icon

Boli ste s 5 mesačným bábätkom na dovolenke pri mori?

palomka
18. jún 2012

ak ano, ako ste to zvladli...let, teplo, papanie....? a kde ste boli alebo kam odporucate ist ? 🙂

tinki
18. jún 2012

@palomka my sme boli pred rokom, autom v chorvátsku..malú som kojila, mala 6 mesiacov, takže problém nebol. Cestovali sme v noci, tam aj naspäť, jednu noc a teda aj raňajky sme obetovali. Deti cestu zvládli bez problémov. Tam sme boli vybavený kočiarom aj plážovým stanom. Cez obed sme chodili na izbu. Záleží od toho aké máš dieťatko. Či je pokojné, či neplače a tak ďalej..Treba dávať pozor na pitný režim, či má nacikanú plienku, lebo keď je veľmi teplo, aby sa nedehrydovalo..
Ale oddych to pre mňa nebol. My sme šli hlavne kvôli staršej, lebo je alergik..

palomka
autor
18. jún 2012

@tinki ved prave kvoli starsej dcere by sme chceli ist, no a aj sama so sebou 🙂 tiez alergik, proste more nam prospieva kazdy rok. maly ma teraz 3m, ale tak v auguste alebo v septembri by sme niekam sli. auto vlastne nemame (zabudla som napisat, len firemne a s tym za hranice nemozeme) a najlepsie by bolo keby sa letelo do 2 hodin...

katy1979
18. jún 2012

@palomka my sme sice boli az s rocnym dietatom. ale vzdy som videla kopu malych babatiek. tie to znasaju najlepsie. nikam to neuteka nema to problem so stravou tym padom ziadne traviace problemy nehrozia. aj v chorvatsku kopu takych deti. teraz sme sa vratili z turecka a tam tiez. ale urcite niekam kde nie su 40horucavy. a aby mala aj svoje pohodlie na plazi. Ak je kojena tak papanie nepotrebuje a nekojenemu by som brala vyzivky vsak to je strava 1xdenne takze to nezaberie vela miesta v kufri. do lietadla nemozes brat sedacku takze ju budes musiet drzat na rukach.
Let do dvoch hodin asi taliansko, chorvatsko, bulharsko, turecko.

tinki
18. jún 2012

@palomka pri letení musíš počítať s tým, že aj na letisku sa čaká, niekedy majú lietadlá aj meškanie..pripraviť si všetko vopred. Čo viem, tak deti samotný let zvládajú v pohode, horšie je to s tým čakaním...Zasa sa priprav, že na letisko u nás vás musí niekto odviezť, potom na dovolenke transfer z letiska na destináciu..ako to budú deti zvládať, to ti zasa poradia mamičky, ktoré lietajú s detičkami často, na čo sa máš pripraviť a čo si pripraviť...
Ale je veľa rodín, ktoré lietajú s detičkami..A čo sa týka miesta, si myslím, že na dovolenku s deťmi najlepšie chorvátsko alebo taliansko..