Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
Neviete mi poradit ci treba znamky STK a TK Do zahraničia ked mame nove auto?
@stanka02 Tiez som riesil len poistenie pocas dovolenky,ale prvy krat sme v roku 2010 objavili ponuku cez VUB-Cardife a uz minuly rok mi ponukli Generali-Cestovne poistenie liecebnych nakladov a asistencnych sluzieb/individualne cestovne poistenie celorocne/ a suma je pre dve osoby 24,48 eur nepamatal som si presne az teraz som pozrel do zmluvy.Vydana asistencna karta s neobmedzenou platnostou raz rocne mam zadany trvaly prikaz a tym padom som bez starosti len nezahrna vysokohorsku turistiku tu asi treba zvlast kvoli horskej sluzbe.Porovnaval som starsie zmluvy s cestovky a je to totozne skoro aj suma,ale na 14 dni.
Ak sme uz pri poisteni mozno niekoho zaujme Mobilita24 prazdniny-30 dnovy program.Dnes mi to prislo do schranky www.mobilita24.sk.Treba pozriet co vsetko to zahrna,suma 49 eur mesiac a mate klud.To sa tyka skor tych co uz autu az tak nedoveruju.
@bg2014
Označenie nového vozidla kontrolnou nálepkou a vystavenie dokladov preukazujúcich platnosť technickej a emisnej kontroly je možné aj naďalej, ale opäť na dobrovoľnej báze. Túto možnosť oceňujú a využívajú hlavne tí prevádzkovatelia, ktorí jazdia so svojim vozidlom aj do zahraničia. Predchádzajú tak často komplikovanému vysvetľovaniu kontrolným orgánom iných štátov, prečo ich vozidlo nie je označené kontrolnou nálepkou, aj keď má platnú technickú a emisnú kontrolu, resp. tejto povinnosti ešte nepodlieha. Vystavenie týchto dokladov a označenie vozidla kontrolnou nálepkou preukazujúcou platnosť technickej a emisnej kontroly je možné vykonať v našej STK.
@gondulka teraz o tom nieco citam ale na forach pise ze to platilo iba pol roka v 2005 ta administrativna STK, a hovori sa aj nieco o viedenskom dohovore, podla mna je to blbost, i ked zhodou okolnosti minuli rok odo mna pytal ten dilino co sedi v tej budke na hranici na RO strane tie karticky o STK a EK, tak neviem idem este pocitat
@gondulka-toto tam pisalo, existuje viedensky dohovor,podla ktoreho sa automobil posudzuje podla pravnych predpisov rezidenta takže odpoved je jednoznačna: Nepotrebujes, podla mna ta budu skor buzerovat ze nemas hasicak ktory je povinny, ved ty niesi jedina co ma nove auto , securitate 🙂 to musi vediet, ze netreba stk,urcite to uz niekto riesil mozno aj cez ambasadu
@bg2014 no tak ti poviem vyhodit len tak 20 ecka je ko ..tina ale ked sa mas natahovat 5km pre dojazdom do ciela na dovolenke s nejakym vytrubenym polisom tak si to daj urobit,my co mame uz stare haraburdy😀tak stk a ek mame uz za povinnost, ja som bol a zase zhodou okolnosti 24.5. 2017🙂
Dobry den chcem sa opytat cestoval niekto autom do Primorska s malym dietatom?ked ano ako zvladol cestu.
My sme uz boli autom v Primorsku 4 krat so starsimi synmi cesta bola super sli sme cez RO .dakujem za kazde info
🙂😉
@standos2 aj my zvažujeme cez Srbsko , ideme z Oravy, ačítala som jeden príspevok z minulého roka, kde pán chodí cez Srbsko prechodom TOMPA a dalej normálne na BElehrad, vraj je to síce dlhšie asi o hodinu ale žiadne čakačky a žiadny Turci, lebo Horgoš býva upchatý- hrozne, tak asi skusime ...
ešte mám dotaz: my ideme v stredu , preto aj zvažujeme Srbsko, lebo v Rumunsku je veľa kamionov cez týžden ...aké máte skusenosti? aj s víkendom
a ešte vás poprosím o jednu vec: neviem si rady: 17-ročná môže cestovať už iba na občianku? alebo potrebuje stále pas kedže neni plnoletá. má s tým niekto skusenosti? Ked boli zo školy v Rakusku tak to stačilo, len neviem či to bude stačiť Srbom, poprípade Rumunom a bulharom . Neviem sa dopátrať.
Ďakujem.
@bg2014 Nie neviem a myslim,ze ak je to tak stanovene pri novych autach myslim bez nalepiek je to po dohovore aj s okolitymi krajinami.Skor ten hasiaci ako pises.Toto som nikde nesledoval a ani nepocul riesit tak,ze tazko sa vyjadrit mna skor zaujala ta asistencna sluzba na mesiac aj s opravou a nahradnym vozidlom za 49 eur.Ale ak chce mat niekto klud asi by som tych 20 eur obetoval popripade si to telefonicky overil na najblizsom dopravnom inspektorate kde urcite info maju aj odpoved k tejto zalezitosti.
@tinka1975 Tych 24 hod je extrem,kadial ste cez RO isli?To len tak pre zaujimavost aj ked je pravda ,ze to mate este aj v ramci Sk daleko na hranicu HU.Turci chodia vacsinou srbsko tak,ze aj to byva problem aj ked aj v RO ich je dost.Clovek nechce zle radit a ja osobne chodim len RO a nikdy som ziadny problem nemal ak neberiem 60 min zdrzanie niekde za tragediu.S tym vlastne ratam,tak,ze k realnemu casu pridam 2-3 hodiny a tym padom nie som sklamany.Ved idem na dovolenku🙂
.

Vyuzivam ho, casto sme v rakusku na nakupoch a v madarsku kupanie.Raz rocne zaplatim a mam pokoj.Obsahuje to vsetko co ponuka cestovka.