icon

Cestovanie s mesačným bábom

miroslava85aa
19. sep 2019

Zdravim Vas chcem sa spytat či niektorá z vas cestovala s mini babom 1 mesiac autom alebo lietadlom dlhu trasu aj 16h dakujem

Strana
z2
korytnackaruzova
20. sep 2019

Ja som dala na pediatricku, ktora sa vyjadrila, ze pokial dieta nema prve ockovanie, nemalo by sa s nim nikde daleko cestovat, alebo byt niekde, kde je vela ludi (vratane rodiny). Nasa mala prve ockovanie v dvoch mesiacoch. Na prvy zaoceansky let, 11 hodin lietadlom, sme ju zobrali, Ked mala 4 mesiace.

miroslava85aa
autor
20. sep 2019

@vevesh ahoj viem ale su aj sadacky od 9kg a nas mal 9 ked mal 6m a bol velky a maly na vajicko tak preto ta sedacka polohovatelna na taky pololah a je do 18 kil takze uz mu je mala 🙉

miroslava85aa
autor
20. sep 2019

@korytnackaruzova to sa spytam aj ja len my to mame komplikovanejsie a je viac faktorov preco sa pytam...

janne318
20. sep 2019

@miroslava85aa Nepíšeš, kam plánujete cestovať a či tých 16 hodín trvá cesta autom, alebo lietadlom (nečítala som celú diskusiu, ak píšeš ďalej niekde v komentári, ospravedlňujem sa). Totiž je rozdiel cestovať 16h autom, alebo 3h lietadlom. Bežne mávame na palube lietadla dvojtýždňové novorodeniatka. Mesačných bábätiek som počas 14 rokov mojej praxe prepravila snáď tisíce. ☺ 98% z nich cestu prespalo. Môj osobný názor - ak je možnosť voľby, určite ísť radšej lietadlom - je to rýchlejšie, pohodlnejšie, komfortnejšie a neporovnateľne bezpečnejšie, než cesta autom.

miroslava85aa
autor
20. sep 2019

@janne318 ahoj chcem ist z nl na sk po mesiaci a mame este jedno 3roky tak preto rozmyslam nad autom a niekde som citala ze lietadlom az od 8 tyzdnov vraj

petkasaurus
20. sep 2019

@janne318 ahojky, ako to prosim beru cestujuci v lietadle, ked bejby place, su vacsinou v pohode? Ja viem, že človek za to nemôže, ale predsa, niekomu to moze dost vadit... Dlhy let, cez Atlantik napr. Dakujem

janne318
20. sep 2019

@miroslava85aa cez našu spoločnosť (Brussels Airlines) môžu cestovať novorodeniatka od 7. dňa veku. ☺ Toto majú upravené každé aerolínie upravené po svojom. Drvivá väčšina od 14. dňa veku. ☺

janne318
20. sep 2019

@petkasaurus Malé miminká občas zaplačú pri vzlete a pristátí - keď im pri zmene tlaku vzduchu zaľahne v uškách. Dobré je preto dať bábätku cumlík, mliečko, kľudne veľa mamičiek počas týchto fáz letu priloží bábo k prsníku. ☺ Staršie detičky sa dajú zabaviť, ak sa boja - odpútať ich pozornosť. Horšie deti znášajú let, keď sú choré - prechladnuté, ak majú soplík, alergiu alebo akýkoľvek problém spojený s opuchom sliznice. Vtedy sú pre ne vzlet a pristátie bolestivé (to ale aj pre dospelých). Ak dobre rátam, za tých 14 rokov sa mi skutočne stalo len tuším päťkrát, že dieťa preplakalo celý let (čo bolo cca 1,5h.) a nedalo sa nijako ukľudniť (lietam krátke a stredne dlhé trasy - najkratší let mám 40-minútový, najdlhší niečo cez 5 hodín) - podotýkam, denne robím 2-3 tripy, mám nálet cez 6000 hodín, a tých "neutíšiteľných" detí som zažila minimum. Cestujúci to zväčša chápu, navyše, ako vravím - ak detičky poplačú, je to pár minút. Čo ale môžem miliónovo potvrdiť - ak je dieťa zdravé, celá jeho nervozita a nevľúdnosť, žiaľ, zväčša pramení zo strachu a nervozity rodičov. Dospelí si ani neuvedomujú, ako dokážu byť deti senzibilné. Príchodom na letisko a nastupením do lietadla samé vstupujú do neznámeho sveta, a posledné čo potrebujú, je stres ich rodičov. X-krát sa stalo, že dieťa plakalo, mamina ho nevedela utíšiť, a akonáhle ho zobrala na ruky letuška, pomojkala, usmiala sa, zabavila - namiesto slzičiek úsmev a kľud. 😃 Žiadne dieťa sa samé od seba nebojí lietať. Ak má strach z lietania, má ho vsugerovaný. Sú deti, ktorým vadí veľa ľudí. Ale keď už sedia na svojich miestach, na ostatných ľudí vlastne ani nevidia, a akonáhle sa spustia motory a lietadlo vzlietne, do 10 min. zaspia. 😉☺

petkasaurus
20. sep 2019

@janne318 ďakujem ti, ani nevieš, ako si ma ukludnila.. Lebo toto ma v poslednej dobe dost strasi, nakolko to s takym malym mimcom budem musiet absolvovat- manzel cudzinec.. Este raz dakujem 🙂

lubik87
20. sep 2019

@h2 samozrejme ze je priputane to by potom.bez pasov nemala.ta vanicka moc zmysel 🙂

vevesh
20. sep 2019

@miroslava85aa sedacky su hlavne od vysky a veku dietata a nie vahy, ale to je ina diskusia...netreba stresovat, dietatu vobec takato jazda neublizi, vsak 10hodinova cesta autom je v eu normalna a milion deti tak cestuje...A lietadlom dokonca jednoduchsia, ale tak to je o kazdeho preferenciach.

miroslava85aa
autor
20. sep 2019

@janne318 dakujem pozriem si 😉

miroslava85aa
autor
20. sep 2019

@janne318 nas prvy bude mat 3 a casto lietame a miluje lietanie bud spi alebo sa hra uz od baba

janne318
21. sep 2019

@petkasaurus za málo, rado sa stalo. ☺ Hlavne kľud, nemáš sa čoho obávať. Keď budeš kľudná Ty, bude pokojné aj bábo. Vôbec nie je dôvod byť v strese. Letecká doprava je forma transportu ako každá iné - akurát oproti ostatným najrýchlejšia a najbezpečnejšia. 😉😀

janne318
21. sep 2019

@miroslava85aa veru, ako väčšina detí. 😃 Vravím.., deti zvládajú let oveľa lepšie, než dospelí. A keď sú v pohode rodičia, deti dupľom. Presne ako píšeš - buď spia, alebo sa hrajú. 😃 Inak, my občas spravíme radosť deťom (tým starším samozrejme) a vezmeme ich na chvíľu do kokpitu, keď je lietadlo na zemi - buď ešte pred štartom, alebo po pristátí. Najmä chlapci majú z toho taký zážitok, že tuším ani nedýchajú od vytrženia. 😄👼 A na čom sa ja smejem najviac - ako sa tam s nimi vždy tlačia aj oteckovia! 😂😂😂 Muži sú skrátka veľké deti! 😄😅

miroslava85aa
autor
21. sep 2019

@janne318 presne moj muz sa hraje skoto s nasim 3ročnim od kedy je tu od 1 dna a mam pocit ze rastie z nim 😝🤣

Strana
z2