icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

matricia
10. apr 2017

@junovka este je pekny Peles a Pelisor🙂

doly7
10. apr 2017

@tritata Neoblubujem dialnice,pre mna monotonne preto radsej RO,ale aj tam z roka na rok pribudaju dialnicne useky.Paci sa nam cesta rumunskom.

tritata
10. apr 2017

@doly7 my chodime do Pomoria a prvy krat by sme chceli ist cez RO ak by ste mohli dat radu kadial by bolo najlepšie ist.Dakujem

doly7
10. apr 2017

Zalezi odkial vyrazate.Ja chodim strednou cestou-Ba-Rajka-Budapest-Szeged-Nadlac-Arad-Deva-Sibiu-Pitesti-Bucurest-Ruse-Sumen-Razgrad-Varna.Moznosti je viac,juzna cesta-od madarsko-rumunskeho prechodu na Cenad-Timisoara-Lugoj-Carasebes-Orosova,Drobeta tr. Severin,Craiova,Alexandria,Chimpati,Giurgiu,Ruse,Sumen..........,alebo kombinacia prejazd transfargasu,za Sibiu odbocit na Cartisoaru a prejst transfargasku magistralu DN7C ,alebo Transalpina v Deve odbocit na E79 smer Petrosani a pokracovat po DN67C smer Novaci ,Raminicu Valcea a Pitesti.Posledne dve cesty su prejazdy karpatami skor horske cesty ,vyhliadkove ktore idu az do vysky skoro 2100 m.Su skor na pozeranie nie na rychlost.Vychod slovenska sa skor ide prechodom Artand -Oradea a na spominanu strednu trasu sa napaja niekde pri Sebesi.Treba pozriet mapu a zvazit priority.Ci rychlost do ciela,alebo aj zazitok po ceste.Rumunsko je nadherne a cesty asi aj kvalitnejsie ako u nas.

junovka
10. apr 2017

@doly7 veru....nase dialnice RO nesahaju ani po paty....tam sa stale pracuje na dialniciach...kazdy rok ked ideme cez RO, tak vzdy pribuda novy usek.

bg2014
10. apr 2017

@junovka aj u nas pribudne ale nie kazdy rok ale kazdych 10😢

ubosek
11. apr 2017

@doly7 jak dlho vam trva cesta? By so sa asi odstrelil keby som nemohol valit minimalne 150 po dilanici

bg2014
11. apr 2017

@ubosek no to by som ti ani velmi nedoporucoval lebo ked ta cvaknu mas dost velky problem

fender0001
11. apr 2017

Nejde niekto autom na slnecne pobrezie z vychodu slovenska, datum 15.8 do 24.8. idem sam z rodinou tak ak sa niekto chce pridat tak moze.

tritata
11. apr 2017

@doly7 vdaka za info

doly7
11. apr 2017

@ubosek Urcite nejdem predpisovo a hlavne som doteraz rumunsko vacsinou robil v noci az cestou spat povedzme transfargas aby sme aj daco videli.1340 km s castymi prestavkami,kava,cigareta,najest sa,trocha sa ponatahovat,WC,nieco medzi 16 az 17 hodin.Samozrejme cakacky na hraniciach plus otazne ako prejdes obchvat Bucuresti.Novy Nadlac HU-RO 40 min ,Giurgiu-Ruse 15 min.Nie som typ pretekara a na dovolenku sa ponahlam opatrne a z dovolenky uz nemam dovod vobec sa hnat.Cez transfargas 20 hod aj so zdrzanim sa v kolone.Mna dialnice unavuju a v rumunsku mi vyhovuje prave to,ze sa dialnica strieda s obycajnymi cestami.Aj obycajne cesty su vacsinou kvalitne.

fender0001
12. apr 2017

Tiez som nazoru ze na dovolenku sa nieje kam ponahlat a siel som raz presne trasu cez srbsko a trcat na hranici 4,5 hodin v palavach to radsej pojdem cez RU aj tak stale chodim a cesty su uplne v pohode len netreba ist na Devu ale na Cluj Napoca a jasne treba davat pozor na pretekarou a radsej ich pustit a je to uplne v pohode.

zdstar
12. apr 2017

nás strašili,že v RO sú samé priecestia pre vlaky..a cesta tam je nekonečná... tak manžel zvažuje Srbsko...ale ako tak čítam..tak to s tým RO nevyzerá až tak hrozne... či?

doly7
12. apr 2017

Chodim na Devu a je to v pohode aj tam.Kde tu nejaka oprava cesty,ale je to bezna zalezitost ako u nas.Najproblemovejsi usek bol prejazd udolim rieky Olt kde sa rozsirovala cesta a doprava bola riesena cez prenosne semafory.Ale ani tento usek nebol az tak katastroficky.Tu chvilu strpenia clovek obetuje.Neviem preco maju ludia obavu z cesty cez RO a o nekonecnosti by sa dalo polemizovat.Nehodnotim srbsko lebo tuto trasu nepoznam a ako som uz pisal,monotonna cesta po dialnici je pre mna fadna a unavna.Kvalita ciest v RO je fakt na dobrej urovni a zeleznicne prejazdy su aj inde.Najpodstatnejsie je aby bol clovek zmiereny s tym,ze ide na dovolenku a nehra preteky s casom.

zdstar
12. apr 2017

@doly7 o preteky nam neide..keďže budeme mať v aute dve detcka.. (10r+3r) ...tak či tak budú musieť bývať prestávky možno aj častejšie ako inokedy.. 🙂 v polovici cesty možno aj oddych v nejakom hotely.. uvidíme..čo poriešime 🙂

doly7
12. apr 2017

Vzdy som chodil v kuse tera spim aj ja v RO kusok od Branu,druhy den navsteva hradu a dojazd do ciela.

mamicka1313
12. apr 2017

Ahojte. Ja som tiež mamička, ale žijem a pracujem v Nemecku pre cestovku - www.ullmann-reisen.cz. Máme v ponuke pekné hotely a apartmány aj v Bulharsku, tak keby chcete kľudne sa ozvite a porovnajte si ceny 🙂

doly7
12. apr 2017

Skoda,ze toto nieje stranka na reklamu cestovnych kancelarii.

bg2014
12. apr 2017

@zdstar ja neviem ale ja si prisam bohu nespominam na ziadne priecestie ktore by stalo zato sa nad nim pozastavit a nieto este si ho zapamatat,nepocuvaj ludi ktory ta strasia ,lebo niekoho je cesta cez ro ukludnujuca ja si myslim hlavne pre !!SOFEROV" a pre inych zase utrpenie (sofer nie je ten ktory vie ist 250 podialnici), treba raz vyskusat a potom mozes zhodnotit.

ubosek
12. apr 2017

@fender0001 Treba ist na noc, nefunguje vam klima?

doly7
13. apr 2017

@ubosek Myslis ze noc Ti vyriesi vsetko.Zvlastny humor asi cakal radu nie vysmech.

bg2014
13. apr 2017

stastne a vesele sviatky vsetkym cestovatelom😇

ubosek
13. apr 2017

@doly7 To nebolo myslene jak vtip, ale jak rada, ano vyriesi ti kolony a aj teplo, cestujem celkom dost a nie len na dovolenky, ked som skusal zopar krat ist cez den tak som vzdy nadaval

doly7
13. apr 2017

@ubosek Ono to tak vyznelo a uz to tu bolo spomenute,ze nieje sofer ten ktory taha po dialnici 250,ale ten kto zvlada aj bezne cesty s ich nastrahami.Chodil som roky vzdy len na noc a po case som zistil ,ze o co napr v RO prichadzam.Samozrejme cesta v noci je pohodlnejsia a razantnejsia,bez vacsich kolon,ale zasa mozno unavnejsia a psychicky narocnejsia kvoli sustredonnosti a vnimaniu okolia v tme.Okrem teda vodicov co oblubuju vyslovene jazdu v noci,alebo to nerozdeluju ci den,alebo noc.Je to vyslovene vec nazoru a individualneho pristupu k soferovaniu.Aj nocna orientacia je dost skreslena.Kazdy mame svoj styl ja tiez idem tento rok cez den s prespanim prvy krat aby som mal moznost vidiet aj okolie.Tiez prajem pekne sviatky.

ubosek
13. apr 2017

@doly7 je jedno co komu vyhovuje, to ze v noci bude chladnejsie a menej aut ci na cestach, alebo hraniciach fakt. Mna osobne by tiez bavilo ist viac cez den, ale vzhladom na tieto skutocnosti a to ze mam deti 2 a 7 rokou, chodim vecsinou v noci, pre posadku je to v pohode, vecsinou prespia a ja si mozem ist bez otravovania od natankovania do natankovania.

bg2014
13. apr 2017

nieze sa pohadate☹😠

doly7
13. apr 2017

Je to naozaj jedno,ale dovetok,ze ked nemozes ist 150 a po dialnici ma zaujal.Este ,ze ja uz deti nevozim,nerad prehanam.A myslim,ze tych 16-17 hod na 1350 km je akurat a v uplnej pohode.Nemam zaujem sa hadat ,ale ani nic si dokazovat aky som super sofer.Tymto to myslim aj uzavriem.Kazdy sa budeme drzat toho svojho stylu.

barbora1nemcova
17. apr 2017

Ahojte a ako to vydite s tou cestou autom do Bulharska na hraniciach?

lubino162
17. apr 2017

@barbora1nemcova V pohode. Prinajhoršom pôjdeme cez RO samozrejme ak to bude neúnosné na hraniciach. Inak pohoda.

bg2014
17. apr 2017

@barbora1nemcova jasno, oblacno miestami zamracene,mozno aj dazd, uvidime co bude,aj tak nic nezrobime ked tam uz budeme v tom rade stat, len cakat a cakat🙏