icon

Cestovanie do Chorvátska bez vodičského preukazu

25. júl 2025

Momentálne sme na dovolenke v Chorvátsku, došli sme dnes ráno. Manžel doma zrejme zhodil tašku a zostal mu v tom OP aj VP. Bral si so sebou pas. Odšoféroval celú trasu bez VP, ani sme o tom nevedeli.
Aká je podľa vás šanca, že nás zastavia po ceste domov bez VP? Trasa cez Maďarsko do SR?
Nemá nám ho kto doniesť, alebo čo teraz?

Strana
z2
autor
25. júl 2025
@janinah

Odkedy sa v tejto krajine veselo porušuju pradlvidla na najvysš8ch miestach a este su za to odmeny a zvysovanie platu tak by som sa na to vybodla a uživala si dovolenku.Ked zastavia.tak sa urobi hlupym.preboha.neveriiiim.ze vodicak ostal doma...
Nikomu tym neublíži

@janinah zrejme to tak aj urobíme. Hádam, budeme mať šťastie. Vďaka.

fkata
25. júl 2025
@chrobak7

@anonym_autor Tak to máte nafigu, keď nemáš VP. Ale diabetes neznamená, že si nemôžeš urobiť VP, len sa musíš pravidelne podrobovať lekárskej prehliadke. Jedine, že by ti to lekár vyslovene nepovolil, kvôli ťažkému diabetesu.

Teraz budete tŕpnuť, aby vás nezastavili. Ak to bude náhodou v sobotu, tak keď vám zakážu pokračovať v jazde a budete musieť do pondelka zostať niekde na ceste, kým si overia, či má manžel VP, tak si to užijete.

To, že máš diabetes, nie je prekážkou na urobenie si VP, to je výhovorka.

@chrobak7 Ty im teda praješ. Rozdávanie rozumu, ako niekto musí mať VP, je fakt topka rada.
A nie, nikto nemusí nič, ani vlastniť VP.

fkata
25. júl 2025

@anonym_autor nestresujte, je malá šanca, že vás zastavia, pokiaľ nič neurobí. Maďari mnohokrát zastavujú rad, za radom, ale vtedy nepýtajú doklady, dávajú fúkať.
Peknú dovolenku!

matusa_153
25. júl 2025
@chrobak7

@matusa_153 Moja mama (roč. 1944) robila vodičák v 18 rokoch. Dostala všetky skupiny okrem D. Od 18-tich jazdila pre Jednotu, vozila tovar do predajní v okrese niekoľko rokov. Súkromne jazdila až do dôchodku.

Síce to bola iná doba, za deň stretla asi 4 autá, ale ak sa niekto nebojí, tak to dokáže.

@chrobak7 ano sú aj take ženy čo sa proste toho neboja ale potom je tu druha skupina ľudí čo k tomu nemá vzťah alebo nemali by vôbec šoférovať. Moja mama napr šoféruje väčšinou len na sídlisko, napr ide starku pozriet, tak isto po brata do školy chodí na to sidlisko, maximálne do obchodu, proste to sú miesta kde chodí autom pravidelne a všetko je v okruhu do 1km, keď chce ísť do mesta tak ide taxíkom alebo ju musím zaviesť ja. Pritom auto má automat malé mestke auto a nejazdí inde ako je zvyknutá. Mama má 52rokov, vodicak spravila cca ako 35rocna. Odjazdené nemá skoro nič a má stres z toho,
Keď som mala snahu ísť s ňou niekam a šoférovala ona tak v riadnych kŕčoch držala volant

anonym_10d4a6
25. júl 2025
@chrobak7

@matusa_153 Práve preto by som takú manželku chytil za ruku a učil šoférovať. Šoférovanie nie je žiadna veda, je to o skúsenosti a zvyku. Ak nebude šoférovať, nikdy sa to nenaučí. Len málo ľudí je takých, že sú úplný antitalent na šoférovanie, alebo nezvládnu ani len kurz na VP. Zvyšok sa to vie naučiť. Len ich treba podporiť a povzbudiť.

@chrobak7 toto sú také keci 😀 Potom by každý chlap mal vedieť variť, žehliť, vyšívať, šiť a štrikovať, lebo tiež to nie je žiadna veda, stačí len podporiť a povzbudiť 😉

mk1111111111
25. júl 2025

Ved nemate inu moznost, ako ist, tak hop alebo trop. Budete riesit, ak by vas zastavili. Dodrzujte pravidla a hlavne majte dialnicne znamky. Drzim palec.🍀

cukroska
26. júl 2025

@anonym_autor Presne ako píše v prvom prispevku. My sme prešli celý sever Talianska najazdili cez 3000 km a zastavili nás policajti doma pár metrov od domu. Tak som zažartovala,že sme prešli Taliansko a nikde nás ,ale tesne doma. Inokedy ani to nie.

maya_hi
26. júl 2025
@chrobak7

@anonym_autor Pokiaľ nespôsobíte dopravnú nehodu alebo neporušíte pravidlá cestnej premávky, tak pravdepodobnosť, že vás zastavia je malá. Teraz už nič neurobíš. A ty nemáš VP? My sa na ceste na dovolenku s manželkou striedame. Nechápem rodiny, kde výsadu šoférovať má iba chlap. To akože manželku nepustí za volant? Alebo žena nechce šoférovať? Už len kvôli rodine by mali obaja byť schopní šoférovať auto.

Ak má niekto prístup do bytu, môže skúsiť ten VP odfotiť a poslať na mobil. Či to polícia pri náhodnej kontrole uzná, sa nedá povedať.

@chrobak7 u nás tiež v zahraničí len chlap (hlavne v cudzom prostredí). Ja navigujem. Tak vždy trafíme 😁 Ak by to bolo naopak na ma trafí šľak. Sledovať aj premávku aj navigáciu. A okrem toho, ja zas riešim iné veci. Aj dnes sme pricestovali do Chorvátska. Muž už spí, ja ešte vybaľujem, umývam riady, upratujem 😉

maryetta
26. júl 2025

Hmmm neviem ci nieco take existuje. A kedycestujete. No ak by ste to nahlasili? Na policii. Slovenska im vie zaslat potvrdenie ze je drzditelom vp a poskytnut tak aspon papier?

chrobak7
26. júl 2025
@maya_hi

@chrobak7 u nás tiež v zahraničí len chlap (hlavne v cudzom prostredí). Ja navigujem. Tak vždy trafíme 😁 Ak by to bolo naopak na ma trafí šľak. Sledovať aj premávku aj navigáciu. A okrem toho, ja zas riešim iné veci. Aj dnes sme pricestovali do Chorvátska. Muž už spí, ja ešte vybaľujem, umývam riady, upratujem 😉

@maya_hi Veď ja netvrdím, že žena musí odšoférovať pol cesty. Ale aby mal VP a v prípade núdze vedela priviezť auto aj rodinou domov.

Ak by sa tvojmu manželovi nebodaj zlomila noha na dovolenke, ako by ste prišli domov, keby si nevedela šoférovať?

fkata
27. júl 2025
@chrobak7

@maya_hi Veď ja netvrdím, že žena musí odšoférovať pol cesty. Ale aby mal VP a v prípade núdze vedela priviezť auto aj rodinou domov.

Ak by sa tvojmu manželovi nebodaj zlomila noha na dovolenke, ako by ste prišli domov, keby si nevedela šoférovať?

@chrobak7 ak vieš čítať, tak si sa dozvedel, že nemôže mať VP, aj keď si ju stihol predtým vyškoliť.

cacianka
27. júl 2025

Autorka potrebovala poradiť, čo a ako môžu urobiť, keď VP zostal doma. Tak nechápem načo sa tu vtieraju a opakujú rady a hejty " každý musí mať VP a čo keby si sofér zlomil nohu".., a kto ako šoféruje

janno31
27. júl 2025

Ja som sa teraz v piatok vracal z makarskej. V Chorvátsku za celé 4 dni v pohybe kde kade som videl policajné auto 2 krát aj to išlo oproti. V Maďarsku jedno, aj to mali niekoho odstaveného a riešili ho najskôr kvôli rýchlosti. Na Slovensku tri hliadky iba v piatok. Šanca že vás zastavia hlavne na diaľniciach je fakt minimálna, skorej by som sa toho obával až na sk 😢

maya_hi
27. júl 2025
@chrobak7

@chrobak7 tak to áno. To majú takí chlapi blbé. Ja som mala vodičák dávno pred mužom a učila ho šoférovať 😁 Ale toto my rada prenechám. 😉

chrobak7
27. júl 2025
@cacianka

Autorka potrebovala poradiť, čo a ako môžu urobiť, keď VP zostal doma. Tak nechápem načo sa tu vtieraju a opakujú rady a hejty " každý musí mať VP a čo keby si sofér zlomil nohu".., a kto ako šoféruje

@cacianka Lebo je to diskusné fórum a každý si môže napísať svoj názor, pokiaľ iného tým neuráža.

nelabe
28. júl 2025

@anonym_autor každú chvíľu ide niekto do Chorvátska...pozri bla bla cár alebo sa opýtaj na modrom koniku pošta trvá Max 3 dní . Ale pokiaľ neurobíš priestupok nezastavia ťa nieje to ako u nás . Skôr ešte v Maďarsku alebo potom na Slovensku

n_p
28. júl 2025
@nelabe

@anonym_autor každú chvíľu ide niekto do Chorvátska...pozri bla bla cár alebo sa opýtaj na modrom koniku pošta trvá Max 3 dní . Ale pokiaľ neurobíš priestupok nezastavia ťa nieje to ako u nás . Skôr ešte v Maďarsku alebo potom na Slovensku

@nelabe čo to niekomu pomôže?

lauricka
30. júl 2025
@chrobak7

@anonym_autor Pokiaľ nespôsobíte dopravnú nehodu alebo neporušíte pravidlá cestnej premávky, tak pravdepodobnosť, že vás zastavia je malá. Teraz už nič neurobíš. A ty nemáš VP? My sa na ceste na dovolenku s manželkou striedame. Nechápem rodiny, kde výsadu šoférovať má iba chlap. To akože manželku nepustí za volant? Alebo žena nechce šoférovať? Už len kvôli rodine by mali obaja byť schopní šoférovať auto.

Ak má niekto prístup do bytu, môže skúsiť ten VP odfotiť a poslať na mobil. Či to polícia pri náhodnej kontrole uzná, sa nedá povedať.

@chrobak7 čo ťa je po tím, kto šoféruje alebo nesoferuje a aké má dôvody, kriste, to do všetkého sa tak montujes? K otázke, pravdepodobnosť je malá, náhoda je blbec.

chrobak7
30. júl 2025
@lauricka

@chrobak7 čo ťa je po tím, kto šoféruje alebo nesoferuje a aké má dôvody, kriste, to do všetkého sa tak montujes? K otázke, pravdepodobnosť je malá, náhoda je blbec.

@lauricka Však to isté som napísal aj ja. Doplnil som len svoj názor. Nemôžeš mi zakázať písať svoj názor.

Strana
z2