Chladné letá pri mori
Pri mori som este nikdy nebola, nelaka ma to, pretoze ja neznesiem studenu vodu. Pre mna je voda dobra vtedy, ked v nej mozem byt aj hodinu a nie je mi zima. Cize asi okolo 32-34 stupnov aj ked je vonku do 30 alebo aj nad 30 ale pofukuje pripadne bola predtym tyzden zima.
Ale chcela by som zazit aj more a tiez tam zobrat aj dceru. Dohodli sme sa s manzelom, ze buduce leto by sme sli do Chorvatska, resp. inej destinacie dostupnej autom. Letiet nechceme obaja, manzel viac ako ja, ja by som to mozno aj zvladla.
Len sa tak zamyslam, ze aku asi ma teplotu more v letach ako je napriklad toto. Neviem ako casto prsi a byva chladno pri mori, ale videla som na instagrame, ze toto leto prsi aj tam.
Zazili ste aj uprsane dovolenky, alebo dovolenky kedy more nebolo vyhriate? Co ste vtedy robili, ako ste sa prebavili? Opalovat na plazi sa urcite nebudem. Alebo ste tu take, co tiez nemate radi studenu vodu, ale pri mori vam je dobre? Neviem si vobec predstavit aku teplotu moze mat more. Myslim pocitovo.
@anonym_autor Chorvátsko júl toto leto ani deň nepršalo, nebyť klimatizácie skapeme v horúčavách v aute aj v apartmáne. Kúpali sme.sa každý deň, boli sme na piatich plážach. Netuším aká bola teplota mora ale určite nie 34 stupnov
Podľa predpovedí malo byt more 25 st. Podľa mňa také teplé more nenájde v autom dostupnej vzdialenosti
Ak chces teplé more choď: Rhodos, Zakynthos, Kréta lietadlom..alebo Taliansko autom
@anonym_autor Chorvátsko je lotéria vždy, môže byť celé leto aj tu aj tam 35 a vychytáš práve týždeň kedy sa ochladí na 19. Preto ma Chorvátsko neláka. Mala som ísť raz s partiou cca 7 rokov dozadu a som rada, že som nešla, išli v polke augusta a celý týždeň mali dážd a 15 až 19 stupňov.
@nikpa ano, to mi je jasne. to som uviedla pre predstavu, ze sa dobre citim len v teplej vode. netusim kolko vydrzim v mori. a bojim sa, ze ak by leto bolo chladnejsie, ani tam nevleziem. jasne, vyskusat ano, ked som tam nikdy nebola. ale ja sa neprinutim drglovat sa v studenej vode len preto, ze sme zaplatili vela za dovolenku.
zaujima ma, ako to pri mori maju ine baby co nemaju radi studenu vodu tak ako ja.
Na krete sme mali teple more a egypt, turecko. V chorvatsku to nebude. My sme aj na sicilii chytili studene more, ze ani decka tam nevliezli.
Podľa predpovedí malo byt more 25 st. Podľa mňa také teplé more nenájde v autom dostupnej vzdialenosti
@katica06 my nebudeme hladat teple more. ja sa pytam, co sa tam da robit keby je chladno. alebo ako to pri mori znasaju zeny, co nemaju rady studenu vodu.
@marcellka32 aj nad talianskom uvazujeme. ale ja sa proste chystam na alternativu, ze bude chladny tyzden. predsa len, dovolenka sa vacsinou planuje dopredu, nie zo dna na den.
Ak chces teplé more choď: Rhodos, Zakynthos, Kréta lietadlom..alebo Taliansko autom
@marcellka32 bola som viac krát v Taliansku , ale že tam bola teplota mora 32-34 st to som nezažila ani južnejsie ani severnejšie, dokonca niekedy.je studenou aj na Sicílii
Načo chceš ísť k moru, keď sa bojíte lietať a potrebuješ 34- stupňovú vodu? Sadnite do auta a choďte niekde do Podhájskej, alebo do inej termálnej vody.
@benit muz nechce ist mimo Eu vobec, keby ho aj na lietadlo nahovorim.
Načo chceš ísť k moru, keď sa bojíte lietať a potrebuješ 34- stupňovú vodu? Sadnite do auta a choďte niekde do Podhájskej, alebo do inej termálnej vody.
@anonym_8faa7c prertoze chcem vidiet a zazit more. to, ze ja mam rada tak teplu vodu neznamena, ze aj muz s dcerou.
a ano, chodime bezne sturovo(tento rok nie), besenova, atd.
@nikpa ano, to mi je jasne. to som uviedla pre predstavu, ze sa dobre citim len v teplej vode. netusim kolko vydrzim v mori. a bojim sa, ze ak by leto bolo chladnejsie, ani tam nevleziem. jasne, vyskusat ano, ked som tam nikdy nebola. ale ja sa neprinutim drglovat sa v studenej vode len preto, ze sme zaplatili vela za dovolenku.
zaujima ma, ako to pri mori maju ine baby co nemaju radi studenu vodu tak ako ja.
@anonym_autor ak nemám rada studenú vodu tak idem do welness … more je more. Ťažko budes čakať od Chorvatska teplú vodu. Ak máš take obmedzenie že iba autom, tak môžete ísť 12+ hodín na nejaké Grécke ostrovi. My sme sa teraz vrátili a dva dni čo sme tam boli pršalo … okúpať som sa ale okupala. Lenže jeden deň môže byť more teplé a druhý už menej. Ak chceš fakt teplú vodu chod do Dubaja, tam je to ako na Maďarskom termálnom kúpalisku.
Tak ak chceš ísť silou mocou do Chorvátska tak odporúčam juh, Makarska a nižšie
Zeny prosim vas citajte. ja NECHCEM more s teplotou 30 stupnov a viac. ja som napisala, ze to je pre mna idealna teplota a nie, ze tolko ocakavam od mora v chorvatsku. ja sa pytam na pocity a skusenosti zien, co tiez nemaju rady studenu vodu. a potom na skusenosti tych, co zazili pri mori studensie pocasie. dakujem.
Zeny prosim vas citajte. ja NECHCEM more s teplotou 30 stupnov a viac. ja som napisala, ze to je pre mna idealna teplota a nie, ze tolko ocakavam od mora v chorvatsku. ja sa pytam na pocity a skusenosti zien, co tiez nemaju rady studenu vodu. a potom na skusenosti tych, co zazili pri mori studensie pocasie. dakujem.
@anonym_autor moja skusenost: zijem pri mori na Kanarskych ostrovoch, turisti sa v mori kupu po cely rok, ja som ochotna realne vliezt do vody a plavat len v septembri, ked ma more okolo 27 stupñov, po zvysok roka len omocit nohy. Chodim ale tak 2 x rocne do exotiky, a tam ma more nad 30 stupñov. Najteplejsie more je na Maldivoch po cely rok, a v mesiacoch jun/jul som v Dominikanskej v Las Galeras tiez zazila polievocku....
V marci v Dominkanskej v Bayahibe mi bolo zima....
Tak odpoveď má byť aká? Ak bude studené more, budeš sa prechádzat, čitat knihu, nakupovať, pôjdeš na večeru s rodinou, na výlety,....ale toto robíme aj keď je teplé more
@anonym_autor moja skusenost: zijem pri mori na Kanarskych ostrovoch, turisti sa v mori kupu po cely rok, ja som ochotna realne vliezt do vody a plavat len v septembri, ked ma more okolo 27 stupñov, po zvysok roka len omocit nohy. Chodim ale tak 2 x rocne do exotiky, a tam ma more nad 30 stupñov. Najteplejsie more je na Maldivoch po cely rok, a v mesiacoch jun/jul som v Dominikanskej v Las Galeras tiez zazila polievocku....
V marci v Dominkanskej v Bayahibe mi bolo zima....
@tenerifka teraz na gran canaria osviežujúca 23 stupňov, kúpali sme sa stále
ústup z nárokov … 32-34 stupňové more, vonku pod 30 stupňov a vetrík hoci predtým týždeň zima, do toho Chorvátsko - máš úplne nereálne požiadavky. Stavajú sa rôzne veci, kľudne Ti môže týždeň pršať byt zamračené - preto sa treba trosku prisposobit a rátať aj s tým a ľahšie sa Ti bude plánovať aj prežívať dovolenka …
napriklad by ma zaujimalo, ci maju v nejakej krajine v blizkosti mora kryty aquapark. alebo nejaky zabavny kryty park. alebo ci sa da byt aspon na hotelovych bazenoch ked je chladno, alebo aj tie zohrievaju len slnkom a nie je ani v nich tepla voda. alebo ci sa tam da tyzden prebavit prechadzanim sa po mestach, ulickach...
ústup z nárokov … 32-34 stupňové more, vonku pod 30 stupňov a vetrík hoci predtým týždeň zima, do toho Chorvátsko - máš úplne nereálne požiadavky. Stavajú sa rôzne veci, kľudne Ti môže týždeň pršať byt zamračené - preto sa treba trosku prisposobit a rátať aj s tým a ľahšie sa Ti bude plánovať aj prežívať dovolenka …
@anonym_7a0b0a a ty sa nauc citat s porozumenim. to nie su moje poziadavky. precitaj si otazky, na ktore sa pytam.
Tak odpoveď má byť aká? Ak bude studené more, budeš sa prechádzat, čitat knihu, nakupovať, pôjdeš na večeru s rodinou, na výlety,....ale toto robíme aj keď je teplé more
@marcellka32 odpoved ma byt hlavne od zien, co nemaju rady studenu vodu. cize napr. "to pri mori az tak necitis, tam je teply vzduch a ta voda sa inak zda." alebo, "do vody som vliezla raz a stacilo. pozerala som na deti z plaze."
ja neviem, nebola som pri mori...
a potom tipy, co ludia robili ked mali chladno alebo prsalo.
@anonym_7a0b0a a ty sa nauc citat s porozumenim. to nie su moje poziadavky. precitaj si otazky, na ktore sa pytam.
@anonym_autor 🤦🏼♀️ … veľa šťastia pri hľadaní teplej vody
@marcellka32 aj nad talianskom uvazujeme. ale ja sa proste chystam na alternativu, ze bude chladny tyzden. predsa len, dovolenka sa vacsinou planuje dopredu, nie zo dna na den.
@anonym_autor myslim, ze mas uplne nerealnu predstavu......
si dospela osoba a nevies co by si robila? vsak to iste ako doma pri jazere. prechadzala sa, urobila si vylet, pozicala bike, isla na prehliadku blizkeho mesta, citala knihu, zahrala spolocensky hru s dietatom, zahrala bedminton, ...... proste dovolenka....
vsak kam pojdes, do akeho hotela a krajiny, tam sa zabavis..... .... vsak nie si male dieta, aby si si nezistila, ked idem do toho a toho hotela, co sa tam da robit......
v lete bazeny nevyhrieva nikto, preco by mali?
@anonym_autor 🤦🏼♀️ … veľa šťastia pri hľadaní teplej vody
@anonym_7a0b0a aaaaaaa ja nehladam teplu vodu!!!
@anonym_autor všade je niečo, čim sa zabavíš, my sme vždy chodili aj do nejakých blízkych miest, čo sme si vopred pozreli, že je blízko. Sú aj akvaparky, aj zábavné parky.. Napríklad v Taliansku Mirabilandia. Do mora určite sa dá ísť, more je málokde vyslovene studené, z tohto hľadiska by som vynechala sever Chorvátska.
@anonym_autor myslim, ze mas uplne nerealnu predstavu......
si dospela osoba a nevies co by si robila? vsak to iste ako doma pri jazere. prechadzala sa, urobila si vylet, pozicala bike, isla na prehliadku blizkeho mesta, citala knihu, zahrala spolocensky hru s dietatom, zahrala bedminton, ...... proste dovolenka....
vsak kam pojdes, do akeho hotela a krajiny, tam sa zabavis..... .... vsak nie si male dieta, aby si si nezistila, ked idem do toho a toho hotela, co sa tam da robit......
v lete bazeny nevyhrieva nikto, preco by mali?
@lucik194 pozri, ja som pri mori nikdy nebola, ani v nejakom rezorte. ja netusim ake tam su moznosti, to som sa tu chcela dozvediet normalnym sposobom a nie podpichovacnym. ked ideme na dovolenku na slovensku, tak si sami riadime vylety kam pojdeme, co budeme robit. nikdy som nastastie nemusela sediet na hotelovej izbe a hrat spolocenske hry. ideme tak, aby bolo co robit niekde v nutri aj v dazdi. dieta mam este male na bedminton a spol.
@anonym_autor všade je niečo, čim sa zabavíš, my sme vždy chodili aj do nejakých blízkych miest, čo sme si vopred pozreli, že je blízko. Sú aj akvaparky, aj zábavné parky.. Napríklad v Taliansku Mirabilandia. Do mora určite sa dá ísť, more je málokde vyslovene studené, z tohto hľadiska by som vynechala sever Chorvátska.
@ibrunova dakujem, takto nejako som si predstavovala odpoved.
Niekto sa opaľuje, niekto číta knihy, krížovky, ďalší chodí po výletoch. Neviem čo ťa baví. Teplú vodu v žiadnej tvojej destinácií nebudeš mať ani keby bolo dva týždne horúco, je to proste more. Neviem koľko stupňov mala voda naposledy keď sme boli na dovolenke ale určite by si do nej nešla a pritom ja som tam vydržala v pohode polhodinu. Však si zisti priemernú teplotu kam chceš ísť a možnosti vyžitia.
@anonym_autor ak chces teda skusit more a na studensiu vodu nie si vobec zvyknuta, treba sa pred dovolenkou trosku otuzovat a chodit na plavaren. Zakladom je potom v mori plavat, nie rochnit. A este mas dalsiu moznost - kupit si neopren, s tym vo vode vydrzis viac.
Ak je voda naozaj ladova, treba ist do destinacie, co ponuka moznost vyletov... a ked boli deti male, ja som im nabalila gumaky a ak nas zastihol chladny den-dva, hrali sa pri vode s gumakmi na nohach.

@anonym_autor V Chorvátsku takú teplú vodu nečakaj, zvyčajne býva okolo 22-25 stupňov. V Egypte dosiahne na vrchole sezóny okolo 30 stupňov, no tam jedine lietadlom. Inde som takú teplú vodu nezažila, v dostupnosti autom vôbec nie.