icon

Cesta k moru autom s malými deťmi: Deň či noc?

fizbo
24. jan 2025

Ahojte, rozmyslame, ze by sme isli k moru s malymi detmi, sme totiz dost velki masochisti. V lete bude mat syn skoro tri roky a dcera rok. Obavam sa cesty, urcite chceme ist autom a co najblizsie, Taliansko, Chorvatsko. S malym sa uz v pohode da zvladnut cesta, mala je taka, no, vie si aj dobre porevat v aute, ale tak do leta sa to este stokrat zmeni. Dilema je, ist cez noc alebo cez den? Na prvu supu podla mna lepsie na noc, viem, ze s detmi chodia ludia v noci, ale nejde mi do hlavy jedna vec, ako sa da tak skoro ubytovat v hoteli, apartmane, hocikde? Ved vacsinou sa da vsade ubytovat az poobede. Snad ti rodicia necakaju s malymi detmi pol dna niekde na plazi.
Povedzme odideme o 22 vecer, rano sme tam, a co teraz?? A to iste vlastne cesta nazad, ked odubytovat sa vacsinou treba doobeda. Takze to fakt chodia ludia s detmi na noc? Vsetci si dokazu najst ubytko, kde sa da prist a odist kedy to host potrebuje? Kto ma skusenost, prosim, podelte sa. Vdaka.

glorikarebeka
24. jan 2025

Keď boli malé tak sme išli vždy na noc...len pozor musí byť fakt dobrý šofér, ktorému nevadí ísť v noci

nicoletta98
24. jan 2025

@fizbo vies si priplatiť za skorší check in a neskorší check out

betulinka1
24. jan 2025

@fizbo my chodime cez den ale do IT. Za mna uplne super, lebo si vzdy vymyslíme aj nejaky vylet po ceste, ze co chceme vidiet. Ale svagrina chodi s detmi iba na noc. Cize to je individuálne. S ubytovaním sa vies dohodnut za priplatok, su naučení, ze chodia ludia na noc a rano pridu. Treba im ale zavolat, mail a dohodnut sa.

mariska1989
24. jan 2025

Choďte vtedy kedy spia najviac a najlepšie takže v noci . My sme šli keď mala mala 4 roky a šli sme o 4/5 ráno a došli okolo 14/15 dcéra skôr celú cestu prespala

anjelik44
24. jan 2025

@fizbo ahoj, my sme isli do chorv. V noci okolo desiatej no dost skoro uz rano o 6 sme boli dole na ostrove rab , prisli sme na ubytko mohli sme tam nechat auto a unavene z cesty lebo ja som nevedela zaspat nonstop spm len cumela na cestu mala som kratke spanky ale nic moc , a dvojrocna dcerka do kocika a isli sme ppzriet kde su obchody ...cestu vydrzala supeer prespala celu cestu co podla mna nie je tiez bohvieco pre male dieta aby bez prestavky v jednej polohe v sedacke sedelo , uz druhykrat by som tak nesla uz len lietadlom asi :D muz bol tiez unaveny tak aspon ame mohli prist skor na izbunked dokoncili upratovanie a isli sme vsetci spat 😆 a cesta naspat hroza , dlha v horucavach , kolóny nekonecná cesta bola ale urcite to je zabava je to iné mozete zastavit kedy chcete ist kde chcete , da sa naplanovat prestavka niekde alebo neist uplne skoro hlavne nie cez vikend takze ak sa vyberiete na cestu tak to bude stat za to 😊

guiseppinka
24. jan 2025

My sme chodili tak, ze sme vyrazali nad ranom okolo 4. Vyspali sme sa, potom sa zobudila starsia, prezliekla sa a sup do auta, mladsiu som prebalila, nakojila, dala do vajca a spala dalej. V noci sme sli len zo svk do at a teda bol to masaker. Nevedeli sa ulozit, svietili im svetla v tuneloch, v mestach mimo dialnic a budilo ich to... okrem toho sme my boli rozbiti...

bolarazjedna
24. jan 2025

My sme cestovali do Crikvenice, na ostrov Pag a do Bibione z južného Slovenska. 2x s 1-ročným dieťaťom a raz s 2rocnym a 3mesacnym.
Isli sme v noci, ale vyrážali sme okolo 2-3tej, aby aspoň 3-4hodiny spal manžel v noci (šoféroval sam). Vždy sme ťahali v kuse, kým deti spali a potom keď sa zobudili, išli sme kym boli spokojní, keď už začali mrncat, spravili sme prestávku. 7hodinova cesta nám trvala tak 10hodin (2x prestávka + kolóna). Keď sme prišli, bud sa už dalo ubytovať, alebo sme zaparkovali, našli sme tieň, rozbalili sme sendviče na deke a hrali sme sa s deťmi.

Cesty naspäť ideálne riešime tak, že ráno sa odubytujeme a ideme na pláž, okolo 6tej vyrazíme, deti tie 2 hodiny vydržia bdele v aute a potom už spia. Keď sme s z Bibione, tak sme išli domov cez deň a nbebolo to dobre. Malý mrncal celú cestu a museli sme robiť dlhé pauzy a často. Keď sme však išli o rok neskôr s 2 detmi(2r, 3mes), tak posledný deň pršalo a ochladilo sa, čiže museli sme vyraziť už pred obedom, nemohli sme ostať na plaži. A deti prekvapivo dobre zvládli (2rocny sledoval tunely a aj dlho spal, 3 mesačný prespal cely deň a ešte aj doma v noci spal dobre).

tinka_1807
24. jan 2025

@fizbo posledné leto s dva a pol rocným sme šli do Chorvátska. Všetko sme pobalili a nachystali cez deň. Aj do auta, všetko okrem chladničky. A cca o
1 v noci sme vyrážali. My sme sa ešte snažili od deviatej večera co najviac vyspať. V noci som malého preložila do auta a sli. sme. Prvých cca 4 hodiny spal, potom sa zobudil. Keď bol hore robili sme časté pauzy. A keď spal snažili sme sa vždy ísť. V Zadare sme boli okolo jednej poobede. Ale teda bolo to tak akurát. Takže snažila by som sa hľadať destináciu v severnej Dalmácii.

nika23t
24. jan 2025

@fizbo vyrazili sme okolo 9 večer, dve auta. šli sme v noci, bolo to lepšie ako s dvomi netrpezlivymi deťmi počas dňa. Cesta úplne v pohode, akurát nad ránom asi o 5 sme si dali pauzu, manžel sa najedol a pokračoval sme ďalej. A dostal mikrospánok na diaľnici. Našťastie si to odniesli len plechy. Cesta späť počas dňa, to už bol nekonečný príbeh...

koteska83
24. jan 2025

@fizbo my sme isli v lete do Chorvatska 2 rocny a rocny . Isli sme okolo 23 vsak ze aj prestavky budeme mat a tak . Uspali sme deti . Nalozili sme sa a vyrazili. Teda po hodine uz boli hore. A potom nie a nie zaspat . Tak som ich zabavala. A skoro celu cestu nechceli spat. Mali sme teda aj viac prestavok. Prisli sme tak okolo obeda. Ale mam tam znamu tak veci sme si zlozili na ubytku a isli sme sa prejst a najest. Naspäť odtial sme isli az po ranajkach okolo 10 ... deti skoro celu cestu prespali. Akurat co sme zastavili na obed a potom este jednu dlhsiu prestavku nech sa aj pohraju vonku. Takze nabuduce uz pojdeme len cez den. Este jedina vyhoda bola ist v noci ze nebolo skoro ziadne auto na ceste . Ale naspat še ziadnej zapche nestali.

lenuska9999
24. jan 2025

My chodíme na dlhé cesty zasadne cez deň. Nejde len o to, že v noci ťahá človeka na spanie a je to dosť veľký risk, ale aj o to, že proste keď by sme ráno dorazili na miesto, boli by sme takí unavení , že by sme mohli ist rovno spať. Lenže deti by boli vyspaté a kto by sa im venoval a dával na ne pozor ? My chodíme stále skoro ráno, aby sme večer dorazili a mohli si ist oddýchnuť po dlhej ceste. Deti nám spia v aute tak či tak, lebo majú obedný spánok. V aute máme na opierkach hlavy televízie, čiže to ich dosť zábavy. Nabalíme aj veľa hračiek, majú také pultíky do autá , čo si dajú v sedačkách na kolená a môžu si tam kresliť, pripadne sa aj hrať. Istí to aj tablet ( síce nedávame deťom často, majú ho výnimočne. No v také dlhé cesty nás zachráni ). Robíme po ceste aj pauzy a stále si niekde dáme teplý varený obed. Väčšinou sú na odpočívadlách atd už aj nejaké detské ihriska, tak sa tam pól hodinku vybehajú a potom pokračujeme v ceste. Zvládajú to takto lepšie a tá pól hodinka už hore dole

siska53
24. jan 2025

@fizbo my sme boli s detmi tak, ze obaja sli k moru ako 1,5 rocni.. Odchadzali sme cca o 4 rano, oba razy. Vlastne vzdy tak odchadzame 🙂.

autumm
25. jan 2025

My máme 2 male deti. A chodíme skoro večer. My chodievame ale na sever teda iba cca 6h cesty. Napr o 18:00 z domu vyrazíme + nejaká pauza O polnoci sme už boli tam, o 01:00 sme už boli aj na izbe a spali. Čiže nebola to ani veľká záťaž na šoféra keďže ešte neboli kritické časy. A vlastne sme sa ešte aj vyspali do rána. A normálne sme mali hotel, čiže na nás čakali. Prišli sme síce o veceru ale takto nám to príde lepšie.

eviku777
25. jan 2025

@fizbo od malinka so mnou chodili rodicia jun a september do IT autom alebo autobusom vzdy na noc, pokracujem v tom dokonca pracovne kazdy vikend vozime aj deti lepsia je noc aj pre sofera aj deti.

eviku777
25. jan 2025

@siska53 fu toto je strasne to neznasam to je hrozne ci uz ako sofer alebp cestujuci. Odchod o 4 h pre mna znamena budik o 3 h a skor ako o pol noci zaspat neviem....cize spanok 3 h... ked idem klasicky na noc tak o 3 h som uz zvycajne 2 h od ciela. Ti co chodia nad ranom chytaju kolony okolo obeda na mytnici

oblecenie99
25. jan 2025

Ja si to napr. vôbec neviem predstaviť, ísť s deťmi na takú dlhú cestu na aute, ale viem, že ľudia bežne chodia 🙈 čo by som ja nerobila určite, je ísť v noci. V tom ideálnom prípade sa ti decká vyspia a vy dvaja budete na ďalší deň rozbití. Teda ja by som bola, manžel by si pospal na izbe, ale ja by som bola hore aj tak celú noc (určite by som nezazmurila ani oko počas cesty) a unavená sama mala na starosti dve malé deti. Navyše je malo šoférov, ktorým dôverujem, že to dajú v noci. Manžel by do toho napr. ani nešiel, lebo jeho v noci ťahá na spánok proste..

jesenzima
25. jan 2025

@fizbo my chodíme cestu tam v noci. O 23 vyrážame, robíme si prestávky každé dve hodiny, prídeme do cieľa okolo 12 .. zaparkujeme, dáme kávu, namočíme nohy v mori a potom na ubytovanie ... Cestu naspäť ideme cez deň, tiež s prestávkami. Decká zvládaju v pohode, dokonca bez mobilu a tabletu 🙂

elenita
25. jan 2025

@oblecenie99 presne to je aj pre mna riziko. Ked cestujes v noci, ok, deti sa mozu vyspat, ale dorazite na miesto, dvaja totalne rozbiti a unaveni dospeli a vyspate deti. To je pre mna najhorsia kombinacia. Lebo nemozes si lahnut, oddychnut, mas tam cule deti, o ktore sa treba starat a venovat sa im.

janka_266
25. jan 2025

Minuly rok sme šli do Chorvátska s 3rocnym. Tam v noci, super, prespal skoro celu noc. Zobudil sa tak 2 dediny pred cieľom 😀 síce bol hore aj pri kazdej zastávke, ale do 5 min od pohnutia sa znovu spal 😀 spať sme šli cez deň, to už bolo náročnejšie. Menej spal, viac bol hore a viac sa nudil, ale dali sme to aj bez tabletu 😂ale nikdy sme neboli šťastnejší, ako vtedy, keď sme vystúpili z autá doma 😂

rak59
25. jan 2025

@fizbo keď boli chlapci malí, jazdili sme HR kvôli vzdialenosti. Mali sme vyhliadnutu skvelú pieskovú pláž 850km od domu, čo sa v pohode dá zvládnuť na jeden ťah. Vychádzali sme vždy pred polnocou. Decká pospali a ráno, keď sa zobudili už boli tunely, ukazovalo sa more takže boli spokojní. Trasy sme menili, najviac sa im páčila trasa cez Velebit a potom magistralou popod hory, vedľa mora. To sa tiež zobudili keď už bolo na čo pozerať. Občas sme zvolili nocľah cestou na nejakom zaujímavom mieste.

siska53
25. jan 2025

@eviku777 my sme chodievali vzdy cez tyzden, v sobotu len raz a to nas poucilo, takze kolony sme neschytali. A moj muz je ranostaj, jemu tak vstavanie vobec nevadi a my dospime v aute. Takze nam to takto vyhovovalo.

snowflakenel
25. jan 2025

My sme chodili autom do 2 rokov deti. V noci vacsinou spali. No manzelovi a mne sa osobne zle v noci soferovalo.
Po 2. Roku chodime.cca.o 04.00 rano, popoludni sme na mieste, ak ideme.do chorvatska. Ale zalezi to,aj,od toho, ake mas deti, ci cez den vydrzia.sedoet v aute, ci ich dokazes,zabavit.

majki_ki
25. jan 2025

@fizbo ahoj, my chodíme s deťmi naozaj od pár mesiacov do Chorvátska aj niekoľkokrát za rok. Vždy ideme ráno normálne ako vstaneme a prichádzame podvečer, stíhame akurát niečo nakúpiť, urobiť večeru, deti idú spať a my si pri víne neplánujeme ďalšie dni. U nás šoféruje len manžel, v noci šoférovať nechce kvôli únave a tiež teda naozaj si neviem predstaviť fungovať celý deň rozbitá po dlhej ceste a deti vyspate po celej noci. Prípadne sme to raz urobili i tak, že sme si našli ubytovanie aj na polceste, prezreli si Záhreb a na ďalší deň sme pokračovali ďalej, prípadne aj zastávka v Slovinsku je super, to sme spali v Lublane, pozreli sme si ju, na ďalší deň sme stihli aj Bled a pokračovali sme v ceste. My spokojní, deti vyspate.

sense
25. jan 2025

Záleží od kilometrov. Môžete ísť na noc nemusíte o 22 ale môžete aj o pol noci. Hotely ak majú izbu upratanu ti ju vedia dať aj okolo obeda. Ak nie tak si uzijes doobeda na pláži alebo niekde v okolí. Ďalšia možnosť je ísť veľmi skoro ráno okolo 4. Okolo ôsmej dáte pásu niekde raňajky potom prípadne ešte niekde malú pauzu a na obed prip skóre poobedie ste tam
A teda veľa hotelov ponúka skorý check in alebo neskoro checkout za poplatok

snowflakenel
25. jan 2025

Inak kamoska chodi do talianska, vie, ze deti v aute nevydrzia,,je to dost km do ich destinacie. Tak viem, ze si zabookuju hotel po ceste,,prespia, naranajkuju sa a idu dalej.

eviku777
26. jan 2025

@siska53 my chodime v piatok na noc kedze myyo prechadzame okolo 5 rano ziadne kolony nemame nikdy a chodim kazdy tyzden
Domov chodime v sobotu na vecer cize opat ziadna kolona

basska_b
26. jan 2025

My sme boli s detmi vo veku 6.5, 4.5 a 1.5 a muz odmietol soferovat v noci. Tak sme sli cez den a to dokonca za leto dvakrat, cize v aute sme boli 7-10 hodin. Stali sme len 2x na WC, trochu sa natiahnut... deti sa k mojmu pocudovaniu dali prezabavat, maly 2 hodiny pospal. Dolezite boli audioknihy, knihy, vela jedla, pitia, nejake zaujimave hracky, nalepky, aj sme si spievali atd...

fizbo
autor
26. jan 2025

Dakujem, super mat opisanych tolkoto skusenosti, mame nad cim rozmyslat 🙂