icon

Bulharsko verzus Chorvátsko s deťmi

10. mar 2025

Ahojte , poraďte prosím kam na prvú rodinnú dovolenku s 5 ročným a 7mesacnym dieťaťom. Rozmýšľali sme nad Bulharskom alebo Chorvátsko mate nejaké tipy kam je lepšie ísť?

nikpa
10. mar 2025

A ako chcete ísť, autom či lietadlom? Lebo to je veľký rozdiel. Každopádne, pre mňa dovolenka s malými deťmi je vždy ako za trest. Ja prídem odtiaľ zrobená a vyflusnuta. A darmo sme v hoteli kde je všetko zabezpečene. Neskutočne ma unavuje balenie, chystanie a neustále premýšľanie a plánovanie čo a ako. No a čerešňa na torte je to vybalovanie doma. Fakt si dovolenku s deťmi zatiaľ neviem užiť a to majú 7 a 4. No a pokiaľ sa chystáte autom s takými malými deťmi tak to naozaj veľa trpezlivosti.

zuzinabila
10. mar 2025

@nikpa presne tak. ja som tomu hovorila "zmena prostredia", nie dovolenka😀

chrobak7
10. mar 2025

So 7 mesačným nechoďte nikam. Bude to utrpenie pre neho aj pre teba. Počkajte ešte rok, lepšie dva a potom sa vyberte.

lucia13022023
10. mar 2025

Nenechaj sa odradiť komentármi a choďte, užite si dovolenku. My chodíme od jeho pol roka cca, aj 4-5x za rok. A užívame si to ✌️
A ako chcete ísť? Autom ci lietadlom? My sme začali s Talianskom.

malaopicka
10. mar 2025

No ja by som teda šla určite. My sme boli prvýkrát letecky, keď malo dieťa 5 mesiacov a bola to perfektná dovolenka. Záleží od rozpočtu, ale určite by som volila minimálne plnú penziu, najlepšie AI, aby ste nemuseli riešiť jedlo a mali pohodu pri mori/bazéne, len sa dobehneme najesť. Šla by som nie v najväčšej sezóne, čiže jún alebo september. Užite si krasnu dovolenku.

gladys_07
10. mar 2025

Uprimne, nesla by som. A to sme dost velki cestovatelia. Za mna zbytocne vyhodene peniaze, rodicia nechodia na dovolenky, len davaju na deti pozor na inom mieste. Plus uplne mozno banalita pre niekoho, ale dost mi to naburalo zavadzanie prikrmov (ked mal maly 7 mesiacov boli sme 1000km od domova, nie tak celkom dovolenka). Nasla by som si skor hotel/chatu tak 200-300km od domu, s bazenom. Zmenite tapetu, 5 rocnemu sa to bude ratat urcite a vy si usetrite nervy a peniaze.

simsalabim
10. mar 2025

Tak ja naopak, boli sme s par tyzdnovou dcerou a super si to vsetci uzili 👍 Ano, pri baleni bolo treba mysliet na vsetko, ale vzduch a more nam vsetkym prospeli. Starsia bola v podobnom veku ako tvoja, rozumna, sikovna, mladsia ciste kojena, spala, len co sme vysli pod borovice. Vela som plavala, oddychovala, s manzelom sme sa prestriedali. Ale velmi zalezi na dietati. So starsou by sme v babatkovskom veku nesli, lebo v bdelom stave strale vruiskala.

cukroska
10. mar 2025

Záleží ako..Chorvátsko dáte v pohode aj autom a ak prvá autom tak na,začiatok stačí. Ak leteckytak za mňa jednoznačne Bulharsko. Musíte sa rozhodnúť vy.Či chcete piesok či kamienky. Síce aj Chorvátsko má piesočnaté pláže, ale nie je ich veľa a úzke pláže. Cez sezónu milión ľudí. U nás vždy vyhral piesok kým boli deti malé. Vlastne vždy aj teraz.

siska53
10. mar 2025

No osobne by som.najskor.vyskusala pardnovu dovolenku tu na Slovensku a podla toho zvazila viac dni v zahranici.
My sme tak sli so 4,5 mesacnou a 2,5 rocnym viackrat na par dni tu na Sr. A kazde dieta bolo pri mori, ked malo rok a pol. Ale videla som tam aj male babatka a nebolo vidiet, ze by mali rodicia nejaky problem s tym, ze su tam s tym mimcom, aj tie babatka neboli nejake nepokojne alebo co..

nikushka8
10. mar 2025

My chodime k moru odkedy mala dcera 11mesiacov (teraz mame 2-maju 7 a 5). A bola to super dofca. Do kufra som hodila par hotovych prikrmov, lucku na mlieko,vybrali sme babyfriendly hotel blizko mesta,aby sme tam kupili plienky a nemusela ich tahat a slo sa. Doteraz spominame aka top dofca to bola (dieta spalo 2 spanky a my sme lezali na plazi). Aj dalsie dovolenky boli super,len uz s dvoma. Vyberame AI hotely,nech neriesime jedlo pre deti, mame upratane, navarene, nech si uzivame more cele dni. Osobne by som deti nezvyknute na dlhe cesty autom k moru netrepala a ani seba a muza by som netyrala varenim na private (to nam staci cez rok po SK a europe)

frflos_nespokojny
10. mar 2025

tak ist, alebo nie je na zvazeni kazdeho z nas a nakoniec aj 10 rocne dieta moze ochoriet.
treba sa len pripravit na teplo a hlavne slnko. kazdy vie ake ma dieta a pokial kludne, tak preco nie. a pokial nie je kludne, tak aspon rodicia si uziju dovolenku. 😉

autor
10. mar 2025

Ďakujem všetkým za komentáre, podotýkam len, nepýtala som sa na názor, či ísť s detmi na dovolenku sle kam .. mame kľudne babo na chate sme s ním boli už v zime keďže mame chalupu , chodíme aj po výletoch ale more je more, ja si viac oddýchnem pri vode s nimi ako doma alebo v Tatrách... btw Ide aj manžel tie haldy oblečenia pri vybalovani sú nič oproti tomu co každý deň takmer periem a triedim doma 😀... a ostatne ďakujem krásne, chystáme sa určite na all inclusive a letecky

mamickalisticka
10. mar 2025

Ja by som so 7 mesačným nešla, ale ak teda veľmi chcete, odporúčam vziať so sebou aj niekoho iného okrem manžela. Viac rúk, viac pohody. Ja stále kalkulujem, s našimi tromi sme boli na dovolenke, keď mali dvojky 2 roky a starší 4 .. boli sme na nich viacerí, veľká partia, takže sme si to užili. Sami sa na to necítime.

autor
11. mar 2025

@mamickalisticka chápem ale ešte raz, nepýtam radu ci ísť ale pýtam sa na destináciu viem svoje deti zvládnuť a pritom si ešte parádne užiť a oddýchnuť

snowflakenel
11. mar 2025

Ja by som sla.s takym malym do chorvatska. Mala.som akurat nadchu, sople z klimy v praci a slnko a more mi to vyliecolo do 5 dni.
S tak malym do lietadla by som nesla. Do xhorvatska autom ano. Boli sme s.rocnou a prespala.cestu.
So zdravotnictvom mam.dobre skusenosti.
@mamickalisticka presne tak.
Inak s tak malym to bola super dovolenka. Dali sme.do kocika, babo spalo, potom sme.sa.presli, najedli, zas spalo v tieniku. Fakt bolo dobre.

mamickalisticka
11. mar 2025

Tak skôr Chorvátsko.

fairyy
11. mar 2025

a ktory mesiac planujete ist? ja by som skor uvazovala aby nebolo mega horuco, inak presedite na izbe vacsinu casu, s tych dvoch vymenovanych ja by som.si vybrala Chorvatsko, ale ak si mozem vybrat ine vybrala by som Taliansko alebo Spanielsko... my pojdeme do Polska v najvacsich horucavach(mladsia bude mat 10mesiacov) ... na jesen potom na Cyprus(bude mat 13 mesiacov)... mimo to uz sme boli na dvoch dovolenkach, v plane mame este tri mimo toho co pisem... a pri kazdej riesim len pocasie, lebo viem, ze nikdy sme nevystrcili paty z ubytovania, ked bolo vonku 35+... ale tak mozno to mate inak nam vyslovene extra horuce dni vadia

dzejsik
11. mar 2025

boli sme s 8 mes v Chorvátsku, bolo dobre, cestu sme si rozdelili, prespali sme za Zagrebom, naspat sme isli v jednom kuse … o rok neskôr sme boli v Bulharsku, ale tiež tak, že cestou tam sme prespali v polke cesty a cestou späť na dvoch zaujímavých miestach v Srbsku … ak dieta nema problem cestovat, zvladnete