Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
@kiralyz jeden hotel je v rumunsku? či stále chodíš tou istou trasou?
@radom123 nevieš kde sa to píše že rumunsko je otvorené? dik
@marian1215 je problem s hotelmi ktore nam vyhovuju pretoze bereme so sebou psa a nie vsade sa da so psom ubytovat. 90 percent hotelov co mame po trase nedovoli psa a z toho zvysku potrebujem aby lokalita bola blizsie k bulharsku aby sme na druhy den dosli skor k moru 🙂 vleni sme spali pred pitesti takze rano sme za chvilku boli na dialnici . ale ten hotel teraz nie je na bookingu a este druhy problem ze potrebujem ubytko pre 7 ludi, mozno az 8
@marian1215 v pondelok isli z ciech do bulharska a pan pisal ze na rumunskej hranici dostal mapu a musel ist na vidin a nesmel nikde prespat. na mape bola dana trasa pre tranzit pre turistov a nesmie sa z nej zist. ale v utorok sa to malo menit a uz by malo byt v pohode aj cez ruse ale nie som si isty
@marian1215 tu sú aktuálne info, v tabuľke nájdeš každú krajinu : https://www.mzv.sk/cestovanie/covid19/obmedzeni...
znesením vlády č. 515 zo 16. júna 2020 bol s účinnosťou od 17. júna predĺžený stav pohotovosti o ďalších 30 dní. Stav pohotovosti vyhlásený uznesením vlády č. 394/2020 na obdobie 30 dní je v Rumunsku platný od 15. mája t.r. .
Vstup a pobyt, karanténa
Vstup občanov SR do Rumunska s platným cestovným dokladom je bez obmedzení v súlade s právom občanov EÚ na voľný pohyb v rámci EÚ.
Slovenská republika je od 17. júna zaradená do tzv. „zelenej zóny“ bezpečných krajín, z ktorej všetky osoby zdržiavajúce sa na jej území dlhšie ako 14 dní a prichádzajúce do Rumunska nemusia podstúpiť 14-dňovú domácu karanténu.
.
.
.
Ahojte, ak niekto potrebuje aktualne info tak sa pozrite na https://reopen.europa.eu/sk - su tam podrobne informacie ku kazdej krajine EU aktualizovane denne ;)
My vyrazame 3.7. tak dufam ze kym sa vratime uz to bude cele OK.
@kiralyz Complex Turistic Casa Lăzăroiu
@radom123 ja v rumunsku prespávam vždy, minulý rok dokonca 2x tam a 2x späť kvôli výletom. ist bez zastavenia cez rumunsko ma neláka, to radšej zatnem zuby a risknem srbsko aj s 4 hodinovou čakačkou na hraniciach
@marian1215 My sme tiež spali v RO a chceli by sme prespať aj teraz, ale ak by sa nedalo tak pre nás z východu nemá zmysel ísť cez Srbsko. Časová úspora žiadna, km viac a kolóny na hraniciach. A navyše ideme 2.8. keď je na hranice v SRB najväčší nápor.
@marian1215 no hej corbeni je v pohode ale je to na transfagarase a to mame mimo cesty. ale ak bude vsetko dobre tak cestou spat budeme spat tam, aj vlani sme tam spali. cestou tam sa nechceme zdrzovat takze tahame cez ramnicu valcea, vlani sme spali v moteli topolog. zatial vyzera ze ked sa nebude dat inak tak priamo v pitesti je pri hlavnej ceste hotel kde sa da ist aj so psom.
@marian1215 4hodiny????? chodím cez Srbsko siedmy rok a nikdy som nikde nečakal viac ako 40 min,40 min bolo najdlhšie, chodím rok čo rok len cez Srbsko 🙂
@majomaxo raz mi stačilo srbsko (2017). 2 hodiny SRB-BG, a dve hodiny na SRB-HUN. Navyše jednotvárna cesta cez kukuričné polia, totálne zošťaté a znečistené WC. Nikdy srbsko, už iba Rumunsko, hocakou trasou, všade prírodné a kultúrno historické zaujimavosti - Turda, Bucegi s Babele a sfingou, fagaras, sinaia, peles, bran, brasov, rasnov, poenari, garda da sus s jaskynou scarisoara, bigor vodopád, decebalová socha, orsova na dunaji, sigisoara, eternal flame andreiasu, bahenné sopky v Berce ........
@radom123 ja som sa zo začiatku rumunska bál, dokonca som tam ani nič nekupoval a nejedol ich jedlá, len som ho čo najrýchlejšie preletel, no minulý rok sme mali v RO 4 prenocovania a málo nám bolo. A jedlá majú perfektné, všade.
@marian1215 my sme spali minulý rok v Sibiu (cestou späť) a majiteľka hotela bola pôvodom Slovenka 🙂. Akurát premýšľam kde hľadať nocľah cestou tam, aby sme to na druhý deň nemali do Byaly veľmi ďaleko. S Rumunskom máme pozitívne skúsenosti, dokonca ani na čerpačkach si nás nik nevšímal. Žiadni rumuni ktorí by niečo núkali ...
https://m.topky.sk/cl/11/1923785/KORONAVIRUS-Po...
Nuž, ja žijem mimo sk, ale naozaj si myslím, že potom čo sa nadávali na opatrovativatelky a neviem koho všetkého, ist si teraz v pohodicke dovolenkovať.... Bodaj by bolo všetko ôk.
@radom123 že je určite oveľa nižšia pravdepodobnosť, žeby sa trepali nakazeni z celého sveta akurát do orechovej potone😂😂😂😂. Ale tí z tej potone sa zvesela trepu niekde, kde je momentálne najvyšší počet nakazených aké Bulharsko malo. To len ako príklad. A keď si každý povie toto iste, tak si s tými ruskami môžete akurát utierat zadky, lebo tie vás z ohrozenia na ochorenie nevytrhnu.
@radom123 a za ďalšie kedze Bulhari majú momentálne predĺženie mimoriadnej situácie, tak sa môže absolútne v kľude stát, že tie hranice zatvoria a bude problém.
@radom123 no to ti môžem na rovinu povedať, že nepoznám nikoho, kto by sa trepali do tatier z rakúska a každý normálny človek si vie zrátať dva plus dva a keď ma správny výsledok, tak vie, že keď ide peto aj ondro, tak to Neva idem aj ja? Veru Nemci, ak vieš prijali opäť prísne opatrenia. Síce zatiaľ len na jednu časť, ale vieš ty co bude ďalej, ja nie, kebyže dovolenkuješ zrovna v tej časti, alebo Jana od susedov, tak si s prepáčením v riti. Ale ved v kľude chod, len potom fakt držte ústa, čo sa týka dajme tomu opatrovateliek, ktoré boli v zahraničí makať a nie nutné cestovať autom na dovcu do Bulharska. Keď sa niečo stane, tak treba držať hubu a krok a nie revat a žiadať štát o pomoc. Vyše dvoch mesiacov sa sedelo na riti decká sú zblbnute, nevedia sa riadne učiť som zvedavá kedy sa dobehne plnohodnotné učivo, kopec ludi prišlo o prácu. Ale hoooor sa k moru, lebo otvorili hranice. Hoooor sa do toho zatracovaneho rakuska po WC papier a jogurty... Vieš o tom, že keď otvorili hranice, tak určite to nebolo preto aby sa začalo behať po dovolenkách? Ja som bola vďačná, že som mohla vidieť svojich blízkych. A nemienim dráždiť osud, pretože ci je korona nebezpečná, či nie, ja nezmením a ani ty, postup vlád a keď sa opäť všetko po zatvára ver tomu, že na dovcu dlhooo nepôjdeš a budeš rada, že budeš mať čo strčiť do úst ty a tvoji blízki. Občas by bolo vhodné aj rozum používať. Väčšina normálnych Slovákov ostáva dovolenkovať doma a inak je to aj fajn podporiť domáci cestovný ruch, aj keď ceny sú niekedy vyššie ako v AT...
@radom123 toto je bezpečná krajina
???
https://m.topky.sk/cl/11/1923785/KORONAVIRUS-Po...
@radom123 to fakt malo minulý týždeň Česko návrat 606 ochotní za jeden týždeň?
@radom123 myslím, že je zbytočné čokoľvek vysvetľovať, krajina predĺžila mimoriadny stav! Asi z pasie

@radom123 My ideme v sobotu 1.8. do Pomoria cez RO - ak sa nič nestane. Sme od Svidníka.