Cestovanie do Chorvátska bez vodičského preukazu
Momentálne sme na dovolenke v Chorvátsku, došli sme dnes ráno. Manžel doma zrejme zhodil tašku a zostal mu v tom OP aj VP. Bral si so sebou pas. Odšoféroval celú trasu bez VP, ani sme o tom nevedeli.
Aká je podľa vás šanca, že nás zastavia po ceste domov bez VP? Trasa cez Maďarsko do SR?
Nemá nám ho kto doniesť, alebo čo teraz?
@anonym_autor nemôže vám ho niekto odfotiť a poslať fotku aspoň? Pripadne pošta?
Kontaktujte policajtov slovenskych co su v HR
@anonym_autor Pokiaľ nespôsobíte dopravnú nehodu alebo neporušíte pravidlá cestnej premávky, tak pravdepodobnosť, že vás zastavia je malá. Teraz už nič neurobíš. A ty nemáš VP? My sa na ceste na dovolenku s manželkou striedame. Nechápem rodiny, kde výsadu šoférovať má iba chlap. To akože manželku nepustí za volant? Alebo žena nechce šoférovať? Už len kvôli rodine by mali obaja byť schopní šoférovať auto.
Ak má niekto prístup do bytu, môže skúsiť ten VP odfotiť a poslať na mobil. Či to polícia pri náhodnej kontrole uzná, sa nedá povedať.
@anonym_autor Pokiaľ nespôsobíte dopravnú nehodu alebo neporušíte pravidlá cestnej premávky, tak pravdepodobnosť, že vás zastavia je malá. Teraz už nič neurobíš. A ty nemáš VP? My sa na ceste na dovolenku s manželkou striedame. Nechápem rodiny, kde výsadu šoférovať má iba chlap. To akože manželku nepustí za volant? Alebo žena nechce šoférovať? Už len kvôli rodine by mali obaja byť schopní šoférovať auto.
Ak má niekto prístup do bytu, môže skúsiť ten VP odfotiť a poslať na mobil. Či to polícia pri náhodnej kontrole uzná, sa nedá povedať.
@chrobak7 napríklad ja mám VP ale dlhšie trasy si netrúfam po operácii nohy. Áno v prípade núdze by som vedela. Ale radšej šoféruje muž.
Chodime do chorvatska 5x rocne a este nas nikdy nezastavila policia. Aj nam sa raz stalo, ze ked sme sa vratili, manzel zistil, ze stratil niekde na dovolenke VP, cize soferoval bez neho. Ja sice soferovat viem, ale na taketo trasy si netrufam.
@anonym_autor Nemá doklady ani v apke?
Aj tie by stačili, nemusí mať ich potom mať fyzicky pri sebe
Nech vam ho aspon prefotia a poslu na mail... ako zazrak to neni, ale aj ta sanca, ze ho zastavia, je minimalna. Roky rokuce ma nikto nikde nekontroloval...
Šanca je malá ale nikdy nulová. Stačí nehoda, akcia na motoristov a ste kde ste nechceli.
muž aj vie kde tá taška s dokladmi je, kde ju zhodil ? vie sa niekto z rodiny, či suseda k nej dostať ? majú kľúče do rezervy ? na fcb by sa dal pohľadať niekto, kto by vám doklady doniesol, a ide tam v týchto dňoch, idú tam autobusové zájazdy že by šofér boli ochotní, alebo cez cestovj´ku nejakú popátrať kto tam vysiela klientov. Do lokality kde ste teraz.
pred pár rokmi našej susede tu bola kamoška z cudziny, cestovala po európe, zabudla si u nich pas, v obývačke na TV. utekali na stanicu a podarilo sa im ukecať rušňovodiča a pas jej odovzdal v budapešti na stanici 🙂 ☹(
@anonym_autor šanca je malá, ale ja osobne by som neriskovala prípadné problémy.
Veď odšoféruj ty
Poslať prioritne poštou na adresu hotela, ale zistí si koľko to bude trvať zatiaľ aspoň odfotiť udaje.
Mne mama posielala niečo do HR a bolo to rychlo
Ale je to veľká chyba sofera
@anonym_3c46c3 Však dobre, keby sa ti stalo to, čo zadávateľke, tak by si asi odšoférovala domov ty, nie?
@chrobak7 áno odšoferovala ako tak.
@chrobak7 to co je za koment? ze ty nechapes take rodiny, je tvoj problem...iste maju na to padne dovody a teba do toho nic..kazdy spravi, ako uzna za vhodne
3.33% ze vas chytia.
@chrobak7 nie každá žena má vodičský preukaz alebo odvahu šoférovať takú cestu. Ja s tým problém nemám, síce cez Maďarsko si netrúfam ale diaľnica potom už phooda. Ale poznám ženy čo napr aj v meste ledva šoférujú a nemajú odvahu ísť dalej
Kľúče nemá nikto. Išli sme iba tak, na 5 dní.
Nie, ja to neodšoférujem, nemám VP.
@chrobak7 možno nechápeš, ale u nás má VP manžel. Ja nemám VP, keďže som diabetik.
@chrobak7 nie každá žena má vodičský preukaz alebo odvahu šoférovať takú cestu. Ja s tým problém nemám, síce cez Maďarsko si netrúfam ale diaľnica potom už phooda. Ale poznám ženy čo napr aj v meste ledva šoférujú a nemajú odvahu ísť dalej
@matusa_153 Práve preto by som takú manželku chytil za ruku a učil šoférovať. Šoférovanie nie je žiadna veda, je to o skúsenosti a zvyku. Ak nebude šoférovať, nikdy sa to nenaučí. Len málo ľudí je takých, že sú úplný antitalent na šoférovanie, alebo nezvládnu ani len kurz na VP. Zvyšok sa to vie naučiť. Len ich treba podporiť a povzbudiť.
@chrobak7 možno nechápeš, ale u nás má VP manžel. Ja nemám VP, keďže som diabetik.
@anonym_autor Tak to máte nafigu, keď nemáš VP. Ale diabetes neznamená, že si nemôžeš urobiť VP, len sa musíš pravidelne podrobovať lekárskej prehliadke. Jedine, že by ti to lekár vyslovene nepovolil, kvôli ťažkému diabetesu.
Teraz budete tŕpnuť, aby vás nezastavili. Ak to bude náhodou v sobotu, tak keď vám zakážu pokračovať v jazde a budete musieť do pondelka zostať niekde na ceste, kým si overia, či má manžel VP, tak si to užijete.
To, že máš diabetes, nie je prekážkou na urobenie si VP, to je výhovorka.
@matusa_153 Práve preto by som takú manželku chytil za ruku a učil šoférovať. Šoférovanie nie je žiadna veda, je to o skúsenosti a zvyku. Ak nebude šoférovať, nikdy sa to nenaučí. Len málo ľudí je takých, že sú úplný antitalent na šoférovanie, alebo nezvládnu ani len kurz na VP. Zvyšok sa to vie naučiť. Len ich treba podporiť a povzbudiť.
@chrobak7 no niektoré ženy na to šoférovanie nemajú, alebo nemajú k tomu vzťah, myslím si že nieje povinnosť ženy mat vp, ak nechce, niektoré ženy by vp ani mat nemali. A keď raz sa necítim na šoférovanie na cestu ktorú nepoznám tak mna by muž ani nedonutil šoférovať. Mohol by sa postaviť aj na hlavu. Ale každý má na tieto veci svoj názor, ja mám svoj, ty svoj..
@chrobak7 no niektoré ženy na to šoférovanie nemajú, alebo nemajú k tomu vzťah, myslím si že nieje povinnosť ženy mat vp, ak nechce, niektoré ženy by vp ani mat nemali. A keď raz sa necítim na šoférovanie na cestu ktorú nepoznám tak mna by muž ani nedonutil šoférovať. Mohol by sa postaviť aj na hlavu. Ale každý má na tieto veci svoj názor, ja mám svoj, ty svoj..
@matusa_153 ja len nerozumiem, že sa necítiš na šoférovanie cez Maďarsko- ako si napísala. Však ak inak šoféruješ, tak v tom prípade si dobrá šoférka a hento je len nezvyk, ktorý musíš prekonať. To nie je útok na teba, práveže veľa žien je takých, ale ja osobne to nechápem.
@matusa_153 ja len nerozumiem, že sa necítiš na šoférovanie cez Maďarsko- ako si napísala. Však ak inak šoféruješ, tak v tom prípade si dobrá šoférka a hento je len nezvyk, ktorý musíš prekonať. To nie je útok na teba, práveže veľa žien je takých, ale ja osobne to nechápem.
@petracandle raz som šla aj cez Maďarsko, otec šoféroval asi dve hodiny, zrazu zastal, že jemu sa riadne drieme a že idem šoférovať ja, vtedy som mala vodicak max dva roky aj to väčšinou som šoférovala pod dohľadom otca, vtedy otec zadriemal a ja som asi zle odbočila 😁 tak potom som ostala v strese. Dnes mám vodicak už cez 12 rokov, odjazdené niekoľko tisíc km, ale ak náhodou mám šoférovať a vedla mna sedí otec tak som v strese z neho. On je aj výbušná povaha, pri učení sa šoférovať do mna hučal atd. Ale teraz chcem jazdiť, aj jazdím niekedy nové trasy, ale niekedy nie. Naposledy keď sme šli s mužom do Poľska, chcela som šoférovať a on má nechcel pustiť.. vraj má pusti cestou naspäť ale to sa tiež nestalo.
@petracandle raz som šla aj cez Maďarsko, otec šoféroval asi dve hodiny, zrazu zastal, že jemu sa riadne drieme a že idem šoférovať ja, vtedy som mala vodicak max dva roky aj to väčšinou som šoférovala pod dohľadom otca, vtedy otec zadriemal a ja som asi zle odbočila 😁 tak potom som ostala v strese. Dnes mám vodicak už cez 12 rokov, odjazdené niekoľko tisíc km, ale ak náhodou mám šoférovať a vedla mna sedí otec tak som v strese z neho. On je aj výbušná povaha, pri učení sa šoférovať do mna hučal atd. Ale teraz chcem jazdiť, aj jazdím niekedy nové trasy, ale niekedy nie. Naposledy keď sme šli s mužom do Poľska, chcela som šoférovať a on má nechcel pustiť.. vraj má pusti cestou naspäť ale to sa tiež nestalo.
@matusa_153 Moja mama (roč. 1944) robila vodičák v 18 rokoch. Dostala všetky skupiny okrem D. Od 18-tich jazdila pre Jednotu, vozila tovar do predajní v okrese niekoľko rokov. Súkromne jazdila až do dôchodku.
Síce to bola iná doba, za deň stretla asi 4 autá, ale ak sa niekto nebojí, tak to dokáže.
Odkedy sa v tejto krajine veselo porušuju pradlvidla na najvysš8ch miestach a este su za to odmeny a zvysovanie platu tak by som sa na to vybodla a uživala si dovolenku.Ked zastavia.tak sa urobi hlupym.preboha.neveriiiim.ze vodicak ostal doma...
Nikomu tym neublíži
@anonym_autor Tak to máte nafigu, keď nemáš VP. Ale diabetes neznamená, že si nemôžeš urobiť VP, len sa musíš pravidelne podrobovať lekárskej prehliadke. Jedine, že by ti to lekár vyslovene nepovolil, kvôli ťažkému diabetesu.
Teraz budete tŕpnuť, aby vás nezastavili. Ak to bude náhodou v sobotu, tak keď vám zakážu pokračovať v jazde a budete musieť do pondelka zostať niekde na ceste, kým si overia, či má manžel VP, tak si to užijete.
To, že máš diabetes, nie je prekážkou na urobenie si VP, to je výhovorka.
@chrobak7 ja som nechcela mudrovanie, ale radu.
Predstav si VP som mala, jazdila som, ale mám taký stav, aký mám s komplikáciami, že jazdiť nemôžem a už nemám ani VP.
Ak nevieš, tak prosím nemudruj. Nie každý má dopriate byť zdravý a ak je niekto už po transplantácii a x operáciách oka, tak ani 1 lekár mu VP nedá.

To čo je za otázku…šanca že vás zastavia je asi taká istá že vás nezastavia. Je to o náhode. Ak ta zastavia, tak si ta zrejme budú overovať či máš VP a nejaká pokuta…