Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
@milanchemik vyrazame z Liptovskeho Hradku a este nevieme ci pojdeme cez vikend ci radsej cez tyzden. Dovolenka sa nam zacina 10.7. tak neviem ci vyrazit v sobotu alebo az pondelok 13.7. A v tej Sofii to je ako oznacene ten severny a juzny obchvat?
@henrytomasino Ak pôjdete 10.7. alebo 13.7. tak to ešte turkov nestihnete a cesty budú prázdne, takže ja by som išiel v sobotu a cez Szeged. Myslím, že v tom čase ešte turci domov nepotiahnu. Čo sa týka Sofie, tak pred ňou máš odbočku vľavo na severný obchvat a vpravo na južný obchvat. Označené nie sú.... myslím, že severný obchvat je nejako označený, že tadiaľ majú chodiť TIR. Daj si na nejakej stránke s mapami vyznačiť tú trasu do Bulharska a pozri si bližšie Sofiu
@milanchemik Pozeral som tu Sofiu v navigacke a taha ma to cez ten severny obchvat. Neviem sice preco ked mam nastavenu najrychlejsiu trasu ale nevadi dam si prejazd cez ten juzny a budeme samozrejme aj znacky sledovat. Takze vdaka za rady 🙂
@henrytomasino Jasne..... neviem prečo, ale navigačky sa snažia ísť cez severný obchvat. Vlani tú križovatku opravovali, takže neviem ako to bude toho roku, ale snaž sa na nej odbočiť vpravo na južný obchvat a nie doľava na severný. Ten severný je rozmlátený, dlhší o 30 km a plný kamiónov
@milanchemik Cital som tvoj prispevok z minuleho roka a trafili ste akurat na Turkov neradil si ist v sobotu dufam ze nam sa nestane to iste...
@henrytomasino lenže my sme vlani išli tuším 26.7. Ak ideš 10, resp. 13.7., tak to asi ešte turci nejdú. Prípadne, ak si to chceš úplne poistiť, tak pred Szegedom odboč na Tompu a choď cez tento maličký priechod. Tam turka isto nenájdeš 😉
@milanchemik no budeme este sledovat diskusiu a hadam dovolenkari daju vediet aka je situacia na cestach. Potom podla toho vyrazime bud cez vikend alebo cez tyzden 😎
Dobry den Prajme chcela by som sa vas skusenych opytat ci potrebujeme pasy na cestu do Bulharska cez Srbsko ?
@binuska1 Pas potrebuješ len pre dieťa do 15 rokov. Ak máš občiansky preukaz vo forme ID (tá plastová kartička), tak pas do Srbska nepotrebuješ !!!!!!!. Chodím do Bulharska cez Srbsko, takže žiadny problém. A tu máš link na stránku Ministerstva zahr. vecí, kde sa o tom aj píše :
http://www.mzv.sk/sk/cestovanie_a_konzularne_in...
🙂
Prosim vas preco mi na mapach v app telefone vypise cestu do primorska 14hodin a tu citam ze idete aj 20hodin. Moze.mi to niekto vysvetlit. Lebo si neviem predatavit 20hodin v aute ☹
@henrytomasino - Južný obchvat je oveľa rýchlejší..jazdím do Bulharska pravidelne a môj osobný názor je, že diaľnica cez Srbsko nemá chybu. Si v podstate stále na diaľnici a pre deti to nie je také náročné, ako keby si sa mal točiť v Transilvánii. Ešte taká rada, ak by si náhodou prišiel do Sofie v noci, oplatí sa ísť priamo cez ňu. Je to rýchlejšie a ešte si pozrieš pekné mesto. Ale len do 4.30 ráno ..potom sa už začínajú plniť cesty. Ak by si mal nejaké otázky, kľudne mi napíš na mail.
Ďakujem za radu,už som sa aj potešila,že pôjdeme cez Srbsko ale jeden člen posádky ma starý občiansky a je bez pásu.
Viete mi tu niekto porovnať ceny v Primorsku a na Slnečnom pobreží?
v Prímorsku som už bola a viem že je Slnečné drahšie ale je to velký rozdiel? ...
dobry den chcem sa informovat co vijdu poplatky do bulharska tam a spet cez srbsko tusim mesacna madarska stoji cca 15euro.neviete kolko stoji srbska znamka
@branoazden srbi maju mytne brany tam zaplatis eurami do cca5 eur
ahojte chcem radu vien ze to tu bolo najmebej 1000krat omielane ale predsa cesta do bulharska cez srbsko alebo rumunsko. srbsko super cesta vedie dialnica ,rizika nemecki turci sa budu vracat domov zdrzanie na hranicnom prechode obist sa to da cez hranicny prechid tomba.rumunsko nehrozi zdrzanie nevedu cez celu krajinu dialnice ako je to pripade srbska.co je lepsia pidla vass
Maďarsko mesačná cca 15 € najlepšie zaregistrovať sa na https://ematrica.nemzetiutdij.hu/ a zaplatiť elektronicky- nikde sa potom nemušíš zdržiavať, na potvrdenie si vytlačíš potvrdenie o zaplatení, ktoré Ti húni pošlú na mail.
Srbsko 3 mýtnice 2,3 a 7 € spolu teda 10€ x 2 musíš aj späť.
Bulharsko mesačná za 13 € alebo 7-dňová za 5 , ale nesmieš zabudnúť kúpiť aj naspäť.
Za mňa jednoznačne cez Srbsko, decká oveľa lepšie znášajú diaľnicu ako krútenie sa v transilvánii. A je to aj rýchlejšie...
Niekto kto bol uz tento rok. Kolko hodin?
Zdravím. Neviete ako je to okolo Debricinu či tam pobehujú utečenci a najme cesta do BG je nie jaka zmena oproti minulému roku a poplatky . Ďakujem.

@henrytomasino nič sa neboj.. cesta je fakt v pohode.... mám dve rady..... neviem odkiaľ a kedy ideš, ale ak máš v pláne ísť na dovolenku koncom júla, keď sa domov hrnie horda turkov a máš v pláne ísť cez Szeged, tak radšej tento priechod obíď menšou zachádzkou cez maličký priechod Tompa, kde nie je žiadny rad. Ušetríš pár hodín státia na maďarsko srbskej hranici. A po druhé. Snaž sa v Sofii dostať na južný obchvat. Nie na severný, ktorý je dlhší a plný kamiónov, takže aj pomalší. 😉