Cestovateľské tipy na pokojné dovolenkové destinácie bez davov
Ahojte baby.
Každý rok na konci leta už mám tip na ďalšiu dovolenku ale tento rok mi nejako nápady došli. Tak som sa prišla poradiť.
Keďže v priebehu roka mám dosť hektický život, mám rada dovolenku kde mám kľud. Kde nie je veľa ľudí, ale zase nechcem aby to bola "samota u lesa".
Chcem more, pláže, ale aj miesto, kde sa dá vybehnúť (hory ale aj zaujímavé mestá)
Pláž radšej piesková, ale zvládnem aj kamienkovú, podmienka je, že tam nesmie byť veľa ľudí, nie aby sa človek bál že mu sused bude sedieť na deke...
Poraďte.
Tento rok sme boli na ostrove Fuerteventura (bola som maximálne spokojná), minulý rok na ostrove Lefkada - bývali sme v dedine ktorá má asi 200 obyvateľov takže tiež maximálny kľud.
Takže niečo možno podobné 🙂
Ďakujem
priletis na Skiathos priamo z BA, odtial kusok trajektom na Skopelos a Alonissos, ale teda tiez bez hor
@arieska Podľa môjho názoru je ešte určite priskoro začať hľadať miesto. Poznám však takéto miesto, ktoré sa nachádza v horách južného Talianska v obytnej štvrti s iba 1 000 obyvateľmi. Najbližšia pláž je vzdialená 5 km, ale je bezplatná, takže je preplnená. Je to však miesto, odkiaľ si môžete urobiť vlastné výlety – ja som absolvoval tri denne so sprievodcom a po ceste boli kilometre prázdnej piesočnatej pláže bez ľudí. Pozrite si služby Bazaru – apartmány
@arieska my tiez stale hladame miesta kde by sme sa netlacili s inymi ludmi (najlepsie ich na plazi ani nemali;) ale zaroven mali ubytovanie na plazi v pesej dostupnosti restauracie a zakladny obchod 🙂 a je to coraz tazsie najst. Tento rok sme boli na Corfu - Agios Georgios Pagon - ubytovanie Elias & Vasili House - pred ubytovanim nikto na plazi, mali sme pocit ze sme tam sami (ale treba ratat s tym ze v tejto oblasti je more chladnejsie aj v lete). Predtym sme boli na Chalkidiki - tam sa da stale najst miesto kde sa clovek citi sam, tieto ubytovania su sice v mesteckach ale v tichej casti kde na plazi je naozaj prazdno - Haus Niko, Iris seafront Apartments, House Katarina. Prosim ta porad ty ake ste mali ubytovanie na Lefkade?? Dakujem
@arieska my tiez stale hladame miesta kde by sme sa netlacili s inymi ludmi (najlepsie ich na plazi ani nemali;) ale zaroven mali ubytovanie na plazi v pesej dostupnosti restauracie a zakladny obchod 🙂 a je to coraz tazsie najst. Tento rok sme boli na Corfu - Agios Georgios Pagon - ubytovanie Elias & Vasili House - pred ubytovanim nikto na plazi, mali sme pocit ze sme tam sami (ale treba ratat s tym ze v tejto oblasti je more chladnejsie aj v lete). Predtym sme boli na Chalkidiki - tam sa da stale najst miesto kde sa clovek citi sam, tieto ubytovania su sice v mesteckach ale v tichej casti kde na plazi je naozaj prazdno - Haus Niko, Iris seafront Apartments, House Katarina. Prosim ta porad ty ake ste mali ubytovanie na Lefkade?? Dakujem
@13072018 my sme boli tu:
https://sk.airbnb.com/trips/v1/reservation-deta...
Bola to malá dedinka, z apartmánu sme mali nádherný výhľad. Bol tam kľud, pokoj, život na dedine, vedľa v dome bývali tetušky, ktoré stále chodili hore a dole, navštevovali sa, popíjali vínko a bezstarostne sa smiali raz u jednej, raz u druhej, raz u tretej.
Blízko boli reštaurácie s dobrou kuchyňou. My sme mali auto, prešli sme celý ostrov, takže ubytko bolo to najmenej čo nás trápilo.
Ale boli sme max spokojní. Mali sme 3 izbový byt - bolo to vlastne vrchné poschodie na dome,, dve kúpeľne, obrovská terasa.

Maldivy
Ale teda tam hory nenájdeš 🤣