icon

Autom do Talianska

lenna1985
30. máj 2014

Ahojte, boli ste niektorá v Taliansku autom ? chceli by sme ísť tento rok na dovolenku. Napíste prosím vaše dojmy z cesty, atmosféru Talianska a hlavne, kde sa máme pozrieť, čo je tam pekné 🙂
ďakujem

ajkava
27. júl 2016

@ikaika jasné, bolo to vidno z baru. akurát sme mrkali, ako sa tam decká čvachtajú. More im vytvorilo taký bazénik.

zdstar
27. júl 2016

@ikaika
@ajkava baby a tam v tých miestach je aj pláž pre psy, však? 🙂

ikaika
27. júl 2016

ano je tam aj Doggy beach a co som pozerala paradne vybavena pre psiky 😉

ajkava
28. júl 2016

@zdstar áno, tá je kúsok za barom Punta Faro

greguska
28. júl 2016

ahojte baby, prelúskala som diskusiu, tak som už múdrejšia 😀 ideme do Lignana a všeobecne do Talianska prvýkrát...
Chcela som sa opýtať, máme bývať na via Aquileia, čiže pláž by mala byť tam, kde je tá reštaurácia v mori... neviete, či je tam niekde nablízku aj pláž, kde si môžeme rozložiť plážový stan? máme síce v pláne zakúpiť aj slnečník, ale obávam sa, že tie predné rady budú buď obsadené, alebo úplne drahé a ja deti musím vidieť a pritom nezhorieť ako oškvarok 😀
prípadne ak viete nejakú stránku, kde sú popísané aj tie pláže, budem rada... ja som na takú mapu zatiaľ nenatrafila 😉

sorciera24
28. júl 2016

@greguska tu nades mapu s plazami: https://www.google.com/maps/d/viewer?hl=en_US&a...
cierne obdlzniky su volne plaze....a vo vasom mieste taka plaz nie je....a ano, plateny servis je brutal drahy, ja vyberam ubytko vzdy v okoli volnych plazi.....

greguska
28. júl 2016

@sorciera24 vďaka za rýchlu odpoveď 😉
Uvidíme, čo a ako, hlavne nech sme zdraví 😀

ikaika
28. júl 2016

Tie plaze vsak niesu daleko pd seba, my sme chodili napriklad na preliezku az na 10 a v pohode prechadzka 😉

zdstar
28. júl 2016

@sorciera24
@greguska buď ubytko v okoli voľných pláži,alebo so servisom..aj tak sa dá 🙂
veru
@ikaika jednotlivé pláže sú od seba vzdialené hádam po 10m :D

ajkava
29. júl 2016

@greguska tak to máte ubytko ulicu od Mušle. Pod mušlou je dokonca tieň a je tam aj pódium na program. Cez deň bývajú tanečky. Tam sa tiež môžeš rozložiť. Cez víkend tam býva plno mladých talianov.

jankako
29. júl 2016

ahojte.takže slúbená recenzia na Taliansko.Príchod.Nahásili sme sa v agenture,tánás vyslala kde sa máme ubytovať.po minimálne pol hod.krúženia po ulicich,sa manžel vytočil a išli sme späť do agentúry s tým že to nemožme nájsť.Keby nám to prvý krát vysvetlila ako druhý,mohlo to byť bez nervov,kedže už aj deti mali dosť cestovania.A to sme cestu išli na dva krát/prespasli sme už manžela v At/.
Ubytko vcelku v pohode.Ocenila som práčkuv byte.BOli sme ubytovaní v takej bytovke na pešej zone.Našťastie však nie okna ad pešou zonou ale na druhej str.Keby sme mali nové okná,ako sme nemali,mohlo byť hluku ešte menej.,,Srijemnovala,, nám ho stará .talianka,ktorá o 7,00 už buchala palicou o zem.😀 a samorejme hluchá ešte aj bola,tak vypálila TV na plné gule 😀.Premňa to bolo celkovo hlučné,som zvyknutá na ticho,ale týžden človek vydrží.Další problem bol,vo večerných v určitých hod.ked sa pustila klima,čistý septig..hrúúúza.v byte akoby savylial fekálny voz.....Ešte som to nedorozoberala s cesovkou na SK.
Pláž:pekná,more teplučké,plytké,trochu kalné,čo mi najviac vadilo,boli riasy... 😠 Na pláž sme si zobrali tu deku s fóliou naspodu,čo sme ocenili,lebo načo platiť za slnečníky,ked sme tak či tak nepotebovali.a dostať slnečník v polke pláže,dalej od mora,tak by nám bol na dve veci.deti sme potrebovali blizko seba.
Stravovanie:Akože fúúúha.V reštikách parádne pálky.A to ich slávne stolovanie!!!Niekde za 4 osoby zaplatili až 10eur.mysme išli s tým že variť nebudeme.Takže neriešim nejako či sa prejedlo vela v reštikách.No len draho mi to prišlo.
Aquapark:Pekné atrakcie,aj vela.ale vidno že by to potrebovalo rekonštrukciu.Voda v bazénoch bola špinavá.
Guliverlandia:bolo super,užili sme si to tam 🙂 kopec atrakcii v cene lístka.
počasie:Vyšlo na jednotku!!!! 🙂
Záver,dovolenku sme si užili naplno.Konkrtne do Lignana neviem či ešte niekedy pôjdeme,tak či tak buduci rok chceme ísť na Rodos,naša srdcovka s mužom 🙂 kedže sme tam boli na svadobnej ceste.
PS:notbook donesený z opravy kukam že dako divoko píše,vynecháva písmenka😀

jankra5
29. júl 2016

bol som autom v Benátkach a je to celkom rýchla cesta.

sisaka
29. júl 2016

Zienky, ja vás tu čítam, hlavne koli cenám, do Talianska sa chystám az na Vianoce, tak nech som trochu v obraze.

@jankako za 4 osoby 10 EUR v restike? Ci je to preklep a myslela si 100 EUR?

ikaika
29. júl 2016

No to v restauracii asi tazko 😜

emily76
29. júl 2016

@sisaka skor osoba/10 eur.

jankako
29. júl 2016

@sisaka 10eur stolovanie len.50-60eur jedlo.dve pizze , šalát a pod.

sisaka
29. júl 2016

@jankako co to znamená 10 EUR za stolovanie, co to zahŕňa, o tom som este nepočula

jankako
30. júl 2016

@sisaka Na bločku to je pod nazvom Coperto.Prides ,sadnes si, nieco si das a na ucte najdes sumu od 1eura až po 2,50 na osobu. My sme zacali v restike kde stolovanie bolo 1euro na osobu a skoncili sme az sumou 2,50e na osobu, cize tých 10eur navyše.
Zrejme to je za ten chlieb, tycinky čo davaju na stôl. A maju na utretie nie servitky, ale latkove obrusky.

lucik12345
30. júl 2016

Ahojte...potrebovala by som poradit. O par dni sa chystáme autom do toskanska oblast radda di chianti...mame toho vela prestudovaneho, ale nikde sa neviem docitat ci v taliansku treba cestovny adapter. Viem, ze kazda oblast je ina a ma aj ine naroky, niektoré oblasti hlavne tie turisticke sa prisposobuju slovenskym turistom zastrckami, len ci nahodou niekto nevie ako je to v tejto oblasti. V cestovke nam nevedeli poradit, ze vraj este nikto sa na nich neobratil s touto otazkou. Dakujem 🙂

ikaika
30. júl 2016

@lucik12345 ako kde, niekde treba niekde netreba, tam sa daju kupit za 2€

ajkava
30. júl 2016

@lucik12345 je to individiálne. Napr. my sme v niektorých apartmánoch mali aj adaptér, naposledy nie. Ale kúpiš za pár "drobných" aj v potravinách.

lucik12345
30. júl 2016

Dakujem 🙂 to len tu robia s toho 10 eurovu zalezitost v elektrach... Moc ste mi pomohli

ikaika
30. júl 2016

Aj v suvenirovych obchodikoch maju

sisaka
30. júl 2016

@jankako diky za vysvetlenie. A ako je to s tips (tringelt) dava sa? A ak ano kolko percent z uctu?

jankako
30. júl 2016

@sisaka no to netuším

lucik12345
30. júl 2016

10 az 15%

sisaka
30. júl 2016

@lucik12345 tip + ten coperto to si nechajú celkom slušne zaplatiť ...

denisa315
7. aug 2016

Teraz ideme 13. do Lignana, chcem sa opytat, co tam stoji plazovy servis na den a co v tom je? Slnecnik a dve lehatka? A este ceny v restauraciach?

sylviabab
7. aug 2016

Baby, poraďte rýchlo nejaký dobry stanovy camping v okoli Lignano, Caorle, Lido do Jesolo.. Ak by sme potrebovali nástup od utorka, býva problém? Alebo to maju striktne od soboty??

elektra1
7. aug 2016

@denisa315
ahoj plážový servis stojí 10-12 € na deň /slnečník + 2 lehátka/, ceny v reštauráciách sú dosť drahé