Autom do Bulharska
ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem
@doly7 no minuly rok sa tam vela ludu utopilo. Prave pre tie spodne prudy. Po tych velkych vlnach totiz more utichlo. Napriek tomu cervene zastavy. Ludia boli velki hrdinovia ze co plavcici vymyslaju a ono to bolo.o spodnych veeeelmi silnych prudoch. Ozaj to co sa dialo minuly rok sme nezazili ani predtym ale ani potom dalsie tyzdne. Neviem preco to bolo. Ale ozaj tam byva more aj ako jazero co mne vyhovuje a mojim nie lebo oni surfiky a skakat do vln. Ale rozhodne s postihnutym dietatom do vln ziadna sranda. Ja s najmladsou nejdem lebo ju neudrzim. Takze chapem tu otazku. Len pocasiu a prirode nerozkazeme a len teraz zase uvidime co bude. Budeme tam od 26.6. do polovice augusta tak kludne ked budes potrebovat napisem aktualne dianie. Minuly rok bol vynimocny aj v tom ze leyo zacalo uz zaciatkom juna. More bolo hned na zaciatku jula take nezvycajne teple ako byva v prelome jula a augusta. Mozno prave tym ze sa to vsetko posunulo sa diali aj tie dalsie veci. Tento rok bolo napriklad snehu v Obzore co nezazili cele desatrocia.
@rasti92 Ked tak lovim v pamati,ale to bolo tak v rokoch 1975-1980 bolo sfarbenie vlajok asi trocha inak odlisene a ked bol zakaz kupania tak bola naozaj asi cierna.To by skor mohli potvrdit Ti skor narodeny no a samozrejme bez toho piratskeho oznacenia,ale cosi mi mata v hlave,ze naozaj cierna bola.Casom sa to zacalo menit.Cervena bola len ako vystraha .
Po precitani komentarov som zacal zvazovat ci teda sa vobec vydat na Irakli,alebo Kara-dere.Je tam ta cesta v tak hroznom stave,ze skor neodporucate ist tam beznym autom okrem terenneho?Radi by sme sa tam pozreli,ale riskovat,ze sa nebudem mat cim dostat domov tak za to mi to nestoji,ale foto a videa ktore som pozeral su uzasne a preto aj nas zaujem.
este trocha na odlahcenie uz mi tu chyba iba sum mora a carevica ,carevicka😀
takze panstvo, som tu novy, ale forum precitane.
ubytovanie zabookovane v ravde od 6-16 augusta v Apartments Lucky Complex Ravda, kde to vyzera super, navrat do ravdy po 12 rokoch, kde som poziadal moju neznu polovicku o ruku.
ide sa autom, takze na cestu sa tesim. uz sa planuju aj zastavky v rumunsku, kde JA chcem ist na hrad Bran -Drakulov hrad, hrad Brašov, a hrad Peleš. vsetko je relativne blizko seba, takze ziadne zachadzky. len to este musim logisticky naplanovat, ktory sa vezme cestou tam, a co cestou spät.
Pekny vecer ... zaciatkom augusta by som chcel skusit Bulharsko autom. Hladam niekoho, kto by sa pridal dalsim autom, pripadne, kto v tom termine ide do Bulharska a my by sme sa pridali k nemu ... nech nejdeme sami, lebo manzelka sa dajako boji ...
@dudoprdola Nie vzdy je vyhodna jazda v tandeme.A v pripade,ze idete prvy krat je tazko radit ci to je to naj.Ak mas nastudovanu cestu nemas sa kde stratit.Kazdy sofer je iny a sledovanie auta pred sebou ,alebo za sebou je dost velka zataz na sofera.Ja preferujem jazdu solo viac nam to tak vyhovuje.Pri probleme s autom aj tak musis zohnat servis,snad len ten pocit, ze mas psychicku podporu z druheho auta.Ja by som to riskol sam.Manzelka sa nema coho obavat a ver,ze je to takto pohodlnejsie.Ale vsetko je vec nazoru a skusennosti.Stastnu cestu.
@dudoprdola zdielam nazor @doly7. Ked ideme sami urobime to ovela rychlejsie. Minuly rok sme sli 3 auta. A to kazdu chvilu sme stali lebo raz 1 auto cikat potom 2 fajcit...ale zase ano z takeho cisto psychologickeho momentu ze Vas je viac sa moze niekto citit bezpecnejsie a pod. Ja som cestou mala len raz neprijemnu skusenost, chytili sme ramadan a stahovanie turkov z nemecka domov a na hraniciach boli kolony. Muz chcel ist pozriet ake dlhe su lebo sme mali pocit ze sme daleko od hranic teda sa to aj potvrdilo kolony boli neskutocne ale ja som si sadla za volant on isiel pozriet a turkom viac nebolo treba z oboch stran mi zablokovali auto a pustali svojich. Ked prisiel mm ten sa neparal a samozrejme s chlapom sa oni konfrontovat nebudu a uhli. Ale to bolo len raz odvtedy vzdy pozeram kedy je stahovanie narodov a zasadne soferujem len mimo hranic 😀
@dudoprdola Ja sa pripájam k názoru doly7, že ak môžem poradiť najlepšie je ísť sam a obávať sa nemusíš ničoho. Cesta je v pohode aj všetko ostatné.Na nikoho sa neviažeš a tempo si diktuješ sám.
treba si hlavne zriesit asistencnu sluzbu poriadnu. A neni problem auto sa moze pokazit aj doma..

@alysea O nas by ani neslo,ale znamy maju telesne postihnutu dceru a rok predtym nemohli s nou pol dovolenky do vody.No a nam sa stal taky dost neprijemny zazitok minuly rok,pri vychadzani z mora je pod brehom vymlety kanal kde sa tocia vlny.Partnerka nie je stopercentna plavkyna a strhla ju vlna a zcala sa topit vlastne pri brehu.Myslel som,ze to je zo srandy a nebolo.No normalne sok.Dalsie dni uz s velkou opatrnostou a na toto za tie roky v Bg sme neboli zvyknuti.Skor mierne vlnky,obcas po burke burlivejsie a tak max.1 az 2 krat za dve tyzdne cervena vlajka aj to len docasne .Tu to bolo skoro permanentne.Preto aj ta otazka pre niekoho mozno naivna.Nove prostredie je vzdy asi niecim atipicke.Dakujem za ochotu.