icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

doly7
6. jún 2017

Vyuzivam ho, casto sme v rakusku na nakupoch a v madarsku kupanie.Raz rocne zaplatim a mam pokoj.Obsahuje to vsetko co ponuka cestovka.

stanka02
6. jún 2017

@bg2014 zalezi to od aktualnej ponuky, ja sa poistujem uz dlhsie cez tu stranku, je to lacnejsie o proviziu sprostredkovatela.

gondulka
6. jún 2017

Neviete mi poradit ci treba znamky STK a TK Do zahraničia ked mame nove auto?

bg2014
6. jún 2017

@gondulka auto do 4 rokov ani nemoze mat odkial by si ich chcela dostat🙂

doly7
6. jún 2017

@stanka02 Tiez som riesil len poistenie pocas dovolenky,ale prvy krat sme v roku 2010 objavili ponuku cez VUB-Cardife a uz minuly rok mi ponukli Generali-Cestovne poistenie liecebnych nakladov a asistencnych sluzieb/individualne cestovne poistenie celorocne/ a suma je pre dve osoby 24,48 eur nepamatal som si presne az teraz som pozrel do zmluvy.Vydana asistencna karta s neobmedzenou platnostou raz rocne mam zadany trvaly prikaz a tym padom som bez starosti len nezahrna vysokohorsku turistiku tu asi treba zvlast kvoli horskej sluzbe.Porovnaval som starsie zmluvy s cestovky a je to totozne skoro aj suma,ale na 14 dni.

bg2014
6. jún 2017

@stanka02 je to mozne ale kedze mam poistene u poistovni aj byt aj pzp aj 2. pilier aj este nejake poistky tak mi daju aj zlavu takze mi je lepsie na pobocke uzatvarat poistenie🙂

doly7
6. jún 2017

Ak sme uz pri poisteni mozno niekoho zaujme Mobilita24 prazdniny-30 dnovy program.Dnes mi to prislo do schranky www.mobilita24.sk.Treba pozriet co vsetko to zahrna,suma 49 eur mesiac a mate klud.To sa tyka skor tych co uz autu az tak nedoveruju.

gondulka
7. jún 2017

@bg2014 vraj sa to vybavuje na administrative Stk a zaplati sa za nalepky 20 e. Ale kazdy rozprava ine.

bg2014
7. jún 2017

@gondulka 20 ecka? tak to si rovno mozes dat spravit stk kedze stoji 28ecka, to som este nepocul, a to akoze koli comu tie nalepky??

gondulka
7. jún 2017

@bg2014
Označenie nového vozidla kontrolnou nálepkou a vystavenie dokladov preukazujúcich platnosť technickej a emisnej kontroly je možné aj naďalej, ale opäť na dobrovoľnej báze. Túto možnosť oceňujú a využívajú hlavne tí prevádzkovatelia, ktorí jazdia so svojim vozidlom aj do zahraničia. Predchádzajú tak často komplikovanému vysvetľovaniu kontrolným orgánom iných štátov, prečo ich vozidlo nie je označené kontrolnou nálepkou, aj keď má platnú technickú a emisnú kontrolu, resp. tejto povinnosti ešte nepodlieha. Vystavenie týchto dokladov a označenie vozidla kontrolnou nálepkou preukazujúcou platnosť technickej a emisnej kontroly je možné vykonať v našej STK.

bg2014
7. jún 2017

@gondulka teraz o tom nieco citam ale na forach pise ze to platilo iba pol roka v 2005 ta administrativna STK, a hovori sa aj nieco o viedenskom dohovore, podla mna je to blbost, i ked zhodou okolnosti minuli rok odo mna pytal ten dilino co sedi v tej budke na hranici na RO strane tie karticky o STK a EK, tak neviem idem este pocitat

gondulka
7. jún 2017

@bg2014 citam aj ja, len sused vravel ze ho minuly rok pytali v BG a tiez mal nove auto, a velmi tazko sa vraj s nimi dohovoril, tak zato nas to zaujima, ci teda ano alebo nie, clovek je z toho hlupy

bg2014
7. jún 2017

@gondulka-toto tam pisalo, existuje viedensky dohovor,podla ktoreho sa automobil posudzuje podla pravnych predpisov rezidenta takže odpoved je jednoznačna: Nepotrebujes, podla mna ta budu skor buzerovat ze nemas hasicak ktory je povinny, ved ty niesi jedina co ma nove auto , securitate 🙂 to musi vediet, ze netreba stk,urcite to uz niekto riesil mozno aj cez ambasadu

bg2014
7. jún 2017

@bg2014 no tak ti poviem vyhodit len tak 20 ecka je ko ..tina ale ked sa mas natahovat 5km pre dojazdom do ciela na dovolenke s nejakym vytrubenym polisom tak si to daj urobit,my co mame uz stare haraburdy😀tak stk a ek mame uz za povinnost, ja som bol a zase zhodou okolnosti 24.5. 2017🙂

p1981eta
7. jún 2017

Dobry den chcem sa opytat cestoval niekto autom do Primorska s malym dietatom?ked ano ako zvladol cestu.
My sme uz boli autom v Primorsku 4 krat so starsimi synmi cesta bola super sli sme cez RO .dakujem za kazde info

bg2014
7. jún 2017

@p1981eta maly moze byt aj 3mes.ale aj 3 roky ale moj mal 4 r ked sme prvy krat a bez problemov ,cela cesta tablet a kopa rozpravok🙂

bg2014
7. jún 2017

@doly7 ty nevies o tom nic??

p1981eta
7. jún 2017

@bg2014 ospravedlnujem sa ze som nenapisala vek maly ma 1 rok.starsí 13 a 14r.

bg2014
7. jún 2017

@p1981eta ale vsak v poho🙂

p1981eta
7. jún 2017

🙂😉

tinka1975
7. jún 2017

@standos2 aj my zvažujeme cez Srbsko , ideme z Oravy, ačítala som jeden príspevok z minulého roka, kde pán chodí cez Srbsko prechodom TOMPA a dalej normálne na BElehrad, vraj je to síce dlhšie asi o hodinu ale žiadne čakačky a žiadny Turci, lebo Horgoš býva upchatý- hrozne, tak asi skusime ...
ešte mám dotaz: my ideme v stredu , preto aj zvažujeme Srbsko, lebo v Rumunsku je veľa kamionov cez týžden ...aké máte skusenosti? aj s víkendom

tinka1975
7. jún 2017

@bg2014 z Oravy to vobec neni dlho cez Srbsko, kým len prejdeme Slovesnkom po Šahy to trvá 🙂

tinka1975
7. jún 2017

@bg2014 a cez Rumunsko nám to trvalo celých 24 hod. čo sa mi zdá už veru moc🙂 tak uvidíme ako sa rozhodneme

tinka1975
7. jún 2017

a ešte vás poprosím o jednu vec: neviem si rady: 17-ročná môže cestovať už iba na občianku? alebo potrebuje stále pas kedže neni plnoletá. má s tým niekto skusenosti? Ked boli zo školy v Rakusku tak to stačilo, len neviem či to bude stačiť Srbom, poprípade Rumunom a bulharom . Neviem sa dopátrať.
Ďakujem.

bg2014
7. jún 2017

@tinka1975 je jedno ci ma 15,17 alebo 38 kedze op sa vydava v 15 rokku zivota,kedze sa uz deti nezapisuju do pasu preto musia mat deti svoj vlastny pas do 15 roku,potom staci op to je tiez doklad totoznosti, pokial neides tam kde pas treba,

bg2014
7. jún 2017

@tinka1975 ja nic v zlom len to co si citala s tym prechodom tompa si mozno precitalo alebo o nom vie a nebojsa aj turci o nom vedia dalsich 10000 ludi takze take lahke to urcite nebude ale bodaj by bolo🙂

anit05
7. jún 2017

@tinka1975 ak môžem poradiť sú 2 menšie prechody z MA-SRB, Bački Vinogradi a Tompa, Bački sú bližšie, ale otvorené len od 7-19, nikdy sme nešli cez Horgoš, zachádzka stojí za to, občas sme jediné auto na prechode 🙂, my potom pokračujeme do GR

doly7
7. jún 2017

@bg2014 Nie neviem a myslim,ze ak je to tak stanovene pri novych autach myslim bez nalepiek je to po dohovore aj s okolitymi krajinami.Skor ten hasiaci ako pises.Toto som nikde nesledoval a ani nepocul riesit tak,ze tazko sa vyjadrit mna skor zaujala ta asistencna sluzba na mesiac aj s opravou a nahradnym vozidlom za 49 eur.Ale ak chce mat niekto klud asi by som tych 20 eur obetoval popripade si to telefonicky overil na najblizsom dopravnom inspektorate kde urcite info maju aj odpoved k tejto zalezitosti.

doly7
7. jún 2017

@tinka1975 Tych 24 hod je extrem,kadial ste cez RO isli?To len tak pre zaujimavost aj ked je pravda ,ze to mate este aj v ramci Sk daleko na hranicu HU.Turci chodia vacsinou srbsko tak,ze aj to byva problem aj ked aj v RO ich je dost.Clovek nechce zle radit a ja osobne chodim len RO a nikdy som ziadny problem nemal ak neberiem 60 min zdrzanie niekde za tragediu.S tym vlastne ratam,tak,ze k realnemu casu pridam 2-3 hodiny a tym padom nie som sklamany.Ved idem na dovolenku🙂

.