sis789
Používateľ sis789 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sis789.
sis789
autor
8. nov 2018

Ahoj 🙂,môj maličký bude mať pomaly už štyri roky a preto som sa rozhodla že je ten správny čas na to, aby si dieťa pomaličky zvykalo na Angličtinu a to najmä sprvu počúvaním nechajte sa inšpirovať svižnou melódiou anglických piesní a radujte sa. Priznajme si, že niektoré naše tradičné piesne sú už mierne nudné. Osviežte vianočný repertoár niečím anglickým, prípadne americkým! Vedeli ste, že notoricky známa koleda Jingle Bells vznikla v Amerike? Nemusíte sa učiť celý text ani vy a už vôbec nie detičky. Stačí, aby mali radosť pri spievaní opakujúceho sa, jednoduchého refrénu. Čo tak si to vyskúšať napríklad pri najbližšom pečení koláčikov? Príde mi to ako veľmi dobrý nápad na začiatok. Rada by som vedela ako ste začínali s výučbou vy, prípadne čo robiť keď dieťatko trošku povyrastie.

sis789
autor
8. nov 2018

Ahojte, rada by som požiadala o bez účelovú pôžičku ale nemám sa o tom s kým poradiť. Preto mi ako najlepšie opýtať sa priami tu kde sa nájdu ľudia, ktorý sa v tomto obore pohybujú. Trh s bezúčelovými pôžičkami sa výrazne zredukoval. Po sérií legislatívnych úprav odišli viaceré aj veľké nebankové spoločnosti. A väčšina tých, ktoré zostali, hlásia prepady. Banky majú zase iné problémy. Tie síce zaznamenávajú výrazné medziročné rasty v čerpaných úveroch. Celkový objem vyčerpaných spotrebiteľských úveroch v bankách medziročne rastie o 14%. Banky však skôr trápia klesajúce úrokové sadzby, ktoré ohrozujú ich ziskovosť. A toho sa bojím najviac aby mi exekútor nezobral ešte aj poslednú žehličku s varnou doskou.

sis789
autor
8. nov 2018

Ahojky, plánujem investovať do fondov a zarobiť si tak popri materskej. Odporučil mi to jeden zmámi, ktorý v tom má už dlhoročné skúsenosti. Zaujímalo ma či mal už niekto z vás predtým možnosť sa týmto stretnúť. Fond chce dosahovať kladnú výkonnosť bez ohľadu na vývoj trhov, alebo aspoň v čo najväčšej možnej miere ochrániť hodnotu investícií svojich podielnikov pred poklesmi. K tomu C-Quadrat ARTS Total Return Global AMI využíva investičné stratégie, ktoré môžeme nazvať trendové alebo momentové. Algoritmy fondu sa snažia automaticky do portfólia vyberať fondy, ktoré v danom momente rastú najsilnejšie. Investície C-Quadratu môžu tvoriť akciové, dlhopisové i peňažné fondy. Práve automatizovaný spôsob riadenia portfólia odlišuje C-Quadrat od väčšiny konkurencie na Slovensku. Stratégia fondu na prvé zdanie lahodí ušiam konzervatívnejších investorov. Ale to sú jediné dostupné informácie, ktoré sa mi podarilo nájsť. Ak by niekto vedel poradiť bola by som veľmi rada. Vopred ďakujem za odpoveď 🙂.

sis789
autor
8. nov 2018

Čaute baby, mám jeden nemalý problém.Bojím sa o zdravie pri napadnutí hmyzom. Máme doma sieťky aj sa natierame pravidelne celé rodina ale ja sa aj tak stále strachujem. Čo ak sa niekto predsa len nakazí? Komáre sú pre väčšinu ľudí síce otravné, ale zase absolútne neškodné. Svrbenie štípanca zvyčajne do niekoľkých dní odznie. Ak je však komár nakazený infekciou, namiesto štípanca sa vám na poranenom mieste objaví hnisavá hrča. Ak pociťujete po uštipnutí malátnosť, máte pocity na zvracanie či vám náhle opuchne tvár, okamžite vyhľadajte lekársku pomoc. Alergické reakcie na sliny komárov môžu byť jednou z príčin vašej reakcie. Práve preto sa obraciam na vás ohľadom rád prípadne skúseností.

sis789
autor
4. okt 2018

Na Slovensku sme si zvykli, že štúdium na vysokej škole je zadarmo. Trend v Európe a po celom svete je ale opačný, vzdelanie je bezplatné v čoraz menšom počte krajín a zároveň je čím ďalej tým drahšie. Ako sa pripraviť na takúto budúcnosť?

sis789
autor
4. okt 2018

Pri výbere žalúzie nerozmýšľate len nad typom, ale aj nad farebným vyhotovením. Čudujete sa, prečo je väčšina žalúzii v striebornej farbe? Táto farba dokáže výborne odrážať slnečné svetlo. Okrem striebornej je vhodnou farbou ešte aj biela. Myslíte že sa dá zohnať aj zrkadlová? Tá by logicky mala odrážať viac svetla.

sis789
autor
4. okt 2018

Život v dnešnej dobe je čoraz rýchlejší a hektickejší. Cestovanie do práce, práca, cestovanie z práce, domácnosť, deti, varenie, pranie, žehlenie a upratovanie. Kto by popri tom všetkom mal čas ešte učiť sa cudzie jazyky? Jedine, že by ste dokázali z bežného dňa „vyžmýkať“ nejaký čas navyše. Rada by som vedela ako získať viac času? osobne som uplne vyhorena a bez času

sis789
autor
4. okt 2018

Refinancovaním sa dá ušetriť pomerne veľa peňazí. Nie však vždy a pri každom úvere. Či sa refinancovanie oplatí, záleží na úroku, ktorý ponúkne nová banka aj na poplatkoch a nákladoch, ktoré sú s prenosom úveru spojené. Ja osobne mám fix uroky na 3 roky 4,5% ročne na 10 rokov. To sú fajn podmienky? Je tam vhodné ref.?

sis789
12. sep 2018

@zu2za3na zvládla som to a som tu 🙂

sis789
12. sep 2018

Rada by som ti niečo poradila ale ja nemám problém aj viackrát za jeden styk :/

sis789
12. sep 2018

Inak ale toto by sa ti len tak z návštevy verejnej toalety nemalo diať a mala by si dať pozor na imunitu. Začať sa lepšie stravovať,cvičiť atď.

sis789
12. sep 2018

Takto dlho by som teda osobne nevydržala :D to ťa obdivujem, lebo po takom čase by som priateľa asi znásilnila :D

sis789
12. sep 2018

Romiada pekne si to povedala 🙂 Ja osobne som toho názoru že z kvality života vyplýva aj ten sexuálny, snažím sa priateľovi byť oporou, byť pozitívna, neriešim pi**** atď. Taktiež v profesijnom živote sa nám obom darí a máme takú prácu že obaja si môžeme brať jeden deň v týždni homeoffice ( čo je pre nás vlastne troj dňový víkend). Keď som bola v bývalej práci a priateľ mal toho oveľa viac a len začínal, obaja sme boli v strese, minimum voľna a peňazí... Nešlo to. Mne sa vôbec nechcelo i keď sex zbožňujem, jemu sa často nepostavil... Teraz keď sme si to dali do poriadku, tak v pohode každý večer fungujeme a cez naše trojdňové víkendy v pohode viackrát. Takže v tomto ti len držim palce nech si dáš všetko dokopy a potom príde aj chuť do sexu 🙂

A myslím že zápaly močových ciest môžu byť z oslabenej imunity začo zase môže ten stres.

sis789
autor
7. sep 2018

Toto mi poslala známa :Kľúčovou témou je obmedzovanie likvidity zo strany centrálnych bank, čo poškodzuje všetky dlhopisové trhy, Sú tu navyše trenice medzi USA a Čínou. A povedala že vraj pôjdu hore úroky centralnej banky, znamena to že uroky napr. na hypoteku pojde tiež hore? Ďakujem za odpoved

sis789
autor
7. sep 2018

Na internete dnes nájdete obrovské množstvo anglických audiokníh úplne zadarmo. Mnohé tituly majú „prepadnuté” autorské práva, a za počúvanie klasík tak nemusíte zaplatiť ani cent. Môžete si vypočuť napríklad Alicu v krajine zázrakov od Lewisa Carrolla či Stratený svet od Arthura Conana Doyla. Milovníci detektívok určite siahnu po jeho knihách so Sherlockom Holmesom.
Viete mi odporučiť nejakú dobrú audioknihu?

V diskusii: Anglické ebooky
sis789
autor
5. aug 2018

Zdravím zistila som že keď kúpite akcie alebo dlhopisy na burze a držíte ich dlhšie ako rok, nemusíte z ich výnosu zaplatiť žiadne dane. Uvediem príklad: Pred dvoma rokmi ste kúpili akcie spoločnosti Apple za 93 dolárov a dnes ich predáte so ziskom 75% na cene 163 dolárov. Z vášho zisku 70 dolárov nemusíte zaplatiť žiadnu daň. Je možné takto úplne obísť dane? Napr. že nakúpim akcie, držím ich rok a potom predám? Ak je to blbosť napíšte mi

V diskusii: Obchádzanie daní
sis789
autor
5. aug 2018

Zdravím nerada riešim tieto zložité finančné veci ale rada by som sa spýtala. Na internete som našla že nedávne oživenie aktivity fúzii a akvizícii v Európe je znakom živočíšneho ducha, ktorý môže dokazovať, že konečne vstupujeme do poslednej fázy hospodárskeho cyklu. Ja si tiež všímam že fin. krízy bývajú každých osem rokov alebo až desať a od 2008 už desať rokov ubehlo. Môže byť že sa blíži fin. kríza? Ako sa pripraviť na niečo také?

sis789
autor
25. júl 2018

Ahojte babi, chcela by som začať pracovať cez internet a zarábať si online. Dočítala som sa že najlepšie platia v zahraničí a teda by som sa chcela naučiť anglicky. Rozmýšlala som že by som si našla lektora. Prítomnosť lektora, pre ktorého je angličtina materinským jazykom, ocenia asi najmä tí o niečo pokročilejší, ktorí sa chcú napr. zdokonaliť v konverzácii, prípadne chcú zlepšiť svoj akcent a prízvuk. „Native speaker“ je však vhodný aj pri úplných začiatočníkoch. Nemusí byť jediným lektorom, ktorý je prítomný na celej hodine, ale stačí aj, ak so študentami pracuje len občas. Aj vďaka jeho výslovnosti a tomu, že ho budú študenti počúvať, si dokážu oveľa jednoduchšie osvojiť prirodzený akcent a anglickú výslovnosť. A práve kvôli tomu babi by som chcela takého nájsť, ako nájdem anglického lektora?
Poznáte anglíckeho lektora v okolí ba?

sis789
autor
6. júl 2018

Ahojte, chceli by sme si spraviť nejaké tie úpravy bytu,rozmýšlali sme nad zasklením balkónu, možno výmeny okien a výmeny podlahy na balkóne ktorá je stará lenže niektoré tieto úpravy musí niekto schvalovať. Zasklenie balkónu nezávisí iba na vás, sú s ním spojené viaceré riziká. Vedeli ste napríklad o tom, že existuje niečo ako neoprávnené zasklenie? Tohto priestupku sa môžete dopustiť, keď nepožiadate stavebný úrad o povolenie, čo vás môže vyjsť na mastnú pokutu. Teda ako viem, aké úpravy si môžeme robiť bez súhlasu stavebného úradu alebo bytového družstva? Ďakujem za odpoveď

sis789
autor
6. júl 2018

@zuzanka.zuzu Nemám žiadne kontakty takže mi to asi veľmi nepomôže 🙂

sis789
autor
6. júl 2018

Ahojte, moja mama sa rozhodla nám pomôcť a rozmýšla nad tým že by si zobrala hypotéku na
4 izbový byt, jedna izba by bola pre ňu a bola by aspoň s nami a postarali by sme sa o ňu. Kolegyňa mi povedala že banka poskytnutím úveru znáša určité riziko, preto si každého žiadateľa o úver predtým ako dôjde k poskytnutiu finančných prostriedkov dôkladne preverí. Každá banka ma vytvorený svoj vlastný hodnotiaci model na klienta.
Najrizikovejšou skupinou žiadateľov o hypotéku sú seniori. Môže sa stať, že senior v banke so žiadosťou o pôžičku nepochodí. A preto by ma zaujímalo akú ma šancu dostať moja mama na dôchodku (72 ročná) hypotéku? Máte s tým skúsenosti? My už máme pôžičku a preto si myslím že by sme mali minimálnu šancu. Môžme sa dať s manželom do hypotéky ako ručitelia a zvýšiť tým šancu získať ju?

sis789
autor
6. júl 2018

Dobrý deň veľmi ma zaujíma pracovať v Nemecky hovoriacich krajinách. Dostať pracovnú ponuku v Rakúsku alebo Nemecku je cieľom snahy mnohých Slovákov. Vyššie platy, sociálne zabezpečenie a 13. plat, ako napríklad v Rakúsku, sú veľkým lákadlom. Pred samotným pohovorom je však potrebné zaujať životopisom. Aspoň teda to mi hovoria známy, takže by som rada vedela vaše názory. Čo pracujete napríklad v zahraničných firmách, je potrebné mať životopis? A je dôležitý? A ak áno ako ho môžem čo najlepšie "vylepšiť" samozrejme bez podvádzania aby som zvýšila svoju úspešnosť? Ďakujem za rady

sis789
autor
7. jún 2018

Chcela by som upraviť svojej dcére izbu, nejde mi len o to že tam má furt bordel ako v tanku. Ale tiež jej to tam trošku skrášliť.
Prísť na chuť štýlu dospievajúceho človeka môže dať poriadne zabrať. Plagáty na stenách rodičom často prekážajú, ale predsa len sa nájdu spôsoby, ako umožniť mladým ľuďom urobiť zásah do interiéru po svojom.
Známa mi odporučila že sa mám z dcérou vybrať do nábytku a nech si ona vyberie čo chce a že to bude určite lepšie ako to má teraz, čo myslíte?

sis789
autor
7. jún 2018

V roku 2017 dosiahol priemerný vek obyvateľov Slovenska 40,59 roka. Zároveň sa postupne znižuje počet narodených detí, pretože žien vo veku 15 až 49 rokov je z roka na rok stále menej. Píše sa to v publikácii Perspektívy, riziká a výzvy demografického vývoja najväčších miest Slovenska z dielne Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a Výskumného demografického centra.
A teda mňa by zaujímalo že ako sa môžem pripraviť na dôchodok ak neverím štátu? Budem rada ak mi sem pošlete rady, prosím ale žiadne nebankovky a pochybné inštitúcie.

sis789
autor
7. jún 2018

Prečítala som si na internete že maďarčina je tretím najžiadanejším jazykom na Slovensku. Ak už viete po anglicky, nezaujala vás ani nemčina, francúzština či akýkoľvek iný cudzí jazyk, možno by ste to mohli skúsiť s maďarčinou. Maďarská menšina je na Slovensku početná a najmä na juhu Slovenska množstvo zamestnávateľov vyžaduje práve jazyk našich južných susedov. Prečo to neskúsiť? 🙂

A ak máte teda rady ako sa naučiť plynule Maďarsky budem veľmi rada. Viem že v Budapešti je množstvo príležitosti a tie by som mala rada na dosah. Najlepšie online 🙂