icon

Autom do Bulharska

mayca20
18. jún 2013

ahojte, isiel uz niekto autom do bulharska? dakujem

dancul21
13. júl 2014

@milanchemik Dakujem za info..

lopp1979
13. júl 2014

@milanchemik vedel by si mi napísať alebo dať odkaz ako je to s poplatkami v maďarsku a v srbsku a v bulharsku vďaka 🙂

lopp1979
13. júl 2014

@lopp1979 uz netreba nasiel som vdaka

milanchemik
14. júl 2014

🙂

sopro
15. júl 2014

Ahojte vo spolok,viem ze tento moj prispevok nebude o cestovani ale neviem kde to zistim .Moze exekutor siahnut na moj ucet ak niekomu vydaju z mojho uctu kartu na dotycneho meno ktory je v exekucii?Ďakujem

agatky
16. júl 2014

@milanchemik ahoj prosim ta pondelok rano uz odchadzam do primorska 🙂 porad kde zamenit peniaze a aku trasu zvolit. Chystam sa cez Srbsko. dakujem

milanchemik
16. júl 2014

@agatky Tiež chodím cez Srbsko. Diaľničnú známku v Maďarsku kúp na prvej pumpe - mesačnú za 16,50.-€ a plať kartou. Cez Srbsko ti bude treba drobné eurá - 2 a 1 eurové mince a 50 centovky v celkovej hodnote necelých 30.-€ (dokopy pre cestu tam aj späť). V Bulharsku kúp cestou tam diaľničnú nálepku týždennú za 5.-€ a cestou späť znova týždennú za 5.-€, alebo cestou tam mesačnú za 13.-€ - tiež plať kartou. Za ubytovanie zaplať eurami a ak budeš chcieť meniť, tak na hlavnej ceste v Prímorsku za aguaparkom po pravej strane asi 100 m od aquaparku je banka, kde ti peniaze zmenia rovno z ulice cez okienko. Naša trasa: Poltár, Šiatorská Bukovinka, Hatvan, obchvat Budapešti, Szeged, Belehrad, Niš, obchvat Sofie (doteraz sme riešili severný, ale ten je dlhý a plný kamiónov, takže tento rok chceme skúsiť južný) a za Sofiou po diaľnici až do Burgasu a potom do Prímorska 🙂

agatky
16. júl 2014

@milanchemik dakujem 🙂 ubytovanie mam cez booking a 30% som zaplatila uz dopredu a zvysnych chcu na mieste a v levoch. Vyrazam z ba niekedy rano okolo piatej. Zapisem si tuto trasu a tadial aj pojdem. Aj zvyknete niekde spat po ceste v hoteli alebo tahate. Ja rozmyslam prespat v Sofii.

milanchemik
16. júl 2014

@agatky Neprespávame nikde. Tá cesta je v pohode, skoro všade diaľnice, takže za 15 hodín si tam. My chodievame okolo 13,00 h z domu a keďže môj kolega, ktorý ide so mnou má menšiu výdrž, tak niekde pred Burgasom zvykneme na tri hodinky zastať na odpočívadle, aby si zdriemol. Ja sa poflakujem po okolí, lebo unavený nie som a v aute by som nezaspal. Do Prímorska prídeme okolo 08,00 - 08,30 a ideme sa ubytovať. Ak by sme išli sami, tak nám stačí ísť okolo 17,00 h z domu, aby sme boli ráno okolo 08,30 h v Prímorsku. Takto sa budete zbytočne trepať do Sofie a hľadať tam hotel a platiť noc. Okrem toho v Sofii budete za nejakých 9 - 10 hodín a to bude 15,00 h, keďže vyrážate o 05,00. Čo tam chcete robiť..??? 🙂

agatky
16. júl 2014

@milanchemik no plan mam taky trosku si obzriet Srbsko ( zevraj je krasne ) ale to je samozrejme len plan neviem co a ako bude ci sa niekde nestratim 😠 vecer chcem byt v Sofii a prespat ani nie kvoli mne ale kvoli psom. a rano v klude pokracovat a pobede som v primorsku. ubytovat sa mozem az po 14 tej takze tak. Budem casto postavat kvoli nim.

milanchemik
16. júl 2014

@agatky Obzrieť Srbsko..??? 🙂 Neviem čo je krásne na tej rovine, ale podľa mňa, ak je tam niečo na obzeranie, tak na konci Srbska pred Bulharskými hranicami sú nejaké hory, lebo je tam obyčajná cesta a nejaké tunelíky vytesané do skaly... tak možno tam niečo bude..... 🙂

agatky
16. júl 2014

@milanchemik no si predstav ze je. 😀 kolega chodi okolo kazdy rok a vzdy sa tam zastavi a pochodi nijake hory aspon kusok niekde tam su pekne vodopady. Malicke ale pekne.Ma to byt niekde na zaciatku az v strede srbska ale to sa trochu odklonil od trasy. No uvidim ci sa na to dam. Srbsko by som najradsej len preletela a nikde nezastavovala 😠

cukroska
16. júl 2014

My sme prave tu ,isli cez srbsko

milanchemik
16. júl 2014

@agatky Však keď chceš poznávať nové krajiny, tak hurá do toho..... dúfam, že nájdeš krásne miesta na ktoré budeš dlho spomínať. Nás Srbsko nezaujíma... je to len prejazdová krajina k moru 🙂

agatky
16. júl 2014

@milanchemik no tak isto to vydim aj ja. Nebudem ja veru nic obdivovat uz teraz sa neviem dockat mora. Vyrazim pekne na vecer a hotovo to bude asi najlepsie. Nebudem ja nikde zastavovat vselico sa moze stat nebudem riskovat. 🙂 Idem tam prvy krat nebudem sa nikde motat. Rovna cesta do primorska

milanchemik
16. júl 2014

@agatky správne 🙂

milanchemik
18. júl 2014

@agatky No ako? Už máš cestovnú horúčku...?? 😀

agatky
18. júl 2014

@milanchemik no veru mam. Zapisujem si aby som nieco nezabudla. Balit sa zacnem nedelu. Aj som sa dnes poistila 🙂

milanchemik
18. júl 2014

@agatky správne. netreba riskovať bez poistenia.... 🙂 a nie že zapíšeš veci do 10-tich kufrov.... 🙂

agatky
18. júl 2014

@milanchemik ale kde 😀 viac berem pre hava veci jek pre mna 😀 😀 😀

milanchemik
18. júl 2014

@agatky a že vraj psí život.... 🙂

agatky
18. júl 2014

@milanchemik on toho riadne skoti granul za mech nesiem. Aj drobne uz mam prichystane. Uz len vystartovat 🙂

milanchemik
18. júl 2014

@agatky šikuľka 🙂

agatky
18. júl 2014

@milanchemik tak snazim sa aby mi nic neuslo 😉 vyrazam tak na vecer okolo deviatej tak hadam do druhej tam budem 🙂 Mam troska obavy z toho Srbska aby ma tam neobtazovali s niecim 😒

milanchemik
18. júl 2014

@agatky Do druhej tam budeš v pohode a Srbsko ani nerieš.... fakt je to bez problémov 🙂

agatky
18. júl 2014

@milanchemik kvoli psovi to bude tazke. Ma upozornili na ambasade ze budu mu robit prehliadku 🙄

dancul21
19. júl 2014

@cukroska Mozesm sa spytat ako dlho ste stali na madarsko-srbskych hraniciach??

cukroska
19. júl 2014

Teraz až 2 hod.myslim že najhorsie je ist v nedelu...zastihli sme opat Turkov ako vlani...

milanchemik
19. júl 2014

@dancul21 cesta tam nikdy nečakáme, cesta späť ako kedy..... pár minút až pár hodín 🙂

sopro
20. júl 2014

Ahojte,hlasim sa z Obzoru.Isiel som cez Rumunsko,cesty v super stave,navigacia v mobile SYGIC fungovala bezchybne a 1366 km zamnou.