Autom do Talianska
Ahojte, boli ste niektorá v Taliansku autom ? chceli by sme ísť tento rok na dovolenku. Napíste prosím vaše dojmy z cesty, atmosféru Talianska a hlavne, kde sa máme pozrieť, čo je tam pekné 🙂
ďakujem
ano je tam aj Doggy beach a co som pozerala paradne vybavena pre psiky 😉
ahojte baby, prelúskala som diskusiu, tak som už múdrejšia 😀 ideme do Lignana a všeobecne do Talianska prvýkrát...
Chcela som sa opýtať, máme bývať na via Aquileia, čiže pláž by mala byť tam, kde je tá reštaurácia v mori... neviete, či je tam niekde nablízku aj pláž, kde si môžeme rozložiť plážový stan? máme síce v pláne zakúpiť aj slnečník, ale obávam sa, že tie predné rady budú buď obsadené, alebo úplne drahé a ja deti musím vidieť a pritom nezhorieť ako oškvarok 😀
prípadne ak viete nejakú stránku, kde sú popísané aj tie pláže, budem rada... ja som na takú mapu zatiaľ nenatrafila 😉
@greguska tu nades mapu s plazami: https://www.google.com/maps/d/viewer?hl=en_US&a...
cierne obdlzniky su volne plaze....a vo vasom mieste taka plaz nie je....a ano, plateny servis je brutal drahy, ja vyberam ubytko vzdy v okoli volnych plazi.....
@sorciera24 vďaka za rýchlu odpoveď 😉
Uvidíme, čo a ako, hlavne nech sme zdraví 😀
Tie plaze vsak niesu daleko pd seba, my sme chodili napriklad na preliezku az na 10 a v pohode prechadzka 😉
@sorciera24
@greguska buď ubytko v okoli voľných pláži,alebo so servisom..aj tak sa dá 🙂
veru
@ikaika jednotlivé pláže sú od seba vzdialené hádam po 10m :D
ahojte.takže slúbená recenzia na Taliansko.Príchod.Nahásili sme sa v agenture,tánás vyslala kde sa máme ubytovať.po minimálne pol hod.krúženia po ulicich,sa manžel vytočil a išli sme späť do agentúry s tým že to nemožme nájsť.Keby nám to prvý krát vysvetlila ako druhý,mohlo to byť bez nervov,kedže už aj deti mali dosť cestovania.A to sme cestu išli na dva krát/prespasli sme už manžela v At/.
Ubytko vcelku v pohode.Ocenila som práčkuv byte.BOli sme ubytovaní v takej bytovke na pešej zone.Našťastie však nie okna ad pešou zonou ale na druhej str.Keby sme mali nové okná,ako sme nemali,mohlo byť hluku ešte menej.,,Srijemnovala,, nám ho stará .talianka,ktorá o 7,00 už buchala palicou o zem.😀 a samorejme hluchá ešte aj bola,tak vypálila TV na plné gule 😀.Premňa to bolo celkovo hlučné,som zvyknutá na ticho,ale týžden človek vydrží.Další problem bol,vo večerných v určitých hod.ked sa pustila klima,čistý septig..hrúúúza.v byte akoby savylial fekálny voz.....Ešte som to nedorozoberala s cesovkou na SK.
Pláž:pekná,more teplučké,plytké,trochu kalné,čo mi najviac vadilo,boli riasy... 😠 Na pláž sme si zobrali tu deku s fóliou naspodu,čo sme ocenili,lebo načo platiť za slnečníky,ked sme tak či tak nepotebovali.a dostať slnečník v polke pláže,dalej od mora,tak by nám bol na dve veci.deti sme potrebovali blizko seba.
Stravovanie:Akože fúúúha.V reštikách parádne pálky.A to ich slávne stolovanie!!!Niekde za 4 osoby zaplatili až 10eur.mysme išli s tým že variť nebudeme.Takže neriešim nejako či sa prejedlo vela v reštikách.No len draho mi to prišlo.
Aquapark:Pekné atrakcie,aj vela.ale vidno že by to potrebovalo rekonštrukciu.Voda v bazénoch bola špinavá.
Guliverlandia:bolo super,užili sme si to tam 🙂 kopec atrakcii v cene lístka.
počasie:Vyšlo na jednotku!!!! 🙂
Záver,dovolenku sme si užili naplno.Konkrtne do Lignana neviem či ešte niekedy pôjdeme,tak či tak buduci rok chceme ísť na Rodos,naša srdcovka s mužom 🙂 kedže sme tam boli na svadobnej ceste.
PS:notbook donesený z opravy kukam že dako divoko píše,vynecháva písmenka😀
bol som autom v Benátkach a je to celkom rýchla cesta.
No to v restauracii asi tazko 😜
@sisaka Na bločku to je pod nazvom Coperto.Prides ,sadnes si, nieco si das a na ucte najdes sumu od 1eura až po 2,50 na osobu. My sme zacali v restike kde stolovanie bolo 1euro na osobu a skoncili sme az sumou 2,50e na osobu, cize tých 10eur navyše.
Zrejme to je za ten chlieb, tycinky čo davaju na stôl. A maju na utretie nie servitky, ale latkove obrusky.
Ahojte...potrebovala by som poradit. O par dni sa chystáme autom do toskanska oblast radda di chianti...mame toho vela prestudovaneho, ale nikde sa neviem docitat ci v taliansku treba cestovny adapter. Viem, ze kazda oblast je ina a ma aj ine naroky, niektoré oblasti hlavne tie turisticke sa prisposobuju slovenskym turistom zastrckami, len ci nahodou niekto nevie ako je to v tejto oblasti. V cestovke nam nevedeli poradit, ze vraj este nikto sa na nich neobratil s touto otazkou. Dakujem 🙂
@lucik12345 ako kde, niekde treba niekde netreba, tam sa daju kupit za 2€
@lucik12345 je to individiálne. Napr. my sme v niektorých apartmánoch mali aj adaptér, naposledy nie. Ale kúpiš za pár "drobných" aj v potravinách.
Dakujem 🙂 to len tu robia s toho 10 eurovu zalezitost v elektrach... Moc ste mi pomohli
Aj v suvenirovych obchodikoch maju
10 az 15%
@lucik12345 tip + ten coperto to si nechajú celkom slušne zaplatiť ...
Teraz ideme 13. do Lignana, chcem sa opytat, co tam stoji plazovy servis na den a co v tom je? Slnecnik a dve lehatka? A este ceny v restauraciach?
Baby, poraďte rýchlo nejaký dobry stanovy camping v okoli Lignano, Caorle, Lido do Jesolo.. Ak by sme potrebovali nástup od utorka, býva problém? Alebo to maju striktne od soboty??

@ikaika jasné, bolo to vidno z baru. akurát sme mrkali, ako sa tam decká čvachtajú. More im vytvorilo taký bazénik.