Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
@kiralyz ja chodim posledny august a prvy sept. Tyzden a ziadna loteria.... more ok, teplo ok..akurat to neni tak preplnene a da sa volne existovat
@simone263337 Tu neslo niekoho presviedcat o pocasi.Proste len to,ze top sezona je v strede leta.Ano pocasie moze byt prijemne aj v septembri aj v juni,ale je tam uz to ale.Nasa domaca je tiez toho nazoru.
@doly7 hotelier mi vravel ze 15. septembra zamkne a do maja sa v hoteli neukaze 🙂 ale hlavna sezona je naozaj v strede leta najdrahsie je na prelome jul august. Ked uz mimo sezny tak asi lepsie na konci augusta alebo september lebo more je vyhriate. v juni este moze byt studene. teraz su tam dost nizke teploty neviem ci sa to za mesiac zohreje. Ja osobne nemam rad studenu vodu
28.7.2018, 2 dni zima a prsalo. Inak more v BG sa mi zda celkovo studene a nehovorim o bazenoch. Zrejme to bude tou otvorenostou mora, chcelo by to nejaku zatoku. Chodievame zo zapadneho Slovenska cez Srbsko, ale uz ozaj po skusenostiach na hraniciach planujem ist cez RO, kolko percent je tam cca dialnice? Aka dlha je cca casta cez pohorie? Aby sa deti nepozracali v noci. Na hraniciach RU do BG byvaju kolony? Nechcem sa mi tu citat tak dlhe vlakno. Som zvyknuty ze Srbsko preletim po dialnici s turkama a bojim sa ze cez RU to bude za trest po dedinach plus vecsie nebezpecenstvo zveri, psou v noci. Ake to tam je realne? Dakujem
Tohto roku zase obzor ,odchod z KE 14.7 cez RO smer Oradea ,Cluj, Sibiu, Pitesti ,Ruse , Varná Obzor
@pato76 dobrý. Kadiaľ je lepšie ist na Devu alebo ako píšete cez Cluj?
@ddaannkkaa pozeram ze si z Roznavy a kedze nebude toho leta dokoncena dialnica ani Lugoj - Deva , ani Turda - Sebes a predpokladam ze pojdes cez Oradeu tak ti je lepsie ist Oradea- Cluj - Sebes,kedze je to kratsie asi o 90 km ako Oradea- Arad- Deva- Sebes
@bg2014 Mohli by ste poradiť aj mne? rozhodli sme sa ísť do Bg cez Rumunsko a keďže to bude prvý krát, je cesta Arad-Deva-Sibiu-Pitesti- Ruse-Primorsko ok, alebo radšej zvoliť inú trasu, vyššie píšete, že nebudú dokončené diaľnice, tak či ísť radšej inou trasou? ( sme z VK ) ďakujem
@sisasu ono tie dialnice niesu kompletne urcite useky z nich su uz otvorene,ale trasa ako si pisala je dobra da sa ist este arad lugoj caransebes vidin botevgrad sofia plovdiv burgas primorsko je to o 200km dalej ako cez ruse aspon ja to mam tak ale zase sa ide vacsia cast po dialnici,a z ruse sa do primorska da ist zase na viac sposobov, ja chodim vacsinou ruse razgrad sumen karnobat burgas primorsko, ale mozes aj razgrad sumen varna a potom popri mori do burgasu a tak do primorska
@bg2014 vďaka, pozrela som aj tú druhú trasu. Ešte sa opýtam, s mužom neradi cedtujeme na noc, vždy sme z domu vyrážali do Hr tak okolo druhej nadránom. Tu by sme chceli cestovať v piatok na vysvedčenie okolo 10tej a prespať niekde pri Sibiu a ráno pokračovať. Myslíš, že je reálne tam do večera docestovať, alebo hľadať niečo bližšie na prenocovanie? Nikde sa neponáhľame, ide nám skôr o bezpečné cestovanie, keďže máme 2 malé deti.
@sisasu no od sibiu do pitesti je este dost dlha cesta podla mna ta najhorsia na cas aj premavku tak radsej by som zasiel este trocha dalej ako po sibiu, a ked to chces takto tak potom ti odporucam ked uz pojdes po dialnici pitesti bucurest kde sa vacsinou zchadza na jilavu obchvat bukuresti ale kedze ty tam budes za bieleho dna a na tom obchvate je jedna znacka stop kde sa vedia vytvorit aj 5km zapchy tak ti odporucam ist pitesti vanatori mici giurgiu ruse ,kedze my chodime prave na noc a ja som na tej stopke okolo polnoci z prejazdom nieje problem ,vacsinou uz som tam raz zhnil 2 hodiny ,nezabudni mat eurove mince na zaplatenie mosta z ro do bg 3 ecka opacne 2 ecka pokial to od minuleho roka nezdvihli
@bg2014 my by sme išli aj ďalej ako po Sibiu, lenže síce google mapy mi ukazujú 660 km a 7 hodín, ale tak počítam aspoň 2 navyše, ešte je to v štádiu plánovania, všade len píšu, že veľké zdržanie, opravy ciest, kamióny a pod., preto nerátam, že by sme to dali do večera keď vyrazíme doobeda o 10tej ďalej ako po Sibiu.
neodpovedám na otázku, ale boli sme letecky na Slnečnom pobreží, bývanie v centre, trosku ďalej od mora asi až 1km s raňajkami za 99€ (last minute pobyt). Auto je v takom prípade strata času aj financií. Keďže dieťa bolo krpaté, malo všetko zdarma. Samozrejme, ak ide partia ludi, tak last minute sa nedá čakať.
@syja je to jedna z najkrajšich plaži v Bg - Obzorbeachrezort, znami tam maju apartmány a premajimaju alebo da sa ist aj cez hydrotur myslim .Ja tam budem od 15.6.-do cca konca augusta .Stred leta je už obsadeny, ale jun a september ešte bude niečo volne.
este pre tych co nevedia od 1.1. 2019 je v BG e- vigneta cize sa da kupit cez net alebo na pumpe tak ako v HU alebo v RO
@bg2014 zdravím. Via Michelin mi ukazuje cez Devu najvýhodnejšiu trasu. Preto sa pýtam kadiaľ ísť keďže je to prvá cesta auto do BG. A co zver cez rumznsko?
@ddaannkkaa no to je zaujimave, ja pouzivam na pozeranie google maps a ten mi ako najvyhodnejsiu ukazuje tu ktorou chodia z vychodu vacsinou vsetci, tou ktoru ti ukazuje ten via michelin sa chodi malo, isiel som raz v 2014 a bola to katastrofa , ale ak chces mat vyhliadkovu 5 hodinovu cestu z oradei do devy kludne ,ale uz moze byt cesta lepsia ako vtedy ,odporucam pre teba tuto trasu
@ddaannkkaa co sa tyka lesnej zvery zatial mi pred autom nic neprebehlo, co sa tyka psov tak su hlavne pri benzinkach a samozrejme vacsinou v obciach pred a za nimi niekde 1,2 niekde 5,6 neriesim natankujem idem zbadam zatrubim vsade je zver niekde viac niekde menej
@ddaannkkaa cez Devu po E79 určite nie....išli sme tadiaľ vlani....des.....už roky vo výstavbe....len na to trochu zabudli.....rozbité, nepodokončované.
@janake to sa dalo cakat ked vsetky peniaze tlacia do dialnic,ktore su aj tak v sklze, ja som vtedy isiel autom prvy krat za jednym znamym a on neodbocil pri sebesi na alba iulia ale sme presli odbocku tak sme pokracovali ako na arad a pri deve odbocil na oradeu , akoze mam rad adrenalin ale vtedy som preklial co sa len dalo, aspon dalsia skusenost🙂
takze novy cennik pokut v BG
V osadách, ktoré majú byť prekročené: 10 km / h - pokuta 20 BGN; od 11 do 20 km / h - pokuta 50 BGN; od 21 do 30 km / h - pokuta 100 BGN a odstránenie 2 kontrolných bodov; od 31 do 40 km / h - pokuta 400 BGN a 6 bodov; nad 40 km / h - pokuta 600 BGN a 12 bodov; nad 50 km / h - pokuta 700 BGN, za každých 5 km / h nad 50 km / h sa pokuta zvýši o 50 BGN a tri mesiace bez knihy a 16 bodov. Mimo osady pre prekročenie: 10 km / h - pokuta 20 BGN; od 11 do 20 km / h - pokuta 50 BGN; od 21 do 30 km / h - pokuta 100 BGN a odobratie 2 kontrolných bodov; od 31 do 40 km / h - pokuta 300 BGN a 6 bodov; od 41 do 50 km / h - pokuta 400 BGN a 12 bodov; viac ako 50 km / h - pokuta 600 BGN, za každých 5 km / h nad 50 km / h sa pokuta zvýši o 50 BGN a 16 bodov
parkovanie
Parkovanie pre osoby so zdravotným postihnutím bez toho, aby mal vodič právo - pokuta 200 BGN Parkovanie v parkoch, záhradách, detských ihriskách, priestoroch len pre chodcov a chodcov - pokuta od 50 do 200 BGN Parkovanie v areáli chodníka pre chodcov - pokuta 50 leva a 3 kontrolné body. Pobyty alebo zaparkované ako druhý riadok v aktívnom pruhu - pokuta 50 leva a 4 body. Parkovanie pri zastávke - pokuta od 20 do 150 leva a 3 kontrolné body. Nesprávne parkovanie - 20 leva.

@sisasu No kombinovat Chorvatsko s Bulharskom bude asi dost casovo narocne,myslim na presuny.Ak je sofer ochotny urcite sa da,ale ja osobne by som sa skor zameral na jednu destinaciu.