icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

branoazden
2. júl 2015

viem ze cez srbsko pijdem celu trasu skoro po dialnici alw ako to je prosim vas v bulharsku vedu celu trasu dialnice od dialnicneho prechodu az po zkate piesky ake tam je cesta dialnice ci su dialbice v kuse alebo ako to tam je

mpavl74072020
2. júl 2015

@branoazden Tak podrobnejšie: Po diaľnici zo SR až po asi 15 km za mesto NIŠ, tam končí diaľnica..Potom cca 100 km po normálnej ceste I. triedy na hranicu KALOTINA, za ktorou sa na Bulharskej strane dá na pumpe Schell kúpiť vigneta ( nekupovať v stánku ..je to drahšie) a potom ďalších cca 60 km až do Sofie a odtiaľ až do Burgasu zase po diaľnici. Len keď Ty ideš na zlaté piesky, tak by som určite zvažoval cestu cez Rumunsko...ARAD-SIBIU-RUSE(6€ most)-RAZGRAD-ZLATÉ PIESKY. Zo zápsdného Slovenska je to o 200 km bližšie. Z východného je ten rozdiel ešte väčší ...

sopro
2. júl 2015

Uz len 28 dni a felda vyraza na svoju dalsiu put do Bulharska.Tentoraz bude aj kamera na celnom skle tak niecoukazem.

sopro
3. júl 2015

Ahojte nasiel som clanok o novych kamerach a radaroch cez cele rumunsko.Davajte preto pozor na rychlost

bzuco
3. júl 2015

my vyrážame zajtra ...mám obavy z tej dlhej cesty, ale dúfam, to nejako zvládneme...manžel to musí odšoferovať sám 😝

sopro
3. júl 2015

Je to pekna cesta.Medzi 3.8 2015 az 16.8 kto bude na obzore tak sa bude konat stretko u Zlatej Rybky.Vela ludi je zvedavych na moju feldu ako to zvladne

sopro
3. júl 2015

POZOR !!!! všetci čo sa chystajú k moru cez Rumunsko. Dnes som obdržal informáciu od známeho, ktorý cestoval k nám z BG a Rumuni rozbehali nový systém merania rýchlostí v obci. Minimálne na hlavných ťahoch umiestnili nad priechodmi pre chodcov v obciach kamery s radarmi. A funguje to tak, že automatika upozorní operátora a ten zase skontaktuje hliadky v smere putovania. Takže vás zastavia za prekročenie rýchlosti kľudne aj o 30 - 40 km neskôr ako ste priestupok spáchali. Samozrejme že na mieste sa zaplatiť nedá, takže nasleduje tortúra nájsť banku, zmeniť Euro na Lei, zaplatiť a s potvrdením hor sa naspäť po doklady. Cez víkend alebo po pracovnej dobe to môže znamenať riadne zdržanie a veľký problém.Inak prekročenie rýchlosti v obci o 20 km/ho vyšlo cca na 45 Eur a 2 hodiny cestovania naviac. Údajne to však ešte nefunguje v noci, alebo nie na 100 %. Takže kto vyráža onedlho a bol zvyknutý jazdiť v jednom tempe veľký pozor ! Každopádne všetkým šťastnú cestu a peknú dovolenku. PS : Most v Ruse stále opravujú  avšak bežne je zdržanie minimálne. Občas keď presúvajú nejaké stroje alebo technológie sa stojí aj dlhšie cca do 1 hodiny.Reaguj na príspevok

sopro
3. júl 2015

Toto je skopirovana sprava . Nieje priamo odomna. Stastnu cestu vsetkym.

kozmeker
6. júl 2015

Ahojte, chystam sa do BG, slnecne pobrezie bud rovno zajtra, alebo niekedy cez tyzden, podla toho aky hotel najdem a pod.
Vedel by mi niekto poradit konkretnu trasu z vychodu slovenska, konkretne od Presova?
Za kazdzu odpoved/postreh/radu dakujem.

sopro
6. júl 2015

@kozmeker skus hladat tu.

sopro
6. júl 2015

ešte sa vrátim k povinnej výbave vozidla mimo SR. Tu je oficiálna odpoveď Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Dobrý deň Pokiaľ ide o povinnú výbavu v zahraničí, bohužiaľ, tu nie sú stanovené spoločné medzinárodné normy. Každý štát si ju určuje sám. Vodič sa preto musí riadiť legislatívou toho štátu, v ktorom autom jazdí. Prajem ešte príjemný deň. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR

mblb
7. júl 2015

aká je situácia na prechode Maďarsko/Srbsko a Srbsko/Bulharsko

henrytomasino
10. júl 2015

Ahojte ako to je s hasiacim pristrojom urcite je povinny to viem. A kde ho mam mat v aute umiestneny?

chonza
11. júl 2015

13.7.2015 rano cestujeme do BG, trasa Levoča-Primorsko BG, pres RO 😀

sopro
11. júl 2015

@henrytomasino ja ho mam vo felde pri soferovom sedadle na podlahe.Dobre je ho mat po ruke a nie niekde pod vecami v kufri

natinecka
12. júl 2015

Zistujem ako je to s cestami v RO pridávam nejaký link co som našla
http://www.130km.ro/index_en.html na mapke su popisane dialnice, ktoré su hotové, v rekonstrukcii a planovane otvorit v r. 2015
http://www.130km.ro/schedule.html ešte tu su nejake useky ciest

slivuska8
12. júl 2015

Ahojte nieco som si tu precitala co som potrebovala ktorou cestou hlavne ist len ma este zaujima treba pasy? A neide niekto nahodou 4.8 z ba na slnečné

sopro
12. júl 2015

@slivuska8
Pre deti urcite aj cez Ro a aj cez srbsko.Dospelym stacia obcianky

slivuska8
12. júl 2015

@sopro dakujem

henrytomasino
13. júl 2015

Ahojte tak uz sme v Bg primorsko. Cesta 20 hodin cez srbsko na hraniciach okolo 1,5 hod zdrzanie. Za Belehradom robia dialnicu tak kolony tiez 1,5 hod zdrzanie. Ale tahalo ma more tak som to zvladol bez spania je tu krasne slnecno more ciste teple.

sis789
16. júl 2015
Používateľ sis789 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sis789.

@sopro vyskúšaj navigáciu Fleetwork a už nikdy nebudeš musieť aktualizovať mapy, všetko sa spraví za teba 🙂 Na tejto stránke si ju môžeš stiahnuť zadarmo na vyskúšanie. 😉 https://www.fleetwork.com/

sopro
16. júl 2015

@sis789
Ahoj dakujem za tip ale verim mojmu sygicu.Po dovolenke ju skusim stiahnut.

jantleskac
18. júl 2015
Používateľ jantleskac je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jantleskac.

@sopro tiež fandím sygicu. Najnovsie som si ho nainstaloval aj do mobilu cez google play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sygic.aura ) a to mi uplne postacuje, dokonca už aj v aute používam navigáciu z mobilu, ide mi totiž aj keď nie som pripojený na internet

cityglam
19. júl 2015

Dnes 19.7.2015 idem do BG Slnečné pobrežie 3 autá z KE cez Rumunsko. Odchádzame cca o 17.00 z KE. Cesta cez Oradea, Gilau, Turda, Sebes, Sibiu, Ramnicu Valcea, Pitesti, Bukurešť, Ruse, Shumen, Ruen, Slnečné ...
Túto trasu máme odskúšanú a zdá sa byť aj najlepšia.

sopro
19. júl 2015

@cityglam ahoj skus v sibiu odbocit na fagaras.Pojdes potom na transfagarasku magistralu.Nieco uzasne odporucam.

cityglam
19. júl 2015

Úžasné to je, ale deti chcú byť čo najskôr pri mori. Taktiež nemám vo zvyku niekde prespávať. Minulý rok som ťahal bez nejakých prestávok, okrem tankovania, toalety a pod. Ale to je už na každého zvážení... Pokiaľ sa niekto nevie rozhodnúť, resp. máte obavy z Rumunska, tak sa nemusíte ničoho báť. Ale vypočul som si nejaké príbehy čo zneli ako ten najväčší horor, ale realita je celkom iná. Rumuni sú civilizovaná krajina možno na rovnakej úrovni ako Slovensko.

sopro
19. júl 2015

Mas pravdu Rumuni su civilizovany a tak isto sa tam najdu vynimky ako na slovensku.Ja som minuly rok isiel 19hodin tiez som neprespaval nikde.Odporucam cestu cez Rumunsko.Je cestou co obzerat.Najme tie domy v dedinkach.Ale pozor na rychlost, montovali rychlostne kamery.Uz su aj na googli maps street wiev

stellatobi
19. júl 2015

Ahojte, zajtra vyrážame do Primorska 😉, boli zatiaľ nejaké problémy pri ceste? myslím utečencov a s tým spojené kontroly na hraniciach, resp. Turci vracajúcich sa domov? Dakujem 😉

cityglam
20. júl 2015

Cez rumunsko vsetko ok. Ani najmensi problem.