icon

Ceny v Chorvátsku

jurka2907
14. máj 2023

Ahojte chcem sa opýtať, chceme ísť do Chorvátska s deťmi, keďže sme boli naposledy pred 3rokmi, chcem sa opýtať ako sa tam teraz pohybujú ceny? Pizza, pivko, kávička ci pljeskavica?
Bol niekto už, síce v sezóne to asi môže byť aj drahšie ci?
Ďakujem 😊

Strana
z2
jarmila2010
14. máj 2023

hlavne presli na euro a asi,az tato sezona ukaze,ako to ovplyvni ceny...

luccija
14. máj 2023

@jurka2907 určite bude všetko oveľa drahšie.

jurka2907
autor
14. máj 2023

Véd to, že prešli na euro a trošku sa bojíme, ze to raketovo vystrelí 🤔🙈🙉

zuzubb007
14. máj 2023

@jurka2907 mna zaujima ake boli ceny aj 3 roky dozadu v potravinach oproti nasim je vyrazny rozdiel? Tiez ideme a neviem ci si dake jedlo aj vziat ako deti sladkosti a somarinky jedia na kila 🙂

maca1984
14. máj 2023

Ak máš fb, skús pozrieť
Par týždňov dozadu som tam videla debatu o cenách, a keby si aj nenašla-za opýtanie nič nedáš.
https://www.facebook.com/groups/milujemchorvats...

jurka2907
autor
14. máj 2023

@zuzubb007 my keď sme boli pred 3r, aj 4r tak sme minuli najviac na jedlo, no keď sme išli do obchodu pre klasické potraviny ako je chlieb, mlieko atď tak to bolo porovnateľné ako u nás.
V reštaurácii to bolo drahšie, tiez záležalo v akej sme boli... Vtedy sme deti nemali, nič z sk sme nebrali takže tak..

jurka2907
autor
14. máj 2023

@maca1984 dakujeeem 👍🙂

tiezjedna
14. máj 2023

@jurka2907 v obchodoch išli ceny hore cca o 15 %. V restikach ešte o niečo viac, ale žiadna tragédia zatiaľ. Otázka je ako to zdvihnú v hlavnej sezóne

nikpa
14. máj 2023

@zuzubb007 my sme boli minulý rok, cenu v potravinách keď ideš niekde kde sa pohybuje viacej turistov, ceny sú nadhodene ale keď sme išli do supermarketu niekde ďalej od centra, ceny porovnateľné ako u nás. Reštaurácie sa mi tiež zdali v pohode, žiadne vysokohorske prirážky ako u nás v Tatrách 😃

zuzubb007
14. máj 2023

@nikpa aha super tak my ideme na Pag, kde je jeden supermarket tam to asi bude masaker cenovy 😉

nikpa
14. máj 2023

@zuzubb007 idete autom? Bola som na Pagu viackrát ale to som ešte nemala deti a vtedy sme kupovali viac alkohol ako potraviny 🙈😃 ale pamätám si, že autom sme chodili na výlety po okolí a bolo tam viac možností kde si nakúpiť. A stále je možnosť, zobrať si aj z domu.

jurka2907
autor
14. máj 2023

@maca1984 ďakujem, už čakám na schválenie do skupiny.

maca1984
14. máj 2023

@jurka2907 za máličko

mandzula
14. máj 2023

@jurka2907 boli sme minuly rok a ceny potravin boli take, ze som sa tesila na tie nase.😀

avanka
14. máj 2023

@zuzubb007
@jurka2907 boli sme na veľkú noc v Paklenici, supermarket Tommy, Kaufland,Lidl ceny niečo ako u nás, niečo lacnejšie, niečo drahšie, ale nič hrozne, ja nemám pocit, žeby oproti minulým rokom išli nejako hore. Všeobecné majú drahšie mäso,syry.. ale..kvalita je úplne iná ako u nás.

zuzubb007
14. máj 2023

@nikpa ano autom, planujem par veci zobrat urcite aby som hned prvy den nebola v obchodaku :D

luccija
14. máj 2023

@jurka2907 bežne potraviny boli minulý rok ako u nás len mäso drahšie.Ale my chodíme kde je veľa obchodov tak to nemôžu vystreliť.pizza bola lacnejšia a väčšia ako kde kupujem u nás.

jurka2907
autor
14. máj 2023

@avanka a keď ste boli v reštaurácii, ceny boli takisto porovnateľné?.. No ja určite neplánujem variť, keďže varím doma každý den🙈čiže nákup len bežných potravín...

stanulienkat
14. máj 2023

@jurka2907 minuly rok restauracie boli o dost drahsie ako roky predtym. Chodime kazdy rok.

aurinia
14. máj 2023

Ceny sú podobné ako u nás. Lacnejsie kúpite v supermarkete Konzum, Lidl, Kaufland, Plodine. V menších ako Studenac je všetko drahšie. Čim bližsie k moru tým drahšia káva, kola atď. Jedlo v reštaurácii podľa toho čo. ...ci morské plody, mäso.... 4členna rodina obed cca 50eur

luccija
14. máj 2023

@jurka2907 nie, ceny v reštaurácii sú vyššie, ale záleží či si dáš morské plody, steak...
Grécky šalát či pizza boli ako u nás.

gabika128
14. máj 2023

Boli sme tento rok už s eurami a ceny sú ako u nás, niečo drahšie a niečo lacnejšie, v malých obchodoch v rezortoch veľmi draho, v reštauráciach je draho tak ako po minulé roky.

helcanw
14. máj 2023

Muž bol dva týždne dozadu na služobke v HR a povedal, že ceny išli brutálne hore! Diaľnice, potraviny v obchodoch aj jedlo v reštauráciách. Na dovolenky do apartmánu chodíme posledných 5rokov a oproti tomu sa vraj ceny zvýšili brutálne - a to nie je ešte sezóna.

avanka
14. máj 2023

@jurka2907 no my zase restiky moc nemusíme,sem tam pizzu a to bolo v pohode. Iné neviem. Ja varím rada a nevadí mi to

aurinia
14. máj 2023

@helcanw ja tu žijem pri mori a porovnavam ceny ake sú doma. Išli hore aj na SK aj v HR. Nie je to taký rozdiel. Ak pijes pivo na plazi tak je drahšie ale to je zvýšenie o pol eura o euro. Nie na desiatky eur.

pieksamaki
15. máj 2023

@jurka2907 my sme s 5 detmi si kupovali potraviny v lidl a varili, bolo to obdobne ako u nas, a obcas na pizzu a morske plody sme boli

bezmena7
28. máj 2023

@tiezjedna tak ako na SR vsade išlo všetko hore .. čo sa cudujes že v HR tiež išli hore . 😉 No vrátime sa do začiatku rokov 2000 keď si turisti všetko nosili z domu 🤭.Zvykli sme si na komfort. Si pamätám keď turisti okrem domáceho vina,rakije si kúpili iba zmrzku 🤷‍♂️ a boli spokojný .

mamina7070
28. máj 2023

ceny isli hore (muz tam chodi sluzobne) celkovo je chorvatsko dost drahe a nizka uroven sluzieb za tie peniaze

mamina7070
28. máj 2023

financne sa lepsie oplati ist do Turecka (kupit lacne letenky a all incl ) ako ist do Chorvatska

bezmena7
28. máj 2023

@mamina7070 ale Turecko nemá také more a na aliexpres Turecký s bazénmi … to mozem ísť do Bešeňovej 🙈😂😂

Strana
z2