Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
Aj my sme boli autom prvý a posledný krát☹ Syn mal vtedy 3,r. a cesta neskutočná.Ešte tam sme to ako tak zvládli ale akonáhle sme zišli z dialnice všade sme išli krokom,do toho drzí,arogantný vodiči ktorý sa museli ponáhľať a riskovať a cesta späť 24 hod.Totál všetko plné,malému bolo teplo neobsedel toľko v aute,veľa sme stáli.Nestojí to za tie prachy.Keď si to zrátas kludne LM sadneš do lietadla a NO STRES.
Uz to tu bolo poisane vela krat,jednoducho su ludia ktorym to vyhovuje a uzivaju si to a dalsi ktory si myslia,ze usetria a idu nasilu.Tak to potom aj zhodnotia.Je to tema autom do bulharska tak si myslim,ze sem pisu ludia ktorym to vyhovuje.Letecky to je pohodlnejsie,ale ako tu posala jedna prispievatelka ked to naratala pd odchodu z domu az na hotel bolo to skoro krasnych 8 hodin a ako som uz pisal byt viazany cely cas na resort a hotel nie je pre kazdeho.Samozrejme ked idete letecky na 8 dni tak toho vela nestihnete lebo z tych osem je nakoniec sest.Chodim na 14 npci a 15 dni a naozaj by som cestu autom nevymenil za lietadlo.Raz som isiel z Popradu pod Varnu aj s castymi prestavkami cez RO a bolo to nieco medzi 16-17 hod.24 hod je uz naozaj dost s malym dietatom.Bud ste zvolili zly vas vyjazdu,trasu,alebo ste mali len smolu.Ako pisete autom nikdy ja tvrdim,ze pokial budem vladat ta lietadlom nikdy.Pri dvoch ludoch je uspora jednej letenky lebo cesta vychadza aj s poplatkami okolo 300 eur,ale ta mobilita na dovolenke a volnost co sa tyka vyletov a presunov je na nezaplatenie.Prepacte,ale kazda dovolenka cez cestovku je skoro o polovicu preplatena.Neviete si predstavit ake smiesne sumu platia cestovky v Bg ubytovatelom v porovnani s tym co zaplatite.V Bg sa ubytujem na tej istej urovni ako v Tatrach s rozdielom,ze platim polovicu a som pri mori.Ale uz som odbocil od temy.Netreba zavrhovat cestu autom a hlavne nie na fore kde su ludia ktorym to vyhovuje.Nahnevala Vas 24 hod cesta,ale svojim sposobom si za to zcasti kazdy moze sam.S tym sa treba zmierit a zaroven s tym ratat.Potom zostanu len zle spomienky.Tak prijemnu tohtorocnu dovolenku dufam,ze ju absolvujete podla Vasich predstav.Ja aj po precitani prispevku zostavam verny a nadseny pre automobilovu dopravu a takych je tu myslim viac ako polovica.🙂
My plánujeme ísť koncom júna. začiatkom júla na slnečné pobrežie. Ešte stále nevieme či autom. Ale ak autom tak určite pôjdem cez srbsko. Vyzerá ta cesta oveľa lepšie. Sme len dvaja bez dietata. Takže jazda autom bude na pohodu. Ale ak vybehnú lety okolo 350€ z viedne alebo BA tak určite pôjdeme lietadlom.
@rasti92 Len otazka?V com je lepsia okrem toho,ze je po dialnici.Mozno prave ta dialnica.Pozor na Turkov vracajucich sa domov na prazdniny cez Srbsko.Trba sledovat cakacky na jednotlivych prechodoch.Kolega isiel dva roky dozadu pd Gyoru po Budapest M0 7 hodin cez den ja vecer za nim a plynule.Srbsko zvykne byt loteria.
@doly7 asi hlavne kôli tej dialnici. Ja som to pozeral cez google maps nikdy som nešiel do bulharska autom. Vždy letecky. Ale tento rok nie a nie tie lety klesnut aspon na cenu prepravy autom. Z toho rumunska mám aj trochu strach. Hlavne v noci ísť. Môžte mi dať viac kladov prečo ísť cez rumunsko a nie cez srbsko ?
To nie su klady,ja Srbsko nepoznam lebo vzdy chodim RO kvoli tomu,ze pre mna je dialnica monotonna a hlavne nezazivna.Mapa je krasna vec a skutocnost je zasa ina.Nevyvraciam Vam to proste mi pasuje RO ,ze zastavim kde chcem a kedy chcem popripade je tam aj co vidiet.Chodime RO v noci a je to pohoda bez obav.Tu sa neda radit ani odporucat.Len zhodnotit,srbsko cele dialnica , rumunsko na striedacku.Obcas srbsko cakacky na hraniciach,loteria.
@doly7 ahoj, plne suhlasím aj my chodíme do Bulharska len autom - je nás 5 a letecky si to neviem predstaviť.
Šli sme už aj cez Rumunsko , a aj cez SRbsko.
Tento rok ideme zase, len nevieme akou cestou sa zase pustiť. Sme z Oravy a cez Srbsko nám to trvalo podztatne kratšie ako cez Rumunsko /šli sme aj cez Devu , aj cez Cluj Napoca / až do Primorska. Obávame sa ale hranice na srbsku kvoli migrantom.
Neviete aká je tam sitácia teraz? dá sa tade normálne prejsť?
Alebo ako a kade chodíte vy?
Diky za každu radu.
takze dazdniky uz aj na severnej plazi v primorsku, sezona moze zacat,a uz sa tam kupu🙂
@tinka1975 Chodim strednou cestou cez Deva,Sibiu,Pitesti,Bucurest,Ruse.Nikto nevie co bude v lete a hlavne v Srbsku.Kazdy rok tam je obdobie ,ze ludia stvrdnu na prechodoch.V RO som mal zatial stastie a chodim v strede leta.To uz je na Vas kade sa rozhodnete ja idem opat stŕedom akurat domov cez transalpinu.
@bg2014 keď sme šli cez Srbsko trvalo nám to 18 hodín aj s prestávkami, cez Rumunsko to trvalo moc dlhšie, viac nám vyhovuje viac dialníc, však su na to určené aby človek rýchlo po nich prišiel do cieľa. Cesta cez Rumunsko bola pekná, rada obzerám krajinu, len dlhá.
Ale ešte uvidíme a porozmýšľame čo bude lepšie.
Chcem sa spytat ci niekto nepozna cestu cez Carei na Zalau a Kluz,ideme z vychodu a ci to nieje trosku blizsie .

@jarka52 Mame?To znamena,ze ste cestovka?Myslim,ze to tu je o inom a nie reklame.Dakujem a bez urazky.Ked sem zacnu valit ponuky aj iny tak to bude len o resortoch a terminoch.