Cestovanie autom s 1 - 1,5 ročným dieťaťom

22. apr 2021

Ahojte,

vedeli by ste mi poradit ako zabavit dieta v aute, zhruba 6 hodinova cesta?

Jej staci, ked ideme 20 minut do potravin a vyvadza celu cestu, dostane malu knizku, hracky, oblubeneho plysaka, ale vsetko odhodi a iba place a mrnci.

Dakujem za rady.

ivangeline
22. apr 2021

Hmm. Poznam znamych,ktore s 3 detmi chodia pravidelne k rodine take dialky..tak je to uz aj zvyk. Ja si to so zvojimi neviem predstavit. Ledva tie 2h,ak mame ist k rodine,ma strasia. Tak jedlo,vodu,zaujimave hracky,rozpravaj,ukazuj,co je vonku,,knihy a hracky,ktore ma rad, plus urobte prestavku na vybeh..urcite chodte v case spanku a navod atmosferu,aby zaspalo (aspon nieco z toho,co robite pri zaspavi alebo robi pri zaspavani babo).. vacsinou to deti v aute uspava. Asi tak by som sa snazila ja. ;)

sense
22. apr 2021

Sla by som v case spanku a po 2 hod dala prestavku ak by dieta nespalo....a inak vypravat, ukazovat, pustat pesnicky

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martyzpp
22. apr 2021

My sme cestovali s takym drobcom do Chorvatska 12hodin. Cestu zvladol vyborne. Samozrejmostou boli pravidelne prestavky, jedlo (kusky ovocia, chrumky, keksiky a take somarinky - to ho zabavilo). Zobrat hracky a dobry trik je aj kupit par novych hraciek a ked uz bude najhorsie, tak vybrat. Ja som kupila nejake zvukove knizky a take male drevene hracky co sa dali ohybat (hadika, saso a tak).

nika82
22. apr 2021

daj Kinedryl a pospi si

hennyinnsbruck
22. apr 2021

My sme šli na svk rano o 5 tej sak pospi v aute... Jasne, nespala..(mala ca 1.5roka),na auto bola zvyknutá ale nie na také mega trasy.

Mala záchvaty revu co nechcela byť v sedačke hold smola. Pred nami 700km nebudeme 30x stat. Takže revy , dačo som sa s ňou vzadu po hrala, podriemkala...

Na svk sme často behali kade tade aj 2 h výlety autom a zase revy a pod. Až si nakoniec po pár dňoch zvykla pekne.😂
Posledný výlet cesta do Budapešti a potom domov bola pohoda 😂

autor
22. apr 2021

@hennyinnsbruck nasa vyvadza aj pri hodinovej ceste. Ukazujem jej hracky, knizky, stromy/domy vonku, oblubena babika, oblubeny plysak nic ju nevydrzi bavit, hrame kukuk, dostane chrumku, jablko alebo nieco male. Ked robime prestavky tak sa zas rozculuje, ze ideme do auta.

Vyskusam pokupit nejake nove hracky, alebo knizky. Ked mala tak 4 mesiace sli sme po prvy krat na 6 hodin ani vtedy nespala, mozno hodku dve a potom to bola katastrofa.

hettinka
22. apr 2021

Treba cestovať v čase spánku, ideálne v noci.

hennyinnsbruck
22. apr 2021

Anonym ja som ju Nemohla 7h v kuse zabávať sak to sa nedá. Nie som za "nechať dieťa vyrevat" naozaj nie... Ale toto bola prvá a snáď posledna situácia keď som to spravila... .. A pomohlo. Prišla na to ze revom sa s tej sedačky nedostane.

eeffka
22. apr 2021

nie je zvyknuta cestovat, my sme s oboma detmi cestovali od 4m plus som ich stale vlacila autom po meste, neviem kam idete tych 6hod, ale bud natrenujte alebo daj kinedryl alebo chodte v case spanku

hennyinnsbruck
22. apr 2021

@eeffka nemyslím si ze je to o zvyku. Moja je od narodenia 2x týždenne v aute ca 20 min... Občas 30 min. Bola aj hodinu a už nechcela.
Ide aj o to keď raz ročne /2x ročne alebo zriedka proste cestuješ 6-7h to decko tam proste nevydrží...trénovať dlhé zriedkavé trasy sa ani asi nedá... Samozrejme sú deti ktoré ani nepipnu ale sú také co nevydržia. A 1.5r nevysvetlis...

Ak sa podarí ideme tento rok na svk, moja bude mať skoro 3 roky tak som zvedavá.... 😂

enoula
22. apr 2021

Asi ešte sedi v protismere, ze? Ale uz v autosedačke, nie vajci.. ešte potom skuste zrkadlo dat na sedadlo pred nu, aby videla aj dopredu. Mozno zaujme. A ked nie, tablet, telefon, pesnicny, rozpravky. Prestriedat s inymi hrackami. Od Svojky pohyblive knihy sú parádne

eeffka
22. apr 2021

@hennyinnsbruck tak my sme chodievali 2-3hod parkrat do mesiaca, ak idete "na dovolenku" proste treba dieta uspat, pre dobro vsetkych ucastnikov zajazdu 🙂

eeffka
22. apr 2021

@hennyinnsbruck u nas v rodine mame rodinny vtip: vies ako daleko je do chorvatska? 4x srek ( starsia dcera bola fanynka, uz tam budeeeeem , och hroza pre mnna , ale cusala)

hennyinnsbruck
22. apr 2021

@eeffka no to je iné to si dieťa zvykne 👌👌👌 ale pri krátkych trasách žiadna sláva 🤪

hennyinnsbruck
22. apr 2021

@eeffka 😂😂😂😂😂haha zlatá

andreatytler
23. apr 2021

NIjako ho nezabavis. Mame doma takeho 16 mesacneho. Podla mna su deti, ktore neznasaju byt obmadzeny v pohybe na dlhsiu dobu a preto v autosedacke vydrzia maximalne pol hodinu. Potom im mozes daj aj modre z neba, ich to nebude bavit. Oni proste chcu ist prec. Tu ani caste prechadzky nepomozu, lebo po tej prechadzke musi ist spat do vezenia autosedacky. Urcite by som isla v noci a dufala ze bude spat.

autor
23. apr 2021

Dakujem vsetkym za rady. Jedna vec je, ze mala nie je zvyknuta v aute, ja nesoferujem, cize ideme autom iba ked potrebujeme nieco vybavit, alebo ju ideme odviest babke, co je hodku daleko aj to iba par krat, ked nieco potrebujeme vybavit. Vzhladom na pandemiu aj k tejto babke viac nechodime ako chodime a aj tato hodinova cesta je o mojom monologu, milionoch hrackach, spievani, ukazovani nonstop.
Druha babka je na vychode a tam cesta trva 6 hodin zhruba a tiez sme tam boli par krat doslova a cesta je to velmi zabavny proces. Zaspi na hodku - dve, ale potom je to o kolotoci, co som uz pisala a malej sa aj tak nic nepaci, vidno na nej, ze jej lezie na nervy, ze musi sediet tak dlho.

Pripisovala som to tomu, ze doma je neustale v pohybe, sedi jedine ked ma nieco na tanieri, aj to ju po 7 minutach omrzi a uz vstava, trepe sa, von chodime aj dva krat. Myslim, ze take su ale hadam vsetky deti, dufam teda, ze nie je to znak hyperaktivity.

Skusim kupit nejaku novu hracku, nejake knihy, nejake hrajuce blbosti a aspon cestu spat dame v noci, bohuzial tam inak nevychadza a pojdeme pocas dna.

Pardon za taky vylev, len ja si uz iba predstavim tu cestu a zjedla by som celu cokoladu.

maciatkolulu
23. apr 2021

@martyzpp kúsky ovocia, chrumky???? Ročnému dieťaťu v aute???? Ci aj 1/12,ti snáď nie.

oblecenie99
23. apr 2021

Nie som zástanca týchto riešení, ale nakoľko ma muž problém sústrediť sa na šoférovanie počas vytrvaleho revu a ja mam tiež len jedny uši a nervy, tak poviem vám, že tablet s rozprávkami dokáže zázraky 😁

martyzpp
23. apr 2021

@maciatkolulu no moj bez problemov zvladol chrumkat si jablcko a kukuricne chrumky. Mal rok aj dva mesiace ked sme sli.

krystofkal
23. apr 2021

chce to sa poriadne pripraviť, hračky, knižky, možno nejaká tá rozprávka na telefóne. ono ako najlepšie by bolo, ak by ieťa väčšinu cesty prespalo, neviem, key máte teda cestu naplánovanú, no v čase spánku by to bolo asi naj

ladyvi
23. apr 2021

U nas pomohlo, ze som si sadla dopredu 🤣

maciatkolulu
23. apr 2021

@martyzpp bezpečné ako svina😉nikto nepochybuje, že ročne dieťa zvládne zut chrumky, ale pripútaný, počas jazdy.... Úplne super nápad.

martyzpp
23. apr 2021

@maciatkolulu nadych, vydych, klud. Kazda si pozname svoje dieta. Nikdy som nesledovala nejake tabulky alebo neviem co, kde sa pise co dieta v ktorom mesiaci zvladne. A ani neviem odkedy by mohlo take nieco robit. Proste som to skusala a vedela som, ze to zvladne. A sedela som cely cas pri nom vzadu a jedli sme spolu. Sli sme po rovnej dialnici stalou rychlostou. Ani len nezakaslal...takze uz prestan.

maciatkolulu
23. apr 2021

@martyzpp 😂😂😂😂to myslíš vážne, že tabuľky? Asi nevieš o com pisem... Nie o tom, v ktorom mesiaci co dieťa môže, ale vidím, že to je zbytočné, keď si poznáš svoje dieťa, to je úplne super, vieš, kedy mu západné, kedy sa prudko pribrzdi, kedy, kedy, kedy... Tak to je fajn 😉ale chápem, rovná diaľnica, tzn. nič sa nemôže stať, 🙏vieš o tom, že dospelým sa neodporúča ani žuvačka počas jazdy? Ale ono všeličo sa skúša, len aby dieťa neplakal, len toľko k tomu, plač dieťa nezabije, kdezto iné veci sú rizikom... Každý ako uzná, ale rada dat chrumky a jablcko🙏počas jazdy je uuuuplne mimo. Zastaviť, nechať pobehať, dat jabĺčko a chrumky, to je podľa mňa ok

martyzpp
23. apr 2021
cucoriedkacucoriedka
7. máj 2021

Moj syn dal prvu cestu ako 3 mesacny...asi 5 hodinovu...cestuje casto a dlhe jazdy od mala...no co ti poviem...spievali sme...tlieskali...hrali sa...pojazdna psychiatria ....ale cestuje krasne...a to uz ma 7.
Pomoze aj tablet...vie sa prehrat s rubikovou kockou...potom davame slovne hry...a taaak