icon

Cestovanie do Egypta s batoľaťom - jeseň/zima

1. júl 2025

Ahojteeee, rozmýšľam o dovolenke niekedy okolo októbra/novembra, zrejme Egypt keďže tam je vtedy teplo a cenovo dostupné.
Ale vtedy bude mať dcérka 6/7 mesiacov... Je vhodné a bezpečné s takým babom cestovať do takej destinácie? Máte niekto skúsenosť? A ak tak mi prosím poraďte čo treba zobrať so sebou a ako si to všetko uľahčiť
Ďakujem

really8
1. júl 2025

Nie je to vhodne.🫣

anna777115
1. júl 2025

Bože, ja nechápem, že ľudia nedokážu sedieť do má na riti, kým majú takéto malé bábätká, veď nič vám netečie. To, dieťa, aj tak z takej dovolenky mať nič nebude, jedine tam môže ochorieť. Všetko je tam klimatizované, zmena teploty, dlhý let , čakanie na letisku. Nešla by som s takýmto malým bábkovom ani zadarmo.

marianarem
1. júl 2025

Tiez by som si nevybrala zrovna Egypt, to je uz zrovna vek, kedy vsetko ide automaticky do ust.

lily246
1. júl 2025

Určite by som nešla do Egypta. Išla by som o rok v júni do európskej krajiny.

nyusika
1. júl 2025
@anna777115

Bože, ja nechápem, že ľudia nedokážu sedieť do má na riti, kým majú takéto malé bábätká, veď nič vám netečie. To, dieťa, aj tak z takej dovolenky mať nič nebude, jedine tam môže ochorieť. Všetko je tam klimatizované, zmena teploty, dlhý let , čakanie na letisku. Nešla by som s takýmto malým bábkovom ani zadarmo.

@anna777115 tak urcite nemusia sediet na riti doma, to je uz co za nazor ?
dietatu je fakt jedno, kde su jeho rdicia, spokojne bude aj v egypte...ale tefa, ci bude v klude aj matka to je otazke.

v pohode by som sla v tom case niekam na Mallorcu, na Tenerife, Mauritius...proste niekde, kde je lepsia klima a hygiena

ale ist do Egypta s tak malym dietatom povazujem za riadnu sprostost...pre mne je to sprostost vzdy, ale sto ludi - sto chuti

lasona
1. júl 2025

My sme išli celá rodina, vrátane 6mes. Krpca na mesiac na sri lanku. Všetko sme konzultovali s detskou lekárkou. Jedlo mal svoje mlieko, svoje plienky. Malý to zvládol úplne v pohode. Ešte menšie deti sme stretli v lietadle. Byvali sme v malej dedinke , v džungli, pri domácich. Nemali sme absolútne žiadne ťažkosti, pili sme dokonca ich vodu. Bol to fajn zážitok.

zooeynka
1. júl 2025

Chodte, len si zaplatte mega luxusny 5 hviezdickovy hotel, nech nepridete do nejakej lacnej katastrofy....

michaelam2
1. júl 2025

Podla mna to nie je ani vhodne ani bezpecne. Naozaj existuje vela inych destinacii vhodnejsich pre tak male dieta.

zuzubb007
1. júl 2025

V žiadnom prípade s takým malým dieťaťom, skôr ako bude mať dieťa 5 rokov by som do Egypta nešla, skončí tam na infúziách a bude po krásnej dovolenke, toto nieje destinácia pre malé deti, vlastne nikdy som tam ani nevidela dieťa menšie ako 3 roky

petamich
1. júl 2025

My cestujeme s nasim relativne vela a od skoreho veku ale do Egypta by som si veru netrufla 🙂 boli sme minuly rok ale to uz mal 3R a vedeli sme mu vysvetlit, ze nema pchat ruky do ust, co moze a co nemoze...a urcite by som pockala na ukoncene prve ockovania (predsa len ta hygiena tam je ina aj v mega luxusnom hoteli).

anna777115
1. júl 2025
@nyusika

@anna777115 tak urcite nemusia sediet na riti doma, to je uz co za nazor ?
dietatu je fakt jedno, kde su jeho rdicia, spokojne bude aj v egypte...ale tefa, ci bude v klude aj matka to je otazke.

v pohode by som sla v tom case niekam na Mallorcu, na Tenerife, Mauritius...proste niekde, kde je lepsia klima a hygiena

ale ist do Egypta s tak malym dietatom povazujem za riadnu sprostost...pre mne je to sprostost vzdy, ale sto ludi - sto chuti

@nyusika Rodičovstvo, je do určitej miery aj istá obata, ktorá je samozrejme potrebna pre dobro dieťaťa. Každý rodič, by mal sa vedieť inštinktívne, čo jeho dieťaťu prospieva a čo mu škodí. Je to veľmi individuálne a nedá sa to zovšeobecňovať. Ale, dovolím si tvrdiť, že to polročné bábätko určite prežije bez nasledov, že v tomto veku nebude dovolenkovať v Egyptskej destinácií. Ale, nech si robí každý, ako uzná za vhodné. Ja, som napísala, len svoj názor a svoje subjektívne pocity, ktoré vo mne takéto zbytočnosti evokujú.

lucia13022023
1. júl 2025

Cestujeme odkedy mal malý 6m, alr do Egypta by som nešla. Bola som tma raz, sama, a teda s dieťaťom a ešte takým malým by som si tam netrúfa. Skus Omán napr.
Nenechaj sa ale od dovolenky ako takej odradiť. Niektoré nech sedia do 18 s deťmi doma na riti. Stále bude niečo.

leaery
1. júl 2025

Za chvíľu aby ste neboli v novinách ako pre vás museli posielať vládny špeciál. Baby ak už fakt musíte silou mocou s takými malými deťmi ísť prosím aspoň voľte nejaké normálne krajiny a nie Egypt kde aj dospelý majú stále nejaké zdravotné problémy.

nyusika
1. júl 2025
@anna777115

@nyusika Rodičovstvo, je do určitej miery aj istá obata, ktorá je samozrejme potrebna pre dobro dieťaťa. Každý rodič, by mal sa vedieť inštinktívne, čo jeho dieťaťu prospieva a čo mu škodí. Je to veľmi individuálne a nedá sa to zovšeobecňovať. Ale, dovolím si tvrdiť, že to polročné bábätko určite prežije bez nasledov, že v tomto veku nebude dovolenkovať v Egyptskej destinácií. Ale, nech si robí každý, ako uzná za vhodné. Ja, som napísala, len svoj názor a svoje subjektívne pocity, ktoré vo mne takéto zbytočnosti evokujú.

@anna777115 dobre pises...kazdy rodic sa musi rozhodnut...nebude mu nejaka tetka na koniku pisat, co ma robit, nie ?

anna777115
1. júl 2025
@nyusika

@anna777115 dobre pises...kazdy rodic sa musi rozhodnut...nebude mu nejaka tetka na koniku pisat, co ma robit, nie ?

@nyusika No, ale keď niekto položí v diskusnom fóre nejakú otázku, tak zrejme očakáva aj nejakú odpoveď. Či už od tetky, alebo od ujka, alebo od pani veľkomožnej..od toho, kto reaguje.....

kitycat
1. júl 2025

Pokial by to bolo leziace, cisto kojene babatko tak ano, nema sa ako nakazit ak ho teda neobchytkas tyzden neumytymi rukami

Ale aktivnejsie batola co uz bude chytat a davat ruky do ust a lozit nie

nyusika
1. júl 2025
@anna777115

@nyusika No, ale keď niekto položí v diskusnom fóre nejakú otázku, tak zrejme očakáva aj nejakú odpoveď. Či už od tetky, alebo od ujka, alebo od pani veľkomožnej..od toho, kto reaguje.....

@anna777115 pytala sa na konkretnu otazku...nie vseobecne rady do zivota.

nazor sa da napisat aj inak...napisem PODLA MNA...nenapisem...zeny MUSIA/MALI by - to je pretlacanie tvojho nazoru.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
snowflakenel
1. júl 2025

Akurat dnes som riesila.s pediatrickou. Mala.ma.15 mesiacov, ma.sa ockovat , no dostala.infekciu do ociek. O 10 dni mame.ist.na dovolenku do HR. Pytala.som sa., co a ockovanim. Odpoved: mala.by.byt zaockovana.minimalne 2.tyzdne pred dovolenkou, co nestihate, kedze ma.lieky.
Ak idete.do HR, nebojte sa. Ak by ste isli do turecka, egypta, tuniska, neodporucam s takym malym do 3 rokov ... ani po zaockovani...

petamich
1. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub vacsina typickych dovolenkovych destinacii je plna deti, personal a ostatni turisti su na to viac nez zvyknuti, pripadne si vyberu adult only cast hotela (vo vela hoteloch bezne) alebo adult only hotel, chartrove lety su plne deti, vacsina spi alebo rodicia uz vedia ako ich zabavit a ak placu tak pri vzlietani/pristavani. Velmi rada by som vedela, kolko tych placucich deti si na tych hradoch a zamkoch stretol. Vlastne by ma celkom zaujimalo, kde si vseobecne tak vela tych placucich deti stretol. Lebo ja cestujem vela sluzobne a relativne vela aj sukromne a obcas nejake dieta zaplace ale zeby boli plne lietadla, ubytovacie zariadenia a atrakcie plne revajucich deti, tak to som veru este nezazila.

Mas pravdu male deti by od juna do septembra nemali vyiezt von ani na Slovensku ani v zahranici, tak do 15 rokov podla mna ❤️

ismarela
1. júl 2025

Nie. Je to zaostala krajna. A tie ich nemocnice, nechcela by som tam skončiť 🙈

klementinka58
1. júl 2025

v egypte som bola 5x ale male dieta by som do tej krajiny nebrala, nemocnice su slabo vybavene, dokonca aj tie sukromne, casto nemaju lieky takze aj bezna alergia sa tam moze dost vyrazne skomplikovat

cukroska
1. júl 2025

My sme toho už precestovali dosť po Európe s deťmi, ale Egypt by som rozhodne s takým malým nešla. Nas nelákaju vôbec rezorty.
Ale kto sa nato cíti tak super.

jamidea
1. júl 2025

Do egypta nepojdem nikdy ani ja, deti tam brat tiez nebudem a tebe to iste neradim.

lenusiatko
1. júl 2025

Nie nechod tam, najma tam nemas co s takym malym dietatom robit, aj ked je mu bude jedno, kde je. Ked teba drapne faraonova pomsta, kto sa on postara? Ked drapne dieta, amen tma. Egypt je dobry na 2 veci, potapanie s instruktorom a spoznavacka po Nile.

mirokub
Odpoveď bola odstránená