Cestuje niekto v tomto týždni na Rodos?
My máme odlet tento týždeň.
@la_dolce_vita - mimo grécka.
Pre tych ktori mate cestovne poistenie cez Uniqu mozete stornovat zajazd aj ked ministerstvo nedalo Rodos na zoznam krajin poistovna Uniqa dala teraz status ze preplatia tie zajazdy. O inych poistovniach neviem sledujem to kde som poistena ja...
@kitchi1
Poisťovňa UNIQA oznamuje, že v súčasnosti platí interné rozhodnutie, že pre zájazdy s odchodom do 31.7. (zatiaľ) platí poistenie storno poplatkov, pokiaľ ho má klient v balíku alebo samostatne dojednané a pokiaľ nebol odškodnený cestovnou kanceláriou a to pre CELÉ ostrovy Rodos a Korfu.
@heda_k u nas boli poziare teraz na opacnom konci provincie a dym smog bol aj u nas aj v Detroit aj v NY .. este ked bola skola jeden den ani nesli deti von cez prestavku koli kvalite vzdychu a tie poziare boli mega daleko .. tak na malom ostrove to nemoze byt ✅ ok ani tam kde nehori. + ist niekde odkial ludia utekaju su evakuovani je na hlavu.
@mirdita https://www.omediach.com/tlacove-spravy/25155-a...
Je to 100% overene. Ked tak si zavolaj na ich CC a uisti sa .
@lucila83 bezpečná krajina? ...prečo to hrotite? To akože keď v niektorej krajine je požiar, napr. Včera horelo v Malych Karpatoch pri BA.. tak krajina je nebezpečná? Akože chápem strach ale Rhodos je veľký ostrov a druha strana hotela je absolútne nedotknutá. Toto je obdobie horúčav, horí v Kalábria, na Korfu...to ale neznamená ze tam ľudia necestuju. Ak daná oblasť vyhlási že tam je to nebezpečné alebo hotel že neubytuje ľudí tak jasne ze CK vám zájazd zmenia ci zrušia ale nemajú dôvod tak robiť teraz ak v oblasti kde máte ísť požiar nie je.
@janage ja fakt celkom chápem obavy ale ck proste nezruší niečo pokiaľ nemá od vyšších nariadenie ze je to nebezpečné. Môžete stornovať, ale ktovie mozno sa situácia zmení. Osobne by som čakala do posledného momentu odletu a potom sa rozhodla ci stornujem alebo cestujeme. Poziar predsa môže vzniknúť aj počas pobytu hocikde, ja som zažila už 2x raz v Turecku, se začalo horieť lles v oblasti hotela a raz v Andalúzia...toto proste nie je v tomto období už niečo čo sa nečaká.
@ellaella1 a kam idete?
@janage oni potrebujú dobrovoľníkov, nie dovolenkárov. Sa čudujem každému kto má tú drzosť sa tam teraz trepať a robiť sa že sa nič nedeje, kde ľudia prichádzajú o domovy a hasiči riskujú životy. Je to absurdnosť. Potom budú nariekať, že sa im zúfalí Gréci povaľovali po chodbách rezortu. Každý kto sa tam teraz trepe potencionálne môže skomplikovať záchranné práce. Keď kvôli takým tam budú musieť hasiči riešiť ďalšie evakuácie.
@pataja ty si ina strandistka. Az taky velky ostrov to nie je. A na Korfu uz tiez hori. To, co sa tam teraz deje, to nie je len taky ohnicek, ktory raz dva zahasia. Ano, v letnych mesiacoch na juhu su stale poziare, ale teraz je to o niecom inom plus ten vietor to este viac roznasa. Teploty su vysoko nad priemer a ani kvapka z neba nespadne. My sme v DE. Aj u nas nedaleko horelo minuly tyzden. Zhorelo niekolko hektarov pola (nastasie uroda uz bola z pola) a tiez nedaleky les. Len bolo pekne, ani vanok, teploty na nase pomery tiez nad priemer ale nie vyse 40 a zahasili to rychlo. Ono je to ine, ked hasici len ten ohen maju na starosti. Tam dole musia riesit aj vlastnych obyvatelov a este aj to nespocetne mnozstvo turistov. A vieme aki su juzania. Pokym sa oni spamätaju a nieco dsaju dokopy, tak im zhori pol ostrova.
@pataja a tak to iste cestovka aj pri predávaní zájazdu klientom prezentuje, však? Že je to bežné a môže sa stať aj počas dovolenky, na ktorú niektorí šetria fakt dlho. A že peniaze späť nedostanú pokiaľ nebudú splnené také a onaké podmienky.
Toto je presne rozdiel medzi nami a zahraničím. Tam v takom prípade lety zastavia, cestovky cestujúcim vychádzajú v ústrety. U nás dovolenkárov pošleme, však možno sa nič nestane, pri uzatváraní zmluvy o požiaroch v lete ako bežných pomlcime, pripadne povieme, že je to v pohode.
Vieme, že situácia je zlá a kritická, že sa môže kedykoľvek zhoršiť ale aj nemusí, tak riskneme.
A potom cestovky plaču, že ľudia radšej idú cez tie zahraničné alebo po vlastnej osi.
@ellaella1 ja by som za týchto okolností nešla s rodinou. Hoc by som prišla aj o peniaze. Už len z dôvodu, že keby sa nedajbože niečo zomlelo (Aj keby skalopevne tvrdili, že je bezpečne) je to najväčší požiar v histórii v grécku. A neviem si predstaviť ,že by som mala dobrovoľne podstúpiť s rodinou evakuáciu, alebo čakať, že nás prídu vyslobodiť. A vedeli sme, že čert nikdy nespí. Preto si nikdy, ale že už nikdy nič dopredu objednávame. Raz sme si dopredu( neviem či 2 týždne dopredu) vyplatili Grécko a nečakane ,náhle zomrel svokor. Už sme mali všetko zaplatené ubytovanie aj cestou, diaľničné, proste všetko. A tiež sme prišli o to. Zivot je raz taký..Teraz podobne. Už sme si všetko zistili, naplánovali, cez booking našli ubytko a musela som nečakane sa postarať o mamu a nemohli sme nikam. Mrzelo ma to,nakoľko sme viazaný letnou dovolenkou hlavne kvôli manželovi.Tak.prakticky sme celý rok nato cakali. Rozhodni sa dobre, nech vám to dobre dopadne, nech sa rozhodnete ako kolvek.
@pataja - možno keby sme mali ísť na sever niekde úplne, tak sa nebojím. Mali sme byť nejakých 20km od evakuovaných dedín, otočí sa vietor a hotovo. A úprimne, príde mi to až morbídne, že ľudia tam bojujú o životy a domovy a ja sa tam mám ísť slniť a v pokoji oddychovať. Je to najhoršia situácia v histórii ostrova, nie nejaký malý ohník. A očividne CK to vidí už rovnako, keď nám ponúkla zmenu 🤷♀️
@la_dolce_vita to by som bola aj ja zvedavá...
@ellaella1 podľa mňa ste urobili dobre. Rovnako by sme sa zachovali aj my. Už len hlavne kvôli deťom. A tiež sme to hovorili aj doma, že aj keď je Rodos veľký a presvedčili by nás ,že je bezpečne, ten vzduch v tom teple nie je bohviečo dýchať a urcite stesy, obavy by tam boli počas dovolenky. U mňa už len preto, že je to ostrov. My sme vďačný, že sa nám podarilo vlani obehať Korfu autom bez ujmy. Lebo keď čítame, že tiež tam horelo kde sme boli vlani mi behal mráz po chrbte. Dúfam a pevné verím, že to poriešime dobre s CK .Drzim palce .

Ja musím povedať, že oceňujem, že cestovka nakoniec začala riešiť tie zájazdy aj sama od seba. Keby máme letieť o dva týždne, neriešim a som v kľude. Dovtedy sa to isto ukľudní...