Cestuje niekto v tomto týždni na Rodos?
My máme odlet tento týždeň.
@eliska13 a miestni ľudia kde budú "už doma", ktorí prišli o domovy? Či oni budú v kartónovej krabici na pláži, aby dovolenkári neprišli o prachy za zájazd?
@la_dolce_vita Kolymbia
@zuzanapjat Oj,asi kašľať na peniaze,deti,zdravie je dôležitejšie a tu už ide o životy...
@zuzanapjat veľká pravda... ak je v Grécku vietor 3-4, povieš si, ako fúka a sú vlny v mori. Na Rodose je nárazový vietor už týždeň 7-8🤔 Podľa predpovede nevyzerá že by sa mal utíšiť 😒Preto sa plamene tak rýchlo šíria. Z môjho pohľadu je to vrchol nezodpovednosti a arogancie zo strany cestovnej kancelárie!
@ellaella1 mozno ostanete PN ak ste si zaplatili poistenie
@bosorkabb v prípade nebezpečenstva môžeš zajazd odmietnuť. Peniaze musia vrátiť. Aj keď to možno bude na dlhšie lakte. Informoval o tom aj šéf zväzu cestovných kancelárií.
@ellaella1 tak to chapem tvoje obavy. A cestovka nic? Tiez som pocula vcera v tv, ze ak cestovka zhodnoti, ze nie je problem s hotelom, tak nevratia peniaze.
@bzucka4 nevrátia. Pozri zmluvu. Môžeš žiadať zmenu destinácie ale či to vyhoveju je otázne. Nemusia.
@betulinka1 nieje to také jednoduché
@martinka13 keď myslíš? Moje peniaze to nie sú.
Radím so skúsenosťami a bola som v cestovnej kancelárii aj keď sa stali iné veci vrátane teroristického útoku. Ak niekto chce môže zájazd stornovať je to jeho rozhodnutie. Len nech sa potom nedivi keď nedostane späť peniaze.
Každá cestovná kancelária sa riadi odporúčaniami ministerstva zahraničných vecí. Ak to nevydá pokyn na necestovanie a považuje konkrétne miesto za bezpečné podľa zmluvy je bezpečné. Každý to má v zmluve uvedené s cestovnou kanceláriou.
Dufam ze toto bude memento pre ludi ze chodit cez cestovku je drahe a nebezpecne. Ked citam ako delegati utekaju a ako sa spravaju Slovenske nenazrane cestovky ku klientom je mi zle. Bol by som zvedavy ci by majitel cestovky tam poslal teraz rodinu.
Nikto sa na to nepozrie zo strany CK, treba vrátiť peniaze klientom, ktorým sa skrátila dovolenka, takisto tým, čo majú letieť do postihnutých oblastí v najbližších dňoch, treba zaplatiť charter, ktorý v nedeľu priviezol domov repatriantov, tiež musia rátať, že zatiaľ voľné miesta na Rodos, si teraz nikto nebude chcieť kúpiť, takže zostanú v lietadlách prázdne sedačky a voľné izby v hoteloch, všetko to už je dopredu zaplatené. Veď to sú všetko desiatky tisíc eur. Poisťovňa to nepreplatí lebo to je vec vis major - vyššia moc. A ešte chcete, aby vracali peniaze za zájazdy do zatiaľ bezpečných oblastí, ministerstvo zatiaľ nevydalo výstrahu na základe ktorej by to spravili. "Cestovkám ide iba o zisky" a z čoho majú žiť? Platiť zamestnancov, nájmy a ďalších milión vecí? V cestovnom ruchu sa neprehadzujú peniaze lopatami ako si veľa ľudí myslí, teraz už veľa ľudí cestuje na vlastnú päsť. Chápem aj obavy ísť s malými deťmi, ale čakala by som a sledovala situáciu.
@klaudia1702 a prečo by sa na to mal niekto pozerať zo strany cestovky, keď cestovka v snahe zachrániť si zadok na drzáka riskuje zdravie a životy klientov. Keď je jasné, že situácia s ohňom pod kontrolou nie je a čo je dnes ok hotel môže byť za noc v plameňoch. Chápu to v zahraničí cestovky, aj vlády, len Slováci majú ľutovať cestovku a zo strachom skúsiť či nezhoria počas dovolenky. :D
@klaudia1702 podnikanie je risk.Uz dávno majú zarobené z iných destinácií
@klaudia1702 - ak je momentálne evakuácia ľudí nariadená 30km od tvojho hotela, podľa cestovky je to bezpečné, verila by si tomu, že je to OK? Šla by si s kľudom s deťmi do takej oblasti a čakala, čo bude?
@bzucka4 ak máš poistenie storna zájazdu, môžeš stornovať kedykoľvek. máš poistenie? ak poisteni nemáš, smola. buď ideš, alebo nejdeš a nikto Ti nič vrátiť nemusí.
@bosorkabb len tlmočím, čo vravel hádam kompetentny človek.
@martinka13 ja ti píšem aká je realita.
@martinka13 takto to absolútne nefunguje, máš skreslené predstavy. Nie je to na rozhodnutí človeka, či sa cíti bezpečne. Ide o rozhodnutie štátu, resp. CK.
Kašlem aj na peniaze....ale je to na každom z vás 🙂 mne je život a zdravie dôležitejšie ako peniaze, takže nie...my ostávame pekne doma, aj keď nám peniaze nevrátia 🙂

@eliska13 tí z piatka-nedele určite. Horí však stále pokiaľ viem. Ale ved je to na každom ako sa rozhodne, ja by som šla radšej inam a oddýchla si bez stresu aj za cenu dodatočných nákladov (a to som teda riadny cestovateľ, prave preto si svoj čas a peniaze vážim a plánujem podľa možností rozumne)