na promenáde kde máš väčšinou teda bazariky a fakt sú toxicki, až tak že mi znechutili večer. Rada obzeram “prkotinky” ale tak že v klude, sama a nie tsk že mi dobre na chrbát nevyskoci aby som neodišla 🤣 inak pekne more je vraj v okoli Kleopatrinej pláže ale teda Side ti neodporúčam ak chceš peknú vodu, tam sa chodi za hotelovými službami 🙂 my sme boli v Trendy Aspendose, čo sa týka rezortu tak parada ale na more som väčší “labužník”, a ako už bolo povedané za tie prachy čo naleješ do Turecka už máš oveľa krajšie dovolenky, Turecko je taký prežitok Slovákov z minulých rokov 🙂)) my plánujeme budúci rok Menorku alebo Sicíliu 🙂

autor
10. sep 2023

@sanny2993 ja este pozeram juzny cyprus. Ale som riadne prekvapena, lebo som myslela, ze s takym rozpoctom to nebude az taky problem. Ale mam pocit, ze bude… no uvidime co sa mi podari najst do konca roku (kedze su dovtedy zevraj najlepsie ceny)…

martinecka1
10. sep 2023

Limak mam vyratany na 3900 2+2(12,10)

martinecka1
10. sep 2023

Lara ma relativne peknu plaz, ale teda more urcite nie je najkrajsie, z mola je ano krasne, ale inak priemer. Doobeda je relativne fajn,poobede je to uz horsie.

sanny2993
10. sep 2023

Tam sme ešte neboli, to ti neporadím, ale často sa skloňuje v letných dovolenkách 🙂 nás vyšlo Turecko na 7 dni 2 dospeli plus 1 dieťa 2 roky 2600€, boli sme s krpcom na dovolenke prvý krat pri mori, tak sme chceli ist na istotu a v cestovke nám hneď povedali že Turecko je pre rodiny s deťmi bezkonkurenčne, ako naozaj služby boli dobre len tým že som celkom scestovana tak som puntičkár na krasne more 🙈 ale zasa ak rozpočet nepustí tak myslím že s pár kompromismi si užijete aj Turkyu 🙂 áno, ideálne do konca roka, my chodíme tak v polovici novembra vtedy už majú 95% ponúk všetkých hotelov na výber 🙂

autor
10. sep 2023

@martinecka1 fiha a na kolko. Co som zle pozerala? Idem to pozriet este raz veru. Cez satur?

autor
10. sep 2023

@sanny2993 len sa mi proste ten rozpocet nezdal maly. Uz vidim, ako sa za tie roky ceny zmenili 😂🤦‍♀️ ono keby nas necakala svadba tento rok, tak by sme vedeli dat aj viac 🤷‍♀️ ale aj tak je hrozne dat tolko penazi za par dni zabavy.

sanny2993
10. sep 2023

Áno, my sme si tiež povedali že sakra, už to nebudú tie low cost dovolenky vďaka ktorým sme s kamoškami precestovali fakt veľa miest 🙈🙈 a teda ja som taká že keď už máme toho krpca tak mám pred cestovaním rešpekt a chcem ist na istotu cez overené agentury, čo vždy rozpočet navýši 🙈🙈 a tiež som názoru že keď človek aj ma na drahšiu dovolenku, sú to proste prejedene a preležane peniaze s pár zážitkami 🤣 tak aj tak si treba určiť hranicu koľko € zato ešte stojí 🙂)

sanny2993
10. sep 2023

@sylvie môže byt neviem no v Lare sme neboli a konkrétne tento hotel sme mali aj v ponuke len nás odhovorili recenzie že ta pláž čo sa k nej plaví cez kanál je mala a dokonca neviem či nespomínali že aj pre dva hotely ??boli sme v sieti Trendy, v Aspendose 🙂 ale celkovo ma Turecko nezáživné more bez akéhokoľvek života, na väčšine miest mutne z piesku (to netvrdím len ja). Každému samozrejme vyhovuje iné, pre mňa to bolo malo, čakám viac 🙂

kristinkakvetinka
10. sep 2023

Ja som na Turecko zanevrela tento rok ,vsade plno ludi ,plaze obmedzené každý rok užšie keďže sa stále stávajú nové hotely a letisko vAntalii priam nenávidím. V Bulharksu som bola dávno a co sa týka služieb asi sa Turecku nevyrovná. Co som počula od známych vraj mali dosť meduz v Bulharsku .
Určite ak pôjdeme na budúci rok pozerám Severný cyprus , Rodos ten je nádherný ,alebo Mallorca . Radšej obetujem služby a užijem si krásne more .

autor
10. sep 2023

@kristinkakvetinka no ano. More je pre mna tiez dost podstatne. Ved kvoli nemu tam clovek aj ide. A na rodose su aj pieskove plaze?

oliverceky
10. sep 2023

@sylvie more v Bulharsku sa vám páčilo?

sylvie
10. sep 2023

@oliverceky more v Bulharsku nie je nic extra, na to Grecke sa nechyta, ale pre nas v pohode. Detom sa pacilo, lebo boli casto vlny, tak vzdy utekali s nafukovackou do vody a bol velky problem ich odtial dostat.
Pre nas je najdolezitejsie, ze vobec sme pri mori, lebo tie zdravotne ucinky ma kazde more rovnake.. so synom sme alergici, tak nam to velmi pomaha..

sylvie
10. sep 2023

@sanny2993 asi si si pomylila hotel, lebo my sme boli v Adalya Elite Lara a tam sme sa k moru neplavili, hotel je priamo na plaz. Ty asi myslis Trendy Lara..

sanny2993
10. sep 2023

@sylvie áno, ten som myslela 🙂)

zorkahorka
18. sep 2023

Bola som v bulharsku 3x pred rokmi ako slobodna a uz nikdy viac. Je to lacne, ale okrem nesebaru a sozopolu tam niet co pizerat, more spinave.
Bulharsko je dobre pre mladych, ak sa chcu zabavit a pre tych, co lezia len na plazi a chcu lacnu dovolenku.
Ubytovanie sme mali vtedy mimo hotelv a bez stravy, takze toto porovnat neviem.
Boli sme u v turecku a tam sa mi pacilo viac. Aj hotel bol super

Strana
z2