Boli ste na plavbe veľkou loďou s deťmi?
zvazujem dovolenku, taku poznavacku lodou, je to po stredozemi, spanielsko, taliansko a tak... je to velikanska lod a dobra lodna spolocnost (rc), nie ako costa 😀
http://www.sonnenklar.tv/angebot/91931.html
boli ste niekto na takom niecom s detmi?
ja som bola na velmi podobnej lodi, trosku vacsej a v karibiku a bolo tam teda velmi vela deti, len som si ich nejak nevsimala, len som vnimala, ze tam su, tak neviem, ako by zvladali tie vylety a teda je to citit, ze je to lod, cize to trosku trasie stale, ze ako by to zvladali...
ma niekto skusenost? dik
@blumka asi nie, nemame predany dom, co potrebujeme predat, nic sa nehybe, tak nie su peniaze...
jeeej karavan, som zvedava, ako sa vam bude pacit, nam sa pacilo, aj chalani, mensi stale krici, ked vidi karavan, ze moooj karavan 😀 a kam sa chystate?
my ideme do kempu k jednemu jazeru v taliansku 😅, ideme9.7. najprv do hotela na dve noci a potom do kempu, berieme stan, decka sa strasne tesia a ja som strasne zvedava, este som nebola pod stanom 😀 (ani pod Stanom, ziadneho nepoznam 😀 😀 😀 😀)
tak prajem krasnu dovcu, daj potom vediet, ako bolo a kde ste boli, my by sme chceli vybehnut aj do albertivile na tour de france, aj do svajcu, do san moritz, ale vsetko bude zalezat od pocasia, ked bude 35 v tieni, tak zbehneme dole k moru, ked bude chladnejsie, tak to obehame rad za radom 😀 aj do modeny na ferrarri by sme chceli ist, no som velmi zvedava, co zvladneme...
a este koncom prazdnin vybehneme snad niekam k moru na par dni
@tilly no teda vy mate plany..
My chceme ist na Balaton a potom smer Chorvatsko..ale vsetko zalezi od pocasia..ak bude horuco budeme sa tahat k vode ak nebude horuco tak si to nasmerujeme asi niekde inde...
ja som tiez zvedava ake to bude, ale myslm ze moje baby to zvladnu v pohode..starsia sa uz teraz tesi, mladsia velmi nechape co jej hovorime ale novoty maju rady obe 😉
@blumka hej, plany su, snad aspon nieco z nich vyjde 😀 😀 😀 😀 😀
urcite sa im bude pacit, je to take ine... ja si uz neviem predstavit organizovanu dovcu, niekde, ze letecky all inclusive 😝 my by sme sa tam asi unudili, naposledy sme boli takto pred dvomi rokmi a po troch dnoch sme nevedeli co so sebou, len sme zrali a nudili sa pri mori...
my sme sa vratili z Karibiku a musim povedat ze to bolo FANTASTICKE.. ale deti by som tam mat nechcela. mam troch synov a veru viem si predstavit, ze by som cely cas iba trpla, kedze su to aktivisti prvej triedy 🙂 obaja sme si s muzom hovorili, keby tu bol nas syn urcite by uz tam liezol... vyska lode bola poriadna. aj ked je pravda, ze ked mas pri sebe deti tak si nastavena na ne a vies sa zariadit. 🙂
Ahojte, prosím Vás, hovoríte tu o plavbách na veeeľkych lodiach 😅 ja sa tiež práve chystám s priateľom na výročie, no podľa slov pani z CK si nemôžem na palubu vziať žehličku na vlasy 😕 čo je na tom pravdy? Ja sa bez nej odmietam fotiť 😀 😀 čo je na tom pravdy? ako prebieha taká kontrola pred nalodením? Ďakujem za každú radu 😎
boli sme, dokonca costou, boli sme spokojní a všetko bez problémov... raz stredozemné more a druhý krát škandinávia
ja som bola na Majesty of the Seas a uz na ziadnu nechcem,pre decka je to dobre ale nuda je tam,ked uz zastavime niekde tak len financie to žere,a ked nedas tak len centro mozes vidiet po svojich nohach,ja mam radsej auto a ides si kde chces ,sice nie na ostrovi ,a vidis viac zaujimavosti .Uz nikdy nechcem ist na ziadnu lod ☹
Ahojte dievčatká. My ideme v máji na plavbu lodou Splendida Janov-Marseile-Barcelona-Valencia-Tunisko-Civitavecchia-Janov. Jediný problém má manžel-doporučujú smoking alebo tmavý oblek pre mužov na slávnostné večere. Môj to odmieta, povedzte mi, kto už bol na plavbe so Splendidou alebo podobnou lodou, či je oblek pre mužov nevyhnutný.
Vďaka, berieme so sebou ešte 13-ročnú kočenu. Dúfam, že sa neunudí k smrti. Lebo pre ňu je teraz všetko "NUDA"
@satur Ano potrebujes oblek na veceru. Pre nich je to totiz vec ucty... tak ako na titaniku sa ludia slavnostne obliekali.. tak aj na lodi si ctia tuto tradicu a ak ides na 5 dnovu tak raz ak na 7 a viac tak 2X sa vyzauje prist slavnostne oblecena na veceru do hlavnej restauracii. samozrejme sa nemusis prist najest do hlavnej restauracii a mozes ist inde... ale ludia sa tam krasne obliekaju na veceru a ma to smrnc. potom sa ide na predstavenia, ktore su kazdy vecer. Je to tiez zazitok.
my sme napriklad jeden vecer boli v jacuzzi a pozerali odtial super film na platne na vrchu lodi. tiez sa da objednat vecera a ranajky na izbu a najest sa na balkone.. KRASA 🙂
my sme sa nenudili ale boli sme cela partia a bolo to aj pracovne ... takze sme mali plno programu 🙂
@tilly Ja mam uz zabukovanu plavbu s MSC Fantasia, odchadzame 30.6. z Benatok, na zaciatok sme dali len Jadranske more, z Benatok po Grecke ostrovy a spät, berieme dve deti 13 rocneho syna a dcerku, ktora bude mat vtedy 2 roky a 5 mes., takze uvidime, ako to dopadne, ale straaaasne sa tesim, lebo minuly rok sme boli v rovnakom zlozeni na Kanarskych -na Fuerteventure a po troch dnoch ma uz zacali mrle zrat! Takze dufam, ze teraz budeme mat lepsi program.
Manzela so uz presvedcila aj na obleky, syna este stale spracovavam na dlhe biele nohavice a kosele...tak dufam, ze vsetko dobre dopadne. Potom dam vediet.
Môj brat chodi s manzelkou a dcerou /10 r./, na dovolenky pod stan, alebo karavanom, a velmi to chvali, aj by som s nim sla, ale on chodi na 2-3 tyzdne a to ja nemôzem, lebo mame este jedneho syna , ktory je ZTP a od neho na viac, nez 7-9 dni nemozeme odist.
@satur ano, na veceru potrebujes oblek a vecerne saty (napr. male cierne, ale niektore damy mali normalne ze roby...), ale vacsina lodi ma dve hlavne restauracie, jedna je taka ta oficialna a la carte a druha byva bufetova, tam mozes ist normalne v rifliach, kratasy moc nie ani tam, ale tak ako v lepsom hoteli...
a neviem na aku lod idete, ale ta nasa mala jednu palubu pre decka kazdeho veku, diskoteky (detske), herne s videohrami, herna pre male deti aj s babysittingom a pod... bazeny su tam pre decka a tak, ale neviem ako to maju ine lode...
@broonislava toto je presne to o co ide aj mne 😀 ja nevydrzim tyzden na jednom mieste 😀 v lete ideme na karavan a na jesen by sa mohla podarit aspon na 4 dni lodka, ale bez deti, na to nemam nervy 😀
clovek viac vidi, viac si uzije...
Dievčatká, tak my sme boli na lodi MSC Splendida- Stredomorie. Plavili sme Janov-Barcelona-Valencia-Tunis-Rím-Janov. Bola to skutočne nádhera. Lenže keď sme chceli vidieť všetky navštívené mestá, tak sme si nestíhali užiť loď. Hneď by som si plavbu zopakovala, ale asi by som riešila návštevu miest obdeň a každý druhý by sme si užívali iba na lodi. Na lodi bolo stále čo robiť, či vo dne, či v noci. Proste okolo polnoci sme padali dolu nosom do postele, aby sme ráno mohli zase okolo deviatej vyraziť za krásami navštívených miest. Vrelo doporučujem.
@satur To velmi rada citam 🙂 My sa chystame na tu istu plavbu v septembri, len zaciname v Barcelone. A ako to bolo nakoniec s tym oblekom? Bol nevyhnutny?
ahojte, aj my planujeme podobnu stredomorsku plavbu na august toto leto, akurat zvazujeme ci z Janova alebo z Benatok odchod lode, ci ist autom do pristavu alebo radsej letecky, lebo nas ide 5 takze naplnene cele auto... aku mate skusenost s cestou do pristavu? dik za info...
a este som zabudla na jednu otazku - mali ste so sebou aj kocik? teda syn bude mat 3 roky a v kociu uz vobec nie je, len neviem si predstavit ak by sme chceli ist sa popozerat po meste, kolko by zvladol ist peso:( Tak neviem ci trepat so sebou golfac alebo ho netreba...?

@mirkadena jeeej, to je parada... my teraz riesime karibik na november, ale bojim sa toho letu a tak celkovo, nevem, ci by to bolo s nasimi v pohode, v nedelu to chceme uzavriet, mali by sme nejaku rodinnu suitu, cakame na ceny...
@sirinka jasne, len, ci nebudu moc vymyslat... 😅