icon

Cestovanie so 6 mesačným bábom

trudy123
9. máj 2018

Dobry den chcela by som sa spytat na vase rady/skusenosti co sa tyka cestovania vlakom s malym babom. Chystam sa na cca 5,5hodinovu cestu so 6mesacnym . Da sa to v pohode zvladnut?Chcem cestovat sama a kojim. Dakujem moc za rady

salome51
9. máj 2018

To záleží od bábätka. My by sme 5 hodín vo vlaku nezvládli s našim 4 ročným synom 😂. A keď mal 6 mesiacov to bola čistá hrôza. Ale naše deti boli veľmi uplakané, dlho trvalo kým sa nám podarilo ich uspať, zobudil ich každý zvuk, všetko im vadilo. V podstate im to zoatalo, len teraz toho staršieho už zabaví aspoň pozeranie rozprávky alebo nejaká hra či kreslenie. Ale 5 hodín by bola výzva pre nás. Ale myslím že by ste to mohli zvládnuť 😉

janickacrazy
9. máj 2018

@trudy123 Ja som išla s 3mesačným vlakom 3 hodiny sama, bolo to v pohode úplne, celú cestu mi ho zabávali nejaké staršie tety vo vlaku, on bol veľmi dobručký, ked kojíš je to len výhoda, aspon nemusíš brať fľaše a termosku. Zvádneš to.

pribinak
9. máj 2018

Ja som chodila so synom takmer 5 hod. Ziadny problem. Mali sme detske kúpe. Sprievodcovia velmi ochotni. Tiez som dojčila, cize o problem menej co sa jedla tyka. Ak potrebujes zohriať prikrm, ziadny problem, v kuchynke ti to ohreju

ukulela
10. máj 2018

Hlavne si vyber komfortnejší spoj, ak sa dá, tak rýchlik so službami. Príplat si za lepšiu triedu, aby si mala viac miesta. A zvládneš. Kamoška tak s malým cestuje z Prahy na stredné Slovensko a ok.

montemotherone
10. máj 2018

@trudy123 Ja som šla síce s ročným (tiež som ho ešte kojila), to už je trochu viac "živé" dieťa 🙂 Zainvestovala som do IC, samozrejme, miestenka v detskom vozni. Mali sme šťastie, keďže bolo málo ľudí tak sme mali kupé pre seba (cestovala som ešte s 13r. dcérkou) Teoreticky, 6 m. bábo je pokojnejšie ako menšie, zaujíma sa o okolie, ešte ti nikam neutekám a možno aj časť cesty pospí 🙂 (Nám sa to podarilo tam aj späť) Takže to môže byť celkom pekný zážitok 🙂

ala115
16. máj 2018

Ja som cestovala tiez takto s polrocnym a mala som so sebou vajicko, v nom bol prevaznu cast cesty a aj tam spal. Samozrejme som si vybrala ist v takom case aby co najviac spal ;)